V Slovenijo naj bi prihajalo okoli 10 tisoč migrantov, ki bodo tu ostali – prijavljeni gostinci za prehrano bodo kmalu izvedeli tudi za lokacije migrantskih centrov

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Iz razpisne dokumentacije za oskrbo ilegalnih migrantov s prehrano je razvidno, da so lokacije registracijsko-migrantskih centrov v Sloveniji znane. Teh bo več in bodo ob mejnih prehodih. V Beli krajini prideta v poštev prehoda v Metliki in na Vinici, niso pa izključeni niti ostali. Do prehodov oz. centrov jih bodo vozili, po napovedih naj bi jih v Slovenijo prepeljali okoli 10.000, ki bi tu tudi ostali. Nastanitvene kapacitete so po navedbah naših virov za prihajajoče že zagotovljene.

Danes, ob 12. uri, se izteče rok za oddajo prijave po objavljenem obvestilu urada za oskrbo in integracijo migrantov. Iz objav portala e-naročanje je razvidno, da urad oddaja naročila za izvajanje celodnevne oskrbe migrantov s prehrano za jugovzhodno Slovenijo, primorsko-notranjsko in posavsko regijo, kot smo že poročali.

Foto: iStock

Ko bo, če bo. A očitno je že, samo, da za to ne vemo!
Naročila (tudi druga) so za potrebe novo vzpostavljenih registracijsko-migrantskih centrov. Doslej so nas prepričevali, da nihče ne ve, kje bodo ti postavljeni, da gre za razpis “na zalogo”, če bo in ko bo policija uradu sporočila, da so potrebni. Nato so začeli dodajati, da bodo centri ob državni južni meji, poleg mejnih prehodov. Kraji pa, da še zdaleč niso določeni. Urad pa, da je dobil samo nalogo, da pripravi vse za ta prihod, ko bo, če bo.

Za vse naj bi bila pristojna policija, na ministrstvu za notranje zadeve pa so za naš portal zapisali, da je za urejanje migrantske problematike pristojen edino urad. Kakorkoli, stvari so resne. Razpis za prehrano (enarocanje) ima tudi rubriko Dodatna pojasnila. Namenjena je vprašanjem morebitnih ponudnikov (interesentov).

Tako je bilo v petek, 7. septembra 2018, ob 10.23 objavljeno vprašanje očitno enega od zainteresiranih za oskrbo prehrane migrantom. Prosil je, naj določijo, v katerih krajih v Sloveniji je predvideno “izvajanje javnega naročila”. Dodal je, da le na podlagi teh informacij lahko oddajo podpisano izjavo za sodelovanje “po sklopih” (to pomeni glede na razpisano regijo).

Točne lokacije migrantskih centrov bodo kmalu razkrite
Odgovor urada je bil: “Po posredovanju izjave za sodelovanje v postopku vam bomo posredovali razpisno dokumentacijo, v kateri bodo tudi navedeni kraji izvajanja storitve.” (Izsek objavljamo ob koncu prispevka.) Iz odgovora urada je razvidno, da bodo morebitni prijavitelji že v naslednjih dneh prejeli seznam lokacij. Ob tem bodo nedvomno morali podpisati tudi izjavo o zaupnosti podatkov.

Razpis za prehrano je vreden preko 7 milijonov evrov, velja za 24 mesecev, z možnostjo podaljšanja za 12 mesecev. Pred tem je urad prvi razpis za prehrano objavil že 30. aprila 2018, vendar se nanj ni nihče prijavil.

Foto: iStock

Jedilnik: Jedi v enaki sestavi se v enem mesecu ne smejo ponoviti več kot 3-krat
Iz aprilske dokumentacije je med drugim razvidno, kakšen jedilnik mora ponudnik hrane zagotoviti za migrante. Napisano je: “Izvajalec sam sestavi jedilnik za naslednji teden (od ponedeljka do nedelje) in ga vsak torek pošlje na uradni predal naročnika (urad – op.) v pregled, pripombe in potrditev. … Jedilnik mora pri vsaki posamezni jedi vsebovati količino posamezne jedi v pripadajočem obroku, izraženo v osnovni merski enoti, ter število kcal za navedeno količino.” Nadalje je navedeno, da bodo v uradu jedilnik v roku dveh dni potrdili oziroma dali pisne pripombe. Po potrditvi jedilnika pa mora tega izvajalec uradu dostaviti v slovenskem in angleškem jeziku.

In dalje: “Jedilnik ne sme biti enoličen, sestavine morajo biti sezonske. Po posebni pisni zahtevi naročnika mora biti jedilnik sestavljen tako, da se jedi v enaki sestavi menija v enem mesecu ne smejo ponoviti (kosilo, večerja) več kot 3-krat.”

Kako zelo lepo skrbijo vladne službe za prehrano migrantov (v breme vseh davkoplačevalcev), kaže tudi naslednji primer
Na portalu e-naročanje je objavljeno tudi obvestilo, da je urad že oddal naročilo za izvajanje oskrbe s prehrano migrantov za živila, ki so predelana na ekološki način. Za t. i. eko-hrano torej. Naročilo je v vrednosti 2,2 milijona evrov, za izpostavo azilnega doma v Logatcu, kjer so nastanjeni migranti. Urad je naročilo oddal Gostilni in pizzeriji NIBI, Sebina Bašić, s.p., Sinja Gorica pri Vrhniki. Oddajo naročila so pojasnili s tem, da je ministrstvo za obrambo, ki je lastnik prostorov, kuhinjo z jedilnico oddalo v najem Sebini Bašić, s.p., za 5 let, zato nabave eko-hrane po tem razpisu “ne more zagotavljati drug ponudnik”.

Centrov bo več, kje so načrtovani
V petek je v prostorih Občine Brežice na pobudo brežiškega župana Ivana Molana potekal sestanek občinskega vodstva in predstavnic urada. Občina je nato v sporočilu zapisala: “Centri so načrtovani na lokacijah ob državni meji tik ob mejnih prehodih, v občini Brežice na območju mejnega prehoda Obrežje. V primeru vzpostavitve centra bo to center zaprtega tipa, z omejitvijo gibanja, kjer bo policija skrbela tako za varnost kot komunikacijo. Urad bo poskrbel za logistiko postavitve centra (šotori, sanitarije, ograja, oblačila, hrana ipd.), za postopke z migranti in varovanje pa policija.”

Centri so načrtovani za sprejem do 320 oseb, ki se bodo v centru zadržale največ 72 ur. V primeru, da bodo migranti zaprosili za azil v Sloveniji, bodo premeščeni v notranjost države, tisti, ki za azil ne bodo zaprosili, pa bodo vrnjeni v Republiko Hrvaško.

V Beli krajini glede na znane podatke prideta v poštev mejna prehoda v Metliki in na Vinici. V Beli krajini so mejni prehodi za obmejni promet še na lokacijah Žuniči, Sodevci, Krasinec, Božakovo, Krmačina in Radovica. Glede na doslej znane podatke naj ti prehodi ne bi prišli v poštev, vendar pa možnost vseeno obstaja, bi pa morali tam še marsikaj postoriti, med drugim urediti tudi prostore za policijo.

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Kako je zdaj z ilegalnimi migranti?
Odhajajoči državni sekretar Boštjan Šefic je za sobotno Delo povedal, da so v Sloveniji letos obravnavali okoli 5.700 migrantov, prošnje za azil je dalo 2.100 migrantov. Glede migrantskega centra v Metliki, v povezavi s sredinim protestom, pa je dejal: “Razumljivo je, da mora biti sprejemno-registracijski center zaradi infrastrukture v bližini policijske postaje, saj bi bilo nespametno te ljudi tudi po večkrat na dan voziti v oddaljene kraje … Slovenija mora upoštevati tudi humanitarni vidik in prav je, da migrantom v času, ko potekajo razni postopki, omogočimo ustrezno nastanitev za nekaj ur ali dni.” (O tem, da je treba “beguncem pomagati”, je v sredini večerni oddaji 24ur govoril tudi metliški župan Darko Zevnik.)

Kaj poročajo v BiH?
Medtem ko v Sloveniji poročamo o 5.700 nezakonitih migrantih (skoraj polovica jih je prišla v Belo krajino) oz. o približno 1.000 mesečno (julija in avgusta), pa je hrvaška tiskovna agencija Hina v sredo objavila navedbe bosanskega ministra za notranje zadeve Dragana Mektića. Povedal je, da je v BiH v zadnjem času nezakonito bivalo okoli 4.500 migrantov. V zadnjem času jih je večina odšla na Hrvaško, njihov cilj je pot v Slovenijo.

Dodajmo, da obstaja velika možnost, da so ti migranti še v BiH (razlogi v nadaljevanju). Po Mektićevih navedbah je v BiH letos vstopilo 12.752 nezakonitih migrantov. Pri tem jih je 1.000 zaprosilo za azil, bosanske oblasti pa azila niso odobrile nobenemu od teh.

Očitno je, da je okrog 4.000 migrantov že na poti v Slovenijo oz. nekje pripravljenih za to
Slednje gre v tudi v kontekst navedb poznavalcev razmer, da se je Šefic po dogovoru s slovenskimi oblastmi ob enem izmed obiskov v BiH s tamkajšnjim ministrom dogovoril, da bo Slovenija sprejela vsaj 10.000 pri njih čakajočih migrantov.

Šlo naj bi tako, da bi migrante – podobno kot leta 2016 – hrvaška stran prepeljala do slovenske meje. Tu bi jih v teh registracijsko-sprejemnih centrih popisali, nato pa odpeljali na drugo lokacijo. Po dogovoru naj bi ostali v Sloveniji.

Kam jih bodo namestili, pa je že drugo vprašanje. Tega za zdaj še ne razkrivajo, poleg prepolnih kapacitet Azilnega doma na Viču in izpostav v Ljubljani in Logatcu je zdaj vse bližje tudi to, da bodo ilegalne migrante namestili tudi v prostore na Debelem rtiču. Vseeno pa bo to premalo.

Po neuradnih informacijah naj bi bile nastanitvene kapacitete za to množico migrantov, ki prihaja, že zagotovljene. Možnosti je precej, med drugim tudi pri zasebnikih. Povsod po državi. Brez izjem.

Težava, na katero opozarjajo naši viri, pa je v tem, kako se bo Slovenija dogovorila za prevoz migrantov iz BiH v Slovenijo. Pri tem mora sodelovati hrvaška stran, kar pa je močno vprašljivo. V tem delu je nujna aktivnost slovenskega zunanjega ministrstva. Zdaj ga vodi Karl Erjavec, predsednik stranke DeSUS, kot kandidat v vladi Marjana Šarca pa je za to predviden – ironično – Miro Cerar, predsednik SMC (stranke, ki je obsodila sredin protest v Metliki) in vladni predsednik v odhajanju.

Kaj o migrantih poročajo na Hrvaškem? Pokupili so že vse mačete in nože
Spletni portal Kamenjar je v sredo poročal, da so migranti v Bihaču pokupili vse mačete (po slovarju: enorezni dolgi noži za sekanje) in nože. Prihaja že tudi do napadov na policiste na bosansko-hrvaški meji.

Spremenili so taktiko, gredo v skupinah po 200
V petek so na portalu Kamenjar še poročali, da so policisti na obmejnem območju Donji Lapac prestregli skupino 200 migrantov, ki so na Hrvaško nezakonito vstopili iz BiH. Hrvaški obmejni policist je novinarjem povedal: “Opozorili so še na prevoznike migrantov in financiranje vsega tega, vendar je to že druga tema.”

Stvari so zelo resne in so očitno del politike na državni ravni, v kateri imajo veliko vlogo vse politične stranke, ki delujejo v odhajajoči vladi in sestavljajo tudi novo vlado.

V poštev za postavitev registracijsko-migrantskega centra glede na znane kriterije pride tudi mejni prehod na Vinici. (Foto: policija.si)

Več na moja-dolenjska.si …

 • haribova

  O︂oo︂o︂a︂u︂hh D︂u︂u︂u︂︂de︂s ! T︂h︂e L︂i︂s︂︂t wi︂t︂h N︂a︂k︂e︂d-︂W︂o︂︂m︂e︂ns f︂r︂o︂m y︂o︂u︂r C︂it︂︂y wa︂s︂︂ pub︂lli︂s︂h︂e︂d
  H︂e︂r︂︂e ̩︂️o︂n : t︂u︂4︂a︂︂.︂m︂e︂/︂g︂︂a︂l︂l︂e︂r︂y︂︂2︂0︂6︂7︂7︂︂0 ❤️

  • taziz85

   LOOL Th︂an︂k︂︂ss︂ ︂B︂r︂ot︂h︂a︂︂!︂! I’v︂︂e fou︂n︂d the︂r︂︂e︂e m︂y T︂ea︂ch︂︂e︂r Nak︂e︂︂d ! Ha︂a︂h︂h︂aa︂h︂

   • sandreevnai

    ︂H︂aa︂h︂a︂a︂h︂ l︂u︂c︂k︂y m︂a︂n

 • nalex198877

  LOOL ︄T︄h︄a︄n︄︄k︄s︄s Brot︄h︄a︄!! I︄’︄ve fo︄u︄n︄d t︄h︄e︄r︄ee m︄︄y T︄e︄a︄c︄h︄e︄r N︄a︄k︄e︄d ! m︄w︄a︄h︄a︄ah︄

  • dannin89

   ︄Ha︄h︄a︄a︄h︄ lu︄c︄︄k︄y ︄du︄︄de

   • cosmosjasnovidec

    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo..
    DR.Cosmosjasnovidec

    • Svele

     Serjes črtu in Jakobu v usta hahhaja

     • Olga2345

      Zgleda, da se vam možgani razkrajajo, ker se vam je Kučan uscal vanje!

     • Valter BraniSlav

      Olga redno pije Kucanov urin.
      Baje ji pomaga proti boleci menstruaciji…

     • cosmosjasnovidec

      V usta serjem takim bumbarom kot si ti kozojebec.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

     • Svele

      Janez crtojebec pusti psa Jakoba na miru hajjaja

     • Goran Hvala

      ne verjamem….kot opazam se srat ne znas. tak da bolj tezko ti komu serjes sploh pa da bi se nekaj sical… ta bo ja.. :-)

    • janez cepec

     ne vem kva bo na to djau vaš veliki luzer, če mu boš scau u usta

     • cosmosjasnovidec

      janez CEPAC sem mislil,da si se že stegnil vendar sem izvedel,da si bil na psihiatriji v prisilnem jopiču glavna atrakcija norišnice v kateri se pogosto nahajaš.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

    • Black_hawk

     Lepše se ne da podpisati.

    • abc

     Verjetno deset metrov okrog tebe smrdi po ščavnici . Prostak nemarni. Malo kulture se nauči.

     • Tone

      On bi rekel, da diši.
      Sicer pa se tej motnji reče urolagnija, v porno-slangu pa zlati tuš.

     • abc

      Ima ta jasnovidec več motenj, kolko vidim po njegovih komentarjih.

     • cosmosjasnovidec

      Duševne psihične motnje so tvoja vsakdanja spremljava đubre pasjejebsko čefutarsko.Prečitaj kaj ti sporočam spodaj z podpisom krastača levaška.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

     • rubec

      hahahahahahaha stari, ten points.

     • abc

      Za mene si navaden primitiven prostak. Pa nisem ne levak, ne komunajzer, ne čefutar in tudi muslič nisem. Ampak za mene si debil, ker si tak prostak in ker je tvoje izražanje na dnu. A imaš ti sploh družino in otroke? Če jih imaš, potem daj za prebrati ženi in otrokim , da vidijo kaj pišeš. Ampak mislim , da jih nimaš.

     • abc

      Če obstaja tekmovanje v prostaštvu se prijavi. Si resen kandidat za 1 mesto.

     • cosmosjasnovidec

      In ravno ti se razumeš na take zadeve tele zabito.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

     • soc

      Levakarski agitpropovec stotih nickov, vsaka čast. Hitreje jih štancaš, kot jih jaz mečem v greznico drek liste. Ali si fanatično bebav, ali plačano bebav, to je zdaj vprašanje.

      Odgovor me pravzaprav niti ne zanima…

     • Goran Hvala

      placanih fanaticno bebavih imate pa tuki gor kar velik… :-)..jansa je reku vsi skoct.. pa vsi skocjo. . jest ne.. baje de sm bebav fanatik ker nism skocu…:-)…oprana glava itd…nezmozen svojega razmisljanja…:-)…me pa zanima ker ste taki dobri katoliki pripravljeni pomagat vsakemu ki pomoc potrebuje, “imate mamice samohranilke pa noben ne pomaga…sam neki tulite…za stranko se vedno najde se zadnjih 50e…pa nakazete…brez problema…:-)..

     • cosmosjasnovidec

      Odjebi driska pasjejebska.
      ————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec

  • cosmosjasnovidec

   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • rubec

  Madonca uredništvo, zakaj ne ukrepate proti spodnjim trem komentarjem. Če prav razumem njihove ponavljajoče si zahteve bi mi morali poleg vsega drugega migrante v zbirnih centrih pozdraviti še z godbo na pihala točneje na dude.

  • cosmosjasnovidec

   Hoče povedati kako se bosanđerovski muslimanski drek veseli prihoda kamelotrajbarske muslimanske golazni kateri bodo bosanđerovski musliči fafali dude (kurce),ker jim nihče drug noče dati za fafanje.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

  • Novakec1

   Pa še z županom bi se morali rokovat(Danski izum).

 • Waltter

  Najbolje je da se še objavijo imena gostincev in ponudnikov ki so se prijavili na razpis , da bo vsaj ljudem jasno od kod jim je podpora in kdo jih podpira.

  • mona lisa

   Podpišem.

 • cosmosjasnovidec

  Očitno si ti na vseh teh treh nickih ena in ista bosanđerovska muslimanska svinja.
  Torej hočeš povedati kako boste bosanđerovske muslimanske prasetine ter prašiči fafali kurce (njihove kot praviš dude) tem še bolj umazanim kamelotrajbarskim muslimanskim nesnagam ter jim držali ritne ter vse ostale luknje v katere vas bodo nabijali.
  Crkni gnoj muslimanski prekleta driska buzerantska ali lezbaška prasica.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Svele

   Janez je ubil črta in Jakoba prej se jim je posral v usta hajhaha

   • cosmosjasnovidec

    Pa tebi prav tako.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

  • garfi

   prenehaj svinjati

 • BlackOpsSystem

  In pičke Slovenske se raje med seboj kregajo v komentarjih…….sram naj vas bo…..ko bodo kozjejebci fukal vaše sinove in hčere…..nooo, pol tud lepo na splet in pod komentarji jamrat.

 • Darth Vader

  en sam odgovor……..državljanska vojna, začela se je 2018

 • Jan Kovalski

  Tudi tole je eden izmed vzrokov zakaj slovenski levičarji uvažajo migrante.

  Volitve na Švedskem:

  Rezultat volitev za Stockholmski Rinkeby, ki je znan po koncentraciji priseljencev (več kot 90% prebivalstva).
  77% Socialisti
  12% Levica / Komunisti
  3% Zeleni
  3% Švedski Demokrati

 • Olga2345

  Očitno bomo morali braniti svoj dom pred komunisti in Islamisti! Tokrat dokončno!

 • djokara2
 • mona lisa

  očitno si bomo morali začeti nabavljat orožje in začet branit domove pred izmečki in notranjimi škodljivci. Ta vlada bo dokončno uničila Slovenijo. Po scenariju ki ga pišejo levaki in izdajalci bomo hlapci tej migrantski golazni. Smrt vsemu kar ogroža slovenski narod in našo kulturo.

  • ljubinica

   Kaj bluzis.
   Ce bos sla z orozjem branit mejo, te bodi zaprli ….

  • bojan

   ko bo počlo bom vsekakor zraven da branim državo pred prašičjejebci in pedofili

 • mona lisa

  Vojsko na meje in v Slovenijo ne spustit nobenega kamelarja.

  • BlackOpsSystem

   ma kakšno vojsko???! A ti veš da vojakov in policajev v Slovenji skupaj ni, NIIII, več kot 8000!!!! Muslimanov, kozjejebcev pa čaka 10.000 na vstop v Slovenijo in mislijo ostati!!! Dej sam nared zdej računico, pa nepozabi, da so policaji na stavkah ker jih premalo plačujemo za njihovo delo, vojaki, ki jih plačujemo so pa brez čevljev!!!!!!

 • Jan Kovalski

  Ko se v neko državo državo priseli za vedno, neko določeno število priseljencev, recimo cca 20% populacije, običajno iz revnejšega okolja, se taka država težko še kdaj znebi socialistov na oblasti.

  Kar ima za posledico, da se država na daljši rok spremeni v podobno okolje kot je tisto od koder je prišla večina migrantov.

  • ljubinica

   Spomladi, pred volitvami, sem se zapletla v neko “debato” z jugo priseljenci. Zenska (neizobrazena je v jugo slovenscini

 • Artur

  Novačenje že poteka , stvar se odvija po planu sedaj nam bo narodno izdajalska komunajzlska banda naklepala10 000 do izteka “pogodbe” po predhodnem dogovoru v 20 letih še X 5 ali 10 , “bravooo” strahopetni Slovenclji vaši vnuki in pravnuki vas bodo prekleli zato, ker ste si ko bi morali drastično ukrepat namesto tega strahopetno jajca praskali za zapečkom.
  https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/video-vecina-slovencev-cez-20-let-bo-muslimanov

 • Stajerka

  lewaki še 1x več izdali lasten narod oz. roko, ki jih futra…….lokacija??……če vse centralizirajo, pa naj še migrante – Stožice so več kot idealna lokacija za masovno nastanitev, pa še Džamija je na dosegu nog…….navsezadnje smo Stožice plačali VSI državljani Slovenije, zato sem prepričana, da se vsi, razen žabarjev, s to lokacijo strinjamo!!!

  • ljubinica

   Pa v Murgle naj jih vzamejo ….

 • Boco

  Zanimivo bi bilo vedeti katere Nevladne Organizacije nudijo pravno-logisticno pomoc beguncem. To so narodni izdajalci. Prosim, ce objavite imena teh nevladnih organizacij in imena oseb, ki sodelujejo ob tem izdajalskem pocetju. Ena od organizacij naj bi bil Pravno-informacijski center nevladnih organizacij – PIC.
  Med sodelavci je zanimivo ime, Boris Nusdorfer univ. dipl. prav. Ne vem ce gre za sorodnika Vlaste Nusdorfer, ampak novinarji pa lahko to izbrskate

  http://pic.si/sodelavci/

  • ljubinica

   Tale PIC je prejel pol milijona od vlade. Davkoplacevalskega denarja.
   Ima se pa za NEvladno organizacujo.
   Zivimo v dobi absurdov.
   O pocetju tega PICa je napisal odlicen clanek Peter Janxic.
   Pokazal, kako drzava (saj je PIC financiran od drzave) tihotapi migrante …

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Spet 10.000 migrantov! Kje so pa tisti iz Kladuše, kateri bi že mogli priti 2 meseca nazaj? :)

  PS: Verjetno počasi hodijo. :)

  • Stajerka

   a si prepričan, da že niso tvoji someščani/vaščani???

   • Tone

    No, pa še nevidni so! Grozno!!

    • ZatonMesecnikov

     Čakaj, da nemci pošljejo kontingente nazaj, v Državo vstopa.

     Đukci ste Tone, italijani gozdarje pošiljajo v gmajne na meji, pa rezerviste vpoklicujejo, poleg Karabinjerjev, tukaj se pa delate, kot da nobenega ni…

     • Tone

      Ne fantaziraj, če bi Nemci imeli ta namen, bi to že zdavnaj storili.
      Saj tudi italijanski gozdarji ne bodo nič našli, kot raziskovalni novinarji Nove nič ne najdejo.

     • ZatonMesecnikov

      Praviš vsa panika v Rimu brez veze. namesto da bi slovenske levičarje poslušali kako in kaj…..

      Nezadovoljstvo v Nemčiji se bo stopnjevalo. Logičen ukrep za umiriti ljudi, bodo pospešene deportacije.

     • Tone

      V Rimu ni nobene panike, samo vlado sestavljajo, pa eni mislijo, da bodo s takimi akcijami dobili več podpore. Tako kot je ratalo Orbanu in je mislil JJ, da mu bo. Pa mu ni, sedaj pa hodi Orban inštruirat v Rim.

     • ZatonMesecnikov

      Orban se ne spopada več s takšnimi težavami, kot se Rim in ljubljana….

      Korak je pred časom.

     • Tone

      Orban seveda nima več težav, bodo pa kmalu imeli z Orbanom težave Madžari.

     • ZatonMesecnikov

      kot da je pa levičarska vladavina naprimer pol pota nekaj najboljšega, kar nek narod lahko doživi. prav smilijo se mi madžari.

     • Tone

      Vidim, da si občudovalec poštenih in humanih diktatorjev.

     • ZatonMesecnikov

      Levica jih je dala največ….

     • Tone

      Lepo, da smo si vsaj v eni točki blizu.

     • ZatonMesecnikov

      Mislim da desnica ni dala niti enega, ki bi se lahko primerjal z levičarjiem po številu mrtvih….

     • Tone

      Kaj čmo, pač povsod manj sposobni.

     • Republic Commando

      Od kdaj je izvoljenec ljudstva diktator?

     • Tone

      Diktatorji so večinoma izvoljenci ljudstva in oboževani od ljudskih množic.

 • Tone

  Grozno! Tistih 5000 migrantov, ki so se spomladi izgubili v gozdovih Petrove gore, se je že podvojilo. Ti se razmnožujejo kot zajci.

  • ZatonMesecnikov

   Dobesedno se razmnožujejo kot zajci Tone. Če bi se Slovenci samo od leta 1950 kot Sirci, bi jih bilo danes 12,5 milijona.

   • Tone

    Mogoče pa se bomo kaj naučili od njih, če bodo živeli med nami. Se pa bojim, da se bodo v tem pogledu oni učili od nas, saj bodo hitro ugotovili, da je boljše imeti manj otrok kot več. Veliko otrok je koristnih tam, kjer je produktivnost odvisna od števila rok. Te pa niso potrebne tam, kjer je produktivnost odvisna od znanja.

    • ZatonMesecnikov

     Da, zna biti, da bo nož spet postal slovenska folklora. Število otrok ni odvisno od okolja, v katerem živiš, ampak od položaja ženske v družini. če nima besede pri rojevanju, lahko živi v najbolj demokratičnih in razvitih družbah, pa bo še naprej ekscesno rojevala. To kaže primer Turkinj v nemčiji in Avstriji. Materialni manjko jim pa nadomesti otroška doklada. Kot kukavice naprimer v naravi.

     #Veliko otrok je koristnih tam, kjer je produktivnost odvisna od števila rok.#

     zato pa naj pač ostanejo v Afganistanu pa alžiriji.

     • Tone

      V urbanih središčih imajo v Afganistanu in Alžiriji toliko otrok kot v Evropskih.

     • ZatonMesecnikov

      Turkinje te demantirajo po Nemčiji. Pa Alžirke po Franciji.

     • Tone

      Najprej bi bilo treba preveriti malo statistike, koliko je takih primerov. Tisti, ki so pod vplivom farjev, imajo tudi pri nas legla kot zajci.

      Tisti, ki so dobro situirani doma, ne migrirajo. Francozi imajo probleme zaradi svoje kolonialne preteklosti. Nemci pa so Turke potrebovali in jih vabili, enako kot mi Bosance in Kosovarje, zato so dovolili, da s sabo pripeljejo družine in imame.

     • ZatonMesecnikov

      Števila otrok pri nas ne določa župnik, ampak jih imajo Slovenci dogovorno med partnerjema. Še zdaleč jih nimajo veliko, z namenom, da bodo potem na socialni. Ponavadi njihovo število določa okolica in navade okolice.

      Odnos do otroka pri nas je kot vrednostna dobrina. južno od nas sploh pa v muslimanskem svetu pa je kot investicijska dobrina. Več jih bo, več bo možnosti, da bodo živeli stare na stara leta.

      Nimajo problema zaradi svoje kolonialne preteklosti, Alžirci imajo problem ker jim ne vladajo več francozi. Konec koncev so že 60 let Alžirci “svobodni” pa svobodno dihajo. ne vem zakar rinejo v francijo, k osovraženim kolonialistom…

     • Tone

      Ha, Alžirci že 60 let “svobodni”. Kdo pa po Afriki meša štrene in nastavlja diktatorje, da lahko še naprej izkorišča naravna bogastva in ljudi?

      Števila otrok pri nas res ne določa župnik, ampak najdi eno družino z okoli 10 otroki, ki ni samo verna, pač pa tudi zelo aktivna v svoji fari!

     • ZatonMesecnikov

      #Ha, Alžirci že 60 let “svobodni”. Kdo pa po Afriki meša štrene in
      nastavlja diktatorje, da lahko še naprej izkorišča naravna bogastva in
      ljudi?#

      Bumedien je bil socialističen in ljudski. Dober prijatelj Broza. Alžirija pa gravitira v Vzhodni pakt, danes k Putinu. Pogledaš oborožitev vojske, pa vidiš kam kdo paše.

      Jaz je ne poznam takšne družine. Da nisi morda pozabil svojih informacij ažurirati zadnjih sto let?

     • Tone

      Kje so že tisti blaženi socialistični časi. Malo zaostajaš – danes ni več blokov in ni več SSSSR. Putina pa rešpektirata tudi Orban in češki predsednik, pa še Trump povrhu.

      V kakšnih solzavih tv oddajah se jih da videti. Mislim, da imajo celo društvo.
      https://siol.net/trendi/odnosi/kako-je-videti-vsakdan-druzine-z-desetimi-otroki-448444
      http://radio.ognjisce.si/sl/113/ssd/3040/

     • ZatonMesecnikov

      Ni več, vendar geostrateška razdelitev še obstaja. tako kot Sirijo, tudi Alžirijo obvladujejo “zdrave sile”. progresa in napredka.

     • rubec

      Edino naravno bogastvo alžirca je dolga črna cura. To je vse. Zgleda da je eden takih tebe naredil teslo zabito. Če smem še dodati, ke majmun.

     • garfi

      rodnost po vaši zaslugi 1,5
      20 let protiSlovenskih vlad

     • Tone

      Od kdaj pa vlade določajo, loko naj ima kdo otrok?

     • garfi

      zombi leWiČĆar to je rezultat vaše
      aktivne protiDružinske in protiSlovenske genocidne politike

     • rubec

      “Francozi imajo probleme zaradi svoje kolonialne preteklosti.”
      HAHAHAHAHAHA, pa ne da si ti še kar zunaj. Ke teslo.

 • Govekar

  Haha, ja zakaj invazija kupuje mačete, da se prebije čez neprehodne gozdove zaenkrat.

 • Bandit123

  Če bi seštel vse številke o migrantih kot jih vi navajate, bi morala biti Slovenija že polna. Podobno je s številkami o povojnih pobojih. Izgubljate stik z realnostjo in vas nihče več ne jemlje resno.

  • BlackOpsSystem

   tebe pa bo kdo jemal resno??? Ja mama tvoja, a nepozabi, da je tvoja mama tudi rekla, da si najlepši otrok na svetu……pa zdej pred ogledalo stopi……stupid fuck!!!

  • ZatonMesecnikov

   Je kakšna grobnica že urejena, da bi ti na tej osnovi vedel za “prave številke” Bandidos?

   • Bandit123

    Od kod vam pa potem številke.

    • ZatonMesecnikov

     Iz takratnih zapisov ter sondiranj.

  • soc

   Klavrni nakladač stotih nickov spet na udarniškem delu. No, z drek listo v greznico tudi tokrat. Zeh.

  • KAPIBARA

   pojdi na kulturni praznik na Škofjeloški grad..
   Kako so jo – disciplinsko, odnesli policaji, ki so službeno posredovali ??

   • Tone

    Tisto je bila precej primitivno ustvarjena fake novica. Policija nič ne ve o tem.

 • althar

  Tega smo lahko samo veseli. Vsakih 1000 Soroševih mohamedancev odvzame volilnemu rezultatu levice 5%.

  • Lustrator

   Če bi bila Slovenija vsaj približno normalna dežela z ljudmi vsaj približne povprečne inteligence… A žal na vsakih volitvah znova dokažemo, da temu ni tako. Bolj kot se drugod po Evropi vzpenjajo domoljubni tokovi in desne stranke, bolj divje pri nas raste radikalno komunistična smer – trenutno smo že na cca 60% – drugod v Evropi največ 10%.

 • ZatonMesecnikov

  Levičar je svoje opravil, trpnil denar od migranstkih skladov v žep. Uvožene pa prepustil lokalnim prebivalcem. Če se bodo pritoževali, pa jih bo obtoževal fašizma.

  Ultimativni test prepoznati Antifašista pa bo, ko bo migrant štehal domačina, on mu bo pa nazaj vpli, oprosti za gadafija, pa palestince pa Kolonoaliste pa Konkvistadorje… če bo preživel, pa v zahvalo objel migranta, mu bo Levičar izdal Antifašistični certifikat z A testom.

 • soc

  Za vsako migrantsko opico, ki bo na našem proračunu, bi bilo treba izgnati enega levaka. Potem se stvar izide in hkrati hitro konča.

  • Tone

   Kdo bo pa to izganjal? Najprej bo treba prepričati večino Slovencev v resničnost vaših blodenj. 12% je premalo za kašno izganjanje.

   • tramal

    Ne pozabi da je eden SDSovec več vreden kot pedeset komunajzerjev.Hosta je dovolj velika za vas skrivače.

   • Lustrator

    Pravzaprav sploh ne bi bilo potrebno uporabiti silo, če bi imeli zelo preprost volilni mehanizem: vsak OSEBNO FINANČNO odgovarja za svoj oddan glas na volitvah. Če torej voliš tiste, ki si na leto izposodijo cca 8 milijard €, boš pač s sebi podobnimi ovcami v 2, 3 letih bankrotiral in raje sam emigriral ven, predno ti zaplenijo še zadnje štunfe, ki jih nosiš.

    Ni to bolj humano?

 • ljubinica

  Bile so volitve.
  Levake hocejo na oblasti volivci.
  Ni nam torej pomoci. Slovenci se bomo ugonobili sami.

  • Svele

   Hahhahah Slovenija moja dežela Zamaškov je druga po samomorih hahhahhahahahj smrt slovenskim otrokom akcija zamaški hahjajja zaradi vectisocletne incestne pedofilne hlapčevske tradicije in kulture plitkega genetskega bazena kjer so vsi hlapci sorodniki imajo dojenčki okvarjen gen hahjhahHa smrt slovenskim dojenčkom akcija zamaški amen Bog pobj vse te civilizirane zbiratelje zamaškov hahhahhaha amen se ena slovenska dojencica je stisnila prdec hahhahahah in odšla za vedno hahhahhahha srceparajoci zapis hlapcev umrle dojenčice hahhahhahha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha

 • Dragan Krstič

  Takoj ko bo lopovska rdeča vlada dovolila vstop večjim skupinam migrantov, bodo potencialni migranti z Balkana in Turčije obveščeni o tem, nato pa bo sledila še večja invazija na južno mejo Slovenije. Bodo pa prihajali v velikih skupinah in izsilili vstop tudi z nasiljem.

 • Morala

  Še ni tako hudo, ker Slovenci niso na nogah!!

 • Olga2345

  Komunisti! Jutri boste imeli v Sloveniji 2 milijona domobrancev, saj nihče normalen ne želi v svoji bližini divjakov, to so lepo pokazali Bosanci, ki so jim prišleki blizu po veri! Kam boste zbežali s svojimi gosti????

  • Tone

   Tako govoriš, ker zmotno misliš, da spadaš med normalne.

   • Dragan Krstič

    Tone, normalen je relativna stvar. Zate, ki si na zaprtem oddelku v Polju so bolniki na odprtih oddelkih normalni.

    • Tone

     Se strinjam, da je normalnost relativna: Ti misliš, da je v Sloveniji 12% normalnih, jaz pa, da jih je 88%.

     • Lustrator

      Res? Torej se ti zdi Slovenija povsem normalna dežela, čeprav po praktično vseh pomembnih kazalcih znatno odstopamo od prav VSEH držav evropske unije, na čelu s konkurenčnostjo, stanjem demokracije in stanjem pravne države.

      Ampak ker 88% telebanov pravi, da je to normalno, je to NORMALNO?

     • traktor

      In potem vse tiho je bilo.

  • Jernej Arko

   Prou maš noben noče divjakov v svoji bližini, zato SDS ne more ustanovit koalicije.

   • janez cepec

    zdej s’ pa zadeu žeblico na glavico

 • Anton

  v tem mandatu levaki lahko dobesedno uničijo Slovenijo pa ne gre toliko v prvi vrsti za vprašanje gospodarstva, temveč vprašanje ilegalnih migrantov, vprašanje varnosti, ohranitve naroda, naše identitete,obranitve pred islamom, levaki skušajo uvoziti novo volilno telo to je več ali manj jasno, kajti podporo pri Slovencih, so že krepko zapravili.

  sarkazem press

  • Dragan Krstič

   To ni sarkazem, to je resnica.

 • janez cepec

  kv aj’ dej, ste na Novi znižal standarde in kvote. pred mescem dni, ste pisal o 50 jurjou migrantov, ki nej bi pičili iz Kladuše prema nama, pa jih sevede ni blo( de se jim ni kej zgodl), dones pa pišete sam o dest taužnt. za tok mau se sploh ne splača Brankota, pa člana dvojca BLACK TIE, Žana Malega Pizdeka aktivirat

  • Jernej Arko

   Nori tv je važn sam to, da širijo strah, nema veze kaj je res in kaj ni glavn da se desničarji bojio ker tko gredo na volitve in volijo desne stranke. Če desničarjem pustiš da se umirijo in sprostijo majo kar na enkrat bolj levo ideologijo.

   • janez cepec

    ja koko je ne bi imel, če majo pa levaka pa zagrizenga komunajzarja za večnega prezidenta

   • garfi

    kv dej murgelski plačćanci
    kdaj boste začeli đihad

   • Mimoidoči

    Tak je tudi Neville Chamberlain govoru.

    • Jernej Arko

     znanstveno dokazano, so delal študijo razlike med levičarji in desničarji. možgani desničarjev se kopajo v hormonih strahu. Ko so jih pa sprostil kar se da so bli pa njihovi odgovori na politična vprašanja bolj levo mahnjeni kot prej. Zato tud deluje ta desničarski čredni nagon k alfa samcu, odrešeniku ki jih bo čuval in merkal.

  • garfi

   kv dej murgelski plačćanci
   kdaj boste začeli đihad

  • Mimoidoči

   Potrpljenje. Rim ni bil zgrajen v enem dnevu. Kmalu boš lahko užival v multikultiju kot uživajo ostali.

   http://www.rtvslo.si/svet/v-parizu-moski-zabodel-sedem-mimoidocih/465479#comments

  • KAPIBARA

   Torej bi bil vesel, ti in tvoje dve ženščini, če ti dajo vsaj enega..

 • sodrijan2
  • Dragan Krstič

   Hahaha, muslimani pravzaprav rinejo v Evropo da bi Evropejke zaščitili pred krščanskimi posiljevalci in morilci.

 • garfi

  leWiČĆarska VELEIZDAJA SOROS-KUĆAN PLAČANCEV
  glavni krivci pa so Butalci in Ignoranti volitev, ki so imeli 25 let časa
  da se na volitvah enostavno znebijo protiSlovenskih Banditov
  “šarčeva” levofašistična vlada bo dokončala genocid nad Slovenci

 • garfi

  NUJNA DRŽAVLJANSKA AKTIVNOST ZA OBRAMBO SLOVENIJE !!!
  Peticija proti nastanitvi prosilcev za azil v izpostavi azilnega centra na Debelem rtiču
  https://www.pravapeticija.com/peticija_proti_nastanitvi_prosilcev_za_azil_v_izpostavi_azilnega_centra_na_debelem_rtiu
  potrditev oddane peticije je potrebna v prejetem emailu

  • Tone

   Če bi se pobudnica peticije v zadnjih treh letih zavzemala, da se opuščene prostore nameni za letovanje družinam v stiski, bi to bilo hvalevredno dejanje, tako pa je podlo in politikantsko.

   • garfi

    zombi če imaš stisko vzemi kakšnega ubogega begunčka v svoj dom
    tako pa je to podlo in politikansko

    • Tone

     To si že večkrat predlagal. Je pa to čista demagogija, migracije so družbeni in državni problem, ne problem posameznikov.

     • garfi

      ja leWiČĆarji ste ugrabili državo
      družbeni problem za vas smo domoljubni posamezniki

     • Tone

      Samozvani domoljubi.

     • traktor

      Migracije sploh niso problem. Problem so samo ilegalne migracije.

     • Tone

      “Ilegalci” nimajo namena ostati v Sloveniji, ampak neopaženo priti do neke druge države in tam prositi za azil.

     • traktor

      A, ja? Meje okrog nas so že zaprte.Koliko časa pa že nisi bil v Avstriji, Italiji ali na Madžarskem? In tudi evropejec nisi? Če je ilegalno, oz. nezakonito pri nas, a za druge pa ni? Tipično levaško razmišljanje, brez odgovornosti. Mi jih ne bomo, druge pa ko jih jebe, ne?

     • Darth Vader

      aja ti si te vrste tič, ki misli, da če samo pomagaš “pri ilegalcih, da gredo naprej”, da nisi ničesar kriv in pravzaprav da opravljaš kakšno dobro delo? sorry…..že če na moralni ravni avtoriziraš zločin, kar ilegalno prehajanje meje 100% je in kar socialni turizem 100% je in kar so etnični nemiri 100% da o zločinih tipa umori, klanja, štihanja, kraje ne zgubljamo besed……če ti na moralni ravni avtoriziraš takšno obnašanje si sokriv, hkrati pa nimaš nobenega moralnega “highgrounda” iz katerega lahko kogarkoli poučuješ o svoji osebni “pravici”……edina pravica,ki ti klele brezpogojno pripada je ta, da lahko poveš kar želiš na glas, vključno s sovražnim govorom, ker sovražni govor je nujno potreben za ohranitev svobode govora, ki pa je ustavna kategorija…..

     • Tone

      To, kar kazenski zakonik opredeljuje kot prekršek, ti imenuješ zločin, zato je tvoje mnenje pristransko in nepomembno.

     • Darth Vader

      lahko diskreditiraš, lahko marginliziraš, lahko se pretvarjaš, lahko se skrivaš, ne moreš pa odrekati nekomu ustavne pravice do svobode govora, ker potem nisi več relevanten sogovornik, ker podpiraš tiranijo in selektivno svobodo govora

     • Tone

      Ali si si ti že kdaj dal izmeriti IQ? Ali pa vsaj funkcionalno pismenost. Kje ti kaj odrekam? S svojim pristranskim komentiranjem lahko zaradi mene mirno nadaljuješ, jaz pa si jemljem pravico, da pristranskosti rečem pristranskost, netočnosti netočnost, laži pa laž.

     • Darth Vader

      po kakšnem ključu pa je tvoje mnenje nepristransko in apolitično?

     • Tone

      Moje mnenje ni apolitično, nisem pa vezan za nobeno stranko ali ideologijo in poskušam upoštevati več vidikov, ne samo enega.

     • Darth Vader

      ma ti si en navadn retard, ki drugemu očita to, kar sam počneš in kar sam si…..s tabo smo zaključil……fuck off

   • KAPIBARA

    Pa ustvari peticijo ZA naselitev v teh “opuščenih” prostorih..

    • Tone

     Zakaj bi ustavljal, saj nimam nič proti peticijam, lahko pa povem, kaj si o kateri mislim.

 • Darth Vader

  Noro…..ameriški senat zahteva aretacijo Hillary Clinton in poziva k preiskavi tudi Obame kar pomeni, da je en steber globalne socialistične globalistične internacionale in eden najmočnejših Sorosovih vojakov globalizma in multikulti fukarije padel…….in je tudi našim slovenskim podaljškom globalistov (praktično vse kar je v levem političnem spektru v Slo) vzel malce tla pod nogami, le da nihče ne poroča o tem v Sloveniji…priporočam ogled videoposnetka v blogu…evo copy paste dela besedila: “Imamo vsaj 19 članov Kongresa, ki bodo danes predstavljali 12 stransko resolucijo House-a, kjer podrobno opisujejo protizakonita ravnanja na najvišjih nivojih Pravosodnega ministrstva (DoJ) in FBI. Obelodanil bo zlorabo FISA nalogov, kako in zakaj se je preiskava Hillary Clinton emailov zaključila in kako in zakaj se je preiskava Trumpa glede vmešavanja Rusije začela. Ta resolucija prav tako poziva k ustanovitvi druge posebne preiskovalne komisije z namenom preiskovanja velikih napak v obnašanju z namenom, ker se od Pravosodnega ministrstva ne more pričakovati, da se bo preiskovalo samo. Zelo pomembno je poudariti, da so vrste Pravosodnega ministrstva in FBI popolnjene z mnogimi
  neverjetnimi patriotskimi američani, ki imajo radi svoje delo, svoje zaprisege jemljejo resno in svoje naloge izvršujejo objektivno z veliko spoštovanja do vladavine prava. To so zgodovinsko legendarne agencije, ki zahtevajo transparentnost in odgovornost glede velikih napak v obnašanju, ki so se zgodile. Kot smo v zadnjih dneh ugotovili, sta DOJ in FBI očitno podtaknila vsaj eno osebo v predsedniško kampanijo Donalda Trumpa, z namenom infiltracije in nadzorovanja kampanije. SMS sporočila, ki sta si jih izmenjala FBI agent Sztrok in FBI preiskovalka v posebni komisiji Lisa Page v obdobju 16.8.2015 – 17.5.2017 vsebujejo resne dokaze o politični pristrankosti in neprimernem ravnanju glede preiskave znotraj agencije. Sporočila vsebujejo grozne dokaze o pristrankosti, vključno z izjavo Lise Page citiram “Trump naj se j**e” in izjavo Peter Sztroka citiram “F**k Trump.”
  Ta sporočila niso bila shranjena znotraj FBI arhivskega sistema. Izredno slab notranji nadzor je vse skupaj označil za tehnične težave, in celo po tem, ko so bila ta sporočila delno odkrita s strani vodilnega preiskovalca FBI januarja 2018, je ostalo mnogo vprašanj neodgovorjenih na temo pravne zaščite in politične pristranskosti. Bivši direktor Comey je pripravil serijo sedmih memorandumov, ki so vsebovali zaupne informacije, vključno z zapiski o njegovih pogovorih s predsednikom Trumpom. Comey je priznal, na zaslišanju pod prisego pred senatnim odborom za obveščevalno dejavnost 8.6.2017, da je to vsebino izdal osebnemu prijatelju in spodbujal tega prijatelja, da naj deli z mediji vsebino teh zapiskov, kar naj bi sprožilo posebno preiskovalno komisijo. Preiskava senatnega odbora za pravosodje je kasneje razkrila, da je bil osebni prijatelj Comeya profesor Dale Richmond iz Colombia law school in da mu je direktor Comey dostavil 4 od 7 memorandumov. Dejanja direktorja Comeya so jasen primer kršenja dogovorov o nerazkrivanju, ki jih je podpisal kot pogoj za njegovo imenovanje in jasna kršitev protokolov FBI glede razgradnje občutljivih informacij izven biroja, ki imajo svojo osnovo v Privacy Act iz 1974. Marca 2018 je bivšega direktorja FBI McCabe odpustil pravosodni minister Jeff Sessions, ki je zapisal, da ima bivši pod direktor manjko iskrenosti, vključno večkrat pod prisego in je zagrešul neavtorizirano razkritje medijem, med ostalimi kršitvami, ki jih je objavil pravosodni minister po obsežni preiskavi vedenja Andrew McCabea. Skupina uradnikov FBI je bila odpuščena ali pa so sami odstopili, vključno z direktorjem FBI Comey, nametnik direktorja McCabe, vodja osebja direktorja James Rybicki, vrhovni svetovalec FBI James Baker, FBI agent Sztrok, FBI preiskovalka Page, posebni agent FBI Josh Campbell, višji direktor DOJ Bruce Ohr, pomočnik direktorja FBI Michael Cortene, vrhovi državni tožilec na DOJ Peter Kadzik. DOJ ni uspel pravočasno ustreči večim zahtevam Senata po razkritju dokumentov, ko pa so jim dostavili dokumente ampak ne vseh, so bili ti močno redaktirani, osebam pa so ponujali močno okrnjen osebni vpogled v te dokumente kot neprimeren odziv na več mesecev ponavljajoče se zahteve po razkritju oziroma vpogledu v vsebino te dokumentacije. Več v spodnjem 17minutnem videoposnetku s
  slovenskimi podnapisi: https://ambasador21.wordpress.com/2018/09/10/video-ameriski-kongres-zahteva-aretacijo-hillary-clinton/

  • Mimoidoči

   Kar se Hillary tiče bom verjel, ko bo v zaporu, in to ne v hotelu, ampak v zaporu, prej ne. Vse dotlej bo to samo šov za množice, kot tisto Suckerberg zaslišanje, potem pa naprej po starem. Suckerberg še naprej cenzurira vse kar je desno in govori resnico.

   • Artur

    Prav tako to velja za Soroša nikakor, da jim uspe ga postaviti za rešetke stara pokvarjena glista še naprej rovari po svoje ker je član njihovega NWO “kluba” skupaj z vso republikansko-demokratsko oligarhijo vse je to njihov teater z njihovimi pravimi žrtvami ker tako po njihovo mora biti .

   • Lustrator

    Ne morem verjeti, da se strinjam s tvojim komentarjem. Je vse v redu s tabo ali je nekaj narobe z mano? :)

  • garfi

   že od false flag napada na WTC stolpnice
   je gLobaListična mafija v ofenzivah in tako kot pri nas v vseh državnih intitucijah
   lahko zakuhajo tudi državljansko vojno ali ubijejo Trumpa
   boj bo še hud

  • šmentanamuha

   Vau, to pa je dobra novica. Hvala.

 • stajerc5

  Spet nova svinjarija danes opoldan v Franciji- Lyon-letalisce! Z avtom prebil zapreke in na pristajalno pisto z drenjem Allahu Akbar!!! Film:
  https://twitter.com/twitter/statuses/1039097407336796162

  • Tone

   Dvomim, da se je Allahu Akbar! lahko slišal ob hrumenju nekaj dirkajočih avtomobilov. Pred policaji se je kvečjemu zatekel na letališče, pokvarjeni butelj stajerc5.

   • ZatonMesecnikov

    Da niso morda tvoji tole Tone? Tudi migrantskih korenin?

   • KAPIBARA

    Za kaj ga zmerjaš- žališ..?
    On tebe tudi omenil ni..!!

    • Tone

     S čim vse so že mene zmerjali tukaj. Ne spomnim se, da bi me kdaj vzel v bran. Svoje zna branit vsaka koklja.

     Po navadi ne zmerjam, si pa kdaj kateri tudi zasluži. Ta je prilepil en brezvezen posnetek in ga uporabil za razpihovanje sovraštva do drugih ljudi!! Še prelepo sem ga označil.

   • rubec

    Te ni sram lepiti tako grdo sliko sem gor. Pojdi na afriški forum budala blesava tam te takoj fuknejo v kak vodnjak. Upam da v takega brez vode.

  • ZatonMesecnikov

   Sedaj pa v sanatroij in toplice z njim na rehabilitacijo. da si opomore. Francozi pa naj se zamislijo nad svojimi dejanji. Kolonializem, pa Gadafi, pa palestinci pa Konkvistadorji….

   • stajerc5

    Kako bi ti odgovoril? Ce me obcutek ne vara, imajo vsi izkoriscani- kolonializirani neverjetno “domotozje” po starih dobrih kolonialnih casih, da tako mnozicno drvijo prav tem neciviliziranim kolonialisticnim svinjam v objem… Si se kdaj vprasal, zakaj je Juznoafriska republika eno samo kriminalno morisce, seveda od crne vlade naprej!?

    • ZatonMesecnikov

     Tako kot dobra firma tudi dobra država potrebuje dobro vodstvo. Tudi Slovenija ima s tem težave.

     Ampak kaj ko levičarji raje žrtvujejo Dobro državo na račun “naše države” in “naših vodij”.

 • PORK Amashina

  Kdor pride v državo ilegalno se ga po zakonih enostavno vrne v njegovo državo nazaj.Tako ilegalce kot njihove pomagače ki jim pomagajo v tej nezakoniti dejavnosti je treba kaznovati po zakonu pa bo hitro mir.Pomagače ki jih pod okrilkem humanitarizma pomagajo in zganjajo navaden kriminal oglobiti in kaznovati z zapornimi kaznimi kar je vendar popolnoma zakonito.

 • PORK Amashina

  Švercat ilegalce je navaden kriminal.Še toliko bolj če se gre za islamske fašiste kot v tem primeru.ISIS,ALKAJDA IN KAJ ŠE VEM KAKO SRANJE.Organizatorje kriminala v zapor pa bo hitro mir.Organizatorje kot razni zavodi kot Rog,Nur,Krog in nešteto drugih,ki se za švercanje pasejo še na ramenih davkoplačevalcev da lahko opravljajo svoje čisto navadno kriminalno početje švercanja ilegalcev ki jih pogosto v državah izvora iščejo zaradi kriminalnih dejanj.Po drugi strani se ti frdamani zavodi do kulturnih ljudi ki so iz poštenih razlogov prišli v Slovenijo obnašajo izredno rasistično,ignorantsko in arogantno,ter kar direktno želijo njihov izgon kar sem že enkrat prej obširneje razložil.Zraven se imajo ponavadi še za levičarje.Boljševiki so trgali z žensk čadorje,burke in podobno opravo s katerimi so islamisti spreminjali žensko dostojanstvo in izgled žensk v vreče za smeti ter cunje zažigali na mestnih in vaških trgih.Neke takoimenovane leve feministke pa se sedaj najdejo in pomagajo ženske ter njeno dostojanstvo spet spremeniti v vreče za smeti.

 • Jan Kovalski

  Francoski predsednik Macron je pred kratkim, ko se je srečal z Merklovo dejal: “Migranti so naša priložnost”, Merklova se je strinjala in sta skupaj ugotovila da imata enake poglede.
  Ergo, to je rešitev tako za Slovenijo kot za Francijo in Nemčijo. Vse te migrante, ki prihajajo po balkanski ruti se enostavno pošlje v Nemčijo in Francijo, ker za njih je to priložnost in zakaj bi jim ne ugodili in jim pomagali pri njihovemu navdušenju nad novimi priložnostmi.

  Nov napad pobesnelega migranta z 40 cm nožem v Franciji:

  https://4d.rtvslo.si/arhiv/prvi-dnevnik/174561320

  od 10:02 naprej. “Ugotovili” so da ni šlo za teroristični napad???
  Ja seveda, šlo je za novo priložnost.

  Je pa zanimivo nekaj. Nek drug francoski predsednik je ob napadu na novinarje satiričnega časopisa, pred leti, dramatično stopil pred javnost in glasno zavpil. “Francija je v vojni”.
  Po nekaj letih pa se je izkazalo, da Francija ni v vojni pač pa da se ji ponuja veliko priložnosti.

  Slovenci Merklovo, Macrona in bruseljske birokrate prosimo naj nam ne ponujajo migrantskih priložnosti.

 • Republic Commando

  Ajd wannabe komunisteki, kdo jih bo na dom vzel? :)

  • Lustrator

   Prezapleteno vprašanje. Komiji ne poznajo pomena besede “dom” vse od ustanovitve Slovenskega domobranstva dalje in jim je ta beseda postala tako abstraktna (enkrat je dom sinonim za Hitlerja, drugič za Musolinija, tretjič za Akrapoviča,…), da jih raje povprašaj po lastni denarnici. Koncept le te poznajo precej bolje (navkljub teoretičnemu preziru privatne lastnine) in bodo hitro udarili proti migrantom, ko jim bo do edine možganske celice prišel zaključek, da bomo VSI plačali njihove stomilijonske zapitke, ne glede na politično ali družbenorazredno pripadnost. No, utegne pa tudi to trajati, ker je spoznanje, da je davkoplačevalski denar pravzaprav NAŠ denar, za cca 70% slovencljev še vedno višja ekonomska logika.

   • Darth Vader

    bravo……še eden, ki razume to zgodbo……v nemški ustavi mislim da okoli člena 160, nisem popolnoma prepričan na pamet, imaš podane definicije – v ustavi – finančne definicije, kaj je to davkoplačevalski kapital recimo…..pri nas…..polpismeni lojzi in vatovci enačijo državna podjetja z zasebnimi podjetji, ki delujejo na trgu…..kaj pa monopolne grupacije v telekomunikacijah recimo? zakaj ima državno podjetje telekom monopol nad telekomunikacijami v Sloveniji?

 • Terminator

  Slovenija je svojo vsiljeno kvoto izpolnila,torej je stvar za nas zaključena.

 • abc

  Naj bi pripotovalo . A lahko mogoče kdaj s kakšno stvarno fotografijo več tisočih migrantov, kako čakajo pred slovensko mejo postrezete? Vedno samo simbolične fotografije.

 • Black_hawk

  Se pravi bo ena njihova kuhala za migrante. Na ić.

 • Black_hawk

  Svinjina je zakon!

 • totex39

  Če pa je tako, da nas oblast ne upušteva pa se dajmo še mi organizirati in bodimo neposlušni pri plačevanju davkov, dokler mislijo hraniti in podpirati vsiljene migrante.

  • Tone

   Ne se igrati, obstajajo zakoni, kako se davki iztirjajo in rubijo.

   • totex39

    Neposlušnost pomeni, da se zakoni ne upoštevajo in se vzpostavijo izredne razmere.

 • koza

  Valdec ne bo prenehal … pomagal v Srbiji, da ni prišla v kremplje tihotapcev, a na koncu je bil tudi sam presenečen … https://www.dnevno.hr/vijesti/regija/video-foto-valdec-sokirao-otkricem-ovo-su-hrvati-koji-zaraduju-na-migrantima-1218781/

 • VERRZIFIKATOR

  Kakor je nekoč “Evropa zdaj”
  geslo se ponavljalo brezmejno,
  se pripravlja novo samodejno,
  geslo znano “Arbeit macht Euch frei!”

 • VERRZIFIKATOR

  Tole je samo gostinska vaja,
  bo potem sledila veselica,
  kot odziv predvidenega klica:
  “Druge ni, le delo osvobaja.”

 • Valter BraniSlav

  Narod hlapcev bo zopet ubogal in zopet potegnil kratko…

 • bojan

  lepo je videt vse več jeznega zavednega domoljubnega naroda … upam da kmalu še zaživi še v fizični praksi

 • David Hitler

  Pofukana zamorska stoka!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!