fbpx

V Slovenski demokratski mladini se od ravnanj svojega člana, ki naj bi sodeloval na postroju Štajerske varde, distancirajo in dejanje obsojajo

V podmladku Slovenske demokratske stranke so se odzvali na navedbe medijev, da je med aretiranimi v zvezi s postrojem Štajerske varde tudi član izvršilnega odbora Matej Lesjak. “V kolikor informacije medijev držijo, se od njegovega dejanja in postroja popolnoma distanciramo in takšno ravnanje tudi obsojamo,” so zapisali v izjavi in dodali, da bodo v primeru potrditve obtožb ustrezno ukrepali.

Mediji danes poročajo, da je bil med tremi osebami, ki so jih danes pridržali v policijski akciji zaradi vloge pri zborovanju Štajerske varde, tudi član podmladka SDS Matej Lesjak. V Slovenski demokratski mladini se od njegovega dejanja popolnoma distancirajo, če navedbe držijo, njegovo ravnanje tudi obsojajo.

Če se navedbe izkažejo za resnične, Lesjak ne more biti član SDM
Dodali so, da kot organizacija ne morejo biti seznanjeni s tem, kaj njihovi člani počnejo v svojem prostem času, niti jim tega niso dolžni poročati. Kot so zapisali, bodo najprej počakali, da bo uradno znano, česa je osumljen, in se na podlagi tega odločili, kakšne ukrepe bodo sprejeli.

“V kolikor se bo izkazalo, da navedbe medijev držijo, pa Matej Lesjak nikakor ne more biti več član SDM,” so še zapisali na spletni strani SDM.

C. Š.