V soboto potekal ustanovni kongres Domovinske lige: Za predsednika izvoljen Bernard Brščič

Foto: STA

V soboto, 6. aprila, se je na kongresu pred kratkim ustanovljene stranke DOM – Domovinska liga zbralo okoli 200 delegatov, ki so za predsednika stranke izvolili Bernarda Brščiča. Zanimivo je, da na svoj kongres niso povabili niti Nova24TV niti Demokracije.

Prvi nastop novo oblikovane stranke z motom “Najprej Slovenija” se obeta na evropskih parlamentarnih volitvah 26. maja. Po besedah predsednika stranke Bernarda Brščiča naj Dom ne bi konkuriral nobeni obstoječi stranki, saj so “vse z izjemo Levice podružnice vladajočega bruseljskega kartela”.

V Sloveniji imamo registriranih kar 99 političnih strank, kar je svojevrsten fenomen. Glede na to, da je ta stranka nastala tik pred volitvami in ob izredno visokem volilnem pragu, ki se giblje nekje med 8 in 12 odstotki, so možnosti te stranke, da bi dobila poslanca, praktično nične. Kljub temu pa gre pohvaliti entuziazem in državljansko odgovornost te majhne skupine ljudi. Žal pa je volilni sistem takšen, da bodo šli volilni glasovi te stranke v nič.

“Vedno bomo izhajali iz tega, da je poslanstvo slovenske države skrb za varnost in blaginjo slovenskih državljanov. Tudi EU pojmujemo kot sredstvo in ne kot cilj, presojamo jo po tem, ali prispeva k varnosti in blaginji slovenskih državljanov,” je povedal Brščič in dodal, da je “Slovenija naša domovina in je ne bomo delili z nikomer”. Ustanovitev stranke Dom naj bi bil, kakor naj bi po poročanju STA povedal Brščič, “samonikel projekt, nastal zato, ker so razmere v slovenskem političnem prostoru ter v Evropi zrele za prenos take platforme, kot jo ponuja Dom”. Ob tem je predsednik stranke povedal, da “to ni ne projekt Milana Kučana ne Janeza Janše ne Vladimirja Putina“.

Po Brščičevih trditvah novooblikovana stranka ne bo vstopila v EPP, temveč naj bi se pridružila evropski listi Evrope narodov in svobode (ENF), v kateri so trenutno med drugim avstrijski svobodnjaki (FPÖ), britanski UKIP, italijanska Liga in nizozemska Stranka za svobodo (PVV).

Gre pa tudi za isto grupacijo, v katero želi vstopiti tudi nacional-titoist Zmago Jelinčič in v kateri je francoska nacionalistka s socialističnim gospodarskim programom Marine Le Pen.

Na seznamu kandidatov za evropske volitve sta do sedaj znana zgolj dva kandidata, to sta Brščič in Ušaj Šikovčeva. Drugih imen še niso razkrili. Na sobotnem kongresu so izvolili še osemčlanski izvršilni odbor in generalnega sekretarja. Izvršni odbor stranke bo tudi tisti, ki bo na koncu potrdil predlog liste kandidatov za evropske parlamentarne volitve. “Bili smo zelo previdni, da se nismo onesnažili s propadlimi politiki drugih strank,” je glede izbire kandidatov povedal Brščič.

V novonastali stranki se zavzemajo za:

 1. Za svobodo govora. Ta je temeljna civilizacijska pridobitev in predpogoj delovanja demokracije. Vredna je najvišje ustavne in zakonske zaščite. Nasprotujemo politični korektnosti in boju proti “sovražnemu govoru” pod pretvezo ponovnega uvajanja verbalnega delikta.
 2. Za ohranitev slovenskega jezika, kulture in identitete kot osmislitve obstoja Republike Slovenije.
 3. Za družine. Zdrava družina je temelj zdrave družbe. Nasprotujemo (ne)kulturnemu marksizmu in širitvi LGBT+P agende v državnih institucijah.
 4. Za krepitev suverenosti, zakonitosti, varnosti in reda. Ti so predpogoj blaginje. Zavarovanje meje in preprečitev nezakonitih migracij, ki predstavljajo izjemen varnostni in javnofinančni problem, je najvišja prioriteta. Slovenija naj skrbi za blaginjo svojih državljanov, ne ilegalnih migrantov!
 5. Za takojšnji odstop Slovenije od globalnega sporazuma o migracijah.
 6. Za priključitev državam Višegrajske skupine in podpora pobudi Intermarium na osi Baltik-Jadran. Nasprotujemo težnjam po federalizaciji EU.
 7. Za obrambo ustavnosti, zakonitosti in načel pravne države. Sodnike in tožilce, ki sistematično kršijo ustavo, zakone in človekove pravice, je potrebno odstraniti iz pravosodnega sistema.
 8. Za podjetništvo in razvoj majhnih in srednjih podjetij. Verjamemo v sposobnost podjetnikov, da se bodo sami, brez vmešavanja in subvencij države, znali odločati kaj, komu in za koliko prodajati. Zagovarjamo radikalno zmanjšanje subvencij in temu primerno znižanje davčnih bremen.
 9. Za vitko državo. Zagovarjamo racionalizacijo javnega sektorja in dopolnitev fiskalnega pravila z izdatkovnim, tj. ustavno omejitvijo javne porabe.
 10. Za pravične pokojnine. Vse bi morale biti skladne plačanim prispevkom. ZPIZ naj se poslovi od nezasluženih pokojnin.

“Na nas ni nič ekstremnega. Zavzemanja za ustavnost, zakonitost, tržno gospodarstvo, družino, svobodo govora, slovensko kulturo, jezik in identiteto niso znak ekstremnosti, so znak normalnosti. V svojih razmišljanjih pobudniki izhajamo iz spoznanja, da danes temeljni konflikt ne poteka med kapitalom in delom, ampak med globalizmom in suverenizmom oziroma nacionalno državo,” so zapisali na spletni strani Domovinske lige.

Programske točke novonastale stranke res niso nič novega, saj so to izhodišča, ki jih zagovarjajo v vseh strankah t.i. desnega političnega pola. Škoda je, da se niso organizirali leto prej in nastopili na državnozborskih volitvah, kjer bi imeli nekoliko več možnosti za vstop v državni zbor, saj je prag le 4-odstoten. Pravo vrednost te stranke bomo videli šele potem, ko bo 26.maja prišel trenutek streznitve. Če bodo vztrajali in gradili stranko do nacionalnih volitev, bodo morda takrat njihove možnosti nekoliko večje.

Ivan Šokić

 • Duhec

  Kaj je blo prej??? Ukinitev sodelovanja, objave kolumn Ušajeve in Brščića ali ustanovni kongres???

 • Atila

  Sm si upal trdit, da je desnica kaj bolj načelna od leve opcije. Dokaz je ta dogodek(nož v hrbet) z novo stranko. Ni za verjet nobeni politični opciji.

  • Duhec

   Koliko nožev je v svoji politični karieri potalal Janša?! Vsakemu, ki si je drznil odpret usta. Da o njegovih volivcih ne pišem. Niti na pašo jih več ne pelje.

   • Atila

    Prav imas, sem mislil, da imam jaz najvecji ego. Jansi bi lahko dali novo ime EGOn.

    • lili pili

     Boljsi je po titu twito

     • Atila

      Ta je hujsi. Ta bi prodal nas vse za male goldinarje

     • lili pili

      Ja tito je gnar noter vleko, ta bi ga pa drugim deval..

 • Nata

  No, kaj je sedaj ? Ker ste užaljeni, pa pišete o novi stranki ?
  Čudno veste, Nova !
  Spodaj se je Duhec dobro vprašala. Kaj je bilo prej. . . . . . kura, ali jajce ?

  • Get Smart

   Nata, nikoli, ampak res nikoli nasedati MURGL JUGOKOMUNISTIČNIM provokatorjem tipa duhec atila lilika dada balon frenk in kar je še MURGL JUGOKOMI pesjadi, WATCHDOGI si sicer sami pravijo, ki tu stresajo murgl jugokomi govna na ljudi.
   Ne moreš in ne smeš MURGL JUGOKOMUNISTIČNIM »smrtnim neprijateljima ljudi« držati sveče, medtem ko ropajo ljudi.

   • Nata

    No, če komu kaj napišem, pa menda ja ni rečeno, da jim držim svečo.
    In Duhec se je dobro vprašala.
    Kdo komu in zakaj ?
    Ti morda veš ?

    • rabbit

     DUHEC je GUEST to je tisti poklicni pisatelj za levo politično opcijo. Sedi nekje v slovenski javni upravi in piše neumnosti.Jaz na mojem računalniku to vidim, kadar ga Nova blokira in se posveti njegov prvi nadimek, ko je bil registriran na Novi.

     • Nata

      Veš, saj mi je jasno, kdo je kdo in me ne zanimajo blokirani.

      A Duhec je bila vidna in se mi je zdelo, da se je dobro vprašala. . . . . . kdaj, kdo. . . komu. . . . . samo to.

     • rabbit

      Jaz sem tudi mislila, da je pač to nekdo drug, ampak danes, ko jo je Nova blokirala pa se je posvetil njen originalni vpis na Novo.

     • Nata

      Veš, jaz sem velika ” računalniška mojstrica “. . . .
      Ampak napišem pa res to, kar mislim in to dobronamerno.

    • Get Smart

     :) Ja, ni rečeno, in sicer v mislu, da pač ti dejansko ne želiš držati sveče MURGL JUGOKOMIJEM, si pa to NAREDILA z izpisano besedo v podporo zločinske kreature nje.

     Tist je bulšit oz. NERELEVANTNO vprašanje, ne pa dobro vprašanje.

     Je retoriški trik, na katerega nimate odgovora in pač obtičite kot žrtev provokatorja.
     MURGL JUGOKOMUNJARA še ni in ne bo zate česarkol dobrega naredila, ker ne sme in ne more, ker je pripadnik sekte, ki tebe (ČLOVEKA) smrtno sovraži.

     • Nata

      +++++++Za smrtno sovraštvo upam, da bodo nekoč odgovarjali.
      Jaz pa poizkušam že ves čas delati po svoji vesti.

  • rabbit

   Ko niso pisali, vam ni bilo prav, sedaj vam spet ni, se bo treba odločit. Je pa Nova24 zasebni medij in ima pravico kaj bo objavil in kaj ne.

   • Nata

    Ja. . . . ja. . . . . pisati !! Je pa važno tudi kako pišejo.
    Mene zelo moti to. . . . . . kdo koga povabi !!

    Neki ustanovni, ali pa kakršnekoli kongres že, bi moral biti dostopen za

    vse stranke in novinarje.
    Zato pa so kongresi, da se potem piše o tem. In vedno imamo priliko kritizirat.
    Kaj pa misliš o raznih zamerah, ki so vzrok za taka ravnanja?

    Saj ne vemo niti tega, zakaj Ušajeva in Brščič ne bosta več pisala,ali pa jima ne dovolijo, kolumen za Novo ?

    • tohuvabohu

     Rečeno je bilo, da je to začasno do volitev, ker se ne spodobi, da kandidata pišeta koumne.

     • rabbit

      Tudi Branko Grims in Vinko Gorenak lani nista pisala kolumen. Pa še nekaj Nata kongres DOM-a je bil zaprt za javnost, Nanj so povabili le enega novinarja Aljuša Petrinača, njihovega prijatelja iz Faktorja.

     • Nata

      Hvala. Marsikaj spregledam. No, pa tudi vse mogoče se ugiba in kar napiše, pa je. . . . . nepotrebna zmeda.

  • KAPIBARA

   Ja duhec- valjda…

   • Nata

    Nič. . . .valjda. . . . . kar napiši.

    Se ni dobro vprašala?
    Ne vem zakaj je tako težko napisati, kdo ne želi več pisati kolumen, pa kdo ni zaželjen, da jih piše, pa kdo ustanavlja stranko, pa komu je to prav in komu ne. . . . .

    Kapibara ? Maloršiga, saj smo vendar normalni ( vsaj mi, tule ) državljani, desničarji, no !!

 • althar

  Če SDS do volitev izstopi iz EPP, Dom nima šanse, če ne, dobi Dom na volitvah poslanca v EP.

  • rabbit

   Če je Janša pripelje Orbana en teden pred volitvam podpret SDS, Dom ne dobi nič.

   • pajot

    Ne gre za evropske volitve. Počakajmo do državnih volitev. Bravo Brščič.

 • TOML

  Ste pa brziči.
  Delegati DOMa smo izbrali vodstvo že v soboto.

  • lili pili

   Prej je veljala prepoved, zdaj so se malo ohladilii

   • KAPIBARA

    Dober glas, seže v 9 vas..
    Ne pa samo do Kočevskih jam, fojb.. itd..

    • lili pili

     Ja kakor se vzame, lahko tudi do urha…..

     Pozabu si teharje….

     • KAPIBARA

      Je toliko tega, da ne moreš, vsega naštet.. pa vse do “tankovskega rova”..

     • lili pili

      Teh pa je veliko…. no vsega skupaj po novem nekaj cez 700 lokacij…

 • Anton

  Zanimivo je, da na svoj kongres niso povabili niti Nove24TV niti Demokracije.
  Brščič, en velik minus z moje strani, oba omenjena medija sta ti ves čas stala ob strani,te branila, ko si bil deležen medijskega popljuvanja s strani režimskih medijev , vazalov ata štrumfa, oba goraj omenjena medija sta si zaslužila da ju povabiš. To je najmanj kar bi lahko naredilNačelnost pa taka.

  sarkazem press

  • lili pili

   Slabe izkusnje….

   • Atila

    Naj se pozrejo podgane med sabo.

    • lili pili

     Da te bog usliso

     • Anton

      Bog se piše z veliko, to je prvo! Drugo pa nehi provocirat če nimaš kaj pametnega za pisat

    • Anton

     Mene prihodnost sds ne skrbi, vsa ta leta cca 30 let je pokazala in dokazala da je najbolj stabilna stranka na politični sceni, mnogi so/ste jo in jo še ponižujete in mnogi od vas ste se naposled izkazali prav tisti, ki niste vredni da vas pes poščije in mnogi od teh so končali kot politična mrtvila.

     sarkazem press

     • Atila

      Vse stranke do zdaj niso naredile nic. SDS je enako lopavska kot je bila LDS.
      Stos obstoja je samo vas fanatizem, ki ga volite vsak mandat. Ne pa da je Jansa sposoben. Konc koncev je presnet sposoben prat vam ovcam vakuum v buči.

      No-sarcazem, prosstitut Jansin, Anton.

     • Anton

      pišeš neumnosti, argumentirat ne znaš, znaš pa žalit, toliko o tvoji verodostojnosti

      sarkazem press

     • Silos

      Če že lapaš o sposobnosti – zdravstvo,kultura,sociala,obramba,šolstvo in še in še
      so stvari ,ki so jih vaši veleumni”pametnjakovići”skoraj že popolnoma spravili na
      kolena.Malo še pa bo v državi nastal pravi kolaps ravno zaradi vaših vodij.

  • rabbit

   Veš kaj pravi slovenski pregovor: Dobrota je sirota, Janša se pa še do danes ni naučil, da ljudem ni za zaupat, je pa res, kaj pa bo če ne bo zaupal ljudem. Celo več, presenetilo me je, ker je bil kongres zaprt za javnost, zakaj že. Res me je zelo presenetilo, da niso povabili medijev, v katerih sta oba objavljala. Že v začetku sem jim dala dobrohoten nasvet, naj se ne kregajo z nobeno stranko, posebno ne še z desno in naj delajo na sebi in svoji stranki, ampak preveč jih je zavleklo v to, da pljuvajo po Janši in se po twitterju, kregajo z člani SDS. Na twitterju se volitev ne dobi, treba je iti med ljudi in jim stisniti roko se z njimi pogovoriti, dokler tega ne osvojijo njihova prihodnost ne bo rožnata.
   Poznam nekaj ljudi iz štaba Anžeta Logarja oni so bili 2 meseca vsak dan na terenu, delili letake, razlagali za kaj se Logar zavzema, delili propagandni material tega je bilo veliko pa je Anže Logar dobil komaj eno slabo tretjino glasov, si predstavljate, da sedaj morajo nagovoriti celo Slovenijo in to je še enkrat več dela, volilne kampanije ne moreš delati, če si še nekje zaposlen to bodo videli tudi sami vam povem, da to delo še malo ni lahko. Volilni prag za enega poslanca je mnogo večji kot za Državni zbor. Pri taki udeležbi kot zadnjič okoli 450.000 moraš zbrati vsaj 30.000 kar pa ni malo. SDS je nazadnje dobila slabih 100.000 glasov in tri poslance.

   • Slovenka

    Če pomislimo, da je Logar kandidiral za župana v izrazito sovražnem okolju, je njegov rezultat zelo spodoben.

 • Get Smart

  MURGL JUGOKOMI pse, watchdogi si pravijo, tipa atila duhec lilika dada oto đinius in kar je še drkađijskih vzdevkov dveh psov, bi morali KAZENSKO preganjati ZARADI LAŽI, zaradi BLATENJA LJUDI … ne le banati in brisati LAŽNIVA MURGL JUGOKOMI govna, ki jih ta pesjad stresa po portalu.

  Pamet v glavo, @nova, pamet v glavo.

  • Get Smart

   Jih pa luzrske MURGL JUGOKOMI pse, najso LUZR tunfek obliterator oto đinius BALON dado lilika atila ali katerakoli MURGL JUGOKOMI rdeča pasma, kar berite, saj se ti psi – watchdogi si pravijo – vedno spovedujejo.

   Njivove dosedanje spovedi:
   –da je opranoglav,
   –da je govno
   –da ima štiri petke šnelkurska
   –da je od natepavanja v tazadno že pujsoglav
   –da ko ga gazda u dupe, on natepava ovco
   –da si raztureno dupe zdravi s svečko (u dupe, kakopak)
   –da je primitiven pes, ki ga gazda enkrat sa desankom, drugič sa levankom
   –da je garaža greznica, ampak on bo tam do konca svojih pasjih dni
   –da jih pse v garažah zavajajo z lažmi o dežurnem krivcu JJ-ju
   –da jih ostudno natepavajo z lesenimi palicami
   –da je v rito pičen transićiran ritard
   –da mu je pas jebo mater
   –da pa danes njega pas še ni pojebo, zato drka na portalu in
   sere=pripravlja dupe za gazdo nje=za MURGL JUGOKOMI gazdu spremni nje
   –da je gnida
   –da je gnoj
   –da je pičkica
   –da je usrane …

   Vse to so spovedi ubogega psička, watchdoga, kot si sam pravi.

   Saj ni lahka tem MURGL JUGOKOMUNISTIČNIM SOCIALISTIČNIM ZARES LDS BRATUŠKO SHOLTES DeSUS LEVI ŠARAC psom, toda garaže po lastni volji ne bodo zapustili, zato jih pač ljudje ne moremo pomilovati nje.

   Pamet v glavo

 • boogin1

  Odličen program.

  • Anton

   prvo načelo Demokracije je pogovor, deljenje argumentov ne pa izključevanje, kar ste vl levičarji z odliko vsa ta leta počeli in zahrbtno licemrsko očitali spoštovanemu, eminentnemu domoljubu Gospodu Janezu JANŠI. Če se ne strinjaš z anpisanim, lahko prevrtiš soočenja za državnozborkse volitve 2018 in prešteš kolikorat je janez JANŠ izrazil izključevanje do drugish političnih strank, in na na drugi strani kolikrat so tos trorili bebavi levičarji. Številke povedo vse!

   sarkazem press

 • Lisjak

  Že vnaprej govorite,če bo SDS izgubila na EU volitvah,da bodo za vse krivi drugi ne pa vi in vaši zblojeni kandidati.Pa vi ste res neverjetni!

  • Anton

   pusti uboge na duhu, anj komentirajo, njihov IQ ne seže niti na nivo kokoši

   ko-ko kokodak press

 • Atila

  Lep pozdrav, pozrite se med sabo. Napocil je cas resnice.

  • Valter BraniSlav

   In kaj je resnica?

   • tohuvabohu

    Tisto, kar reče murglski rdeči pritlikavec.

  • soc

   Bolni drekator hun/hunyadi/atila, a spet vsak dan znova prilezeš iz greznice? In ker očitno še vedno ni denarja za ustrezno moderacijo, preživiš na planem cel dan… Vampirski nightmare.

 • Franc Šink

  Roko na srce.Tudi SDS bi rabila kakšno prilagoditev. Ta “nova” stranka je produkt napak, ki jih dela desnica.

 • Valter BraniSlav

  Cim vec strank slabse bo.
  Cim vec strank – lazje Vas bodo unicili musliji.
  Sicer pa, Brscic je kar pameten, razen ko se zaklinja da on ni homoseksualec.
  Povprecen Slovenec bo imel vec od Brscica ekonomista kot pa od Brscica pridigarja.

 • Valter BraniSlav

  SLOVENEC NOCE VLADATI.
  ZATO IMA TOLIKO STRANK KI SO POPOLNOMA IMPOTENTNE. Vec kot je strank, bolj razdrobljen in sibak je narod.
  KAM BI PRISLI MI V ZDA CE BI IMELI TAK VOLILNI SISTEM KOT GA IMASTE VI V SLO?

 • goldhorn

  Največ glasov bodo pobrali Jelinčiču.

  • tohuvabohu

   Pa tudi veliko takih, ki so dosedaj abstinirali. To ne more biti slabo.

  • Slovenka

   To bi si Zmago pošteno zaslužil. Skrajni čas, da mu dajo volivci brco v rit.

 • Observer

  Zdaj imamo pa mi ameriško verzijo Feel the Bern, samo na desni, lol.

 • Observer

  “V Sloveniji imamo registriranih kar 99 političnih strank, kar je svojevrsten fenomen.”

  Tudi jaz bom ustanovil svojo in sicer SZMM – Stranka za mešanje megle ali pa SZMD – Stranka za mešanje dreka, kolebam med tema dvema imenoma.

  • herman

   s tako stranko boš pa močno konkurenčen osnovnim programskim točkam SDS.

   • Observer

    Samo SDS? Daj no priznaj, tudi tvoji stranki, katerokoli že voliš.

 • Franc Šink

  Nekateri kot vidim, Prav uživate v tem razdoru.

 • pajot

  Tako kot telo potrebuje vodo za svoje preživetje,tako rabimo nekoga,ki nas bo ubranil pred temi arabci,ki bi radi živeli na naš račun. Gospod Janez Janša je bil v tem prizadevanju nekoliko mlačen. Če JJ ne spremeni svojega prepričanja,bom volil DOM na prihodnjih državnozborskih volitvah.

 • Olga101

  Čestitke!

  • Valter BraniSlav

   Cestitke Cemu?
   Se vecji razdrobljenosti naroda ki sovrazi samega sebe?

   • tohuvabohu

    Spet ne moreš spati, a te denar žuli?

    • Valter BraniSlav

     Vcasih pac ne spim

     • tohuvabohu

      To ni razlaga.

     • Valter BraniSlav

      To je opis.

  • Olga101

   Priporočilo: sloga na desnici in naj ne perejo umazanega perila javno v veselje udbokomunistov!

   • tohuvabohu

    Res. Preveč je bilo nepotrebnih ribarij vsa leta po osamosvojitvi.

   • dob

    Dovolj bi bilo že to, da se ne kljuvajo med sabo, kot bi bili neke komunistične frakcije, ki so – ko se začne! – te so najbolj krvoločne druga z drugo, nečloveške, grozljivo sadistične in do konca maščevalne.
    Demokracija je, ko se podobnosti razumejo in se tolerirajo.

 • Observer

  “Žal pa je volilni sistem takšen, da bodo šli volilni glasovi te stranke v nič.”

  Tudi, če volimo, gredo naši glasovi v nič. Že 28 let.

  • KAPIBARA

   Še prej pa določeno, kaj moraš volit..

 • Prle

  Kdo pa ne bi bil rad predsednik, magari bedakov,ha,ha,ha.

  • tohuvabohu

   Tudi ti imaš takega predsednika, bedak.

 • Inaz

  Nova stranka na desnici je dobrodošla čeprav dvomim, da jim bo program uspel. V zvezi z migranti so v ozadju veliko večji interesi, ki jim ne bodo kos. Gre za slabitev Evrope s strani Rusije in Amerike ter za interese kapitala, ki hoče z uvozom migrantov zniževati ceno dela. Pri tem pa jim izdatno pomagajo levičarske stranke v evropskem parlamentu, ki se sklicujejo na človekoljubnost. Težka bo.

 • janez55

  Nova24, pa vam je Janša dovolil poročati s kongresa?

 • resnicaboli

  Vsak ki ne dobi v stranki mesta ki meni da mu pripada izstopi in ustanovi stranko. Namesto da bi deloval za spremembe v stranki kjer je član.

 • soc

  Včerajšnji podatki ankete JM (mislim, da Parsifalove) kažejo že zdaj na preko 3% glasov za DOM. Žal nima resne lokalne infrastrukture, zato bo res težka pridit do 8%. Prav tako jim razen relativno obskurnega Požarja doslej nihče ni pomagal z medijsko podporo in vsaj objektivnim informiranjem. A če bodo ljudje dobre volje vsaj obveščeni o njenem obstoju in ciljih ter če bodo dojeli, da so vse etablirane stranke na desni bolj ali manj podložne Bruslju in Berlinu ter uničenju nacionalnih držav, obstaja upanje. In če poberejo polovico naivnih narodnjaških glasov lopovu Padalcu, je namen dosežen.

  Zanimivo pa je, da Reporter kar tekmuje z Mladino, kdo bo bolj psoval to stranko. Zelo, zelo zanimivo.

  • rabbit

   Za povrh pa so se predvsem Lucija Šinkovec Ušaj skregala z volilno bazo SDS-ja. na Twitterju. Velika napaka.

 • Dragan Krstič

  SDS ne more sedeti na dveh stolih,veliko pri Webru, ki podpira migracije in malo pri Orbanu ki migracijam nasprotuje. Jaz in partnerka bova volila Bernarda.

  • rabbit

   V EPP je 40 različnih političnih strank iz vseh 28 držav članic najbrž nimajo vsi enakega pogleda na migracije tisti na jugu imajo drugačen pogled kot tisti na severu. Kot ima recimo župan Ilirske Bistrice drugačen pogled na migracije (član SD) kot njegovi kolegi v Ljubljani.
   priporočam vam, da si na RTV SLO 3 pogledate včerajšnji intervju z dr. Matejem Avbljem zelo bi koristi vsem Slovence, ki nimajo sploh veliko pojma kaj je EU, parlament, vlada, svet in vse kar je povezano z EU-jem. Koliko vas sploh oz. nas zanima sploh EU razen tistih 2 meseca pred volitvam. Skoraj da nič.

  • Anton

   kdo ej rekel da Weber podpira migracije, kje si ti to slišal, halooo.
   Al spet levičarji našpi hočjo da se naredi razdor v EPP-ju, kdo bi imel stem največ koristrti, ja ravno te leve oz skrajno leve stranke, katerih mokre želje je da EPP čimbolj oslabijo po možnosti, da razpade.Vem da v EPP ju so gnila jajca, vendar, da bi na temelju teh parih gnilih jajc v eppju rizkiral njegov obstoj, jok brate odpade, to pa bi res levičarji naši želeli.
   sarkazem press

  • KAPIBARA

   Jest mam tudi že 2 glasova.
   Dobro, hčerinega bom nagradil s kepico- dve sladoleda..
   Po opravljenem del,i NI podkupnina, ta se daje pred opravljenim delo,. Tisto je zahvala..

  • Slovenka

   Zakaj pa ne. Sama bom volila SDS, nato pa bom pričakovala bolj odločno nasprotovanje migracijam in če tega ne bo, bom razmišljala naprej.

 • učko

  Bršćić bo janši pokradu kar nekaj glasov. U tem je point !

  • Common Sense

   Nekaj že, predvsem na Evropskih volitvah. Srednjeročno pa bo kumulativen rezultat boljši. In to je poanta.

   • Anton

    ta komulativa bo prišla do izraza le če bo stranka DOM dosegla/presegla 8%, kar je omejitev za vstop v evropski hram Demokracije.Slednji dogodek, ap se mi zdi, dokaj nemogoč, predvsem iz naslednjega razloga in sicer, omenjena stranka se je registrirala tik ob zdajci in ima zelo malo časa, da kreira omrežje po Sloveniji in nagovori s svojim programom potencialne volilce. Bom pa zelo presenečen, če jim bo uspelo!

    sarkazem press

  • KAPIBARA

   OOOOoo pa še komu…

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  (znak “>>>>>” pomeni “jo preimenujejo v”):

  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE >>>>> ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE >>>>> ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove >>>>> SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE >>>>> spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije >>>>> spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije >>>>> ZL= ZDRUŽENA LISTA >>>>> ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV >>>>> SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca, torej LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA Zveza Delavnega Ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” (PO-DRŽAVILA nje) in se vanjo naselila.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  LDS (in vsi njeni “novi obrazi”: Zares, ZDRUŽENA LEVICA=zdaj LEVICA, ZaAB, PS, SMC, SAB, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a =
  = Savez KOMUNISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE.
  Vseskozi ustvarjajo “nove obraze”, ki jih potem združujejo, razdružujejo …

  Med II. vojno SKOJ ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je SKOJ hkrati član USAOJ-a in deluje posebej (kot dandanes sekretar LDS-a GGOLUBIć kao ustanovi ZARES). Po vojni USAOJ preimenujejo v NOJ (NARODNA OMLADINA JUGOSLAVIJE), nato vse te “nove obraze” združijo spet v enega:
  SKOJ + USAOJ (NOJ)) = NOJ. Obstaja samo NOJ. NOJ preimenujejo v SSOJ =
  Savez SOCIJALISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE,
  ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji. V Sloveniji nosi ime ZSMS (Zveza SOCIALISTIČNE mladine “SERBUSNE”).
  ZSMS na prvih v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih volitvah v Sloveniji leta 1990 nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS,
  na naslednjih volitvah, 1992, pa centralni komite to ZSMS (Zvezo SOCIALISTIČNE mladine Srbije v Sloveniji) preimenuje v:
  –»ZSMS–LIBERALNA STRANKA«,
  –potem v »LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA=LDS«,
  –potem v »LIBERALNA DEMOKRACIJA SLOVENIJE=LDS««.

  Najveći »liberalac nje« je bil t. i. DRTY DERNOVŠAK=MURGL-JUGOKOMIsrbo-šipac, ki je bil, POZOR nje,
  PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE.

  Prakso ustanavljanja “novih obrazov” SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, združevanj v
  t. i. “Združeno levico” itd. lahko dnevno opazujete:
  LDS, ZARES, Zeleni, SSS, SMS, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, SAB, TRS, IDS, …
  Verjamem SHOLTESU, Dobri LDS>SMC DOBOVŠEK, DeSUS, ZDRUŽENA Levica>LEVICA … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ = vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
  MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

  • Get Smart

   T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
   IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
   TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta (ŠTRUKALJ= kao SINDIKALIST= KSJS + SVIZ, pa državni svetnik, pa NADZORNIK KAD-a, pa NADZORNIK murgl jugokomi revije MLADINA … in še funkcij ima ritardiran watchdog nje) in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje (ex VARUH MURGL JUGOKOMI PRAVIC), violetaT0MIć pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
   le preimenovanje
   KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
   –––––––
   IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
   = LEVICA =
   =
   ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
   IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
   prvo nastopljeni predsednik IDS-ja = Luka Mesec

   • Get Smart

    Uradni začetek Lučkine zvezde in pol-meseca je oznanil sam tovariš
    MILAN KUćAN,
    predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
    in sicer leta 2013 v hotelu Union:

    “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
    tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
    uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
    komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
    formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
    in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
    predsedniki SD-ja = KPJ, kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
    INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”*

    —–
    * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

    TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
    babilonskih delavk Violete TOMIć,
    nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
    nato pa v “LEVICO”.

 • realnost

  Levi agitatorji so nervozni, ker vedo da bo njihov polom, saj bodo dobili samo 2-3 EU zastopnike. Zato jim je interes skregati desne, da nebi preveč njihovih ovc pogledalo čez ograjo…. Če bi se še NSi in DOM pridružila skupni listi bi zmagali 6:2!!!

  • MižekFiga

   Navijam za 8:0

 • Observer

  Program je dober. Manjka 11. točka: prizadevanje za vrnitev vseh 75 miljard dolarjev Slovenskega davkoplačevalskega pokradenega denarja iz davčnih oaz in vse odgovorne za ta krajo in načrtno slabitev Slovenskega naroda poslati v zapor bez ograničenja trajanja mandata.

  Ja vem, težko izvedljivo v naši ugrabljeni državi.

  • MižekFiga

   Manjka SDK.

   • rabbit

    Ukinili so ga LDS; SD; DESUS; SKD pod vlad Janeza Drnovška je zadnjič Pezdir dobro povedal zakaj.

  • tohuvabohu

   Vrnitev milijard je utopija. Prvič, 75 milijard je vsota ukradenega in uničenega državnega premoženja (ne vem, česa je več). Drugič, to premoženje obstaja v več oblikah. Eno je denar, ki gotovo ne leži v davčnih oazah, ampak v Švici in podobno. Drugo so kapitalski deleži, ki so varno razpršeni po celem svetu.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.

  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
  POLITIKE RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM:
  – ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in
  – NA KAKŠEN NAČIN DELAJO za POLITEJO (državo),
  ne pa kot vam v glavice PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA in lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČNA AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo:
  “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”,
  “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”,
  “nogomet ne skrbi za svoje gledalce” …
  in kar je še POTURJENIH BULŠITIZMOV,
  ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni aparat (v lasti imajo preko 90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji),
  naselil v OPRANE glaviće OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi,
  in kot so naprimer top šop »vsegliharstva«:
  nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?
  Sledimo?
  Tudi NOGOMETAŠE, ki delajo za POLITEJO, razlikujemo glede na PRIPADNOST POLITEJI = za KATERO POLITEJO delajo in na kakšen način.
  MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO,
  ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO,
  medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO,
  ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda),
  ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE,
  in seveda DELA drugače kot MESSI, saj BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Onaniranje o SKRAJNIH (“ekstremističnih) levicah, desnicah, sredinjicah … je bulšitizem.
   extrem = skrajnost; ekstremna = skrajna = JE S KRAJA = je z začetka ali s konca, odvisno od gledišča nje = Wat the FAK?!
   Izbijte si iz glavic poturjene vam kretenizme, ker škodijo zdravju.
   .
   LEVIČIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = kaviaržido KOMINTERNIZEM =
   = SUŽNJELASTNIŠTVO = parazitiranje na človeku = izkoriščanje človeka =
   je »rak«, ki najeda vaše telo.
   »RAK« je parazit, ZAJEDAVEC, ni vaša »LEVA ROKICA«, je lahko in je tudi na LEVI ROKICI, ni pa RAK vaša LEVA ROKICA, ampak je TUJEK, parazitski tujek, je ALIEN, je INVADER, ki je vdrl v vaše telo in širi svoje zasevke do končnega UNIČENJA vašega telesa.
   .
   Kakšna je razlika med kao SKRAJNO in NESKRAJNO?
   .
   »NESKRAJNA« MURGL JUGOKOMUNISTIČNA “levica”, torej
   SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA LDS zares SMC … so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, ki
   DOKAZANO UBIJA otroke, posiljuje otroke, pse, laže, krade, ropa, mori, uničuje Slovenijo, uničuje vse, kar delo pridnih človeških rok, PARAZITIRA na tvojih žuljih …
   POKRADLA je VSA podjetja v Sloveniji (polovico jih je prenesla na FORUM 21, pol pa na nabiralnike svojih kaviaržidoKOMINTERNISTISTIČNIH gospodarjev, od Amsterdama, Beograda, Cipra … i tako dalje do tokija nje).
   .
   Kaj pa dela “kao” SKRAJNA MURGL JUGOKOMUNISTIČNA levićija?
   .
   A razumete, otroci? Lepo napišite IME,
   vsakokrat napišite ime oddelka MURGL KOMI JUGE, o katerem govorite. Če o MURGL JUGOKOMI vladi v Sloveniji (NE slovenski, ker ni slovenska, ampak V SLOVENIJI), potem pač napišete:
   ŠARAC-SD-DeSUS-SMC-SABratušak-Levica DELAJO oz. so naredili to pa to,
   ne koalicija, ne levićija, ne skrajnićija, ne preogresivćija …
   saj so ta njihova samoimenovanja oz. t. i. »tehnični pojmi stroke« primerni le za poznavalce, ne pa za ljudi, ki ne vedo, kdo jih DNEVNO ROPA.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
    RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
    “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
    “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST.
    Poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve, za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
    ki vam ROPAJO MILIJARDE, v zameno pa vam nudijo storitev:
    “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
    Magarac u Lipicama NI LIPICANSKI KONJ, NI LIPIŠKI KONJ, NI LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
    Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
    ampak je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
    = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE, kot pes teče.
    VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
    so lahko in so:

    –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji …

    i tako dalje do tokija =
    = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
    = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

    Pamet v glavo.

    • Get Smart

     In izbijte si iz glavic FLOSKULE tipa
     “leva politična opcija” in “desna politična opcija”,
     saj česa takega na tem svetu ni. Na svetu ni DRŽAVE, ki bi se imenovala ali bila leva/desna.
     Na svetu sta 2 RAZLIČICI (“opciji” nje) DRŽAVOTVORNOSTI in DRŽAVNOSTI (POLITIKA=državnost, državotvornost … = SKRB ZA POLITEJO = DELO ZA POLITEJO):

     __ I. __ –kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = NACIONAL SOCIALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = kozojebizem = vukojebizem = transićizem = satanistično SUŽNJELASTNIŠTVO =
     red razredov =
     1. prvorazredne gazde = krvosesi
     2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGOVI
     3. brezpravni sužnji = LJUDJE

     = skratka »KULTURA SMRTI«
     in
     pa
     __ II. __ – DRŽAVA / POLIS / POLITEJA LJUDI,
     kjer vladajo RESNICA, PRAVICA, PRAVO, DOBRI ČLOVEŠKI ODNOSI, DOMOLJUBJE, RODOLJUBJE …
     skratka »KULTURA ŽIVLJENJA«,
     ki smo jo Slovenci podarili ljudem tega sveta.

     Pamet v glavo.

 • Artur

  Vsaj tokrat sem pričakoval finega gospoda velikega vodjo SNS Janeza Janšo med nami poleg B. Brščiča, da bi tudi on kaj močnega tako kot on ali še bolj prepričljivo in odločno povedal proti komunajzlskem narodno izdajalskem uzurpatorskem režimu pa ni niti nos pomolil ven čez okno iz varnega toplega zavetja.
  Kakorkoli bolje išta nego ništa, Brščič, Ušajeva imata moj glas na EU volitvah.

  10.12.2018 Protest pred DZ-jem zaradi sprejema marakeške deklaracije – 1.del
  https://www.youtube.com/watch?v=b3Tksh2dX-U

  • wert

   Ali ste (“finega gospoda velikega vodjo SNS Janeza Janšo”) poslali vabilo pa se ni odzval ?
   Mediji poročajo, da ste imeli vstop samo povabljeni, je to res ?
   Baje tudi medijev niste vabili razen enega ?

   • Artur

    Zakaj vabilo posebej za njega jaz nisem bil uradno povabljen s strani organizatorje niti na tem protestu niti na predhodnih pa še ostali drugi tudi ne pa sem bil dostojno sprejet med sebi enakimi ko se je šlo za stvar . Finega gospoda Janšo gotovo nebi nobeden postrani gledal ravno nasprotno vsak bi si rekel : ja končno no , moje priznanje.

    • rabbit

     A, če bi nepovabljen prišel Luka Mesec bi ga tudi prijazno sprejeli.?

     • Artur

      Kakor kdo a dvomim da bi ga sterali a če bi začel fljakat bi bil pač izžvižgan.

    • wert

     Običajno se “smetano” povabi. Ne moreš priti tja, kot je šel Pogorevc .

     • rabbit

      Normalno vsaj v resnih strankah je tako, da sestrske stranke vljudno povabijo na kongres. Se bo moral DOM še veliko naučit.

     • Observer

      Že imajo razlog, da niso povabili Janše. Mogoče zato, ker so ga po vseh teh letih “prebrali.”

     • rabbit

      Kaj pa jim je naredil Bernardu je omogočil službo, tako na vladi kot na Elektru, pisal je v strankarski časopis, lahko je twittal po mili volji. Saj mu ni tiščal pištole na sence, da more biti tiho in ga ubogati. Enako z Ušajevo.

     • Observer

      Jaz mislim stvari, ki so večje kot služba. Govorim o kontrolirani opoziciji. Torej, govoriš kar hoče desni pol slišat, daš jim tudi nekaj desnih bonbončkov, ko zmagaš na volitvah, vendar pa se jedro države (Marksistična ekonomija – davki, itd.) ne spremeni in tako se ohranja status quo.

      To lahko sedaj vidimo v Britaniji kako je “desna” Theresa May izdala lasten narod 29. marca, ko so imeli končni rok za izhod iz EU, z ali brez dogovora. Seveda so vsi tisti, ki so volili Brexit za Brexit brez dogovora, ker ta dogovor oz. pogoji ločitve, ki jim jih je dal Bruselj, je kot da se nikoli ne bi ločili, megla. Da ne omenjam, da Bruseljski prikoritniki zahtevajo ogromne milijarde za ločitev, da bodo lahko še naprej financirali svoj bogat življenski stil. Janša = Tereza May, po mojem mnenju.

     • rabbit

      Pusti ti britanske ritke pri miru, oni samo nategujejo Evropo, radi bi bili noti in imeli vse privilegije hkrati pa bi bili zunaj in delali po svoje.
      Če bodo šli ven bodo nekaj časa lahko tudi lačni, vem mi je stranka pripovedovala kako je bilo, ko je bila v Španiji pred dvema letoma huda pozeba. Vsak je lahko na dan kupil samo eno solato. si predstavljaš. Britanci so odvisni od španske zelenjave in sadja. sami nimajo nič.

     • Artur

      Lahko bi bilo tudi tako: Običajno se “prvorazredne” povabi. Ne moreš kot prvorazredni priti tja kar tako med drugorazredne. Prvorazredni eminentni gospod JJ se ne bo torej odzval s strani drugorazrednih, če ni servilno povabljen.

  • Observer

   Čuj, daj povej ali so tiste govorice resnične, da so takrat skoraj vsi v parlamentu tajno glasovali za marakeš? Tudi večina SDS-ovcev oz. navidezno desne stranke?

   • rabbit

    Glasovanje za referendum o Marakešu: ZA izvedbo referenduma o migracijah so glasovali: Anja Bah Žibert (SDS), Franc Breznik (SDS), Nada Brinovšek (SDS), Zvonko Černač (SDS), Boris Doblekar (SDS), Karmen Furman (SDS), Branko Grims (SDS), Eva Irgl (SDS), Jani Ivanuša (SNS), Lidija Ivanuša (SNS), Janez Janša (SDS), Alenka Jeraj (SDS), Franci Kepa (SDS), Danijel Krivec (SDS), Jožef Lenart (SDS), Suzana Lep Šimenko (SDS), Tomaž Lisec (SDS), Anže Logar (SDS), Žan Mahnič (SDS), Bojan Podkrajšek (SDS), Marko Pogačnik (SDS), Marijan Pojbič (SDS), Franc Rosec (SDS), Andrej Šircelj, (SDS) in Jože Tanko (SDS).

    GLASOVANJA SO SE VZDRŽALI naslednji poslanci, ki prihajajo z našega (obmejnega) območja ali so z njim kakorkoli povezani: Ljudmila Novak – Ribnica (NSi), glasovanja se je vzdržala, Blaž Pavlin – Trebnje (NSi), glasovanja se je vzdržal, in Dušan Šiško – Krško (SNS), v dvorani ga ni bilo.

    • Observer

     ZA izvedbo POSVETOVALNEGA referenduma, si pozabil. Če se ne motim, posvetovalni referendum ni zavezujoč kot taprav referendum. Torej megla. Enostavno ne vem komu še lahko zaupam. Verjetno nikomur. Vsi imajo niti od zgoraj.

     • rabbit

      Parlament o sporazumu kot je Marakeški sploh ne more glasovati, ker ne gre za zakonski predlog, ki bi vplival na zakon države tako, da parlament kot tak o njem sploh ne more glasovati, lahko bi izvedli samo ne zavezujoč referendum, ki pa ga koalicija in del NSI ni podprl. Tonin je takrat izjavil, da bi referendum podprl, če vse stranke podpišejo, da bo zavezujoč. Pa še vse eno tudi če bi bili vsi poslanci za nimajo skupaj dovolj glasov.

     • Observer

      Zato, ker ti gledaš z naivnega vidika, da se v parlementu res dogaja samo transparetna demokracija, in da nikoli ne sprejmejo kakšnega tajnega dogovora mimo naroda. Torej glasovanje sploh ni potrebno, še posebej ne v taki zadevi, ki bi razjarila narod, najbolj SDS volivce.

      Da takšno sejo zaprejo pred javnostjo, je dokaz za njihovo izdajstvo. In Lucija Ušaj verjetno ve kaj se je takrat nedemokratično sprejelo v parlamentu brez vednosti in udeležbe naroda oz demokracije.

     • rabbit

      A ti mene hočeš prepričati, da imamo v Sloveniji tajne zakone in potem posledično tajni uradni list?

     • Lustrator

      Po domače povedano: podprl bi ga, če začnejo prašiči leteti.

   • Artur

    Ja res je zato je tudi Ušajeva pobesnela kar je tudi razumljivo. EU EPP servilneži pač.

    • rabbit

     Nobenega glasovanja o Marakešu v parlamentu ni bilo, ker ne gre za zakon ne govorita neumnosti, ker ni res. Glasovanje je bilo samo o referendumu ki pa je bil javen ne tajen. Ušajeva vas je našajbala.

     • Observer

      Takrat so zaprli sejo pred javnostjo, če se ne motim. Kako veš kaj se je dogajalo noter? Si samo navadna ovca, subjektiven navijač in nič drugega.

      Torej, če so zaprli sejo pred javnostjo, to pomeni, da nekaj skrivajo mar ne?

     • rabbit

      Na čigavo pobudo so sejo zaprli? Glasovanje o zakonu mora biti vedno javno, o sporazumu pa parlament ne glasuje ampak se samo seznani. Zato tudi ni možen naknadni zakonodajni referendum. Lahko je samo posvetovalni.Če mi ne verjameš pojdi vprašat kakega odvetnika pa ti bo povedal. Če bi bil sporazum vnešen kot zakon bi bil objavljen v uradnem listu in tudi javno glasovanje bi moralo biti.

     • Observer

      Ne razumeš me. Ne govorim o referendumu. Govorim o seji na dan protesta, 10.12.2018 ko se je Marakeška zadeva sprejemala po vse EU državah, naslednji dan, enajstega decembra. Ah, ta enajstica. Če me spomin ne vara so tisto sejo zaprli pred javnostjo, tako da protestniki zunaj kakor tudi cel narod ni mogel spremljati kaj se noter dogovarjajo. Ne misli, da vedno izvajajo demokracijo in da vedno vse počnejo po črki zakona oz. demokratično in transparetno. Če tako razmišljaš, si naiven. Nismo več suvereni in moramo izvajati ukaze Bruslja in Vatikana, zato pa so zaprli sejo.

     • rabbit

      Ti nekaj ne razumeš lahko so sejo zaprli, pa so se slekli do golega ali so pa peli in pili, lahko so se tudi kregali, ampak glasovati niso mogli, ker zakon tega ne dovoli. Ker , če recimo sporazum implementiraš v pravni red države ga moraš kot zakon in o zakonu se javno glasuje.

     • Observer

      MIsliš, da diktatorje briga kaj zakon dovoli ali ne dovoli? Če pride recimo ukaz iz Bruslja, Berlina, Vatikana, da je potrebno sprejeti nekaj proti volji naroda misliš, da ti bodo naši hlapci na oblasti to povedali? Daj ne me hecat no.

      ZAKAJ SO ZAPRLI SEJO PRED JAVNOSTJO? UPORABI MOŽGANE.

     • rabbit

      A jo je SDS zaprl?

     • Artur

      Že kar nekaj časa za vsak slučaj iščem po spletu točen izid glasov glasovanja v zvezi s sprejetjem marakeškega sporazuma v državnem zboru a se ga več ne da dobiti. Nenvadno moram priznati.

     • rabbit

      Ker glasovanja ni bilo, zato ga ne moreš najti. Sem že Obseverju poizkusila dopovedati, da ker je to sporazum se o njem ne glasuje ampak ga sprejme samo vlada. Če bi bilo glasovanje pa bi bil lahko zakonodajni referendum pa ni bil može, ker ne moreš o nečem odločati, če ni zakon ali vpliva na zakon.

    • Observer

     No, se mi je zdelo. Ampak še zdaj mi je težko sprejeti v smislu, da bi rad videl na lastne oči te izdajalce in njihovo tajno glasovanje oz. dogovor ali karkoli so že imeli, da bi res lahko sprejel to dejstvo. Ti pa vseeno verjamem, čeprav vsi SDS volivci (naivno) zanikajo, ker ne morejo dojeti takšnega izdajstva.

     Sicer pa takrat, če se ne motim so zaprli sejo pred javnostjo. Torej potem je jasno, da nekaj skrivajo in zato ti verjamem.

 • Common Sense

  Ničesar skrajnega ne vidim v tem programu. Razliko do obstoječih strank vidim v njihovem kristalno jasnem stališču 1) Da je potrebno nelegalne migraciije preprečiti in 2) Da niso za ZDE (Združene Države Evrope), pač pa Evropo držav (oz. narodov), z relativno visoko stopnjo avtonomije.

  • Observer

   Tako kot je bilo na začetku mišljeno (tole o Evropi z začetnim gospodarskim in trgovinskim povezovanjem), vendar pa so ustanovitelji oz. ustanovitelj, the head honcho, že od vsega začetka držali figo v žepu.

   Britanci so volili Brexit samo za to, ker so izgubili nadzor nad svojimi mejami in jim je Bruselj ukazoval uvoz specifičnih migrantov oz. Islamizacijo.

   • Common Sense

    Se strinjam. Brexit se dogaja kot neposredna posledica masovnega uvoza migrantov leta 2015. Že takrat so daljovidni napovedovali, da bodo muslići tako razbili Evropo.

    • Observer

     Spremljaš kako politiki v Britaniji izdajajo lasten narod? 29. marca so imeli rok za Brexit, z dogovorom ali brez. In ko je napočil ta datum, so vse lepo zavlekli z izdajalko Mayevo na čelu. Vse bolj se vidi tudi na zahodu v zibelkah republikanske demokracije, da so volitve samo iluzija.

     V Britaniji sta se za Brexit takrat združila celo Farage (desni) in Galloway (levi), zato pa je izid volitev uspel.

     • Common Sense

      Jaz sicer mislim, da je odhod VB škoda. A je posledica migrantske krize + vedno bolj unitarne EU, ki jo pregovorno ponosni Angleži zavračajo. Za moje pojme bi šli komot nazaj na EGS + določene dogovorjene svoboščine in pravice (lep primer je mobile roaming, Euro za tiste, ki ga hočejo ter seveda prost pretok blaga, storitev in ljudi) AMPAK s trdnimi zunanjimi mejami – Orban style. Ne pa tako kot sedaj, ko so luknjičaste in horde “negroidnih kirurgov” derejo k nam, pa vsak to rešuje po svoje v stilu “drži ga, lovi ga.”

   • rabbit

    Angleži so imeli že pred migrantskim valom toliko migrantov da te kar glava boli, pri Angležih migranti so samo za izgovor. Bili so edini, ki niso sprejeli eura, čeprav je bil obvezen.

    • Observer

     Malo bolje poznam zadeve v Angliji kot ti. Masovno se spreminjajo cerkve v mošeje po vseh tudi najmanjših krajih. Muslimani gredo takoj v akcijo in kupijo te prazne cerkve oz. stavbe. Izvajajo muslimanske procesije po krajih kjer so in prisilijo vse ostale avtohtone Angleže, da se počasi odselijo. Ta modus operandi jim piše v Koranu in to jim je v ponos, kot zavzetje Hagie Sophie. Angleži za razliko od nas to dobro vidijo in bolje od vseh dojemajo kaj se dogaja. To ni noben izgovor. To je bil primaren razlog zakaj je toliko ljudi glasovalo za Brexit, vendar se zaradi politične korektnosti in preobčutljivosti teme, o tem na javni TV (za zdaj) ne govori. Se pa bo, ko bo očitno ( ko bo vojna).

     • rabbit

      Ampak v Britanijo te migracije niso prišle od leta 2015, ampak so tam že pa deset let iz časov britanskih kolonij. Problem je nastal sedaj, ko so jim vse dovolili in ne v zadnjih 4 letih. Angleži z redkimi izjemami nič ne vidijo politika liberalcev ali konzervativcev je popolnoma enaka. Ferage pa ima koliko članov v britanskem parlamentu enega.

  • tohuvabohu

   To je pravilno razmišljanje.

  • Lustrator

   Natančno tako. Ušajeva je več kot očitno izgubila kompas v svoji anti-SDS kampanji. Mislim da je vsem s soljo v glavi jasno, da Slovenija potrebuje pravo desno stranko (SDS je desno-sredinska, če ne kar sredinska), Lucija pa želi svojo prepoznavnost zgraditi skorajda izključno na antijanša retoriki, kar pa postaja že neokusno. Janša in SDS se več ali manj odzivajo na napade, Dom pa je šel v direktno ofenzivo in izgubil fokus: glavni škodljivci Slovenije in Evrope so socialistične in “svobodnjaške” stranke Soroševske globalistične in kulturnomarksistične agende in ne EPP oziroma SDS.

   • rabbit

    Glede gospodarskega programa je SDS dosti bolj socialna oz. leva kot recimo NSi.

   • Common Sense

    Zaenkrat se verjetno obojim obrestuje, da se medsebojno “obkladajo”. Tako se SDS pokaže kot zmerna, sredinska (kar v bistvu – povseh normalnih zahodnoevropskih kriterijih tudi je). Tisti, ki bi volili DOM, pa itak niso bili s SDS zadovoljni. Če je to samo igra, je to zaenkrat še okay. Če pa ni igra, pa lahko preraste v osebne zamere, ki jih je Slovenija prepolna. To bi bilo res škoda. Treba je gledati preko evropskih volitev. Samo, nisem preveč gotov ali Slovenceljn sploh zmore pogled iza ovinka….

    • rabbit

     Glede na Viranta bi bila jaz zelo previdna.

     • Common Sense

      Itak ne veš…. Zrelih, državnikov (v nastajanju) je v bistvu zelo malo v Sloveniji. Če je sploh kakšen (kakšna). Vsak bi se v momentu scufal že samo za to, da nahrani ego. Egotripperjev je Slovenija polna. Škoda bi bilo, če bi tudi tokrat ego razdejal nekaj kar se še dobro začelo ni.

     • rabbit

      jaz sem imela gospo Ušaj za zelo pametno , ko pa je eni članici SDS rekla, da je bolje da gre za šporhet pa nisem več čisto prepričana.

     • karpelec

      Čisto prav je, da vsi začnejo od začetka in gredo skozi drn in strn, da si zaslužijo vsaj tisto malo zadoščenja, kar se tiče ustanavljanja stranke. SDS in Janša sta tlačila trnovo pot in prav je , da jo tudi drugi. Brščič je korekten, Ušajeva je bolj jezikava.Se bo že unesla in uvidela, da stranko ustanoviti, jo voditi ali jo držati skupaj kar nekaj dobrih let in biti korekten in načelen, sploh ni mačji kašelj. Zaželimo jim dober star, morda pa se bodo v bodoče, če se obdržijo, izkazali za dobrega parnerja.

    • Lustrator

     Se strinjam. A nekatere besede, ki so bile izrečene, so že onkaraj kakršnekoli igre – internih komunikacij prava dama ali gospod ne razkrivata javnosti, tudi če gre za igro.

     • Common Sense

      Se strinjam. Če imajo le ščepec soli v glavi, bodo tole medsebojno obtoževanje po Twittereju takoj ustavili. JJ bi moral vedeti bolje, če se že Ušajeva tako zaganja vanj. Saj ni treba vsega urediti po Twitterju. Meni se to itak zdi blesavo. Obstaja menda tudi kakšna zakotna gostilna…. Mislim, včasih se vedejo kot mali otroci. Če bi se gospodarstveniki tako vedli, še za kruh ne bi imeli.

     • rabbit

      Včasih bi bil lahko tiho, po drugi strani pa zakaj, a njega lahko napadajo. Ušajeva se je celo zlagala tisto o Šebedru, da so ga izvolili poslanci SDS, pa a on bi moral biti pa tiho. Če se gre Ušajeva politiko mora vedeti, da ne more samo ona biti tista, ki napada vsak se ima pravico braniti, saj je odvetnica pa bi že to lahko osvojila.

     • Common Sense

      Pravim, včasih se kaj uredi tudi na 4 oči. Še so dobre zakotne gostilne….. Sploh pa Ušajeva ni predsednica, ampak je Brščič. Naj gresta na pir, pa naredita red vsak v svoji stranki. Sicer je to vse skupaj bolj kot ne otročje.

     • rabbit

      Seveda je otočje ampak akcija rodi reakcijo. Kot je povsod je tudi v politiki isto. A je kaj drugače, tudi doma si kaj povemo pa ni prijetno če tega nisi pripravljen sprejeti ne odhajaj v politiko. Janša ji je samo povedal tisto kar je iskala s svojim jezikom, koliko časa je bila v SDS, da bi že lahko vedela, da Janša tiho pa ne bo.

    • dob

     Zmernost?
     Kaj je to? A je zmernost to, da si v parlamentu in govoriš, da imamo demokracijo, državo ti pa vodijo navdušenci nad diktaturo, ki nočejo podpisati EU resolucije o izenačitvi diktatur. Nacizma, komunizma in fašizma.

     Je to zmernost?
     In si dopoveduješ, da imamo pravni red (nimamo ga!) in imamo demokracijo (nimamo je!)? In da bi teoretično Janković lahko šel nekoč v zapor v tem sistemu za vse tiste stvari, ki jih je ta kriminalec zagrešil in ki jih še kar nadaljuje ter se zraven posmehuje sistemu, državi, državljanom, ustavi, zakonom, farmacevtkam – je to zmernost? Da te “pravbi sistem” vsakokrat zavaruje pred kaznijo, medtem ko opozicijo obrožuje zan nekaj, česar niso storili, jih mrcvari na sodišču – potem pa izpusti, ampak zraven pa doda, da so kriminalci, ker so bili obravnavani na sodišču, medtem ko Jankovič ni bil obravnavam?

     Jebeš opozicijo, ki glumi tisto, kar ji kučan napiše! Potem pa to opiše kot “zmerno”.
     Ni zmernost to, da kriminalcem gledaš skoz prste. To se imenuje krivica, neodločnost, sprenevedanje. Nenazadnje tudi – nesramnost!

     Meni je vse to s slovenskim “pravnim sistemom” bolj videti kot akutni zemljaričitis kučanoidov! Revolucionarno pravo enega bavcona!

     Komunisti so v “demokraciji” samo morilci na prisilnem (dobro plačanem!) dopustu. Trpijo, ker ne morejo pobijati, in zato samo čakajo priložnost, ko bodo to spet lahko počeli. Mislite da ne bodo? V SFRJ smo tudi računali, da se kaj takega kot so množini pokoli (denimo Srebrenica) ne more več zgoditi.
     Koliko je bilo obravnavanih morilcev, ki so izvajali izvensodne pomore po II svet. vojni obtoženih in kaznovanih, zaprtih? Niti eden.
     Pri vseh skritih grobiščih, pri vseh truplih, pri vseh umorih – ni niti enega storilca!

     S tem je ustvarjen nevaren sodni precedens, kjer politični umor, ko gre za komuniste – ni kazniv! Kaj mislite, da komunisti tega ne vedo??? Zakaj mislite da Bavcon vztraja, da je to “pravo”?

     Ne obstaja emulizija med demokracijo in diktaturo!
     Tega ni.

     • RATATA

      Kako zelo prav ni niti to, da tistega, ki si ga volil, ker ti je nekaj obljubljal ne moreš odpoklicat tudi če naredi še tako kolosalno napako, se izneveri, požre besedo, ne uresničuje programa in zavez, ki jih je dal. Enostavno je dopuščeno izvoliti za obdobje. Tudi župane ne moreš odpoklicati! Po zakonu to ne gre. Po pravu to ni možno, čeprav ni prav, da je tako.
      Včasih pa je ljudstvo, ko je samo potrjevalo Kneze in Vojvode enostavno lahko odpoklicalo že potrjenega Vojvodo, taglavnega v deželi, ko jim je obljubil, da bo pošten in pravičen sodnik in bo delal v dobro Dežele in deželanov enostavno lahko odpoklicalo, saj je tako naročilo Deželnem Zboru (to se je zgodilo npr., ko je Vojvoda hotel od dežele Krajnske oddvojiti Istro in Belo Krajino!)!!
      Zdaj pa to ne gre več!! Kakšen napredek nazaj!!! Matr!!

     • dob

      Tako je.
      Slovenija je žabja juha.
      kučan računa, da se bomo sčasoma že privadili!
      Potem bo on naknadno napisal zgodovino, mi jo bomo pa brali in ji verjeli.

     • RATATA

      Meprav zanima, kam me bojo zagrebli, ker se na te gnusarije nikoli ne bom navadil!?

     • dob

      Tokrat bo pamet ostala, neumnost pa ne bo preživela same sebe.

   • Aton

    So samo stranke s programi, ki tekmujejo s svojimi programi za volilce. Če so vmes nedotakljivi, ki ne smejo dobiti nobene kritične besede, je to njihova pot navzdol.
    Pa še to.
    Dobro bi bilo, da navedeš primer Lucijine antijanša retorike. Ker sicer to postane navadna laž!
    Dobro bi bilo, da se nekoč odločimo, kaj hočemo. EU narodov ali EU federacijo. Ne pa, da sedimo na dveh stolih in nategujemo volilce za dobre plače v EU!

    • Lustrator

     Glede na to, kako je v politično tekmo vstopila Lucija, ki s svojimi METODAMI in občasno celo retoriko anti-sds ne odstopa kaj dosti od komijev na nasprotni strani, se mi poraja vprašanje, če je DOM zares le neodvisna stranka ali pa ima (Bog ne daj) pri njej partija tudi prste zraven tako kot pri DLGV in Nsi. Osebno ta trenutek še ne verjamem v to zgolj zato ker visoko spoštujem načelnost Bernarda, a v tej stranki pač ni sam

     Kaj konkretno imam v mislih? Pojdi si pogledat Lucijin Twitter račun.

 • Observer

  9. točka: za vitko državo.

  Tu pa bo potrebna močna dieta. Predlagam ketonsko.

  Sicer pa je program dober takole na oko. Ne vidim recimo točke, ukinitev davka na dohodek, davka na EDINO nepremičnino zgrajeno z lastnimi žulji in davka na zemljo. Torej ukinitev Markstističnih davkov, ki po Marksistično ukinjajo lastnino in nas napravljajo v navadne najemnike naše navidezne lastnine oz. v fevdalce. Ustanovitev posebnega minimalnega davka, ki ni davek na dohodek, ki bo vitki državi zagotavljal osnovni dohodek, da upravlja s svojimi vitkimi organi.

  To je desno.

  • macon

   Ja, bistveni so nižji davki in državna racionalizacija, ekonomija.

   • Observer

    BIstveno je, da neka stranka, ki se res predstavlja za desno jasno pokaže, da zavrača Marksizem oz. fevdalizem, tu mislim predvsem na davke, ki uničujejo srednji sloj (kar je cilj Marksizma kakor je to bil cilj fevdalizma). Ker v programu imajo napisano spodbujanje malega podjetništva, kar posledično pomeni rast in blagostanje srednjega sloja in tako zmanšanje revnega sloja. To pa se lahko samo zgodi z ukinitvijo Marksističnih fevdalnih davkov.

    Če ne bo to samo še ena v vrsti “isto sranje samo drugo pakovanje” strank in prevara se bo tako nadaljevala…naslednjih 28 let.

    Davkarija:
    http://www.importanceofphilosophy.com/Politics_Taxation.html

    • JANEZ GUS

     Pa kakšen odnos goji do teh ing,dr.znanosti in podobno visoko kvalificirano silo,ki k nam silijo že skozi vsako luknjo,samo po nebu še ne hodijo.

 • Antonius

  Zdaj so verjetno tudi bolj zaplankani spoznali, zakaj SDS ni na prvo mesto kandidatov postavil Lucijo Ušaj.
  S kandidaturo je poizkušala v SDS, za njenim hrbtom je ustanavljala pa novo stranko Dom.
  Tihe informacije so kot spomladansko cvetenje. Nikjer jih ni videti a jih je kljub temu polno okli nas. V SDS so vedeli, kaj jim za hrbtom dela Lucija Ušaj. 200 kandidatov na ustanovitveni kongres vendar ne zbobnaš skupaj dva, tri tedne kasneje, ko ti z zahtevami v matični stranki ne uspe.
  Se pa v ozadju skriva odločitev, zakaj na ustanovitveni kongres Brščič in Ušajeva nista povabila Nove in Demokracije. Težko je zaupati in verjeti predsedniku novo nastale stranke, če tudi sam sodi v tisto okolje, *oh, Janša(?!), z vsemi drugimi raje kot z njim*.
  Kakor koli, nova stranka je rojena in z njo slovenske želje in upanje. Brščiču pa ne bo škodilo, če bo čim prej prišel do spoznanja, da ima v politiki najmanj politične teže, oh, Janša(?!), z vsemi drugimi raje kot z njim. Ljudmila Novak je prav zaradi tega odletela. Politik si po svoji volji sogovornikov ne izbira. Sodelovati mora s tistimi, ki mu jih volitve ponujajo in izberejo.

  • Observer

   Jaz je ne poznam dobro, da bi lahko kaj rekel o njej. Verjetno jo vi bolje poznate? Kaj pa, če ima tehtne razloge za svoja dejanja katerih vi ne vidite ali pa nočete videti? Jo boste morali poklicati na eno kafetko, pa vam bo povedala kaj in kako.

   • Marjan Šarac

    Saj ga ne pozna, zavida mu fant nderazvit

  • MižekFiga

   Jekleni Janez ve, da je DOM njegov največji zaveznik.

  • Anton

   bravoo Antonius ti in jaz sva edina, ki v resnici sva spoznala dvolično,hinavsko blbabla plat omenjenih dveh tako Bernarda kot Lucije, eh kako sem razočaran, tako verjel sem v njuno iskrenost vsa ta leta, sedaj pa takole.Matr nevem no kaj bi si mislil, omenjena dva več kot z odliko vesta kkao deluje politična scena in omenjnea dva več kot z odliko vesta da tik ob zdajci nimata šans, da uspeta prestopiti 8% prag za vstop v evropski hram Demokracije, in obadva vesta da bosta določen del glasov odjela s stalne volilne bate sDS, skratka oba dva vesta da delata škodo desnici.

   sarkazem press

   • Observer

    Mogoče sta pa Lucija in Bernard spoznala hinavsko plat Janeza? Ah ne, to pa že ne. Nikoli in nikdar, on je bog in brezmadežen, a ne?

    • skrajna resnica

     Hinavsko plat Lucije spoznavamo v Reporterju.

   • rabbit

    Točno to je meni čudno, da dva taka izobraženca ne poznata delovanje slovenske politike. Čudno, ampak kakor boš postlal, tako boš spal.

    • Anton

     Točno to je meni čudno, da dva taka izobraženca ne poznata delovanje slovenske politike.

     mar res ne poznata?

     To je vprašanje za “miljon evrov”, za odgovor pa sem prepričan da še kako poznata. torej za vsem tem tiči background, ne bdite presenečeni oz preveč razočarani tisti, ki ju hodite v okope v bran omenjenih dveh. V politiki ni nikoli tako kot se piše in govori.

     sarkazem press

     • rabbit

      Ti misliš, da jo poznata. Mogoče poznata zakulisje, ampak, ko greš pred volivce pa moraš igrati vsaj navidez pošteno, ker drugače te tako preberejo. Sploh desni volivci niso naivni so jih že tolikokrat okoli prinesli, da ne zaupajo kar vsakemu. Recimo od Bajuka NSi ne more prebiti več kot 6 poslance. Čudno pa njihov program sploh ni slab ampak ljudje jim enostavno ne zaupajo zakaj bi se morali vprašati. Ni kriv Janša, ampak sami s svojim ravnanjem. recimo so se deklarirali za krščansko stranko, pa slepo verjamejo vladi, da bodo sprejeli zakon o otrocih, ki se šolajo v katoliških osnovnih šolah. Pa že sedmo leto teče. Zakaj bi jim nekdo še zaupa, ki ima otoke v teh šolah zanimivo ne kako si desni volivci to zapomnijo. Veš mi pravijo saj vemo, da s 6 poslanci ne morejo nič narediti ampak niti SDS se ne pridružijo pri ustavni obtožbi, pa bi jih bilo vseeno premalo niti javno se za nas ne zavzamejo. Nobene geste ne pokažejo.

   • Slovenka

    Sama imam mešane občutke. Po drugi strani pa si mislim, naj se Brščič in Ušajeva stehtata na volitvah in na svoji koži občutita, kaj je to politični boj, zlasti če kandidiraš na desni, ko imaš kot Slovenec, kristjan in desničar že v startu tako slabo izhodišče, da občuduješ vse tiste desno usmerjene Slovence, ki so sploh pripravljeni iti v kaj takega.

   • zokispoki

    No, nista cisto edina…

  • Lustrator

   *oh, Janša(?!), z vsemi drugimi raje kot z njim*.

   Brščičeve besede? Imaš kakšen link do tega?

   • Antonius

    Brščičeva mama je link do njegovih stališč in tihih ravnanj. Sosedstvo, sprehajališče po poteh bližnje narave in vsakdanji nedolžen klepet raztirajo ozadje v katerem se je v odraslost kalil predsednik nove stranke Dom.
    Koliko se Brščič in Ušajeva spoznata na pošten odnos, ki ga politiku narekuje politika, se vidi po tem, da sta šla tik pred evropskimi volitvami, za hrbtom SDS, ustanavljati novo stranko.
    Seveda ne morem mimo neverjetnega gobcanja, ki si ga z izsiljevanjem dovoli v Reporterju Ušajeva. Vsebine, ki jih človek izreče v ožjem krogu stranke, zdaj podlo raznaša v javnost.
    Ne bom zapisal, kako bi imenoval žensko, ki se zateka k izdajalski dejavnosti.
    Brščič?! Brščič ji pri njenem početju na tih način sekundira. Saj je vendar podpredsednica v njegovi stranki.

    • Franc Šink

     Te “gospe” Ušaj pa res ne maraš. Se pridružujem.

     • Marjan Šarac

      Ah, splošno znano je, da je za njo tekal, jo nadlegoval.V stranki so ga prijavili zaradi spolnega nadlegovanja, pa se je izgovarjal, da je bil pijan.

    • Lustrator

     No, kar se tiče ustanavljanja nove stranke “za hrbtom”, sam niti ne vidim kot težave, v kolikor gre za stranko z dobrimi, partnerskimi nameni, predvsem pa ciljem – nasprotno, zdi se mi genialno, da sta Brščič in Ušajeva že prej delala na platformi stranke, ki jo Slovenija NUJNO potrebuje (poleg Sds-a), saj sta lahko ob odločitvi, da Janša ne bo kandidiral, takoj sprožila akcijo. To, da je na demokratičnem polu le ena stranka, je v interesu zgolj komijev, ki imajo tako le eno stranko za blatenje, pri čemer ji seveda lahko dajejo poljubne skrajnostne nalepke. Še enkrat – če gre za stranko s skupnim končnim ciljem.

     Kolikor sicer doslej poznam Brščiča in Ušajevo, oba globoko spoštujeta Janeza Janšo – zelo dvomim, da se je to tako spremenilo v zadnjem mesecu od začetka ustanavljanja Dom-a. Temperament Ušajeve in celo postavljanje lastnega interesa/osebnih zamer PRED interes demokratičnega pola in posledično Slovenije, je pa druga stvar…

     Dokler je tisti “citat” zgolj interpretacija, me ne moti, če pa se bo bernard začel tako javno izrekati, bova imela problem.

     • Antonius

      Vrniva se na začetek političnega poštenja. Če naj bi vam jaz za hrbtom ustavljal svojo stranko, bi bilo z vami vse narobe, če bi mi še naprej sto odstotno zaupali.
      Bršič in Ušajeva bosta zelo težko Janši dokazala, da sta ponovno vredna njegovega zaupanja.
      V Reporterju preberite, kaj počne Ušajeva Janši.
      Se pa z vami popolnoma strinjam, samo SDS in njenih cca., 30 procentov je na desnici ogromno a vandarle premalo. Morda, upam, da je Podobnika končno srečala pamet in pošteno deluje v interesu SLS in skupaj z napori SDS za Slovenijo.

     • Aton

      Desnica ne bo nikoli zmagala, če se bo zahtevala samo pokornost Janši. In dokler se bo J uklanjal kanclerki in po potrebi izdajal Orbana, ne vemo, ali zagovarja federalizem EU (čeprav je v Jugi grdo propadel), ali je za združevanje narodov v enakopravno skupnost, kjer moramo znati sodelovati, ne pa biti pokorni.
      Še manj pa kaj prebrati v Reporterju pa čeprav Majo Sunčič…

    • Franc Šink

     Tudi ne vem, zakaj, kot njegova odvetnica ni uspela Šiška oprati vsake krivde.??

     • skrajna resnica

      Šiško je igralec globoke države, Ušajeva pa v tej igri sodeluje.

     • Franc Šink

      A misliš ?

     • skrajna resnica

      Šiško je definitivno lutka murgeljskega gledališča. Lahko razložim, če ne verjameš.

      Za Ušajevo tega zaenkrat še nočem trditi, ker sem simpatizer DOMa. Zato raje verjamem, da v tej farsi sodeluje zaradi naivnosti ali koristoljubja, čeprav je oboje tako nesprejemljivo kot njen dolg jezik ali izdajalska narava. Toliko cenim Brščiča da si (zaenkrat še) zatiskam oči. Slednji očitno deli hibo z Janšo- zaupa napačnim ljudem.

     • RATATA

      A se lahko še kaj pritoži morda in pride v cajtnge?

     • Aton

      S tako kaznijo je bil Šiško praktično spoznan za nedolžnega. Pokrili so le preiskovalni zapor…

    • Janko Gedlicka

     Dobil sem asociacijo na člen kazenskega zakonika, ki se nanaša na nedovoljeno zvočno snemanje.

  • Mojca pokraculja

   Mislim, da se ukvarjamo(jo) z nepotrebnim špekuliranjem in obtoževanji, izdajstvi, napadi ad personam itd. Kakorkoli že, ali gre za upravičeno izgubo podpore ali ne, kandidatna lista SDS za EU volitve je “nikakva”. Hvala za takšno “taktiziranje”, meni je lista mimo – Podobnik OMG ?! Nehote ob tem pomisli, da je edini motiv teh ljudi na listi lagodno in finančno dobro preskrbljeno življenje stran od te usrane slovenske luknje.
   Sicer pa živi bili pa videli, koliko poslancev bo izvoljenih na SDS listi, pri čemer je za neuspeh že vnaprej kriviti Lucijo in Bernarda malone smešno.Prepričana sem, da je spodnji komentar vreden razmisleka .

   “JANŠEV VELIKI GAMBIT
   Janeza Janša je ta hip brez dvoma še vedno aktivni politik z največ izkušnjami in največjim političnim kapitalom (z delno izjemo Boruta Pahorja, ki pa zaradi narave svoje funkcije že vse od leta 2012 ni aktiven v strankarski politiki). Kljub zmagi na zadnjih parlamentarnih in lokalnih volitvah pa se v zadnjem času vse bolj porajajo dvomi, ali ta svoj politični kapital, politično moč, če hočete, tudi v polni meri izkorišča. Poglejmo konkretno.Janez Janša je imel vse možnosti, da bi za te evropske volitve sestavil najmočnejšo, tako rekoč top šit listo. SDS bi na volitvah z lahkoto nastopila z listo v naslednji sestavi: Janez Janša, Romana Tomc, Bernard Brščič, Lucija Šikovec Ušaj, Branko Grims, Eva Irgl, Franc Breznik in Norma M. Korošec. Tega ne govorimo na pamet, ampak, kot rečeno, na podlagi dvajsetletnih izkušenj v slovenski politiki in po več kot leto in pol trajajoči izkušnji vodenja edine komentatorske oddaje na slovenskih televizijah, ki ji gledanost raste. Takšna lista bi komurkoli drugemu na desnici pustila bore malo ali praktično nič manevrskega prostora in bi upravičeno lahko ciljala na štiri evropske poslance oziroma tretjo zaporedno prepričljivo zmago na volitvah. Janša bi kot evropski poslanec stranko lahko mirno vodil naprej iz Bruslja oziroma Strasbourga (Pahor je to v preteklosti že uspešno počel in naslednje parlamentarne volitve celo dobil), hkrati pa bi bil lahko dnevno v stiku z najmočnejšimi evropskimi nacionalnimi in evropskimi voditelji. Njegova mednarodna teža je za Šarca že tako ali tako nedosegljiva prednost. Si predstavljate, kako bi se takšna lista odrezala proti listi LMŠ z Ireno Jovevo na čelu ali proti listi SD s Tanjo Fajon? Ja, prav imate, zradirala bi jih, da o kakšni NSi ali SMC niti ne govorimo. Tudi če Janša iz tega ali onega razloga ne bi želel oditi v Bruselj, bi lahko za nosilko liste preprosto postavil dosedanjo evropsko poslanko Romano Tomc, ki se je zelo dobro odrezala že na zadnjih predsedniških volitvah, na zadnje mesto pa “upokojenega” Vinka Gorenaka. Prepričani smo, da bi tudi takšna lista z lahkoto osvojila tri evropske poslance, kar je tudi Janšev primarni cilj. Spomnimo, na zadnjih evropskih volitvah je desnica dobila pet evroposlancev. Janša tri in združena NSi-SLS dva.

   • rabbit

    Nekaj ste pozabili, ker NSi ni hotela v koalicijo je bilo v nevarnosti od 15.000 do 20.000 glasov SLS, ki bi šle drugače v nič. Vem, da tudi Janši ni super, ker je na listi Bogovič ampak a ni bolje kot zgubiti 20.000 glasov.Veš včasih moraš tudi sam iti korak nazaj, da greš lahko dva naprej.

    • Mojca pokraculja

     Ne razumem teh špekulacij kaj bo šlo v nič, dejstvo je, da je lista SDS benigna, namesto da bi bila udarna. Ofenziva namesto defenzive, to pričakujejo ljudje ! Poglejte Salvinija !

     • rabbit

      Sem videla včeraj, ni bilo Orbana, ni bilo Stracheja, ni bilo Le Penove in ni bilo Kacyiznskega. Ti nekaj pozabljaš, da Slovenija ni Italija. V Italiji je povsem drugače kot pri nas, pri nas ni množičnih posilstev, kraj po hišah, umorov. Slovenci niti malo ne razumejo tega in si zatiskajo ušesa, oči in usta. Tudi Italijanih so jih dolgo časa, ko sem bila jaz leta 1994 prvič pri moji prijateljici je bilo že, kar hudo Alžirci, Maročani itd pa se ni takrat noben preveč sekiral, ravno tako je pri nas nihče se ne sekira zaradi enega Šamija. Je narobe, seveda je, ampak z strašenjem pri Slovencih ne boš nič naredil dokler tega ne občutijo na lastni koži. Tudi v Ljubljani ne verjamejo tistim, ki so ob Kolpi. Ali pa kdo verjame kako težko je živeti s Cigani samo tisti, ki so kdaj živeli ostali pa si mislijo joj kako ste občutljivi. Zato bi moral DOM ubrati drugačno taktiko, pa raje napadajo SDS. Lej, če mislijo, da jim bo to dalo rezultat pa naj, ampak potem se naj ne pritožujejo, da ne pridejo v Demokracijo in Novo. Pač tako so izbrali in s tem pač morajo živeti.

     • Common Sense

      Točno. Lahko bi se učili od drugih. A so se poolenili v kritiziranju Šarca, namesto, da bi oni narekovali tempo in agendo. Da se. Kjer je volja, tam je pot.

     • rabbit

      Tudi Lega je bila včasih čisto ena tako nepomembna stranka v Italiji dokler Italijani na svoji koži niso občutili vala migracij, ki je pljusknil v Italijo potem, ko je padla Libija, ki jo je Berlusconi držal na varni razdalji. Z migracijami so prišli umori, kraje posilstva pa nekaj časa se niti zato ni vedelo, ker so mediji molčali. Je pri nas kaj drugače. Lego je vodil Umberto Bossi se ga spomnite še: Najbrž ne. Ko bo v Sloveniji in Evropi tako hudo kot v Italiji pa se bo kaj spremenilo. Vzhodna Evropa pa ne mara migracij zato ker ve kako je živeti pod tujim škornjem no mi smo pa žepozabili.

     • Kapodistrias

      Je že dobro, da je benigna, hudo bi pa bilo, če bi bila maligna.

   • Antonius

    Razumem vas, strinjati z vami se pa ne.
    Kot sem nekje že zapisal. Skoraj vse, kar se nam dogaja je *ništrc*. Evropske volitve so samo par sedežev njem in s tisto bero parih glasov morda lahko kakšno *malenkost* samo dosolimo,
    Volitve v državni parlament in odnos med strankami, ki se ponujajo desno je tisto, kar je v vseh pogledih političnega dogajanja najbolj krucinalno v Sloveniji.
    Ustavna večina v parlamentu je naglavni cilj in smoter, da se spremeni veleizdajalčev zacementirani proporcionalni volilni sistem.
    Par sto podpisov in procentov glasov na volitvah ne more biti jamstvo, da je nova stranka vredna zaupanja. Janković Bratuškova, Cerar, Mesec in sedaj Šarec vam za nazaj in naprej dopovedujejo, kaj je zloraba zaupanja.
    Evropske volitve so zame, bolj kot ne, prestiž in pokazatelj volilnega stanj in političnih razmer v Sloveniji.
    In še. Noben SDS politik, ki zmore in zna, ne potrebuje ob sebi Janševe karizme. Prav je, da Janša pustu drugim, da gradijo svojo politično prepoznavnost in osebno karizmo.

    • dob

     “Noben SDS politik, ki zmore in zna, ne potrebuje ob sebi Janševe karizme. Prav je, da Janša pusti drugim, da gradijo svojo politično prepoznavnost in osebno karizmo.”

     S tem, se strinjam!
     Komunisti so v preteklosti sklicali OF, potem pa hinavsko obračunali z vsemi, ki so bili antinacisti, samo zato, ker niso bili komunisti!
     Če SDS zdaj to počne s kolegi antikomunisti – potem izkazuje infantilnost, ki je na ravni tipične komi vzgoje. Ne dela se to tako.

     • janez.pokoncni

      Res je. Tole kar se zdaj dogaja je pa taktično totalno napačno. Ne eden, na stotine tistih najbolj zagretih SDSovcev tole zelo obsoja. SDS stoji na JJ ampak se bojim, da se tole ne bo dobro končalo. JJ je za marsikoga no.1 ampak kdorkoli mu tokrat svetuje, mu svetuje ZELO NAPAČNO. Stran se bodo obrnilo ogromno tistih najbolj zagretih, zvestih … in vsak od njih potegne stran še nekaj “pasivnih”.

     • Antonius

      V politiki se odnos, zaupanje začne in konča na osebni ravni.
      Pri nas ima krivdo Janše ljudstvo že skoraj v genih. Vse kar je že v začetku slabega je kriv Janša, vsi ostali bivši komunisti z antikomunisti vred so pa že po defaultu sami poštenjakarji.
      Ne da se mi več razlagati zakaj ima Janša prav. Zadeva je eskalirala v javnost, ker Ušajeva ni bila deležna strankarskega zaupanja in podpore, zdaj je pa Janša kriv, ker je sočasno za hrbtom SDS komplotarsko ustanavljala novo stranko.
      Če že SDS ni nič vedela, pa Janša pri svoji izobrazbi zagotovo ni toliko butast, da ne bi vedel, kaj se potihoma z najbolj *poštenimi* nameni za hrbtom SDS dogaja.
      Različni dobri nameni se med seboj pogovarjajo in najbrž tudi dogovorijo.
      Janša je Ušajevi omogočil vse, ona mu pa sedaj odšpecano vrača v Reporterju.
      Še dobro, da imamo Janšo, ker bi bila v nasprotnem primeru špecanja kriva Lušajeva.
      Počasi bom vse skupaj vrgel prek rame. Ljudje sploh ne vedo kje tiči vzrok, ki botruje slovenski tragediji. Kučan ima Slovence zagotovo bolj rad, kot je kdajkoli javno priznal. Janše ne marajo, ker je za vse odgovoren, zato ga krivdno obtožujejo. Ušajeva in Brščič sta pa čista, nedolžna in poštena kot Eva in Adam.
      Ustavna večina je tisto, ker je na desnici vredno vsega političnega napora. S svojim zahrbtnim ustanavljanjem DOMa, Ušajeva in Brščič nista desnici dodala nobenega novega temelja na katerem bi zraslo trdno zaupanje.
      Proporcionalni volilni sistem Slovenijo počasi spravlja na pot, ki jo zelo dobro pozna Grčija.

     • janez.pokoncni

      Antonius, pustimo filozofiranje in romane. Zelo na kratko!
      EPP ima popolno oblast. Je KRIV za vse slabo in ZASLUŽEN za vse dobro.

      Je tebi všeč, kaj je EPP naredil iz EUja v zadnjih 5 letih??

     • Antonius

      Med Višegrajci o kakšni posebni politični moči EPP-ja ni ne duha, ne sluha.
      Poljaki, Čehi in Slovaki so modro tiho ob pritiskih na Orbana in Madžarsko. Tudi Salvini in Kurtz kaj dosti ne šmirglata najmočnejšo evropsko EPP.
      Filozofiranje in romansiranje prepušam ostalim sodelujočim, ker se mi ne da nič več ponavljati, da Janša nikakor ni kriv, če bi se pa umaknil, se pa tudi tebi ne sanja, kakšno posledico bi si nakopal Janša.
      V našem političnem stvarstvu je najmanj politike. Podzemlje in njegovo krivosodje delujeta po kriminalnih principih.

     • janez.pokoncni

      Ah, evo. Postavim vprašanje za DA/Ne ti pa 30 stavkov. Stari, da nisi ti politik?

     • Antonius

      NE !!! Če bi bil, bi ne bil neodvisen.

     • dob

      Razumem tvojo pozicijo, Antonius!
      Jaz razmišljam zunaj strankarsko in se ne polatriziram, zato ker je v politiko položeno pravilo, da sčasoma ideja postane ideja o sami sebi!

      Ko ideja ni pripeta na nekaj resničnega, potem ščiti samo sebe – ion slej ko prej se tzo zgodi!
      Morda se bo Ušajevi in Brščiču tudi to zgodilo, ni rečeno, da se ne bo. In tedaj bodo imeli idejo o ideji in jo bodo branili, namesto da bi jo primerjali z resničnostjo (z Resnico) in jo prilagajali temu, kar Stvarstvo zahteva!

      Ko nekaj braniš, moraš najprej vedeti kaj je tisto, kar braniš! NMoraš vedeti kaj je toliko vrednega, da braniš.
      To, kar kučan ponuja, je en kurac od ovce! On brani režim pre ljudmi, ne brani ljudi; on izvaja revolucijo.

      Janša? Janša se prilagaja. Kurc pa prilagajanje.

      Ušajeva in brščič sta ugotovila, da zaradi tega obstaja napetost v družbi in uveljavljata načelnost. V njunem programu ni ničesar, s čimer se jaz ne bi strinjal.

      Ampak, nisem pa strankarski človek!
      Nikoli nisem bil v neki stranki in tudi nikoli ne bom. meni se ni treba prilagajatzi, ni mji treba posiljevati drugih, sem !”niko i ništa”, zato sem najbolj varen od vseh. Imam svoje mnenje, ga povem, in sem mu zvest. Dtugo so pa samo približki temu, kar vem da je rwesnično, ker je blizu Resnici in temu, kar Stvarstvo od nas zahteva. IN taio bo ostalo.

      Vse je minljivo. Programi so minljivi, zato ker imajo strabnke ena v drugi referenčno točko. Moja referenčna točka je STVARSTVO in njegova Želja, ki je ustvarjala in je VEČNA.
      stranke so minljive…. Stvarstvo ni. Stvarstvo v vsakem trenutku deluje pravilno in prav, in vedno ve kaj dela.
      Mi pa, če smo pametni, poslušamo kaj nam šepeta in se ne obešamo na politiko, na program, na stranko, na religijo, na filozofijo….

      Ko primerjasmo, potem je dobro, če imamo notranjo refenrenčno točko, ki je Resnica. Potem z njo primerjamo programe strank. Ko en program klecne, poiščemo tistega, ki je bolj podoben tvoji notranji referenčni točki (imenujmo jo Vest, Bog, Zavest… vseeno! Vse to je).
      Nikoli pa ne zapustimo svoje notranje referenčne točke, ki je tista Želja, ki je ustvarila Vesolje in ki najbolj ve, kako ga ohraniti z vsemi (ponavljam: z vsemi) nami živimi.
      Zato me ne zanimajo tiste stranke, ki načrtujejo genocid, ker jim to piše v Manifestu! To so komunisti, fašisti in nacisti!

      Ostali so samo nerodni in malo zgubljeni. Niso pa morilci.
      Zato ena politična smer ne more biti drugi referenčna točka in vodilo. Recimo: če sem komunist, mi je vodilo to, da si rečem: vse, samo da ni Janša!. Jebeš takšno vodilo. Odvisni so od Janše. Če ga ne bi bilo, kučan sploh ne bi vedel kaj naj počne.

      Torej: demokracija je ok, ker ni morilska. Lahko je smotana, blesava… toda ni morilska! Le da mi demokracije še nimamo.

     • janez.pokoncni

      Dob tebe poznam pa se ti bom zjokal. Brišejo mi komentarje po novem tule na Novi.

     • dob

      Slab znak. Pred časom sem se umaknil na blog, ker me od tam nihče ne more izriniti. Potem pa naredim še tam backup! kaj češ, imam slabe izkušnje iz preteklosti.

      Kot sem rekel: ko ideja začne braniti samo sebe, pa ni hkrati sproti preverjana pri Resnici (ker nima te želje!), se to kaj rado zgodi, da govoriš o resnici in zraven misliš, da je ideja= resnica.

      Je pa samo ideja o sami sebi.

     • Antonius

      Ko so šli 800 let pred našim štetjem antični Grki v polisih prvič na volitve, zagotovo niso zasanjano kontemplirali.
      Razmišljali so o tem, kdo je sposoben, da bo vse skupaj pametno vodil.
      O jutrišnjih dneh varnosti in preživetju so antični Grki v polisih razmišljali.
      Demokracija, da ni morilska, me pa čudi. Ugrabljena demokracija je fentala vsaj Krabergerja, da ne brskam po spominu za ostalimi.
      Janše se ne upajo, ker bi umor svetovno odmeval kot veleizdajalčev atentat.

     • dob

      V demokracijah vlada pravni red. Ljudi, ki streljajo na ljudi z namenom da jih ubijejo, sodišče obsodi. Če jih ne, potem to pač ni demokracija, mi demokracije še nismo videli.

     • Antonius

      Saj sem zapisa, da je ugrabljena. In to že od osamosvojitve napre.

     • dob

      Ugrabljena in posiljena. Demokrati pa morajo gledati, kako jo kučan v rit fuka in mu še ploskajo zraven. Mene moti, da to zdaj že kar sami od sebe počnejo, ne da bi jim kučan rekel da morajo.

     • Antonius

      Dob, slabo poznaš, kaj si stranka sme in ne sme dovoliti v demokraciji. Pojdi na Reporter, pa boš zvedel, zakaj ga v javnost špeca Ušajeva.
      Filozofija? Mogoče? Ampak, Janša se ob njej spozna še na nekaj več.
      Pojdi na Reporter in si razširi svoja praktična spoznanja.

     • dob

      Antonius, jaz ne potrebujem strank in se ne zgledujem po njih! Ne po kučanu ne po Janši in ne po Ušajevi. Imam svoje mnenje in svojo referenčno točko! Nisem odvisen od Repoterja, od Demokracije ali od Nove 24 TV.

     • Antonius

      Kakor kdo? Enim zadostuje od nikogar odvisno svodno razmišljanje, drugi pa za svojo verodostojnost v razmišljanju posežejo še po kakšnem stvarnem argumentu.
      Jaz od Nove tudi nisem odvisen, jo po potrebujem, da lahko v njej komentiram.

    • Mojca pokraculja

     Hvala Antonius, bom kar ponovila mojo oguljeno “Slovenije ni več ” !

   • Common Sense

    Mojca, delim vaše mnenje. JJ se mi itak zdi mlačen že odkar so bile volitve. ne vidim energije. Če pa je, jo dobro skriva. Lack of “Mojo.” Tako se volilcev ne navdihuje, sploh pa ne prepriča na volišča. Just my two cents.

   • freedomfighter

    Zanimovi razmisljanje…v vecini se strinjam s tabo

   • Kapodistrias

    No, tako tragično pa spet ni. Se mi pa zdi, da je Janše kot izkušenega politika s pronicljivim strateškim razmišljanjem, pa žal s prehitrim jezikom (tudi če ima prav, bi to moral položiti v usta drugim), pravzaprav škoda za evroposlanca. Jaz ga bolj vidim v vlogi evropskega komisarja. Saj stvari gredo verjetno v to smer, sicer bi Janša kandidiral in zanesljivo dobil daleč največ glasov.

    • Mojca pokraculja

     Seveda ni tragično kdo je na listi, vendar tudi to, da je nastala nova stranka Dom ni tragično.Vsaj za normalne ljudi ne bi smelo biti.

   • Nata

    Bravo, Mojca, Pravzaprav je res – preprosto !

  • VERRZIFIKATOR

   Bernardka Lišaj – Pomislekova

   DOMAČI BRST

   Vrt domači spet se obdeluje,
   se goji vrtnarstvo domovinsko,
   bi bilo prelomno, zgodovinsko,
   a klijoči brst močno vzdihuje.

   V strogi tajnosti se je kalilo,
   brst se dolgo je očem zakrival,
   upajmo, da dobro ga zalival
   dež medtem je, grelo sonce milo.

   Brst, ki nove sorte zdaj vpeljuje,
   dal naj bi pridelek konec maja,
   pa se zdi, da letina uhaja
   že sedaj iz rok, če ne še huje.

   Laže je brstiču kajpak vzkliti
   kakor letino obilno dati,
   ko en mesec časa je pred vrati
   in že moral ves bi vrt roditi.

   Res bojim se, da brstíč bo mali
   posušil pred koncem se pomladi,
   saj vrtnarji, sicer v dobri nadi,
   so orodje otročičku dali.

   • Antonius

    Edini si, ki veš in razumeš.
    Hvala vsemogočnemu, vsaj Eden!

  • Marjan Šarac

   Govorilo se je, da boš ti na prvem mestu, ker si eden najbolj nezanesljiivih ovac

 • Get Smart

  DOLG DRŽAVE SLOVENIJE
  .
  2004–2008 = Janez Janša = EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
  ————————————————————-
  2008–2011 = BORAT POHAR SD+Zares…= MURGL KOMI JUGA =dolg= 17 milijard €
  2011–2014 = BRATUŠAK = POZITIVNA MURGL JUGOSLAVIJA =dolg= 30 milijard €
  2014–2017 = Scmera MURGLjugokomunističnega CENTRA =dolg= + 31 milijard €
  2018–2019 = ŠARAC + SD + Levica + DeSUS + SMC + SAB =dolg= + 32 milijard €
  —-
  In zdaj se vprašajte, kaj ste kupili, kaj ste dobili, kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da zdaj odplačujete DOLG, ki vam ga je nabila MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA?
  Nič.
  Ker MURGL KOMI JUGA ves denar porabi za »očuvanje tekovina revolucije« =
  = pola sebi, pola ŠARCU daje nje =
  – pol si MURGL KOMI JUGA naloži na svoje (FORUM 21) in na gazdine=kaviaržidoKOMINTERN OAZNE račune Amsterdama, Luxemburga, Kanalov … skratka od Beograda, preko Cipra i tako dalje do tokija nje, in s tem NAROPANIM denarjem zdaj »kao kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje, iskra, vso mlečno industrijo, vso mesno industrijo, PIVO, vodo, mineralno vodo … VSE časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK …) vse REVIJE (vse lejdi, obraze, jane, one … MLADINE …), 99,99 % radijskih postaj, TV-postaje= POP-kanalizacije, planete … vse nje, TOTALITARIZEM pač:
  »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«),
  – pol pa porabi za tekoče poslovanje OKUPACIJSKEGA aparata = za LAŽNIVE in LOPOVSKE ŠARCE, BORATE, SMCmere, DeSUS-LDS-karele-viktore, Levice, SABRATUŠKE, đupljane JANKOVIćE, ARSENOVIćE, KONTIćE i tako dalje do tokija nje in na tisoče in tisoče FEJK URADOV, ki imajo svoje kao direktorje, podirektorje, sekretarje sekretov … pa vse do pete lige WATCHDOGOV oz. po KUćANOVO »vojakov revolucije«, ki »za piškotek« iz MURGL JUGOKOMI garaž usmrajujejo splet z MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI iztrebki, torej blatenjem ljudi, blatenjem Slovenije, blatenjem Slovenstva in vseh sort ostalih LAŽI, s katerimi gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  • Get Smart

   Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE:
   – po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
   je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €.
   Pa nižji davki,
   pa manj davkov,
   pa REALNA rast plač in pokojnin,
   pa nižji stroški,
   pa brez nepotrebnih stroškov tipa LDS nalepk za avte,
   pa za 100 % nižje cene vinjet,
   pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
   pa za 100 % nižje notarske tarife,
   pa za 100 % nižja brezposelnost itd. itd. itd. itd.

   Torej je za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za odločno REVOLUCIONARNO AKCIJO: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje« = »teþihovanje« … (tazadna pojma sta iz bogatega besednega zaklada nepismenega tovariša sinćeta nepismenega psevdooficirja JUGOKOMUNISTIČKE ARMIJE, ki je MURGL JUGOKOMI CENTRALNI KOMITE nastopil na mesto vrhovnog tepihovaoca i sfukovaća (kao predsednika Vrhovnega sodišča) nje:
   »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!«).
   In »on dela nje«, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA to dela, »TEPIHUJE« Slovenijo in »sfukava» ljudi v Sloveniji.

   SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA sholtes LDS zares SMC … = vse to so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Pomni, kaj so ti položili v zibko:

    SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
    je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
    seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
    vrednotami.
    Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
    ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
    = poštenost,
    = pravičnost,
    = resnicoljubnost,
    = prijateljstvo do ljudi,
    = domoljubnost,
    = rodoljubnost,
    = svobodoljubnost
    in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
    Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

    • Get Smart

     Nasprotje kulture življenja je “kultura SMRTI”.

     KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
     = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
     = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
     Ena od TEMELJNIH AGEND teh kreatur je:
     TRANSIćIZEM:
     svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola.
     Ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo in z DELI DOKAZUJEJO vsak dan na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
     sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ.
     Poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
     FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
     = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM =
     = tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČLNI “modus operandi” (način delovanja).
     PEDRIZEM / LEZBIZEM je zanje najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
     kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
     kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
     ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
     ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
     potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
     ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
     kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
     = »Deli in vladaj!« =
     ker samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI (psi čuvaji = WATCHDOGI) zlorabljajo ženske in otroke
     in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
     = enako velja za ostale -izme =
     = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
     KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
     = vsesplošno pa kaviaržidoKOMINTERNIZEM in
     njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi ti -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi. Kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE:
     (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
     pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
     gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
     i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
     delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
     = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

     _ 1. _ = PRVORAZREDNI pusići in prvorazredni TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi,
     _ 2. _ = DRUGORAZREDNI pusići in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
     psi čuvaji tekovina revolucije = VOJAKI REVOLUCIJE, kot jim pravi Milan KUćAN,
     _ 3. _ = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI.
     .
     Jezus Kristus:
     »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
     .
     »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Observer

     SDS? Naivnež.

 • Dragan Krstič

  Katero stranko boste volili na majskih volitvah je seveda stvar posameznika. Če si želi življenja v demokratični, varni Evropi kot državljan Slovenije in šele nato Evropejec bo volil stranko, ki nasprotuje nekontroliranim migracijam. Če želite vi vi vaši potomci živeti v kaosu in anarhiji potem volite leve stranke, ki vabijo migrante. Zavedajte se, da boste morali delati zanje, da vas bodo ti ljudje podrejali takoj ko bo njihovo število doseglo kritično mejo, ko bodo začeli ustanavljati svoje potične stranke in ostalo socialno infrastrukturo. Odločitev je vaša, te volitve pa so izredno pomembne za bodočnost Evrope.

  • Common Sense

   Se strinjam s tvojo oceno. V Nemčiji zelo malo migrantov dela in ustvarja. Večina še vedno ne zna niti nemško, pa so porabili že 13 mrd EUR samo za tečaje. Skratka, uvoz ne deluje. Zakaj bi deloval pri nas? Vsak dodaten neuk migrant bo dolgoročen strošek za žepe vseh, levičarjev, desničarjev, modrih, zelenih in roza. Tega se folk ne zaveda.

   • Dragan Krstič

    Seveda. Slovenija je pa tako številčno majhna in ekonomsko šibka država da si to kar si privošči Nemčija niti ne sme dovoliti. Sprejem migrantov je možen za nas le v primeru da ima država izdelano strategijo kateri profil delovne sile potrebuje in kje jih lahko zaposli ne pa kar na vrat na nos sprejemat ljudi ki nikoli ne bodo delali, ker nimajo poklica, so večinoma pol ali nepismeni ter se zaradi tega nikoli ne bodo integrirali ali celo asimilirali. Z njimi bodo sami problemi in to na plečih najnižjih slojev prebivalstva.

   • tohuvabohu

    Če bi imeli Nemci resen namen uvoziti delovno silo, bi morali iti na “teren”, tam narediti selekcijo in kandidatom priskrbeti prevoz. Ne pa da spravijo pol sveta v krizo.

    • Common Sense

     Nemcem bi morala cela Avstrija + JV Evropa z Balkanom do Grčije + Italija in Španija izstaviti debel račun. Vsi ti s(m)o na*ebali zaradi nespametne politike Nemčije, oz. tete Angele. Stroški gredo v milijarde.

    • Observer

     Ja, na teren v Ukrajino, Poljsko, k nam v Slovenijo in vse ostale zahodne EU države, ki imajo našo kulturo, ne pa dol v muslimanske paradiže, si še pozabil specificirati.

   • Observer

    13 milijard samo za tečaje? hahaha, to so verjetno večino pokradli in spravili na črne račune t.i. globoke države. To je samo še en način kako oslabiti narod oz. izgovor za porabo denarja, ko ga pa v resnici pokradejo.

 • Marjan Šarac

  Če prebereš program je korekten.
  So pa redki, ki se ne strinjajo z EU uradniki, ki bi brezumno uvažali nepismene migrante. So za močno EO, Evropo narodov. Takšni so edini v SI. Da pa ne podpirajo Webra je razumljivo. Omejiti hočejo bedake v širitvi LGBT+P agende.
  Zagovarjajo tradicionalne vrednote, družino.
  Verjamem, da bodo uspešni, čeprav nekateri namigujejo, da gre za odpadnike, izdajalce SDS. Tudi iz ZKS so izstopali, le stranke niso smeli ustanovitvi.

 • MižekFiga

  Lucy, kar tako naprej, PO BABJE.

 • MižekFiga

  Končno imamo DOM !!!

 • Get Smart

  Postavljanje ČLOVEKA Janeza Janšo na isto raven, na kateri sta kaviaržidokominternistična zločinska watchdoga KGB PUTIN in lokalni nadrejeni KGB-ju Milan KUćAN,****

  je milorečeno MURGL JUGOKOMUNISTIČNA UDBA-ška poturancija in takih je šnelkursađija Brščič kao vešč nje.

  Samo dve možnosti sta tu: ali je pač član MURGL KOMI JUGE, ali pa tako ritzardirano teslo, ki je dejansko še bolj škodljivo kot orto MURGL komiji.
  .
  Ker pa ljudje vemo, kakšne hude posledica pušča za sabo MURGL JUGOKOMUNISTIČNO vseživljensko pranje glavićev, še posebno šnelkursađij, ki bi rade ustvarjale vtis razumnikov (intelektualcev nje), bomo pač počakali, da se bo Brščič ČLOVEKU opravičil in da se bo opravičil predvsem vsem ljudem v Sloveniji in obljubil, da takih PODTIKANJ ne bo več slišati iz njegovih umazanih ust in da se bo obljube seveda držal, kajti po delih jih prepoznavamo.

  • Get Smart

   KGB = »Komitet Gosudarstvenoj Bezopasnosti« = sovjetska KOMI milica
   UDB-a=»Uprava državne bezbednosti Jugoslavije« = MURGL JUGOKOMUNISTIČNI organ za »boj proti notranjemu sovražniku MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE«.

   • Get Smart

    KUćAN je bil tudi uradno nadrejen UDBI, ker KUćAN je bil (in najbrž je še) predsednik predsedstva centralnega Komiteja komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji.

    Je VELEIZDAJALEC Republike Slovenijie … itd., da ne naštevamo že n-tič vseh zločinov, ki jih ta ZLOČINSKA organizacija zganja nad ljudmi.

    • Get Smart

     In zdaj ti uleti pizdek sa dva petka šnelkurska o fukojami, ntokiću itd. in ti ČLOVEKA, borca za samostojno in neodvisno Slovenijo, dokazanega demokrata, poštenjaka, resnicoljuba, Slovenca…
     postavi na isto raven kot kaviaržidokominternistične in MURGL JUGOKOMNISTIČNE zločinske kreature tipa PUTIN in KUćAN.
     .
     Ko in če si bo smrkavec umazana podtikovalska ustka pošteno z žajfo umil, se opravičil in začel delati za Slovenijo, potem bo lahko celo sogovornik ljudi, do tedaj pa samo in le pizdek, ki gradi svoj imiđ na blatenju človeka.
     Za njegovo podpredsednico pa velja ta zadnji odtavek na² nje.

  • freedomfighter

   Aa vidis sedaj se je pa pokazalo…ti nisi desnicaraki fanatik ti si sdsjev placanec

   • Get Smart

    POSLUŠ, pes, pozorno posluš, povedal bom samo enkrat:
    SVOJE fanatizme, svoje desnićijstvo si porini nazaj tam, od koder si si jih pes potegnil.
    Si razumelo? Slediš do tod? Nazaj v svoje čefursko-murgljugokomunistično raztureno dupe.
    .
    Za kakega človeka, ki pa bi nemara naletel na ta komentar, ni pa vajen GLEDATI RESNICI v oči, še pojasnilo:

    JAZ sem SLOVENEC, sem poštenjak, sem domoljub, SVOBODOLJUB in še vse ostalo, kar so mi predniki zapustili v zibki, in med drugim seveda RESNICOLJUB in,
    kar ti, SAMOIMENOVANI PLAČANI PES ne boš za časa svojega življenja, poznavalec, strokovnjak, ki MURGL JUGOKOMUNISTIČNE in ostale pasme ZLOČINSKIH psov »zavoham» na daleč in zato lahko še nevednim ljudem, ki želijo spoznavati RESNICO,
    pokažem, kam kateri pes taco moli.
    Zdaj pa marš nazaj v garažo, pseto LAŽNIVO PODTIKOVALSKO murgl jugokomunistično.

    • freedomfighter

     Kaj ima to da si slovenec s tem da napades vsakega ki rece kaj proti sds…v tem primeru brscica da je nek podtaknjenec…pristop imas kot udba…vsak ki ni v skladu z rezimom je kontrarevolucionar ali pa agent…pa vi skrajni desnicarji ves cas razmisljate samo o garazah in psih…prav skrbi me ze…ti garfi in cosmopsihopat v vsakem komentarju omenjate neke pse…bolano…upam da vse ostane pri fantazijah

 • JANEZ GUS

  Na Hrvaškem ni slišati za izraz skrajno desničarska popolistična stranka.To lajajo samo naši komuno grezničarji in njihovi hlapci v parlamentu.Tudi v drugih državah so temu izrazu skloni samo skrajni levičarji.

  • Common Sense

   Janez, pri nas je vse za 45 stopinj zamaknjeno v levo. Če se samo zavzemaš za normalno tržno gospodarstvo (po domače: da pustiš ljudem delat in se jim ne vpletaš preveč v življenje), si že skrajni desničar. Če meniš, da je osnovna celica civilizacije družina, si skrajni desničar. Če meniš, da ni primerno, da se z LGBTQ+P tematiko posiljuje otroke v vrtcih, si skrajni desničar. Vse to kar je sicer v normalnem svetu nekje normalna dolgočasna zeh-zeh sredina;)

   • JANEZ GUS

    Točno tako.Samo poslušaj one delomrzneže Meseceve v parlamentu,kdo jih moti.Še naprej pa bi imeli zločinski socijalizem in tekovine revolucije.Še dobro,da smo okrog in okrog obdani s pametnimi državami in da nimamo izhoda na odprto morje,skozi katerega bi takoj povabili Ruse,ki komaj čakajo.

    • Common Sense

     Mimogrede, ne vem, če veš, a obstaja tudi Zveza Komunistov Slovenije (ZKS). Če samo malo pobrskaš po facebooku, ugotoviš, da tesno zlizani z Levico. Še več, tudi v mestnem svetu se skrivajo za nekimi listami za kolesarje,…..(Janez Stariha). Simboli, agitacija, opevanje ranjke Juge, ….. dol kapitalizem, gor komunizem….te kar zmrazi.

     • JANEZ GUS

      Nekje sem slišal,samo javno se ne kažejo.Seveda da je ista izrojena banda.Ne bi me čudilo,da bi bil predsednik žvepleni.

 • Dragan Krstič

  Če se upate oziroma, če vam dovolijo lastniki vas dragi uredniki NOVA24 naprošam da organizirate oddajo z Bernardom Brščičem, Lucijo Ušaj ter njunimi nasprotniki iz SDS ter SLS. No da vidimo borce za demokracijo. Bo šlo?

  • wert

   Že oba sta bila na Novi24TV. Zakaj pa ne ? Ne vem, kje ti vidiš problem.

   • Dragan Krstič

    A res? Kaj ne poveš! Kje pa je danes kolumna od Ušajeve na tem portalu? Sporoči mi, lepo te prosim če jo najdeš.

    • wert

     Ne vem, če je imela določene dneve, to pa me res ni nikoli zanimalo – veliko je pisala. Ti sporočim, ko bo spet nekaj napisala.

     • rabbit

      So povedali da dokler bo volilna kampanija ne bodo objavljali komentarjev niti drugi recimo od SDS od Zvera. Lansko leto niso objavljali kolumen od Gorenaka in Grimsa v času volitev.

     • wert

      O, hvala – zelo si prijazna

     • rabbit

      Danes je Gorenak tudi povedal, da tudi njemu ni lokalno glasilo dovolilo komentarjev pred volitvami. Pa je tja pisal 10 let.

    • Matija Mataja

     Itak so oba skenslali. Tipično ….
     Tole je tudi prvi prispevek od ustanovitvenega kongresa….. ker so pač morali! objaviti, ker bi sicer izpadlo preveč čudno. Očitno je še Janez to dejal.
     Namesto, da bi jih hiša dvignila gor, kot sta onadva ta medij, še preden je bil čas za to, so jih praktično odpikali čez noč

     • wert

      Matija Mataja ti pa si nov pa tako si vse na tekočem hmmm, vprašanje je, če ti je za verjet. Da nisi oni od Julike ?

  • Lustrator

   Na nek način dobra ideja, po drugi strani pa je lahko nevarna – retorika Ušajeve in Brščiča je ta trenutek izrazito volilno-kampanjska in agresivna – dodatno prilivanje ognja ta trenutek lahko sproži še večje nepopravljive posledice kot so že nastale zaradi Ušajevih izpadov z razkrivanjem interne komunikacije z Janšo. In to pišem kot simpatizer Doma!

   • rabbit

    Sploh Ušajeva vam zna povzročati sive lase, Brščič se še drži nazaj in prav je tako, ker ne vem s kom bo potem Dom delal koalicijo.

    • realnost

     sami ne bodo dosegli 8%. Žal bodo muha enodnevnica kot gibanje za družino Primc. Režimski mediji jim bodo delali reklamo samo toliko časa dokler bodo tolkli čez Janšo, nato jih bodo izpljunili..

     • Lustrator

      No ja, reklame jim/nam ravno ne delajo – poročanje o kongresu je bilo skrajno nekorektno in bolj podobno mladininim boljševiškim pamfletom, kot pa kaj drugega.
      Bo pa borba za 8% težka, a potrebno je imeti vero. Za izgubiti ni praktično 0. Ali dobi SDS 3 ali 4 poslance za EU parlament je popolnoma nepomembno, ključno je, da Slovenija po 10 letih končno v parlament dobi še eno NORMALNO stranko, ki program utemeljuje na slovenstvu in vrednotah demokracije, pravne države in prostotržnega gospodarstva.

     • Dragan Krstič

      Stranka DOM se bo etablirala na politični sceni samo v primeru če vsaj enega poslanaca pošljejo v Bruselj. O širitvi baze volivcev bo dovolj časa do naslednih parlaentarnih volitev. Je pa po mojem nenju stranka bila ustanovljena zaradi mlahave podpore SDS poslancev Orbanu in nasprotovanju migracijam.

     • rabbit

      Stranka Dom bi prišla do izraza samo v dveh primerih, če pride bog ne daj do množičnih posilstev s strani migrantov ali z bog ne daj terorističnim napadom v Ljubljani. Ker tako je naravno zrastel Salvini v Italiji je prihajalo do množičnih posilstev s s tani migrantov in Salvini je kot notranji minister ukrepal in zrastel v veliko stranko.

     • Common Sense

      Se strinjam. Povsem nepomembno mi je ali bodo Slovenci prispevali v EPP 3 ali 4 poslance. Po mojem so za DOM evropske volitve pač platforma, da se vsaj kolikor toliko predstavijo potencialnim volilcem, morda jih (zanalašč) RTV in POP TV celo povabijo na soočenja. Gledati bi morali v leto 2012, morda pa že kaj prej. Saj tudi sami vedo, da so šanse, da jim ob 8% pragu uspe, majhne. A psihološki učinek bi že ob kaj več kot 3% bil kar močan.

     • rabbit

      RTVSLO jih po zakonu mora, če bodo zbrali 1000 glasov podpore. POP TV pa ne, ker je tv zasebnega prava in ji tega ni potrebno storiti. .

     • Common Sense

      Pop TV bi jih zanalašč, zato da lahko opazujejo Janšo, ki naj bi se bojda z Brščičem pred kamerami tolkel. A če bosta oba pametna, do tega ne bo prišlo. Pravim, če bo pamet. Sedaj je že začela odhajati…..Twitter pa to.

     • rabbit

      Veš se res bojim in bodo desnim volivcem še bolj priskutili politiko.

   • freedomfighter

    V slovenskem volivnem prostoru stranka kot je dom nima sanse…oni bi potrebovali vse desne volivce ki se nimajo za desno sredino to jim pa nikoli ne bo ratalo ker ima sds pac med njimi veliko podporo…slrajno desna stranka v sloveniji bi uspela le ce bi jo vodil jansa on je ba ze rahlo prestar da bi se sel vse to…pa tudi pase mu biti del eu elite ne pa odpadnik

    • wert

     Kaj pa če računajo na prevzem Šiškovih in Primčevih volivcev ? No pa tudi SDS-ovci zgleda, da ste bili tam

     • freedomfighter

      Siskovi in primcevi volivci hahaha…kaj a to je bila sala…primc je dobil koliko…0.1 % glasov sisko pa tudi tam nekje…prag za eu parlament je pa 8 procentov

     • rabbit

      Norma, ki naj bi tudi kandidirala je dobila 12 glasov.

     • freedomfighter

      Da jedobila 12 glasov vrjamem ja…sploh ne vem kje in kdaj je kandidirala…

     • rabbit

      Mislim, da v Cerknici za GOD.

     • freedomfighter

      Ja cerknica ima pa koliko prebivalcev…na drzavni ravni mocno dvomim da lahko.kaj dosezejo…mogoce ce jelincicu vzamejo glasove vendar pa.mislim da so jelincicevi volivci drugacni kalibri in nebi nikoli podprli mlade versko fanaticne blondinke…pa ce si kdaj poslusal normo bi najbrz vedel da zenska ni ravno najbolj brihtna…zadnjic so govorili o primeru ko je zobozdravnik zlorabil dve dekleti pa je ona rekla da se da zgoditi da je podobno kot v cerkvi ko ljudje obtozuhejo institucijo zaradi proti krscanske propaganda…se novinar se je zasmejal preden jo je sarkasticno vprasal zakaj bi se sli levicarji gonjo proti zobozdravnikom

     • rabbit

      Oprosti, če bi bila jaz predsednic stranke je definitivno ne bi dala da ona zastopa stranko na kateremkoli mediju,včasih tako ven vrže, da ne moreš verjet. Bo se morala punca še veliko naučit. Vsak dan naj kakšno politično knjigo prebere. Sploh tista o delitvi oblasti bi jo morala na pamet naštudirat.
      Glede Jeliniča on ima ene take specifične volivce, ki obožujejo Tita in so hkrati veliki nacionalisti jih težko srečaš so pa.

   • Matija Mataja

    Bi morala biti Ušajeva tiho ko je Janša o njej lagal???

    • rabbit

     Janša je bil 3 tedne tiho, ko je pljuvala po njemu in SDS tudi kolumno je imela vsak torek na Novi. Pa ji ni bilo dovolj jezik je hudič ko ti ne da miru potem te pa tepe.

   • Common Sense

    Strinjam se. Jezik za zobe in sodelovanje, tam kjer se da. Če bodo pametni, bo 1+1=3. Če pa bodo neumni, bo pa rezultat 1,5. Sedaj se vedejo neumno. Twitter eskapade, pa to.

 • garfi

  vsekakor so poleg SDS najboljša izbira, ker jelinčić je udbopartijec
  pred parlamentarnimi volitvami ga ni za grožnjo z mitraljezom zagrabil noben presstut
  so ga pa bildali kako dobro VOLIvno geslo ima – ZMAGOvit nateg
  https://www.youtube.com/watch?v=XLZxyAqY3es
  https://www.google.com/search?q=jelin%C4%8Di%C4%8D+mitraljez&safe=active&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjsgbKJ8cLhAhWmTxUIHbujDm0Q_AUIDigB&biw=1264&bih=642#imgrc=sFky3hwY9LNrLM:&spf=1554808549432

 • lojze

  Program je dober, strategija slaba. Fantje, kot pravi Aljuš, ne bo kruha.

 • Get Smart

  DOLG DRŽAVE SLOVENIJE
  .
  2004–2008 = Janez Janša = EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
  ————————————————————-
  2008–2011 = BORAT POHAR SD+Zares…= MURGL KOMI JUGA =dolg= 17 milijard €
  2011–2014 = BRATUŠAK = POZITIVNA MURGL JUGOSLAVIJA =dolg= 30 milijard €
  2014–2017 = Scmera MURGLjugokomunističnega CENTRA =dolg= + 31 milijard €
  2018–2019 = ŠARAC + SD + Levica + DeSUS + SMC + SAB =dolg= + 32 milijard €
  —-
  In zdaj se vprašajte, kaj ste kupili, kaj ste dobili, kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da zdaj odplačujete DOLG, ki vam ga je nabila MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA?
  Nič.
  Ker MURGL KOMI JUGA ves denar porabi za »očuvanje tekovina revolucije« =
  = pola sebi, pola ŠARCU daje nje =
  – pol si MURGL KOMI JUGA naloži na svoje (FORUM 21) in na gazdine=kaviaržidoKOMINTERN OAZNE račune Amsterdama, Luxemburga, Kanalov … skratka od Beograda, preko Cipra i tako dalje do tokija nje, in s tem NAROPANIM denarjem zdaj »kao kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje, iskra, vso mlečno industrijo, vso mesno industrijo, PIVO, vodo, mineralno vodo … VSE časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK …) vse REVIJE (vse lejdi, obraze, jane, one … MLADINE …), 99,99 % radijskih postaj, TV-postaje= POP-kanalizacije, planete … vse nje, TOTALITARIZEM pač:
  »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«),
  – pol pa porabi za tekoče poslovanje OKUPACIJSKEGA aparata = za LAŽNIVE in LOPOVSKE ŠARCE, BORATE, SMCmere, DeSUS-LDS-karele-viktore, Levice, SABRATUŠKE, đupljane JANKOVIćE, ARSENOVIćE, KONTIćE i tako dalje do tokija nje in na tisoče in tisoče FEJK URADOV, ki imajo svoje kao direktorje, podirektorje, sekretarje sekretov … pa vse do pete lige WATCHDOGOV oz. po KUćANOVO »vojakov revolucije«, ki »za piškotek« iz MURGL JUGOKOMI garaž usmrajujejo splet z MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI iztrebki, torej blatenjem ljudi, blatenjem Slovenije, blatenjem Slovenstva in vseh sort ostalih LAŽI, s katerimi gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  • Get Smart

   Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE:
   – po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
   je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €.
   Pa nižji davki,
   pa manj davkov,
   pa REALNA rast plač in pokojnin,
   pa nižji stroški,
   pa brez nepotrebnih stroškov tipa LDS nalepk za avte,
   pa za 100 % nižje cene vinjet,
   pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
   pa za 100 % nižje notarske tarife,
   pa za 100 % nižja brezposelnost itd. itd. itd. itd.

   Torej je za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za odločno REVOLUCIONARNO AKCIJO: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje« = »teþihovanje« … (tazadna pojma sta iz bogatega besednega zaklada nepismenega tovariša sinćeta nepismenega psevdooficirja JUGOKOMUNISTIČKE ARMIJE, ki je MURGL JUGOKOMI CENTRALNI KOMITE nastopil na mesto vrhovnog tepihovaoca i sfukovaća (kao predsednika Vrhovnega sodišča) nje:
   »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!«).
   In »on dela nje«, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA to dela, »TEPIHUJE« Slovenijo in »sfukava» ljudi v Sloveniji.

   SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA sholtes LDS zares SMC … = vse to so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Pomni, kaj so ti položili v zibko:

    SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
    je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
    seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
    vrednotami.
    Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
    ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
    = poštenost,
    = pravičnost,
    = resnicoljubnost,
    = prijateljstvo do ljudi,
    = domoljubnost,
    = rodoljubnost,
    = svobodoljubnost
    in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
    Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

    • Get Smart

     Nasprotje kulture življenja je “kultura SMRTI”.

     KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
     = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
     = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
     Ena od TEMELJNIH AGEND teh kreatur je:
     TRANSIćIZEM:
     svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola.
     Ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo in z DELI DOKAZUJEJO vsak dan na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
     sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ.
     Poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
     FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
     = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM =
     = tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČLNI “modus operandi” (način delovanja).
     PEDRIZEM / LEZBIZEM je zanje najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
     kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
     kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
     ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
     ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
     potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
     ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
     kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
     = »Deli in vladaj!« =
     ker samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI (psi čuvaji = WATCHDOGI) zlorabljajo ženske in otroke
     in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
     = enako velja za ostale -izme =
     = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
     KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
     = vsesplošno pa kaviaržidoKOMINTERNIZEM in
     njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi ti -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi. Kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE:
     (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
     pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
     gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
     i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
     delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
     = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

     _ 1. _ = PRVORAZREDNI pusići in prvorazredni TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi,
     _ 2. _ = DRUGORAZREDNI pusići in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
     psi čuvaji tekovina revolucije = VOJAKI REVOLUCIJE, kot jim pravi Milan KUćAN,
     _ 3. _ = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI.
     .
     Jezus Kristus:
     »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
     .
     »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Janez Kepic-Kern

  Jaz sem odločen zagovornik podpore dosedanji SDS,
  ki ima celo vrsto dobrih poslancev,
  ki se je že doslej nad 20 let vztrajno borila
  proti raznoraznim vsiljevanjem ex KP; ZJ.jev
  in ima za vodjo
  res pravega osamosvojitelja, cenjenega gosppoda Janeza JANŠO.
  Je pa res, da je treba stranke, ki jim gre v prvi vrsti
  za nas SLOVENCE – ŠE OKREPITI.
  Saj žal ravno NSI nam z vprašlivima Lj. NOVAK in “čudnim” M. TONINOM
  NAM SLOVENCEM – NI NITI NAJMANJ – V OPORO.
  Jaz
  Janez Kepic_Kern – zlasti SDS-ju predlagam,
  da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE – vzgleduje – po uspešnih
  množičnih
  in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
  ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
  MOJ
  PREDLOG JE RESEN !
  Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

  DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO
  D R U Š T V O
  “ORLI” DR. J. E. KREKA – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
  ORGANIZIRANI
  KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK – SDS, NSI, SLS.
  Imeli so tudi
  realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
  KI JE VKLJUČEVAL:
  – versko etično, družinsko – vzgojo,
  – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
  izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
  kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
  – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
  Osnovne info o vrlih in krepostnih
  ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
  dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
  O začetni
  organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
  pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
  Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
  P.S.
  ZLATA KNJIGA “ORLOV”
  FRANC TERSEGLAV, 1910.

  https://www.slovenska-biografija.si/oseba/sbi694295/
  SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

  IZ MOJE “SLOVENIANE”

  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”
  BRATOM ORLOM !
  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner
  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

  • rabbit

   Včeraj je dr. Matej Avbelj lepo povedal, da novinci v EU parlamentu nimajo nobenih možnosti da bi kakorkoli vplivali na politiko EU. Je povedal kako so naši prvi poslanci v parlamentarni restavraciji žulili sendviče sami nihče jih ni niti povohal. Tam gledajo predvsem na CV kaj si bi v svoji državi. Če si bil poslanec ali minister imaš 100% možnosti, da se prebiješ v vrh in tvoji predlogi pridejo do uresničitve. Več lahko država iztrži na evropskem svetu kjer ima vsaka država en glas in pravico veta, ker pa smo se že z vsemi sprli smo v zadnji klopi in nihče se ne ozira na nas. Pa ni kriv Janša za to.

   • Janez Kepic-Kern

    JAZ SEM SAMO
    67 LET STAR, A ZELO ZANESLJIV OPORNIK – SDS
    TAKE KOT JE: precej je že dosegla,
    predvsem
    JE pa nad 20 let trmasto vztrajala v odporu ex KP, ZK-JEM.
    Hvala
    g. J. JANŠI IN OK SDS – ZA TO. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

    • rabbit

     Res je edina stranka, ki se ne proda za peščico stolčkov, vsake toliko časa pa odpade kakšen list, ki se mu zdi, da predolgo časa čaka na zaslužen stol.Tako pač je.

     • Janez Kepic-Kern

      ++++++++++ TOČNO TAKO,
      SE STRINJAM, “VZTRAJNIK” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • freedomfighter

   Verske vzgoje v sloveniji ne bo nikoli vec…hvala bogu

   • Janez Kepic-Kern

    ŠALA
    NA NE RAVNO “BISTREGA” E. KARDELJA JE BILA:
    “tovariši, politična si tuacija – je slaba.
    ampak,
    vsaj BOGA smo HVALABOGU – ukinili”
    A
    na to – ti – misliš? EX OK KNJIŽNIČAR L. R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

    • freedomfighter

     Versko vzgojo imajo v islamskem svetu

   • boogin1

    Bo samo še komunajzarska a ne ?

 • Matija Mataja

  O je šef le dovolil, seveda po pritiskih ljudi, da ste objavili nekaj o novi stranki, vaših (bivših?), daleč nejboljših kolumnistih in tudi najbolj branih.
  JJ se pa res z vsemi skrega. Nobenega prijatelja nima v politiki, niti na desni. Tudi z Marjanom, bo zgodba ista, kot je tudi že bila.

  • realnost

   Pa povej katerega prijatelja in zaveznike ima naša vlada?? Severna Koreja, Venezuela, še kdo??? Noben jih ne povoha..S tem se ukvarjaj, ki ti režejo kruh na drobtince….

   • Matija Mataja

    Debata ni o njih v tem prispevku.
    Se ukvarjam drugače tudi z njimi.

   • Matija Mataja

    Janez je pač konfliktnež in kot se je še enkrat izkazalo lažnivec do svojih najtesnejših. Samo s kolikimi se je že javno sprl, svojimi. Z lažmi. Spomnimo se samo Hvalice, ……..veliko je bilo tega in potem obračunavanja. Pač, manjka mu modrosti in če v teh političnih letih ni razvil te kvalitete, da je tiho, ko je zares čas za to, to ne bo nikoli.
    Vedno si pritisne sam strel v koleno in tudi tokrat je tako.
    In Bršič in Ušajeva sta bila redna na nova24tv, sedaj pa popolna ignoranca. To pove marsikaj in vse, tudi o tej hiši.

    • realnost

     lažnivec si ti: kje vidiš popolno ignoranco, saj lahko sedaj hvališ stranko DOM na novi 24TV. Zakaj spreminjaš temo in se spotikaš ob g.Janšo???

     • Matija Mataja

      ?
      To je prvi prispevek od ustanovitvenega kongresa. Če to ni ignoranca, potem ne vem kaj je. Seveda bi jih popolnoma zignorirali, pa bi bil to še drugi strel v koleno za Janeza to rundo. ….
      Oba sta bila najboljša kolumnista nove, hiša bi jih normalno morala dvignit v nebo, so pa želeli narediti mrk.
      Ne vem kaj tu lažem? Ko pa je jasno za normalne ljudi seveda..

     • realnost

      Pred kongresom so rekli da bo zaprt za javnost…kdo je potem želel narediti mrk?? Še vedn nobene pohvale za DOM od tebe…..

     • Matija Mataja

      Vse medijske hiše jasno so poročale o DOMU, kar je normalno ….. Le nova24 ni. Danes, po 4. dneh.. morali so, kot sem rekel. Dej ne sprenevedi se.
      Pohvale pridejo ponavadi po delovanju, za normalne ljudi.
      So pa programsko precej jasni, kar je pohvalno.

    • rabbit

     Kdo je komu zabil nož v hrbet Ušajeva Janši ali obratno. Nisem nikjer zasledila, da bi jo Janša držal v stranki s kakšnim izsiljevanjem. Brščič pa tako ali tako ni bil v stranki. Hvalica lahko je samo vesel, da je takrat Janša mu pustil poslanski stolček, ker drugače ne bi imel take lepe poslanske pokojnine.

    • Janez Kepic-Kern

     NESOGLASJA IN PREPIRI V POLIT STRANKAH –
     SO
     NEKAJ – “NORMALNEGA”.
     Ex KP, ZJ-ji so izvajali ne samo “diferenciacije”, čistke in prevzgoje
     z GOLIM OTOKOM.
     Kot vemo. TUDI – usmrtitve,
     LIKVIDACIJE LASTNIH KP, ZK ljudi – so izvajali . L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • freedomfighter

  Najboljsa stvar pri tej stranki je da bo sdsju pobrala skrajne volivce kar bo pomenilo da stranka sds postane se bolj sredinsko vsmerjena

  • rabbit

   Ušajeva je danes izjavila, da oni ne pobirajo glasove SDS, ker je njihov program čisto drugačen. Se pravi, da nas ne rabi. Bomo kar pri SDS ostali.

   • freedomfighter

    Ja usajeva lahko izjavi kar hoce ze po komentarjih se vidi da skrajne desnicarje mocno privlaci ta stranka…vecina volivcev sds ni skrajnih desnicarjev da se razumeva ampak so navadni zmerni desnicarji ki podpirajo eu…podobno kor orbanovi volivci…

    • Dragan Krstič

     Navadni zmerni desničarji ki skupaj z levakarji podpirajo migracije bodo tisti ki bodo uničili evropsko unijo, ki bo razpadla prev zaradi njih in takšnih kot si ti, ki ne moreš doumeti posledic politike te nenačelne koalicije.

     • freedomfighter

      Podpora eu ni podpora migracijam ker migracije bodo brez eu enake ce ne se hujse…jaz sem velik podpornik eu in hkrati podpiram izgradnjo zidu na zunanjih mejah eu ker je to edini nacin da se eu bolj poveze…migracije zaenkrat otezujejo proces zdruzevanja

     • Dragan Krstič

      Dokler je SDS v koaliciji Webrove EPP je to podpora migracijam.

     • freedomfighter

      Migracija je problem ampak le.kreten bi rusil eu zaradi migracij…kaj a mislis da ce ne bo eu migranti ne bodo vec hoteli v eu…ne enako bodo hoteli le da bi namesto obrambe zunanje meje eu vsaka posamezna drzava branila vse svoje meje…kaj mislis kaj je lazje in ceneje za republike

     • rabbit

      A potem Orban tudi podpira migracije, ko je v EPP,čeprav ga je Salvini vabil v svojo skupino.

     • freedomfighter

      Ne orban ve kaj hocejo njegovi volivci…biti del epp hkrati pa se bojevati proti migraciji…njegovi volivci vedo da se jim je dvignil standard zaradi clanstva v eu ne pa zaradi orbana…njega imajo radi ker je postavljac in ker je proti ilegalnim migracijam

     • rabbit

      Orban je lahko v EPP in podpira Webra Janša pa ne sme biti.

     • freedomfighter

      Pa meni je vsec da so sds clani epp…vec strank ko sestavlja tri najvecje skupine eu bolje je

     • rabbit

      Letelo ja na Dragana, ne nate. Se opravičujem.

     • freedomfighter

      Ni problema.

    • Observer

     Podpiraš odvzem suverenosti? Podpiraš diktaturo iz Bruslja (še posebej glede muslimanskih migrantov)? Podpiraš, da ti Bruselj ukaže, da moraš imeti meje odprte za te horde in ti grozi, če jih hočeš zapreti? Britanci so glasovali za Brexit, ker niso imeli več nadzora nad svojimi mejami in jim je Bruselj diktiral kaj in kako. Čisti komunizem.

     EU že dolgo ni več to kar je bila mišljena prvotno. Trgovinsko-ekonomske povezave in nič več. Sedaj pa delajo Evropsko sovjetsko zvezo.

     • freedomfighter

      Odvzem suverenosti…tega se bojijo tudi severno korejci venezuelcani in kubanci…na kubi ves cas pravijo da je sicer revscina groza ampak imajo pa svojo suverenost…podobno je tudi v venezueli…jaz sem drzavljan eu in slovenije tako da zame je suverenost da sem del mocne unije kjer vsak glas steje isto…ne pa tako kot je danes en glas slovenca je dvajsetkrat vec vreden od glasu recimo nemca ali britanca…en britanski poslanec je lepo rekel…kako je lahko da glas prebivalca malta ki je bila nasa kolonija steje dvajsetkrat vec od glasu britanca…to ni demokracija…suverenost jeen mit ki ti ga prodajajo levicarji in desnicarji ker suverenost ne obstaja vec…a ti razumes da smo ekonomsko totalno odvisni eden od drugega to pomeni da nismo vec suvereni…in to ze dolgo ne…gospodarsko suverenost so pa vedno zagovarjali komunisti ker so se bali konkurence in vpliva tujine…eu sestavlja 500 000 000 miljonov posameznikov ki za suverenost ne potrebujemo 27.ih drzav

     • Observer

      Malo si ti pomešal pojme. Diktatura ni nobena suverenost oz. samostojnost. Torej Severna Koreja in Kuba nimata suverenosti, ampak vsiljeno trdo v drugem primeru pa mehko diktaturo. Smejat in jokat se moraš na prisilo, če ne greš v gulag, masovno ti operejo možgane, da misliš, da si suveren pod diktatorjem z gulagi v državi. Severna Koreja je izgubila suverenost (govorim o individualni suverenosti, ki potem tvori celotno državo), ko je komunizem prišel v državo z dinastijo Un. Kuba pa takrat, ko so Kubanci štartali komunistično revolucijo.

      V Venezueli tudi niso suvereni. Maduro bo prej dopustil, da vsi pocrkajo od lakote, kot pa da se ljudje osvobodijo jarma propadlega komunizma in socializma oz. diktature. Zakaj pa bi? Saj namreč pobira vso smetano kot Chavez pred njim, narod pa mlati revščino. Standard fevdalizma, pardon komunizma.

      Vidi se ti, da si sredinski ja. Malo levo malo desno, na koncu pa zmešnjava.

     • freedomfighter

      Severna koreja venezuela in kuba so suverene drzave ker niso del globaliziranega sveta…ko si enkrat odvisen od svetovne trgovine nisi vec suveren…ti mesas svobodo in suverenost…drzava je lahko suverena brez da imajo drzavljani karsno koli pravico ali svobodo

     • Observer

      Globalizem = komunizem
      Država, država,… kaj je država? Država brez ljudi oz. državljanov ne bi obstajala. V takšni državi, kjer državljani nimajo pravic in svobode, so suvereni samo diktatorji na oblasti. Država to sem jaz. Zato pa potem rečejo, da je njihova država suverena. Zato, ker na pojem diktatura nalepijo kozmetični popravek, suverenost, da izpadejo lepše oz. da hinavijo pred ostalim svetom, ki (odkrite) diktature nima. Češ, ja sj pr nas je tud demokracija, svoboda, in cedita se med in mleko kt pr vas.

     • Janez Kepic-Kern

      A JE TO – ŠALA ?
      P pojdi živeti v S. Korejo, v VENEZUELO, na Cubo
      Ti
      pa res nisi – se zdi . posebno – “PRESVETLJEN”.
      Ljudje
      v teh državah niso niti najmanj – svobodni.
      Podložniki njih MARXISTIČNIH FEVDALCEV – SO.
      A
      NITI TEGA – NE VEŠ? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

     • freedomfighter

      Suverenost drzave nima nic s pravicami drzavljanov…jaz te drzave dajem kot simbol suverenosti in neodvisnosti od ostalih drzav in svetovne trgovine…zato pa tam nimajo niti za jest

     • garfi

      NWO totalitarec

     • freedomfighter

      Revcek…

     • rabbit

      Veš z vstopom v EU smo se prostovoljno odrekli delu suverenosti.To so potrdili tudi ljudje na referendumu. Ti povem sem najbrž ena redkih, ki je glasovala proti vstopu v EU. Pa ne zato ker bi izgubili suverenost ampak enostavno ker nismo bili kot država pripravljeni na vstop in to se danes lepo kaže.

     • Observer

      Večina ljudi, ki je glasovala ni vedela v kaj se spušča. Saj politiki tako na EU ravni kot na domači ravni vedno lažejo. EU je prvotno pomenila samo trgovinske povezave, prosti pretok blaga, itd. Potem so pa počasi kuhali žabo v vodi in sprejemali nove in nove zakone. Volilci pa naivni, idealistični, utopični. Kaj pa nek povprečen volilec ve kaj imajo oni na vrhu za bregom. Zmotno in naivno predpostavlja, da so to samo dobri ljudje, in da nam želijo samo najboljše. O negativnih stvareh noče razmišljati, saj ga na vsakem koraku perejo, da mora razmišljati pozitivno in vsakega bolj zavednega, ki ga o tem opozarja označi za negativca, hoče namreč samo “uživat.”

     • rabbit
   • Observer

    To je rekla “zaradi lepšga”. Ne rabijo se kregat. Bodo že volitve pokazale koliko je ura.

  • Observer

   Sredinsko, kaj je to? A to je tisto ko sediš na ograji, pa si z eno nogo na sosedovem z eno nogo pa na svojem? Malo levega in malo desnega, folk pa v večini sploh ne ve ne kaj je levo ne kaj je desno (kot je rekel Küčan: volivci so bedaki), samo da dobr zgleda in da zna nekaj oblubc dat, ko se potem itak izkažejo za prevaro kot na zadnjih volitvah, še posebej s strani Levice (dvig plač za drobiž, posledično pa večji davek plačat in draženje storitev, kot so vrtci, itd. – status quo)

   • freedomfighter

    Sredinski volivci smo.tisti ki nimamo neke mocne ideologije razen izboljsevanja poslovnega okolja…skratka sredino predstavljamo ljudje ki daje zivljenski standard pred vse socializme nacionalizme itd.

    • Observer

     Sredinski volivec je tisti, ki v resnici nima pojma ne kaj je levo ne kaj je desno. Rad bi imel izboljšanje poslovnega okolja, ne vidi pa, da se to nikoli ne bo zgodilo, ker ne ve ne kaj je levo ne kaj je desno in potem v večini zmotno navija za tisti sistem, ki poslovnega okolja dokazano ne more izboljšati, ampak ga uničuje.

     Če hočeš imeti izboljšano poslovno okolje moraš dobro vedeti kaj je levo in kaj je desno in se opredeliti.

     • freedomfighter

      Ne to je predstava ki jo hocete ustvariti podporniki dolocenih levihin desnih strank…za nas sredinske volivce je pomembno da imamo cim vecje trzisce, vecjo stabilnost, skrajnezev ne moremo videti sploh pa ne prenesemo virusov kot so socializem in nacionalizem…ce pogledas skrajno leve in skrajno desne stranke se vse spogledujejo s socialisticnimi idejami…zmerni levicarji in zmerni desnicarji pa predstavljajo sredino…skratka vse vodi sredina skrajnezi pa se vsake toliko casa malo zaderejo…najlazje je biti skrajnez…cele dneve lahko upijes narediti ti ni potrebno pa nic…najboljsi primer jelincic

    • garfi

     ja čisti NWO satanizem

     • freedomfighter

      Ker dajem zivljenski standard pred ideologijo sem nwo satanist…torej tebi je vseeno kako drzavljani zivijo tudi ce nimajo za jest ker edino pomembno je kaj…prepevanje slovenskih pesmic, uzivanje na drzavnih proslavah, opevanje narodne velicine…vse to lahko dobis v severni koreji…sedaj sem ugotovil…ti dejansko podpiras vse kar podpira severno korejski rezim

     • garfi

      vse to planirate Banda

  • garfi

   BANDIT freedomfighter > garfi • 2 uri nazaj
   Zjokaj se nacional socialist popusili ste ze 80 let nazaj…domoljubni nacionalizem hahaha antiglobaliste sta porazila ze reagan in iron lady

  • garfi

   SDS zmerjate s skrajneži že dolgo
   sedaj boste morali na novo popredalčkati Banda kućanova in sorosova

   • freedomfighter

    Zgleda ne znas niti brati…sds je desno sredinska stranka in vecina podpornikov je zmernih desnicarjev…majhen delcek pa predstavljajo skrajnezi kateri upam da prestopijo v dom…jaz nimam nic proti vecini clanom sds ali njihovim podpornikom…le delcek skrajnezev me moti

    • garfi

     SKRAJNEŽ freedomfighter > garfi • 2 uri nazaj
     Zjokaj se nacional socialist popusili ste ze 80 let nazaj…domoljubni nacionalizem hahaha antiglobaliste sta porazila ze reagan in iron lady

     • freedomfighter

      Haha le ti ves kaj je skrajnega v tej izjavi…revcek…res ne vem kaj probas povedati…da si nacional socialist ali da so nacional socialisti izgubili drugo svetovno vojno

     • garfi

      revček zate so antikomunisti socialisti

     • freedomfighter

      Kaj a ti nacistem pravis antikomunisti ker jaz nikjer ne omenjam antikomunistov…antikomunista sta reagan in thacherjeva njiju pa vedno hvalim tako da tale tvoja izjava ne pije vode…in onadva nista socialista ampak najvecja nasprotnika socializma

     • garfi
     • freedomfighter

      Lepo da priznas…pa spet brises komentarje revcek…to je najlepsi dokaz kako sem.te pojedel v debati ce te je sram lastnih izjav

     • garfi
     • freedomfighter

      Kar brisi komentarje revcek ti nic ne pomaga ker tako izpades se vecji kreten kot ce bi ljudje videli kaksne neumnosti pises…drugace pa zelo lepo da priznas da si glup…vsaj malo poguma pokazes s tem

  • garfi
   • freedomfighter

    Brisi brisi svoje bevaste komentarje ja…reagan komunist a ne hahaha

   • freedomfighter

    Hvala ti spet si dokazal kaksen revcek si da brises lastne komentarje…ceprav glede na to da si reagana oznacil za komunista in obsodil vse ki so se bojevali proti nacizmu je najbrs bolje da drugi ne vidijo

 • KAPIBARA

  Kako rdeči gošarji zakikirikajo, ko jim nekdo predstavi film: Rdeča Istra..
  Tipično za lažnivce in potvarjalcem zgodovine, z Pierozijem na čelu.
  Ali je res pierozi ovajal Slovenca Italijanom..?? Pa hodil na privat poligraf v Trst..??

 • RATATA

  S Podobnikom in Bogovičem se pajdašit je tazadna. Pa Turka posodit peterletarju. Pri Brščiču je prostor še za Grimsa in Breznika, ki sta tudi bolj za Slovenijo in Slovence tako na občutek.
  No, čeprav je po mojem mnenju bistvena oblast doma v Domovini, ki mora postati svobodna, demokratična in suverena, saj se le takšna, suverena, svobodna in demokratična Republika Slovenija lahko upira pokvarjenim direktivam satanov iz Bruslja!

 • macon

  Migranti so stransko vprašanje, ne poglavitno. Bistveni so davki in ekonomija, ampak s suhoparnimi številkami ne moreš motivirati slehernikov kot s pritepenci, ki se potikajo po EU za socialo in so nam kulturno tuji.

  • Dragan Krstič

   Migranti so sedaj poglavitno vprašanje, z davki in ekonomijo se se ukvarja nadpremijer Luka Mesec
   in njegov šef kabineta Marjan Šarec. Bosta pa to lahko počela do leta 2022 če ne bo gospodarske krize v Evropi.

  • Observer

   100 miljonov eur že… lepo, dnarja kolk hočeš. Samo da jih ne slišim v parlamentu jokat, da ni dnarja.

   • macon

    1 Euro bi bil preveč, ampak to ni moja krivda. Od hord v 2015 mi je vse jasno. Socializem je v večjem delu ljudi.

  • janez.pokoncni

   V normalnih razmerah, da, ampak razmere so vse prej kot normalne. Pri nas se izpadi že vrstijo mesečno, v dobršnem delu EUja vsako uro. “Migranti” so stransko vprašanje, invazija muslimanske drhali na EU pa je TOP vprašanje. Sam sem podjetnik skoraj 30 let. 28 let me ni zanimalo nič drugega razen ekonomije. Danes – skoraj jebeš ekonomijo, vojna je TU, sovragov na tone, mi pa GLOBOKO pogreznjeni v vladavino rdeče mafije, ob strani pa nam na VELIKO uvažajo BALKAN.

 • GverilaStyle

  Kdo je pa idejni fotr za to stranko….a je milan pod pručko? Al je vsaj požegnal???!!!

 • Beli Sneg

  Dajte napenjajte loke bedaki in plačani izzivalci. Vsaka desna stranka je dobrodošla v Slovenskem rdečem kotlu. Jaz DOM-u privoščim čimprej 20 in več odstotno podporo in na naslednjih DZ volitvah naj skupaj enkrat za vselej pošljeta levo-rdečo bando na smetišče zgodovine.

  In bolj kot se zmerjate in prepucavate bolj gre voda na mlin levim strankam za te EU volitve. Bolje da dobi poslanca DOM kot pa Serpentinšek. SDS bo dobila najmanj tri poslance.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM
  Jaz sem odločen zagovornik podpore dosedanji SDS,
  ki ima celo vrsto dobrih poslancev,
  ki se je že doslej nad 20 let vztrajno borila
  proti raznoraznim vsiljevanjem ex KP; ZJ.jev
  in ima za vodjo
  res pravega osamosvojitelja, cenjenega gosppoda Janeza JANŠO.
  Je pa res, da je treba stranke, ki jim gre v prvi vrsti
  za nas SLOVENCE – ŠE OKREPITI.
  Saj žal ravno NSI nam z vprašlivima Lj. NOVAK in “čudnim” M. TONINOM
  NAM SLOVENCEM – NI NITI NAJMANJ – V OPORO.
  Jaz
  Janez Kepic_Kern – zlasti SDS-ju predlagam,
  da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

  – vzgleduje – po uspešnih

  množičnih
  in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
  ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKO STRANKO..

 • Janez Kepic-Kern

  PONOVIM.
  NESOGLASJA IN PREPIRI V POLIT STRANKAH –
  SO NEKAJ
  – “NORMALNEGA”.
  Ex
  KP, ZJ-ji so izvajali ne samo “diferenciacije”, čistke in prevzgoje
  z
  GOLIM OTOKOM.itd.
  Kot vemo.
  CELO IN TUDI
  – usmrtitve,
  LIKVIDACIJE LASTNIH KP, ZK ljudi – so izvajali . L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Aron

  Uuuuuu končno novica. Je Firer dal zeleno luč?

  • DEATH TO COMMUNISM

   Je dal zeleno luč, ja! In kaj boš zdaj?! Crknil??

   • Aron

    Ne, veseli me, da Nova uboga Firerja.

    • DEATH TO COMMUNISM

     Koga pa naj uboga?!? Maršala?? Vrhovnega komandanta?? Kult osebnosti?? Ne seri!

    • garfi

     vrni se v kanalizacijo k svojemu malemu firerČĆku

 • Dragan Krstič

  Ne razumem komentatorje kako ne morejo doumeti da se EU lahko obdrži samo z zaporo migracijam ali vsaj z nadzorovanimi migracijami ljudi katere Evropa potrebuje kot delovno silo. Masovne migracije so tisto zlo ki bo povzročilo vedno več nacionalizma, šovinizma, fašizma v Evropi. Za to pa ne morejo biti odgovorne tiste stranke, ki zahtevajo umik marakeškega pakta ampak levoliberalne ki migracije odobravajo. Če bodo nadaljevale s to politiko bo končna posledica izbruh vojn v Evropi. Zato je moj glas za DOM.

  • DEATH TO COMMUNISM

   Levuharji tega ne kapirajo, ker so zabiti. Samo zabit človek je lahko levuhar. Inteligenten človek ne more bit levuhar.

  • freedomfighter

   S tvojim komentarjom se strinjam razen tega ne razumem zakaj bi evropejci zaradi migracij postali sovinisti…razen ce si mislil da bomo uvozili se vec sovinistv kot jih imamo ze…pa ne vem zakaj mislis da bi se migracije koncale ce eu nebi obstajala…eu obstaja 50 let migracije pa od kar obstaja clovestvo…in se to vedno vec bo tako imenovanih podnebnih beguncev tako da migrcije se bodo samo se pospesevale

   • Dragan Krstič

    Šovinizem bogatejših držav zahodne Evrope do višegrajcev, ki nočejo migrantov.Podnebni migranti je zelo primeren odgovor tistim, ki podpirajo migracije. To je navadna laž. Na BV nimijo problemov s tem, v Sahelu pa razvite države že dolga leta zahtevajo da ljudje prenhajo z živinorejo, ki uniči vso rastlinstvo, vendar ne pomaga. Najlažje je iti v Evropo. Ljudje v deževni dobi lahko tam dobijo 2 letini v Evropi samo eno. Je pa najlažje gojiti ovce in koze ter jih po es dan pasti ter ležati v senci.

    • freedomfighter

     Torej ce recem da bo v prihodnosti zaradi dviga gladine morja na stotine miljonov ljudi moralo zapustiti svoj dom sem levicar…torej vsak ki rece da bo na stevilo migrantov vplivalo tudi podnebje je levicar

     • Dragan Krstič

      Ja nič bomo šli pa v Afriko. Je pa res da bodo evropejci pobegnili v Afriko potem ko Afrika pride gor. Da ti povem resnico; samo porečje Nila bi, če bi bilo obdelano lahko nahranilo 2 Afriki, 3 pridelki letno.

     • freedomfighter

      Lakota ni nikakrsen problem…poglej koliko ljudi na svetu umre letno od lakote in koliko od posledic debelosti…v afriki je le se nekaj drzav kjer imajo tezave z lakoto…vecina se jih od tam odpravi zato ker imajo dostop do interneta in vidijo kako zgleda zivljenje izven afrike…se dvajset let nazaj niso imeli pojma zato jih je bilo veliko manj

   • garfi

    migracije boste pospeševali komunajzli izdajalci

    • freedomfighter

     Kaj se pa ti spet oglasas…bos kaksno parolo povedal

     • garfi
     • freedomfighter

      Bandit hahah v redu je revcek

     • garfi

      BANDIT freedomfighter > garfi • 2 uri nazaj
      Zjokaj se nacional socialist popusili ste ze 80 let nazaj…domoljubni nacionalizem hahaha antiglobaliste sta porazila ze reagan in iron lady

     • freedomfighter

      Res ne vem kaj tako rad ponavljas dejstvo da so nacional socialisti izgubili ze 80 let nazaj in da sta reagan in thacherjeva porazila antiglobaliste v obliki socializma…mi je pa vsec da se vsaj v eni stvari strinjava…aja pa a bos potem spet brisal svoje komentarje ko te popusti alkohol in se bos zavedal kaj si pisal

  • Andrej

   Nekateri komentatorji – eni in isti, skriti pod raznimi nicki – lapajo v tri krasne v stilo: samo da ni Janša. Za razlog ne vedo, druge pameti pa nimajo.
   Kdor ne zna nadzirati svojih meja ga bodo pač zavzeli. Odkar narava – od živali, rastlin do ljudi – obstaja je to tako.

   • wert

    Tudi meni se zdi čudno, da bi bil Janša za Marakeš, če se je pred 25 leti boril celo pred južnaki.
    Same manipulacije so tu gor.

    • janez.pokoncni

     JJ doma ni za Marakeš res pa je, da je s članstvom v EPPju Marakeš podprl. Opravičila, da bi bil sprejet tudi, če bi trije EU dopustniki glasovali proti, ne pije vode. In ne samo Marakeš. Pred 14 dnevi NISO nasprotovali resoluciji, ki dviguje te afroazijske opice v EUju v nebesa. Velika, velika škoda. Kapital 30tih let kopni z veliko hitrostjo. Izgleda kot, da so se vsi obrnili proti nam!

     • totex39

      Saj ravno to je problem, da doma nasprotuje migraciji, v EU pa skupaj z članstvom EPP podpre in volivci tudi take stvari “beležijo”.

     • janez.pokoncni

      Nič ne morem več napisati tule, sproti mi brišejo vse komentarje. Do danes sem bil član in jasno, zvesti volilec SDS. Konec je!

     • dob

      Jebela. To ni dober znak.

     • freedomfighter

      Kaj tukaj ti brisejo komentarje…moram priznati da se mi na novi se ni zgodilo da bi mi zbrisali komentar…zgleda pa to nakazuje na zaskrbljenost lastnikov nove

   • janez.pokoncni

    V bistvu ja. Naši predniki so nas obranili do danes, če ne bi, nas ne bi bilo. Tatari, Huni in potem 500 let Turških vpadov.
    Drhal prihaja danes nad nas celo brez konjev, v majhnih skupinah, pa ne branimo mej. Katastrofa za vse trenutno živeče, da se o tej peščici, ki “misli” priti še za nami, ne pogovarjamo.

 • Artur

  ALJUŠ PERTINAČ PO SOBOTNEM KONGRESU STRANKE DOM: DOM(OVINA) ONKRAJ ZIDU!
  http://pozareport.si/post/462708/aljus-pertinac-po-sobotnem-kongresu-stranke-dom-domovina-onkraj-zidu

 • Skrajno Desni

  Končno nekdo ki je ugotovil da je Slovenija DOM vsem nam rodnim Slovencem in ne pribežališče islamistične in Yugo drhali ki socialno izčrpava Slovenski narod, ter levičarjev in njihovih raznih LGTB pedrov ki nam vsiljujejo njihovo pedrstvo v paradah ponosa, šolah, vrtcih naj to počnejo za štirimi stenami ne pa pred mojim domom.

 • garfi

  SDS bo dobila resno konkurenco vidim, odlično
  za Evropo SUVERENIH nacionalnih držav
  NOBENIH KOMUNAJZARSKIH ZDRUŽENIH DRŽAV kot je bila jugoslavija

  • DEATH TO COMMUNISM

   SDS so mevžasta stranka. Cajt je za pravo desnico!

   • šmentanamuha

    Mevžasta? Za levičarje je to skrajna desnica.

    • DEATH TO COMMUNISM

     Kaj levuharji mislijo, je popolnoma nepomembno.

  • Slovenka

   Jaz vidim DOM prej kot dopolnilo, ne kot tekmico, mi pa niso všeč Ušajkine izjave o Janši, tako da dvomim v njeno dobronamernost.

   • garfi

    če bi bil Grims med kandidati bi jih volil
    tako pa prvič zelo verjetno ne
    dovolj imam sajenja rožic o totalitarni €U

    • rabbit

     A ni boljše da je Branko doma, kot v Bruslju, ko ga nihče ne bi slišal.

     • garfi

      sumljivo je izginil, da ga nihče ne sliši

     • rabbit

      No vidiš kje je Branko:V ponedeljek, 8. aprila, sem vabljen v Trst na okroglo mizo o migrantih. To si štejem kot veliko mednarodno priznanje ob udeležbi g. G. Tonellija, poslanca, s. antimafijske komisije in g. M. Fedrige, predsednika pokrajine F-JK, oba Lega Italia Salvinija.
      https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10215819931463774&id=1009464436&ref=bookmarks

     • rabbit

      Branko bo nocoj na Nova24tv ob 21 uri glej.

    • Slovenka

     Ušajka bi se morala resno zamisliti sama nad sabo. Kakšne strelja o Janši. Da si ni prizadeval sestaviti vlade z SAB in SMC! Hvala Bogu, da tega ni storil, taka vlada bi bila gnojna bula, ki bi počila takoj, ko bi Palček Smuk ukazal ali Cmerotu ali Alenčici, naj gredo iz koalicije. Tudi si Janša zasluži spoštovanje zavednih Slovencev, da ne kandidira v EU parlament, kjer bi vlekel visoko plačo, ampak vztraja v tej od Boga zavrženi deželi. Slovenec, kristjan, državnik! Ušajka se bo grdo osramotila, če se bo drgnila ob njega. Koliko jih je že poskušalo sabotirati Janšo znotraj SDS: Hvalica, Brejc, Jambrek, Čuš, Črnčec, Banova, Žiga Turk, Romana Jordan Cizelj, rezultati njihovih prizadevanj. Velika sramota. Brnščič, Lucija, raje pustita Janšo pri miru.
     Čisto prav, da ustanavljata svojo stranko, bosta vsaj dojela, kako neusmiljen je politični trg, in upajmo, da bo vsaj Ušajka malo manj napadalna do Janše in SDS.

     • garfi

      Ušajeva res govoriči hitreje kot misli
      vendar Tomčeva in Zver sta imela veliko časa, da povesta jasno in odločno
      stališča glede prihodnosti €U
      Tomčeva je večkrat nastopala skupaj s fajonko na kućanovi rtv
      med njima ni bilo opaziti nikakršnih večjih razlik

    • freedomfighter

     Hahah grims…clovek ki odbije najvec volivcev v celi stranki

     • garfi

      odbijajoči odurni Bandit

   • dob

    Kolijkor sem jaz opazil, je cel kup do amena razkurjenih žensk iz SDS-a napadlo Ušajevo po twitterju, mislim, da popolnoma brez potrebe. Prisilili so jo, da se je začela braniti (tudi za to mislim, da brez potrebe, jo pa razumem!).

 • Janez Kepic-Kern

  VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
  VERJETNO
  ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.
  Življenje pa ni – ideologija
  pač pa
  realna stvar – način kako ljudje živimo.
  živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

  “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
  praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
  VREDNI SO
  VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
  “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

  az sem odločen zagovornik podpore dosedanji SDS,
  ki ima celo vrsto dobrih poslancev,
  ki se je že doslej nad 20 let vztrajno borila
  proti raznoraznim vsiljevanjem ex KP; ZJ.jev
  in ima za vodjo
  res pravega osamosvojitelja, cenjenega gosppoda Janeza JANŠO.
  Je pa res, da je treba stranke, ki jim gre v prvi vrsti
  za nas SLOVENCE – ŠE OKREPITI.
  Saj žal ravno NSI nam z vprašlivima Lj. NOVAK in “čudnim” M. TONINOM
  NAM SLOVENCEM – NI NITI NAJMANJ – V OPORO.
  Jaz
  Janez Kepic_Kern – zlasti SDS-ju predlagam,
  da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

  – vzgleduje – po uspešnih

  množičnih
  in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
  ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
  MOJ
  PREDLOG JE RESEN !
  Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

  DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
  D R U Š T V O
  “ORLI” DR. J. E. KREKA

  – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
  ORGANIZIRANI

  KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK – SDS, NSI, SLS.
  Imeli so tudi
  realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
  KI JE VKLJUČEVAL:
  – versko etično, družinsko – vzgojo,
  – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
  izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
  kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
  – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
  Osnovne info o vrlih in krepostnih
  ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
  dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
  O začetni
  organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
  pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
  Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
  P.S.
  ZLATA KNJIGA “ORLOV”
  FRANC TERSEGLAV, 1910.

  https://www.slovenska-biogr
  SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

  IZ MOJE “SLOVENIANE”

  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”
  BRATOM ORLOM !
  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner
  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

  • janko

   **********
   Zanimivo! Učimo se iz zgodovine, tudi naše, mislim da se vse vidi in je komunizem največje zlo.

 • Dragan Krstič

  A me uredništvo blokira?

  • Marjan Šarac

   Ne verjamem, blokirajo le izdajalce, ki zagovarjajo DOM

 • VERRZIFIKATOR

  Bernardka Lišaj

  DOMAČI BRST

  Vrt domači spet se obdeluje,
  se goji vrtnarstvo domovinsko,
  bi bilo prelomno, zgodovinsko,
  a klijoči brst močno vzdihuje.

  V strogi tajnosti se je kalilo,
  brst se dolgo je očem zakrival,
  upajmo, da dobro ga zalival
  dež medtem je, grelo sonce milo.

  Brst, ki nove sorte zdaj vpeljuje,
  dal naj bi pridelek konec maja,
  pa se zdi, da letina uhaja
  že sedaj iz rok, če ne še huje.

  Laže je brstiču kajpak vzkliti
  kakor letino obilno dati,
  ko en mesec časa je pred vrati
  in že moral ves bi vrt roditi.

  Res bojim se, da brstíč bo mali
  posušil pred koncem se pomladi,
  saj vrtnarji, sicer v dobri nadi,
  so orodje otročičku dali.

 • Vlado77

  Želja je dobra in gre v pravo smer. Če pa smo praktični gre za škodovanje desnici na sploh. Morda bo desnica zaradi tega dobila enega manj poslanca in levica enega več. To je pa vse. DOM-u pa se ne obeta niti en poslanec. Pod črto je to + za leve in – za desne.

 • garfi

  Bandit freedomfighter > garfi • 2 uri nazaj
  Zjokaj se nacional socialist popusili ste ze 80 let nazaj…domoljubni nacionalizem hahaha antiglobaliste sta porazila ze reagan in iron lady

  • freedomfighter

   Hvala za reklamo in podporo…dvomim da pravi desnicarji nasprotujejo politiki reagana in thacherjeve…pa predvidevam da tudi ne marajo nacional socializma tako da…sprijazni se ze enkrat druge svetovne vojne je ze nekaj casa konec…za normalne ljudi seveda…se enkrat hvala za podporo

 • Janez Kepic-Kern

  OBETA SE NAM TUDI TAKA STRANKA.
  V SPODNJI OBETAJOČI
  se nam stranki – zna biti
  precej “sexa” zlasti v govorjenju.
  Bomo videli.

  ŠALA
  IZTOK PUŠNIK

  NAPOVEDUJE NA ZAVIHKIH TEGA OK E-PORTALA NOVE24TV
  USTANOVITEV SVOJE, NOVE
  – STRANKE,

  To bo pa zanimivo.
  Kakšno ime bo pa imela – stranka ?
  Ali bo

  – “ŠMARNICA” – za ljubitelje šmarnice in drugih alko pijač?
  s kozo JULIKO – kot maskoto,
  ali bo
  – “SIEGFRIED” – lokal patriotska,nostalgična stranka. Zdi se, da je Iztok Pušnik po prednikih
  – nemškega porekla. O Nemcih je znanega veliko – zelo različnih stvari – kot vemo vsi. ?

  O tem, o imenu svoje stranke
  – se pa nam vsem znani ex KP, ZK provokator – še odloča. L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA
  P.S.
  abstinenti nimajo šanse za vpis v njegovo stranko,
  mi je zaupal Iztok PUŠNIK.
  KONEC ŠALE

 • garfi

  revolucionar komunajzelj židan-sd že nabija z €U solidarnostjo

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  (znak “>>>>>” pomeni “jo preimenujejo v”):

  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE >>>>> ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE >>>>> ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove >>>>> SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE >>>>> spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije >>>>> spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije >>>>> ZL= ZDRUŽENA LISTA >>>>> ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV >>>>> SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca, torej LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA Zveza Delavnega Ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” (PO-DRŽAVILA nje) in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni “novi obrazi”: Zares, ZDRUŽENA LEVICA=zdaj LEVICA, ZaAB, PS, SMC, SAB, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a =
   = Savez KOMUNISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE.
   Vseskozi ustvarjajo “nove obraze”, ki jih potem združujejo, razdružujejo …

   Med II. vojno SKOJ ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je SKOJ hkrati član USAOJ-a in deluje posebej (kot dandanes sekretar LDS-a GGOLUBIć kao ustanovi ZARES). Po vojni USAOJ preimenujejo v NOJ (NARODNA OMLADINA JUGOSLAVIJE), nato vse te “nove obraze” združijo spet v enega:
   SKOJ + USAOJ (NOJ)) = NOJ. Obstaja samo NOJ. NOJ preimenujejo v SSOJ =
   Savez SOCIJALISTIČKE omladine JUGOSLAVIJE,
   ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji. V Sloveniji nosi ime ZSMS (Zveza SOCIALISTIČNE mladine “SERBUSNE”).
   ZSMS na prvih v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih volitvah v Sloveniji leta 1990 nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS,
   na naslednjih volitvah, 1992, pa centralni komite to ZSMS (Zvezo SOCIALISTIČNE mladine Srbije v Sloveniji) preimenuje v:
   –»ZSMS–LIBERALNA STRANKA«,
   –potem v »LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA=LDS«,
   –potem v »LIBERALNA DEMOKRACIJA SLOVENIJE=LDS««.

   Najveći »liberalac nje« je bil t. i. DRTY DERNOVŠAK=MURGL-JUGOKOMIsrbo-šipac, ki je bil, POZOR nje,
   PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE.

   Prakso ustanavljanja “novih obrazov” SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, združevanj v
   t. i. “Združeno levico” itd. lahko dnevno opazujete:
   LDS, ZARES, Zeleni, SSS, SMS, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, SAB, TRS, IDS, …
   Verjamem SHOLTESU, Dobri LDS>SMC DOBOVŠEK, DeSUS, ZDRUŽENA Levica>LEVICA … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ = vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
    IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
    TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta (ŠTRUKALJ= kao SINDIKALIST= KSJS + SVIZ, pa državni svetnik, pa NADZORNIK KAD-a, pa NADZORNIK murgl jugokomi revije MLADINA … in še funkcij ima ritardiran watchdog nje) in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje (ex VARUH MURGL JUGOKOMI PRAVIC), violetaT0MIć pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
    le preimenovanje
    KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
    –––––––
    IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
    = LEVICA =
    =
    ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
    IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
    prvo nastopljeni predsednik IDS-ja = Luka Mesec

    • Get Smart

     Uradni začetek Lučkine zvezde in pol-meseca je oznanil sam tovariš
     MILAN KUćAN,
     predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
     in sicer leta 2013 v hotelu Union:

     “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
     tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
     uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
     komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
     formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
     in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
     predsedniki SD-ja = KPJ, kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
     INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”*

     —–
     * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

     TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
     babilonskih delavk Violete TOMIć,
     nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”, nato pa v “LEVICO”.

 • Franjo Trojner

  Vse dobro stranki Dom, predsedniku stranke Dom g. Bršiču, podpredsednici stranke ga. Ušaj Šikovčevi!
  Vsak pravi domoljub podpira vseh 10 točk za katere se v novonastali stranki DOM zavzemate!
  1. Za svobodo govora. Ta je temeljna civilizacijska pridobitev in predpogoj delovanja demokracije. Vredna je najvišje ustavne in zakonske zaščite. Nasprotujemo politični korektnosti in boju proti “sovražnemu govoru” pod pretvezo ponovnega uvajanja verbalnega delikta.
  2. Za ohranitev slovenskega jezika, kulture in identitete kot osmislitve obstoja Republike Slovenije.
  3. Za družine. Zdrava družina je temelj zdrave družbe. Nasprotujemo (ne)kulturnemu marksizmu in širitvi LGBT+P agende v državnih institucijah.
  4. Za krepitev suverenosti, zakonitosti, varnosti in reda. Ti so predpogoj blaginje. Zavarovanje meje in preprečitev nezakonitih migracij, ki predstavljajo izjemen varnostni in javnofinančni problem, je najvišja prioriteta. Slovenija naj skrbi za blaginjo svojih državljanov, ne ilegalnih migrantov!
  5. Za takojšnji odstop Slovenije od globalnega sporazuma o migracijah.
  6. Za priključitev državam Višegrajske skupine in podpora pobudi Intermarium na osi Baltik-Jadran. Nasprotujemo težnjam po federalizaciji EU.
  7. Za obrambo ustavnosti, zakonitosti in načel pravne države. Sodnike in tožilce, ki sistematično kršijo ustavo, zakone in človekove pravice, je potrebno odstraniti iz pravosodnega sistema.
  8. Za podjetništvo in razvoj majhnih in srednjih podjetij. Verjamemo v sposobnost podjetnikov, da se bodo sami, brez vmešavanja in subvencij države, znali odločati kaj, komu in za koliko prodajati. Zagovarjamo radikalno zmanjšanje subvencij in temu primerno znižanje davčnih bremen.
  9. Za vitko državo. Zagovarjamo racionalizacijo javnega sektorja in dopolnitev fiskalnega pravila z izdatkovnim, tj. ustavno omejitvijo javne porabe.
  10.Za pravične pokojnine. Vse bi morale biti skladne plačanim prispevkom. ZPIZ naj se poslovi od nezasluženih pokojnin.

  Ne poznam DOMOLJUBA, ki se pod teh 10 vaših točk ne bi podpisal! Skupaj držimo na politični desnici, za vse je dovolj prostora in skupaj bomo močni! Veselim se, da je v Sloveniji ustanovljena prva prava nacionalna stranka, ker Jelinčičeva SNS to nikoli ni bila!

  • wert

   Od kje tebi ta program ? Saj je odličen, ampak, nekaj mi tule ne štima.

 • Get Smart

  Ko smo že pri t. i. »Levici«, tovariš Brščič pravi, da Violeta Tomić in Mesec, ki ju je ustanovil FORUM 21, sam tovariš MILAN KUćAN,
  kao nista člana neke tvorbe, ki ji Brščič pravi “bruseljski kartel”.
  A je lahko nekdo tolikšen ritard?
  Ja.
  Saj vidite, nje.
  Bruseljski kartel je bulšitizem, če pred tem ne poveš, da si imel v mislih vse tiste, ki so v službi kaviaržidoKOMINTERNE, kar Violeta NEDVOMNO je.
  Bruselske kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE lutke so pač KOMINTERNISTIČNE lutke, kot so MURGL JUGOKOMUNISTIČNE lutke V DZ-ju Republike Slovenije pač MURGL JUGOKOMI LUTKE.
  Vsako vsegliharjenje, ki enači ČLOVEKA in ZLOČINSKE LUTKE,
  je človeku sovražno in LAŽNIVO ENAČENJE.

  • Get Smart

   Bo šlo? Saj ni težko, le učke morate odpreti.

   • Get Smart

    Pamet v glavo in ne nasedajte MURGL JUGOKOMI provokatorjem.

 • est

  Od besed k dejanjem. Moj glas vas čaka !

 • Get Smart

  SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
  = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
  = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
  so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
  ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
  =SUŽNJELASTNIŠTVO =
  =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

  Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
  = FORUM 21 =
  = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
  predsednik pa je MILAN KUćAN,
  ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
  in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
  = uradno preimenovan v LDS =
  DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
  i tako dalje do tokija,
  pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

  • Get Smart

   Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM = »kultura smrti«,
   vsesplošno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM
   in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
   SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
   so izdelki ene in edine ZLOČINSKE ORGANIZACIJE = KOMINTERNA =
   = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
   = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
   (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
   1. = PRVORAZREDNI pusići in prvorazredni TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI pusići in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz. z njihovimi besedami,
   “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi”)
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    Samo v primeru NEDOKONČANIH »STOŽIC nje« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
    220 MILIJONOV € za projekt,
    ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
    40 milijonov €
    in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje,
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
    = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL
    ampak jih
    je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost«
    ———
    Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
    Kaj odmeva v Stoščah?

    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”

    Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
    osvobodila.

    • Get Smart

     In izbijte si iz glavic FLOSKULE tipa
     “leva politična opcija” in “desna politična opcija”,
     saj česa takega na tem svetu ni. Na svetu ni DRŽAVE, ki bi se imenovala ali bila leva/desna.
     Na svetu sta 2 RAZLIČICI (“opciji” nje) DRŽAVOTVORNOSTI in DRŽAVNOSTI (POLITIKA=državnost, državotvornost … = SKRB ZA POLITEJO = DELO ZA POLITEJO):

     __ I. __ –kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = NACIONAL SOCIALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = kozojebizem = vukojebizem = transićizem = satanistično SUŽNJELASTNIŠTVO =
     red razredov =
     1. prvorazredne gazde = krvosesi
     2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGOVI
     3. brezpravni sužnji = LJUDJE

     = skratka »KULTURA SMRTI«
     in
     pa
     __ II. __ – DRŽAVA / POLIS / POLITEJA LJUDI,
     kjer vladajo RESNICA, PRAVICA, PRAVO, DOBRI ČLOVEŠKI ODNOSI, DOMOLJUBJE, RODOLJUBJE …
     skratka »KULTURA ŽIVLJENJA«,
     ki smo jo Slovenci podarili ljudem tega sveta.

     Pamet v glavo.

 • garfi

  če so sedaj kumunajzli in njihova rtv navdušeni €vropejci je to samo potrditev,
  da hočejo narediti tretjo jugoslavijo
  sanjarijo o skupnem rdeČĆem potnem listu in skupnih športnih reprezentancah, skupni vojski, skupni solidarnosti itd
  enkrat jugokomunajzelj vedno totalitarec

  • wert

   garfi ti zmer pretiravaš.

   • garfi

    zbudi se

  • freedomfighter

   Ja tebi se vidi da si veliko casa prezivel v totalitarizmu

   • garfi

    Bandit

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura SMRTI”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   Ena od TEMELJNIH AGEND teh kreatur je:
   TRANSIćIZEM:
   svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola.
   Ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo in z DELI DOKAZUJEJO vsak dan na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ.
   Poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM =
   = tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČLNI “modus operandi” (način delovanja).
   PEDRIZEM / LEZBIZEM je zanje najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   = »Deli in vladaj!« =
   ker samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI (psi čuvaji = WATCHDOGI) zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = vsesplošno pa kaviaržidoKOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi ti -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi. Kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE:
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   _ 1. _ = PRVORAZREDNI pusići in prvorazredni TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi,
   _ 2. _ = DRUGORAZREDNI pusići in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije = VOJAKI REVOLUCIJE, kot jim pravi Milan KUćAN,
   _ 3. _ = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI.
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
    RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
    “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
    “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST.
    Poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve, za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
    ki vam ROPAJO MILIJARDE, v zameno pa vam nudijo storitev:
    “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
    Magarac u Lipicama NI LIPICANSKI KONJ, NI LIPIŠKI KONJ, NI LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
    Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
    ampak je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
    = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE, kot pes teče.
    VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
    so lahko in so:

    –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji …

    i tako dalje do tokija =
    = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
    = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

    Pamet v glavo.

    • Get Smart

     Onaniranje o SKRAJNIH (“ekstremističnih) levicah, desnicah, sredinjicah … je bulšitizem.
     extrem = skrajnost; ekstremna = skrajna = JE S KRAJA = je z začetka ali s konca, odvisno od gledišča nje = Wat the FAK?!
     Izbijte si iz glavic poturjene vam kretenizme, ker škodijo zdravju.
     .
     LEVIČIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = kaviaržido KOMINTERNIZEM =
     = SUŽNJELASTNIŠTVO = parazitiranje na človeku = izkoriščanje človeka =
     je »rak«, ki najeda vaše telo.
     »RAK« je parazit, ZAJEDAVEC, ni vaša »LEVA ROKICA«, je lahko in je tudi na LEVI ROKICI, ni pa RAK vaša LEVA ROKICA, ampak je TUJEK, parazitski tujek, je ALIEN, je INVADER, ki je vdrl v vaše telo in širi svoje zasevke do končnega UNIČENJA vašega telesa.
     .
     Kakšna je razlika med kao SKRAJNO in NESKRAJNO?
     .
     »NESKRAJNA« MURGL JUGOKOMUNISTIČNA “levica”, torej
     SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA LDS zares SMC … so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, ki
     DOKAZANO UBIJA otroke, posiljuje otroke, pse, laže, krade, ropa, mori, uničuje Slovenijo, uničuje vse, kar delo pridnih človeških rok, PARAZITIRA na tvojih žuljih …
     POKRADLA je VSA podjetja v Sloveniji (polovico jih je prenesla na FORUM 21, pol pa na nabiralnike svojih kaviaržidoKOMINTERNISTISTIČNIH gospodarjev, od Amsterdama, Beograda, Cipra … i tako dalje do tokija nje).
     .
     Kaj pa dela “kao” SKRAJNA MURGL JUGOKOMUNISTIČNA levićija?
     .
     A razumete, otroci? Lepo napišite IME,
     vsakokrat napišite ime oddelka MURGL KOMI JUGE, o katerem govorite. Če o MURGL JUGOKOMI vladi v Sloveniji (NE slovenski, ker ni slovenska, ampak V SLOVENIJI), potem pač napišete:
     ŠARAC-SD-DeSUS-SMC-SABratušak-Levica DELAJO oz. so naredili to pa to,
     ne koalicija, ne levićija, ne skrajnićija, ne preogresivćija …
     saj so ta njihova samoimenovanja oz. t. i. »tehnični pojmi stroke« primerni le za poznavalce, ne pa za ljudi, ki ne vedo, kdo jih DNEVNO ROPA.

     Pamet v glavo.

 • Janez Kepic-Kern

  KAJ – DOMNEVNO – DELAJO V
  NEPOMLADNIH STRANKAH
  PONAVLJAM MOJ
  MISLIM DA KAR POSREČEN ZAPIS
  KAKO SE POGOVARJAJO V T.I. POMLADNIH STRANKAH – NE VEM
  V NEKI NAŠI HA, HA
  NEOMARXISTIČNI “STRANKI” SE PA BAJE – POGOVARJAJO – PRIBLIŽNO TAKOLE:
  KOT MI JE
  ZELO UMETNIŠKO ZAPELA PTIČICA – IZ MOJE FANTAZIJE.

  ŠALA
  UMETNIŠKA
  ŠALA

  Vsaka podobnost z realno z ljudmi iz “LEVICE” in s stranko “LEVICA” je naključna : ta šala je umetniška, imena so prispodobe=metafore, ne realne osebe ali stranke.

  URA RESNICE – “LEVICE”

  Prvi
  – FDV dr. iz “LEVICE” – T A R N A : “Zdaj me v MB več ne “tepe” SDS – zdaj v MB kar neke šipe razbijajo podjetniku županu – upam, da ne bomo krivi mi iz “LEVICE”, ki smo znani, da smo – “proti prenizkemu obdavčevanju kapitalistov”,
  Drugi
  – FDV DR. vnemarno reče:” ah kaj, v MB je dosti ljubiteljev alkohola, ki za eno flašo ali kak EVRO – razbijejo šipo – po naročilu. Na OBALI razbijanja šip ni. Vsi se bojijo samih “kapitalistov” ali pa “naših” institucij prava”. Meni ni uspelo postati “samostojen programski kapitalist”- raje bom sprivatiziral en delček države ali pa – kar – tole “mojo, našo, vašo” stranko LEVICA. A imate kaj proti. Upam, da ne boste “državljanske vojne proti meni” organizirali – kot jo skušajo organizirati – proti meni ljubemu MANDURU”?”
  – “pravoverni” AHIM iz LEVICE reče:”dohtar, le glej, da ne boš ti moj Trocki, “car” “LEVICE” sem jaz.
  Se razume.NE SEKTAŠI:Trenutno filmsko uprizarjam CHE GUEVARO. ne vem še, kako bo ratalo”,

  – miroljubni, bonvivanski AKUL reče: ” oh AHIM – pazi, da tebe CHE GUEVARO – ne bojo tudi kakšni
  RANGERJI fental, kot so tistega ta pravega CHE GUEVARO. Ah, tovariši, ne prepirajmo se – bodimo
  prijatelji in tpvariši. Gremo raje – na kakšno – SLASTNO TEKOČINO”.
  – AKUL še reče: ” bomo ob npr. PIVU pogruntali, kakšne šanse ima kaj naša
  – tovarišica VIOLETA – za biti
  izvoljena v – EU PARLAMENT.!
  – AHIM reče: meni se zdi – da ima bolj slabe ŠANSE ZA BITI IZVOLJENA V EU PARLAMENT.
  Na FACEBOOKU ji že očitajo, da je pozabljiva – da je pozabila, da je govorila “POSLANCE NA
  MINIMALCE”. Jaz se ne spomnim kaj je kdaj ona govorila. Spomnim se samo, da je govorila
  – “DA SE JE BORILA PROTI OKUPATORJU”
  Danes jo ni. Verjetno v Beli krajini – štiha gredice na vrtu”

  – AKUL reče: ” dobro, bomo to dorekli ob požirku kake slastne pijače” “Vamonos=gremo”!

  – DR. LGBT zakon reče:” paziti moramo , da LMŠ ne bo sforsirall, kak zakon, da moram biti
  stranke finančno odgovorne ZA NAŠE PREDLOGE. Jaz nimam toliko denarja, da bi plačal
  3,4 MILIONE EVROV, KOLIKOR JE BIL STROŠEK LGBT REFERENDUMA, KI SMO GA ZGUBILI.
  ITD.
  ITD. Ostanka debate v LEVICI, mi moja domišljija ni posredovala. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  UMETNIŠKE ŠALE
  P.S.
  KAJ SO PILI V ZGORNJI – ŠALI – NE VEM. KER PA JE EX ZL=LEVICA – LUKA MESEC – POSLANEC IN JAVNA OSEBA
  PONAVLJAM SPODNJE REALNO,
  NIČ ŠALJVO MOJE OSEBNO VIDENJE L. MESCA OB NJEGOVEM PITJU PIVA.
  NI ŠALA
  Dajte
  tisti,
  ki bolje poznate tega “FAKE LEVICA” Luko MESCA
  raje nam verodostojno napišite
  KOLIKO
  – P I V A – RES SPIJE V SVOJEM ŽIVLJENJU – TA ” LEVICA” Luka MESEC?!
  Jaz
  sem na moje lastne oči videl tega Luko MESCA v lokalu PELIKAN pod METALKO v centru LJ,
  KO
  JE BREZ VSAKE TEŽAVE – SPIL KAR T R I V E L I K E – VRČKE P I V A !
  Enega za drugim.
  Koliko piva v njega življenju – RES SPIJE – ta Luka MESEC ?
  Ali on toliko piva spije vsak dan?
  TRI VELIKA PIVA ENO ZA DRUGIM
  to se meni,
  ki nič ne pijem – zdi – precej. Kaj pa vi mislite? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Get Smart

  DOLG DRŽAVE SLOVENIJE
  .
  2004–2008 = Janez Janša = EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
  ————————————————————-
  2008–2011 = BORAT POHAR SD+Zares…= MURGL KOMI JUGA =dolg= 17 milijard €
  2011–2014 = BRATUŠAK = POZITIVNA MURGL JUGOSLAVIJA =dolg= 30 milijard €
  2014–2017 = Scmera MURGLjugokomunističnega CENTRA =dolg= + 31 milijard €
  2018–2019 = ŠARAC + SD + Levica + DeSUS + SMC + SAB =dolg= + 32 milijard €
  —-
  In zdaj se vprašajte, kaj ste kupili, kaj ste dobili, kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da zdaj odplačujete DOLG, ki vam ga je nabila MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA?
  Nič.
  Ker MURGL KOMI JUGA ves denar porabi za »očuvanje tekovina revolucije« =
  = pola sebi, pola ŠARCU daje nje =
  – pol si MURGL KOMI JUGA naloži na svoje (FORUM 21) in na gazdine=kaviaržidoKOMINTERN OAZNE račune Amsterdama, Luxemburga, Kanalov … skratka od Beograda, preko Cipra i tako dalje do tokija nje, in s tem NAROPANIM denarjem zdaj »kao kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje, iskra, vso mlečno industrijo, vso mesno industrijo, PIVO, vodo, mineralno vodo … VSE časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK …) vse REVIJE (vse lejdi, obraze, jane, one … MLADINE …), 99,99 % radijskih postaj, TV-postaje= POP-kanalizacije, planete … vse nje, TOTALITARIZEM pač:
  »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«),
  – pol pa porabi za tekoče poslovanje OKUPACIJSKEGA aparata = za LAŽNIVE in LOPOVSKE ŠARCE, BORATE, SMCmere, DeSUS-LDS-karele-viktore, Levice, SABRATUŠKE, đupljane JANKOVIćE, ARSENOVIćE, KONTIćE i tako dalje do tokija nje in na tisoče in tisoče FEJK URADOV, ki imajo svoje kao direktorje, podirektorje, sekretarje sekretov … pa vse do pete lige WATCHDOGOV oz. po KUćANOVO »vojakov revolucije«, ki »za piškotek« iz MURGL JUGOKOMI garaž usmrajujejo splet z MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI iztrebki, torej blatenjem ljudi, blatenjem Slovenije, blatenjem Slovenstva in vseh sort ostalih LAŽI, s katerimi gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  • Get Smart

   Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE:
   – po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
   je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €.
   Pa nižji davki,
   pa manj davkov,
   pa REALNA rast plač in pokojnin,
   pa nižji stroški,
   pa brez nepotrebnih stroškov tipa LDS nalepk za avte,
   pa za 100 % nižje cene vinjet,
   pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
   pa za 100 % nižje notarske tarife,
   pa za 100 % nižja brezposelnost itd. itd. itd. itd.

   Torej je za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za odločno REVOLUCIONARNO AKCIJO: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje« = »teþihovanje« … (tazadna pojma sta iz bogatega besednega zaklada nepismenega tovariša sinćeta nepismenega psevdooficirja JUGOKOMUNISTIČKE ARMIJE, ki je MURGL JUGOKOMI CENTRALNI KOMITE nastopil na mesto vrhovnog tepihovaoca i sfukovaća (kao predsednika Vrhovnega sodišča) nje:
   »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!«).
   In »on dela nje«, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA to dela, »TEPIHUJE« Slovenijo in »sfukava» ljudi v Sloveniji.

   SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA sholtes LDS zares SMC … = vse to so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    BLATENJE pojma DRŽAVA je POMEMBEN del kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNE propagande = cilj je vcepiti ljudem SOVRAŠTVO do LASTNE države.

    Zaradi POTURJENIH LAŽI veliko UBOGIH LJUDI verjame/veruje, da je na svetu neka entiteta, ki se kao imenuje država in ki kao ROPA, krade, laže, ubija … skratka »tepihuje« in »sfukuje« ljude nje, prosto po Masleshi.

    Država VAS NE ROPA … država NE DELA, država samo je,
    je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA =
    okupatorjeve ZLOČINSKE LUTKE DELAJO, lažejo, kradejo, ropajo, uničujejo …
    »on dela nje«.
    MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA je združenje zločinskih kreatur = mekanocurnih pussićev in kastratov (transićev), pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
    .
    DRŽAVA OBSTAJA le kot formalni okvir, je dogovor neke skupine o skupnih poslih
    oz. je VSE tisto, kar je znotraj njenih meja,
    DRŽAVA (oz. sestavni del DRŽAVE = POLITEJE) ste med drugim tudi vsi, ki ste državljani neke države,
    kar pomeni, da ko onanirate o »kao grdi DRŽAVI«, govorite o sebi, PLJUVATE v lastno skledo, SE STRELJATE V KOLENO nje,
    si podtikate zločinska dela ZLOČINCEV s podtaknjeno vam FEJK »kolektivno krivdo«.

    Če pa že morate uporabiti pojem država, MORATE povedati, katera DRŽAVA!
    Torej, pusići in transići KATERE DRŽAVE vas »tepihuju« in »sfukavajo«:

    =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
    =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
    =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

    MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
    VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
    MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH SUŽNJELASTNIKOV in njihovih SERBUSOV=hlapcev = psov čuvajev=watchdogov. VSI.
    Za razliko od teh kreatur, pa
    ČLOVEK dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
    resnicoljubno … DRŽAVO = POLITEJO.
    .
    Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN, ki je PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

    • Get Smart

     POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.

     POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
     POLITIKE RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM:
     – ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in
     – NA KAKŠEN NAČIN DELAJO za POLITEJO (državo),
     ne pa kot vam v glavice PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA in lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČNA AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo:
     “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”,
     “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”,
     “nogomet ne skrbi za svoje gledalce” …
     in kar je še POTURJENIH BULŠITIZMOV,
     ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni aparat (v lasti imajo preko 90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji),
     naselil v OPRANE glaviće OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi,
     in kot so naprimer top šop »vsegliharstva«:
     nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?
     Sledimo?
     Tudi NOGOMETAŠE, ki delajo za POLITEJO, razlikujemo glede na PRIPADNOST POLITEJI = za KATERO POLITEJO delajo in na kakšen način.
     MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO,
     ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO,
     medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO,
     ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda),
     ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE,
     in seveda DELA drugače kot MESSI, saj BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

     Pamet v glavo.

 • VERRZIFIKATOR

  Bernardka Lišaj

  DOMAČI BRST

  Vrt domači spet se obdeluje,
  se goji vrtnarstvo domovinsko,
  bi bilo prelomno, zgodovinsko,
  a klijoči brst močno vzdihuje.

  V strogi tajnosti se je kalilo,
  brst se dolgo je očem zakrival,
  upajmo, da dobro ga zalival
  dež medtem je, grelo sonce milo.

  Brst, ki nove sorte zdaj vpeljuje,
  dal naj bi pridelek konec maja,
  pa se zdi, da letina uhaja
  že sedaj iz rok, če ne še huje.

  Laže je brstiču kajpak vzkliti
  kakor letino obilno dati,
  ko en mesec časa je pred vrati
  in že moral ves bi vrt roditi.

  Res bojim se, da brstíč bo mali
  posušil pred koncem se pomladi,
  saj vrtnarji, sicer v dobri nadi,
  so orodje otročičku dali.

 • Artur
 • Duhec

  Začetek konca SDSa, Janše in Nove24tv.

  • zokispoki

   Japajade !

  • Janez Kepic-Kern

   TA REVEŽ
   NA TERAPEVTSKI MIZI “VETERINE” V MESTNEM LOGU-MURGLE, LJ?
   A SI BIL TI ?
   ŠALA

   NA TERAPEVTSKI MIZI
   V VETERINARSKI BOLNIŠNICI V MESTNEM LOGU – PRI MURGLAH, barjanski rob Ljubljane
   leži en še kar šport
   a čisto zmahan, moker in od barjanskega blata umazan – tip, moški cca 60 let.
   URGENTNO
   SO MU V VETERINARSKI BOLNICI – PRAZNILI ŽELODEC IN PLJUČA,
   KER JE PREJŠNJI VEČER
   MALONE UTONIL
   IN SE SKORAJ ZADUŠIL
   V ENEM VODE IN BLATA POLNEM BARJANSKEM JARKU-GRABNU – PRI MURGLAH,
   KI NISO DALEČ
   OD VETERINARSKE BOLNICE – Mestni log, v LJ.
   MOŽAKAR
   NA MIZI – ODPRE OČI,
   ZBEGANO POGLEDA OKROG SEBE,
   ZAGLEDA V KOTU ORDINACIJE – NEKAJ PRIVEZANIH PSOV
   IN
   VPRAŠA MOŠKEGA V BELEM OB SEBI:
   “Kje
   za vraga – pa sem? Kaj pa so tisti psi tukaj?”
   Moški v belem reče”
   “JA V VETERINARSKI BOLNIŠNICI – MESTNI LOG – STE”
   PACIENT,
   BLATNI ŠPORT MOŠKI SE POKRIŽA – IN
   ZATULI”
   “JA – ZAKAJ SEM PA V VETERINARSKI BOLNIŠNICI? Jaz sem- ja – človek”
   in doda:
   “NO, VSAJ ZDI SE MI, DA SEM – ČLOVEK” L.R. jANEZ K. kERN KOMENDP.S.
   P.S.
   KONEC ŠALE.
   1.DEL
   se bo nadaljevalo

   • Duhec

    Tvojih jajc ne berem.

  • Common Sense

   Malo za šalo, malo zares. Temu se lahko reče tudi kreativna destrukcija;) A bolje to kot pat pozicija. Točno ta pat pozicija omogoča ekstremnim levičarjem Lukcu in Mihecu, da nekaznovano izsiljujeta praktično celotno Slovenijo. To je pa najbolj slabo od vsega.

   • Duhec

    Se strinjam. Zravnat to kvazi desnico, ki ni ničemur podobna.

   • Imperial Commando

    Pusti levega patetika Duhca, naj se zgovarja sam s seboj.Itak same debilizme piše.

  • Janez Kepic-Kern

   MORDA
   JE TO ŠALA – O “DUHCU”
   DRUGI DEL ŠALE
   O GRABNIH NA LJ BARJU, PRI MURGLAH,
   O VETERINI V MESTNEM LOGU ITD.
   ZANIMIVO.
   ŠALA
   2.DEL
   O ČLOVEKU
   PACIENTU V VETERINARSKI BOLNIŠNICI – MESTNI LOG
   MURGLE PRI LJ.

   VETERINAR – V BELEM, reče blatnemu pacientu, ki je čisto histerčen:
   “ZDAJ SE PA UMIRITE, VSE JE OK.
   LEŽAL STE ŽE SKORAJ MRTEV V ENEM BARJANSKEM GRABNU – PRI MURGLAH
   PAR STO METROV PROČ OD TU – PRI MURGLAH
   pa so vas neki mimoidoči izvlekli in vas pripeljali
   k nam na VETERINO, ker smo čisto blizu MURGEL.
   BLATNI PACIENT
   reče:
   “JA SE SPOMNIM,DA SEM ŠEL VČERAJ – PO EN DENAR – V MURGLE”.
   VETERINAR
   V BELEM ŠE REČE:
   “ZDAJ PA MIRUJTE. Iz vas smo izpupmpali VELIKO BLATA IN BLATNE VODE.
   Zdaj vam moram dati
   ŠE INJEKCIJO, DA NE STAKNETE KAKE OKUŽBE; SEPSE”
   BLATNI
   pacient gleda OGROMNO INJEKCIJO V VETERINARJEVIH ROKAH
   in skoraj
   JOKAJOČ; PRESTRAŠEN VPRAŠA:
   “A,
   a je tole KONJSKA injekcija, ko je tako velika?”
   VETERINAR
   flegmatično reče: : “INJEKCIJA JE RES – TAKA – ZA KONJE.
   A dozo sem za 4x zmanjšal”
   BLATNI PACIENT
   – SE POKRIŽA – in reče: “GOSPOD ZDRAVNIK – VETERINAR, SAJ VAM ZAUPAM.
   Ampak – a bo delovalo? Tako se bojim umreti. SEPSA JE GROZNA STVAR”
   VETERINAR
   SE GROMKO ZASMEJE:” N*Č BAT – MED KONJI IN LJUDMI NI VELIKIH RAZLIK”
   BLATNI
   pacient se še enkrat pokriža
   in reče:” JA, KAR NAJ BO KAR BO, SAJ SEM RES -EN KONJ”. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
   P.S.
   KONEC 2. DELA ŠALE
   O ČLOVEŠKEM PACIENTU
   V VETERINARSKI BOLNICI

   Veterina Mestni log, LJ
   https://www.google.com/sear

 • zokispoki

  Ne vem no, kaj naj recem na vse to. Milancek verjetno sedi doma v fotelju, prede, se rezi, in papca kokice. Ne morem verjet kako butast narod smo ! Pa se kaksna neumna ne strategija, in katastrofalen tajming, da te kap sune ! Kolk glasov bo slo u Qurac??

 • Janez Kepic-Kern

  TRETJI DEL ŠALE
  O VSEH,
  KI IMAJO ČUDNA POTA
  PO LJ BARJU, V MURGLE ITD
  TER O “VETERINI” V MESTNEM LOGU.
  ŠALA
  3. DEL

  NE VEČ BLATNI,
  ŽE OČIŠČENI ČLOVEŠKI PACIENT – V VETERINARSKI BOLNICI
  reče
  VETERINARJU V BELEM – – PO ŽE PREJETI
  “KONJSKI INJEKCIJI:
  ” zdaj se pa že spomnim, kaj je bilo včeraj – V MURGLAH.
  šEL SEM K MOJIM “ŠEFOM”
  PO NAVODILA IN PO KAK DENAR. pa ni bilo – NIČ.
  SAMO JAMRALI SO, KAKO SLABO JIM GRE, PA DA JAZ PREMALO NAREDIM ZANJE I.TD.”
  Sem slabe volje – kar odšel.
  Ampak sem – SE ZGUBU. Tam v MURGLAH – so vse tiste nizke hiše enake.
  HOTEL SEM SI SKRAJŠATI POT DO MOJEGA AVTA .

  – SEM SKOČIL ČEZ EN GRABEN.
  Ampak je bilo mračno, rob grabna pa blaten – PA SEM ZDRSNIL V TISTO BLATNO BROZGO”
  VETERINAR reče:
  ” ja verjetno je bilo res tako. Poln želodec in pljuča – blatne vode – ste imel”
  NIČ VEČ
  BLATNI PACENT
  SE VESELO – POKRIŽA IN REČE: ” Hvala Bogu na višavah,
  da me je rešil.
  NIKOLI VEČ NE GREM V MURGLE
  IN V TISTO – BLATO”
  NIKOLI VEČ – NOČEM BITI – KONJ” In odide iz “VETERINE” L.R. Janez K. Kern KOMENDA
  P. S.
  KONEC ŠALE
  o človeškem pacientu
  na VETERINI, Mestni log, MURGLE
  PODOBA “VETERINE” MESTNI LOG, MURGLE
  https://www.google.com/sear

 • Get Smart

  Zokibre, če govoriš o narodu, pač moraš povedati, kateri narod ste, da pač vemo, kdo ste butast narod s katastrofalnim tajmingom nje.

  To zadevo je ustanovila UDBA, na kar kažejo vsi znaki tega sveta. Pika. Da pa je privabila noter nekaj ljudi, pripadnikov različnih narodov, verjetno tudi kakega OPRANEGA Slovenca, gotovo drži. Torej, UDBA MURGL KOMI JUGE ni narod, ampak je zločinska organizacija, ki povrh vsega sovraži narode in po svoji satanistični formi zavrača narode in priznava samo razrede:
  = kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = NACIONAL SOCIALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = kozojebizem = vukojebizem = transićizem = satanistično SUŽNJELASTNIŠTVO =
  red razredov =
  1. prvorazredne gazde = krvosesi
  2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGOVI
  3. brezpravni sužnji = LJUDJE

  = skratka »KULTURA SMRTI«.
  .
  Butasti bi bili, če tega ne bi vedeli, če tega ne bi razumeli, potem ko nam je nekdo to POJASNIL MILIJONKRAT, toda, kot lahko vidiš, mi, SLOVENCI, pripadniki slovenskega naroda, to še kako dobro vidimo in razumemo.
  .
  Da pa stari MURGL JUGOKOMUNISTIČNI prdec Milan Kućan uživa kokice, medtem ko njegovi otroci nadaljujejo MURGL JUGOKOMI poslanstvo, je seveda možno, kot je možno, da je bakljav i kebab, kar mu je bol domače nje.

  • Get Smart

   Ponovimo:
   Za »Levico«, tovariš Brščič pravi, da Violeta Tomić in
   Mesec, ki ju je ustanovil FORUM 21, sam tovariš MILAN KUćAN,
   kao nista člana neke tvorbe, ki ji Brščič pravi “bruseljski kartel”.
   A je lahko nekdo tolikšen ritard?
   Ja.
   Saj vidite, nje.
   Bruselski kartel je bulšitizem, če pred tem ne poveš, da si imel v mislih vse
   tiste, ki so v službi kaviaržidoKOMINTERNE, kar Violeta NEDVOMNO je.
   Bruselske kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE lutke so pač KOMINTERNISTIČNE lutke, kot so MURGL JUGOKOMUNISTIČNE lutke V DZ-ju Republike Slovenije pač MURGL JUGOKOMI LUTKE.
   Vsako vsegliharjenje, ki enači ČLOVEKA in ZLOČINSKE LUTKE,
   je človeku sovražno in LAŽNIVO ENAČENJE.

   • Get Smart

    T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
    IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
    TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta (ŠTRUKALJ= kao SINDIKALIST= KSJS + SVIZ, pa državni svetnik, pa NADZORNIK KAD-a, pa NADZORNIK murgl jugokomi revije MLADINA … in še funkcij ima ritardiran watchdog nje) in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje (ex VARUH MURGL JUGOKOMI PRAVIC), violetaT0MIć pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
    le preimenovanje
    KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
    –––––––
    IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
    = LEVICA =
    =
    ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
    IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
    prvo nastopljeni predsednik IDS-ja = Luka Mesec

    • Get Smart

     Uradni začetek Lučkine zvezde in pol-meseca je oznanil sam tovariš
     MILAN KUćAN,
     predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
     in sicer leta 2013 v hotelu Union:

     “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
     tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
     uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
     komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
     formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
     in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
     predsedniki SD-ja = KPJ, kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
     INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”*

     —–
     * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

     TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
     babilonskih delavk Violete TOMIć,
     nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”, nato pa v “LEVICO”.

   • freedomfighter

    Tebe je sigurno izsolala udba…vsi so agenti vsi so podtaknjenci in kontrarevolucionarji

 • Janez Kepic-Kern

  O “NADEBUDNIH”
  “PONOSNIH NASLEDNIKIH EX KP, ZK” – DOMNEVE !
  KAJ – DOMNEVNO – DELAJO V
  NEPOMLADNIH STRANKAH
  PONAVLJAM MOJ
  MISLIM DA KAR POSREČEN ZAPIS
  KAKO SE POGOVARJAJO V T.I. POMLADNIH STRANKAH – NE VEM
  V NEKI NAŠI HA, HA
  NEOMARXISTIČNI “STRANKI” SE PA BAJE – POGOVARJAJO – PRIBLIŽNO TAKOLE:
  KOT MI JE
  ZELO UMETNIŠKO ZAPELA PTIČICA – IZ MOJE FANTAZIJE.

  ŠALA
  UMETNIŠKA
  ŠALA

  Vsaka podobnost z realno z ljudmi iz “LEVICE” in s stranko “LEVICA” je naključna : ta šala je umetniška, imena so prispodobe=metafore, ne realne osebe ali stranke.

  URA RESNICE – “LEVICE”

  Prvi
  – FDV dr. iz “LEVICE” – T A R N A : “Zdaj me v MB več ne “tepe” SDS – zdaj v MB kar neke šipe razbijajo podjetniku županu – upam, da ne bomo krivi mi iz “LEVICE”, ki smo znani, da smo – “proti prenizkemu obdavčevanju kapitalistov”,
  Drugi
  – FDV DR. vnemarno reče:” ah kaj, v MB je dosti ljubiteljev alkohola, ki za eno flašo ali kak EVRO – razbijejo šipo – po naročilu. Na OBALI razbijanja šip ni. Vsi se bojijo samih “kapitalistov” ali pa “naših” institucij prava”. Meni ni uspelo postati “samostojen programski kapitalist”- raje bom sprivatiziral en delček države ali pa – kar – tole “mojo, našo, vašo” stranko LEVICA. A imate kaj proti. Upam, da ne boste “državljanske vojne proti meni” organizirali – kot jo skušajo organizirati – proti meni ljubemu MANDURU”?”
  – “pravoverni” AHIM iz LEVICE reče:”dohtar, le glej, da ne boš ti moj Trocki, “car” “LEVICE” sem jaz.
  Se razume.NE SEKTAŠI:Trenutno filmsko uprizarjam CHE GUEVARO. ne vem še, kako bo ratalo”,

  – miroljubni, bonvivanski AKUL reče: ” oh AHIM – pazi, da tebe CHE GUEVARO – ne bojo tudi kakšni
  RANGERJI fental, kot so tistega ta pravega CHE GUEVARO. Ah, tovariši, ne prepirajmo se – bodimo
  prijatelji in tpvariši. Gremo raje – na kakšno – SLASTNO TEKOČINO”.
  – AKUL še reče: ” bomo ob npr. PIVU pogruntali, kakšne šanse ima kaj naša
  – tovarišica VIOLETA – za biti
  izvoljena v – EU PARLAMENT.!
  – AHIM reče: meni se zdi – da ima bolj slabe ŠANSE ZA BITI IZVOLJENA V EU PARLAMENT.
  Na FACEBOOKU ji že očitajo, da je pozabljiva – da je pozabila, da je govorila “POSLANCE NA
  MINIMALCE”. Jaz se ne spomnim kaj je kdaj ona govorila. Spomnim se samo, da je govorila
  – “DA SE JE BORILA PROTI OKUPATORJU”
  Danes jo ni. Verjetno v Beli krajini – štiha gredice na vrtu”

  – AKUL reče: ” dobro, bomo to dorekli ob požirku kake slastne pijače” “Vamonos=gremo”!

  – DR. LGBT zakon reče:” paziti moramo , da LMŠ ne bo sforsirall, kak zakon, da moram biti
  stranke finančno odgovorne ZA NAŠE PREDLOGE. Jaz nimam toliko denarja, da bi plačal
  3,4 MILIONE EVROV, KOLIKOR JE BIL STROŠEK LGBT REFERENDUMA, KI SMO GA ZGUBILI.
  ITD.
  ITD. Ostanka debate v LEVICI, mi moja domišljija ni posredovala. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  UMETNIŠKE ŠALE
  P.S.
  KAJ SO PILI V ZGORNJI – ŠALI – NE VEM. KER PA JE EX ZL=LEVICA – LUKA MESEC – POSLANEC IN JAVNA OSEBA
  PONAVLJAM SPODNJE REALNO,
  NIČ ŠALJVO MOJE OSEBNO VIDENJE L. MESCA OB NJEGOVEM PITJU PIVA.
  NI ŠALA
  Dajte
  tisti,
  ki bolje poznate tega “FAKE LEVICA” Luko MESCA
  raje nam verodostojno napišite
  KOLIKO
  – P I V A – RES SPIJE V SVOJEM ŽIVLJENJU – TA ” LEVICA” Luka MESEC?!
  Jaz
  sem na moje lastne oči videl tega Luko MESCA v lokalu PELIKAN pod METALKO v centru LJ,
  KO
  JE BREZ VSAKE TEŽAVE – SPIL KAR T R I V E L I K E – VRČKE P I V A !
  Enega za drugim.
  Koliko piva v njega življenju – RES SPIJE – ta Luka MESEC ?
  Ali on toliko piva spije vsak dan?
  TRI VELIKA PIVA ENO ZA DRUGIM
  to se meni,
  ki nič ne pijem – zdi – precej. Kaj pa vi mislite? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Iva

  Cerar je v zvezi s hrvaškim poskusom vplivati na POPtv napovedal, da Slovenija ne bo popustila pri obrambi svobode govora.

  Zanimivo, kako so rdeči cesarji naenkrat začeli braniti svobodo govora, torej podpirajo program DOM stranke, ki svobodo govora navaja kot predpogoj za delovanje demokracije?
  A ni Šarec še “včeraj” pozival državne firme proti oglaševanju v medijih, ki udejanjajo svobodo govora?

  • Dragan Krstič

   To se imenuje demokracija dveh hitrosti.

  • šmentanamuha

   Kaj res je Cero to izjavil? Ne morš verjet, kaki zdriz od nevretenčarja, lažnivec in navaden tepec. Zato so ga porinili v politiko, ker bo s ponižno sklonjeno glavo naredil vse, kar mu bodo ukazali.

 • totex39

  To je najslabše kar se sedaj lahko dogaja, kajti ” butasti “volivci spet ne bodo vedeli kateri je ta pravi in spet bomo imeli samo zmešnjavo.

  • freedomfighter

   Keri pa je ta pravi?

   • Janez Janša-Brščič

    VELIKI REŠITELJ JANEZ JANŠA

   • garfi

    4570 pljunkov proti 885 ?
    100% bulšitar Bandit

    • freedomfighter

     Kdo bi vedel kaj hoces povedati

     • Stric iz ozadja

      Tvoje razmerje st. Postov : st. Upvotes (lajkov).

     • freedomfighter

      Aja…no glede na to kaksni komentatorji so na novi me mocno preseneca stevilka 885…res se cudim kje se je najdlo toliko ljudi na tem portalu ki so.se strinjali z mano…sem prijetno presenecen ko vidim da se najdejo tudi normalni ljudje na tem portalu…on mi je najbrz probal stevilko 885 predstaviti kot nizko…

    • Stric iz ozadja

     Ves da se vse ne meri v stevilu lajkov?

    • freedomfighter

     Sedaj ko razumem kaj si mislil mi ni jasno zakaj mislis da to stevilko vidim kot negativno…clovek bozji na tem portalu se je toliko ljudi strinjalo z mano pa ga v vecini obiskujejo le skrajnezi…zgleda je vec normalnih ljudi na tem portalu kot sem mislil

     • garfi

      bulšitar potem si jih nategnil in si seveda ponosen

 • Govekar

  Če Janković kupi 75 000 trenirkarjev, da mu zmagajo volitve, zakaj tega ne stori še SDS?

  Usput, ko gredo dol po kredit, še par avtobusov na volitve prpelejo z napisanimi številkami SDS na roki, da ne bi prišlo do pomote.

  • garfi

   Govedar

   • Govekar

    Mu.

 • janez.pokoncni

  EPP je koalicija, ki vlada EUju zadnjih 5 let. Junker in Merkel sta njena glavna protagonista.
  Kdor je mnenja, da je to, kar so naredili Evropi v zadnjih petih letih dobro … Hvala vam za popolno uničenje svobode, življenskega sloga in za vsa sranja, ki so in še bodo povzročena. Mi smo šele na začetku, glavnina prihaja. Kot so kaviar socialisti krivi, da se ni obranila Slovenija je kriv EPP, da se ni obranila celotna Evropa. EPP ima zadnjih 5 let škarje in platno v SVOJIH ROKAH !!!
  Merklca je ob Junkerju vladala Evropi z EPPjem. EPP ima večino v parlamentu, vsi zakoni so sprejeti IZKLJUČNO zaradi EPPja!!!

  SDS je doma (še) MOJ, ampak s članstvom v tej katastrofalni združbi, ki je uničila Evropo pa je šlo ogromno simpatij. JJ, junak junakov , če kdaj, je res ZDAJ izjemno pomebno da poveš – ZAKAJ ste jih in jih še vedno podpirate??

  • RATATA

   Pa kje si ti jebote??

   • janez.pokoncni

    Na TW. Tukaj so spuščali skozi neprijavljene komentatorje in je postalo skoraj neberljivo!

    • RATATA

     Razsoden ostajaš, to je pomembno!

 • Get Smart

  SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
  = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
  = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
  so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
  ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
  =SUŽNJELASTNIŠTVO =
  =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

  Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
  = FORUM 21 =
  = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
  predsednik pa je MILAN KUćAN,
  ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
  in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
  = uradno preimenovan v LDS =
  DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
  i tako dalje do tokija,
  pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Get Smart

  Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM = »kultura smrti«,
  vsesplošno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM
  in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
  SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
  so izdelki ene in edine ZLOČINSKE ORGANIZACIJE = KOMINTERNA =
  = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
  = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija …)
  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
  =
  “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
  (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
  1. = PRVORAZREDNI pusići in prvorazredni TRANSIćI so gazde
  2. = DRUGORAZREDNI pusići in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
  psi čuvaji tekovina revolucije
  3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
  oz. z njihovimi besedami,
  “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

  Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
  seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
  .
  Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi”)
  so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
  .
  Jezus Kristus:
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Get Smart

   MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
   RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
   “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
   “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST.
   Poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve, za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
   ki vam ROPAJO MILIJARDE, v zameno pa vam nudijo storitev:
   “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
   Magarac u Lipicama NI LIPICANSKI KONJ, NI LIPIŠKI KONJ, NI LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
   Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
   ampak je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
   = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE, kot pes teče.
   VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
   so lahko in so:

   –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
   –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji …

   i tako dalje do tokija =
   = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
   = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Samo v primeru NEDOKONČANIH »STOŽIC nje« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
    220 MILIJONOV € za projekt,
    ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
    40 milijonov €
    in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje,
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
    = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL
    ampak jih
    je nagnal domov BREZ PLAČILA.
    ———
    * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
    ki je pokazal socialno ozaveščenost«
    ———
    Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
    Kaj odmeva v Stoščah?

    – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
    – ZA koga? Za PARTIJU?
    – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
    – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
    – “Evviva communismo!”
    – “Bandiera rossa la triumfera!”

    Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
    osvobodila.

    • Get Smart

     In izbijte si iz glavic FLOSKULE tipa
     “leva politična opcija” in “desna politična opcija”,
     saj česa takega na tem svetu ni. Na svetu ni DRŽAVE, ki bi se imenovala ali bila leva/desna.
     Na svetu sta 2 RAZLIČICI (“opciji” nje) DRŽAVOTVORNOSTI in DRŽAVNOSTI (POLITIKA=državnost, državotvornost … = SKRB ZA POLITEJO = DELO ZA POLITEJO):

     __ I. __ –kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = NACIONAL SOCIALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = kozojebizem = vukojebizem = transićizem = satanistično SUŽNJELASTNIŠTVO =
     red razredov =
     1. prvorazredne gazde = krvosesi
     2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGOVI
     3. brezpravni sužnji = LJUDJE

     = skratka »KULTURA SMRTI«
     in
     pa
     __ II. __ – DRŽAVA / POLIS / POLITEJA LJUDI,
     kjer vladajo RESNICA, PRAVICA, PRAVO, DOBRI ČLOVEŠKI ODNOSI, DOMOLJUBJE, RODOLJUBJE …
     skratka »KULTURA ŽIVLJENJA«,
     ki smo jo Slovenci podarili ljudem tega sveta.

     Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura SMRTI”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   Ena od TEMELJNIH AGEND teh kreatur je:
   TRANSIćIZEM:
   svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola.
   Ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo in z DELI DOKAZUJEJO vsak dan na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ.
   Poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM =
   = tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČLNI “modus operandi” (način delovanja).
   PEDRIZEM / LEZBIZEM je zanje najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   = »Deli in vladaj!« =
   ker samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI (psi čuvaji = WATCHDOGI) zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = vsesplošno pa kaviaržidoKOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi ti -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi. Kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE:
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   _ 1. _ = PRVORAZREDNI pusići in prvorazredni TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi,
   _ 2. _ = DRUGORAZREDNI pusići in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije = VOJAKI REVOLUCIJE, kot jim pravi Milan KUćAN,
   _ 3. _ = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI.
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    Onaniranje o SKRAJNIH (“ekstremističnih) levicah, desnicah, sredinjicah … je bulšitizem.
    extrem = skrajnost; ekstremna = skrajna = JE S KRAJA = je z začetka ali s konca, odvisno od gledišča nje = Wat the FAK?!
    Izbijte si iz glavic poturjene vam kretenizme, ker škodijo zdravju.
    .
    LEVIČIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = kaviaržido KOMINTERNIZEM =
    = SUŽNJELASTNIŠTVO = parazitiranje na človeku = izkoriščanje človeka =
    je »rak«, ki najeda vaše telo.
    »RAK« je parazit, ZAJEDAVEC, ni vaša »LEVA ROKICA«, je lahko in je tudi na LEVI ROKICI, ni pa RAK vaša LEVA ROKICA, ampak je TUJEK, parazitski tujek, je ALIEN, je INVADER, ki je vdrl v vaše telo in širi svoje zasevke do končnega UNIČENJA vašega telesa.
    .
    Kakšna je razlika med kao SKRAJNO in NESKRAJNO?
    .
    »NESKRAJNA« MURGL JUGOKOMUNISTIČNA “levica”, torej
    SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA LDS zares SMC … so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, ki
    DOKAZANO UBIJA otroke, posiljuje otroke, pse, laže, krade, ropa, mori, uničuje Slovenijo, uničuje vse, kar delo pridnih človeških rok, PARAZITIRA na tvojih žuljih …
    POKRADLA je VSA podjetja v Sloveniji (polovico jih je prenesla na FORUM 21, pol pa na nabiralnike svojih kaviaržidoKOMINTERNISTISTIČNIH gospodarjev, od Amsterdama, Beograda, Cipra … i tako dalje do tokija nje).
    .
    Kaj pa dela “kao” SKRAJNA MURGL JUGOKOMUNISTIČNA levićija?
    .
    A razumete, otroci? Lepo napišite IME,
    vsakokrat napišite ime oddelka MURGL KOMI JUGE, o katerem govorite. Če o MURGL JUGOKOMI vladi v Sloveniji (NE slovenski, ker ni slovenska, ampak V SLOVENIJI), potem pač napišete:
    ŠARAC-SD-DeSUS-SMC-SABratušak-Levica DELAJO oz. so naredili to pa to,
    ne koalicija, ne levićija, ne skrajnićija, ne preogresivćija …
    saj so ta njihova samoimenovanja oz. t. i. »tehnični pojmi stroke« primerni le za poznavalce, ne pa za ljudi, ki ne vedo, kdo jih DNEVNO ROPA.

    Pamet v glavo.

    • Get Smart

     POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.

     POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo).
     POLITIKE RAZLIKUJEMO glede na PRIPADNOST POLITEJAM:
     – ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in
     – NA KAKŠEN NAČIN DELAJO za POLITEJO (državo),
     ne pa kot vam v glavice PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA in lokalno MURGL JUGOKOMUNISTIČNA AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo:
     “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”,
     “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogometaš je nedolžen kot prostitutka”,
     “nogomet ne skrbi za svoje gledalce” …
     in kar je še POTURJENIH BULŠITIZMOV,
     ki jih je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni aparat (v lasti imajo preko 90 % medijev tega sveta, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA pa celo 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji),
     naselil v OPRANE glaviće OKUPIRANIH-zasužnjenih ljudi,
     in kot so naprimer top šop »vsegliharstva«:
     nogometaš (napadalec) MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?
     Sledimo?
     Tudi NOGOMETAŠE, ki delajo za POLITEJO, razlikujemo glede na PRIPADNOST POLITEJI = za KATERO POLITEJO delajo in na kakšen način.
     MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela kot napadalec = zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO,
     ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla bla elite, ne za bla bla nogomet …, ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO,
     medtem ko recimo OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO,
     ni isti kot MESSI (ker naj bi bili »vsi isti« nje, kot nabija kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA propaganda),
     ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo, ne za VSE ISTE,
     in seveda DELA drugače kot MESSI, saj BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

     Pamet v glavo.

 • Get Smart

  DRŽAVNI ZBOR Republike Slovenije je »zakonodajno telo« = ZAKONODAJALEC. Je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem bomo državljani živeli. Zakone sprejme VEČINA poslancev v DRŽAVNEM ZBORU. Če in ko je država OKUPIRANA, kot je Slovenija, in si OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti svoje lutke, »vojake revolucije«, kot jim pravi tov. Milan KUćAN, oz. »nove obraze«, kot jim pravi propagandni stroj MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, potem vam ta ZLOČINSKA banda kroji življenje. Ravnokar o vašem življenju uradno odločajo DOKAZANO lopovske lažnive lutke, ki slišijo na ime:
  lmŠARAC, SOCIALNI DEMOKRATI, DeSUS, Levica, SABratušak.
  Ta sekta zločincev še ni delala za človeka, ne dela in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE NA ČLOVEKU, izkoriščanje človeka.
  Človek se MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE lahko osvobodi na dva načina:
  1. – MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske kreature zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na DOB, na IG in na ostale primerne kraje za njihovo bivanje,
  2. – greš na VOLITVE, oddaš svoj glas za LJUDI (in seveda obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker zaenkrat še vedno štejejo MURGL JUGOKOMI kreature, ki totalno okupirajo državo), nakar pa z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na DOB, IG itd., ter sprejmeš še ostale zakone, ki so v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.
  Naloga osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA ŽIVLJENJA, da budite in osveščate še neosveščene, saj za izvedbo osvoboditve nujno rabite osveščene ljudi, seznanjene z RESNICO o MURGL JUGOKOMUNISTIČNINIH uničevalcih Slovenije, za katere SVOBODNA Slovenija ni opcija, kot dokazujejo in celo priznavajo.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE
   .
   2004–2008 = Janez Janša = EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   ————————————————————-
   2008–2011 = BORAT POHAR SD+Zares…= MURGL KOMI JUGA =dolg= 17 milijard €
   2011–2014 = BRATUŠAK = POZITIVNA MURGL JUGOSLAVIJA =dolg= 30 milijard €
   2014–2017 = Scmera MURGLjugokomunističnega CENTRA =dolg= + 31 milijard €
   2018–2019 = ŠARAC + SD + Levica + DeSUS + SMC + SAB =dolg= + 32 milijard €
   —-
   In zdaj se vprašajte, kaj ste kupili, kaj ste dobili, kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da zdaj odplačujete DOLG, ki vam ga je nabila MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA?
   Nič.
   Ker MURGL KOMI JUGA ves denar porabi za »očuvanje tekovina revolucije« =
   = pola sebi, pola ŠARCU daje nje =
   – pol si MURGL KOMI JUGA naloži na svoje (FORUM 21) in na gazdine=kaviaržidoKOMINTERN OAZNE račune Amsterdama, Luxemburga, Kanalov … skratka od Beograda, preko Cipra i tako dalje do tokija nje, in s tem NAROPANIM denarjem zdaj »kao kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje, iskra, vso mlečno industrijo, vso mesno industrijo, PIVO, vodo, mineralno vodo … VSE časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK …) vse REVIJE (vse lejdi, obraze, jane, one … MLADINE …), 99,99 % radijskih postaj, TV-postaje= POP-kanalizacije, planete … vse nje, TOTALITARIZEM pač:
   »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«),
   – pol pa porabi za tekoče poslovanje OKUPACIJSKEGA aparata = za LAŽNIVE in LOPOVSKE ŠARCE, BORATE, SMCmere, DeSUS-LDS-karele-viktore, Levice, SABRATUŠKE, đupljane JANKOVIćE, ARSENOVIćE, KONTIćE i tako dalje do tokija nje in na tisoče in tisoče FEJK URADOV, ki imajo svoje kao direktorje, podirektorje, sekretarje sekretov … pa vse do pete lige WATCHDOGOV oz. po KUćANOVO »vojakov revolucije«, ki »za piškotek« iz MURGL JUGOKOMI garaž usmrajujejo splet z MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI iztrebki, torej blatenjem ljudi, blatenjem Slovenije, blatenjem Slovenstva in vseh sort ostalih LAŽI, s katerimi gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE:
    – po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €.
    Pa nižji davki,
    pa manj davkov,
    pa REALNA rast plač in pokojnin,
    pa nižji stroški,
    pa brez nepotrebnih stroškov tipa LDS nalepk za avte,
    pa za 100 % nižje cene vinjet,
    pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    pa za 100 % nižje notarske tarife,
    pa za 100 % nižja brezposelnost itd. itd. itd. itd.

    Torej je za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za odločno REVOLUCIONARNO AKCIJO: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje« = »teþihovanje« … (tazadna pojma sta iz bogatega besednega zaklada nepismenega tovariša sinćeta nepismenega psevdooficirja JUGOKOMUNISTIČKE ARMIJE, ki je MURGL JUGOKOMI CENTRALNI KOMITE nastopil na mesto vrhovnog tepihovaoca i sfukovaća (kao predsednika Vrhovnega sodišča) nje:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!«).
    In »on dela nje«, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA to dela, »TEPIHUJE« Slovenijo in »sfukava» ljudi v Sloveniji.

    SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA sholtes LDS zares SMC … = vse to so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

    Pamet v glavo.

    • Get Smart

     BLATENJE pojma DRŽAVA je POMEMBEN del kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNE propagande = cilj je vcepiti ljudem SOVRAŠTVO do LASTNE države.

     Zaradi POTURJENIH LAŽI veliko UBOGIH LJUDI verjame/veruje, da je na svetu neka entiteta, ki se kao imenuje država in ki kao ROPA, krade, laže, ubija … skratka »tepihuje« in »sfukuje« ljude nje, prosto po Masleshi.

     Država VAS NE ROPA … država NE DELA, država samo je,
     je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA =
     okupatorjeve ZLOČINSKE LUTKE DELAJO, lažejo, kradejo, ropajo, uničujejo …
     »on dela nje«.
     MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA je združenje zločinskih kreatur = mekanocurnih pussićev in kastratov (transićev), pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
     .
     DRŽAVA OBSTAJA le kot formalni okvir, je dogovor neke skupine o skupnih poslih
     oz. je VSE tisto, kar je znotraj njenih meja,
     DRŽAVA (oz. sestavni del DRŽAVE = POLITEJE) ste med drugim tudi vsi, ki ste državljani neke države,
     kar pomeni, da ko onanirate o »kao grdi DRŽAVI«, govorite o sebi, PLJUVATE v lastno skledo, SE STRELJATE V KOLENO nje,
     si podtikate zločinska dela ZLOČINCEV s podtaknjeno vam FEJK »kolektivno krivdo«.

     Če pa že morate uporabiti pojem država, MORATE povedati, katera DRŽAVA!
     Torej, pusići in transići KATERE DRŽAVE vas »tepihuju« in »sfukavajo«:

     =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
     =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
     =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

     MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
     VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
     MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH SUŽNJELASTNIKOV in njihovih SERBUSOV=hlapcev = psov čuvajev=watchdogov. VSI.
     Za razliko od teh kreatur, pa
     ČLOVEK dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
     resnicoljubno … DRŽAVO = POLITEJO.
     .
     Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN, ki je PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

 • janez.pokoncni

  Ko smo že pri obrambi DOMOVINE. Tole si poglejte.

  Izdana dovoljenja za bivanje v SLO v prvih 3 mesecih !!!

  Januar 6318 oseb.
  Februar 5797 oseb.
  Marec 7287 oseb.

  A gremo računati? 6000×12= 72000

  V 10 letih je to 40 % prebivalcev Slovenije. Če bi bil zdaj brezobrazen bi vas vsakega posebej vprašal – A SI NORMALEN??? Žrejo nas pri živem telesu. Dobesedno nas RADIRAJO !!!! Zbudite se DANES, jutri nas ne bo več!

  Vi se pa drkate zaradi ene novo ustanovljene stranke, katere program vam je v bistvu ČISTO vsem všeč, ali pa ploskate programu Erazmus. Bemti no … res smo postali nori še mi, ne samo kaviar socialisti!

  • šmentanamuha

   Dokler držijo vajeti levičarji, bo težka. 6000 komadov na mesec? Ja od kod pa prihajajo, kjer so nastanjeni, kolko časa so že tu, da so dobili dovoljenje za bivanje? Torej nas Cerar-Šarćeva vlada ves čas zavaja z dejanskimi številkami!

  • Janez Kepic-Kern

   ++++++++++++ hvala za opozorila.
   Problem,
   ki ga navajaš je zrel za v Parlament.
   Ali morda veš, kdo vzpodbuja to doseljevanje?
   Jaz sem penzionist, nimam vpogleda.
   Kar piši, te podpiramo. L.R. Janez K. Kern KOMENDA

 • totex39

  Dvojna merila mečejo slabo luč za stranko, ki ima že desetletja moč, ampak se mi zdi, da da s takim načinom zgubljamo zelo veliko.

 • janez.pokoncni

  Opa, brišejo se komentarji. Nič nisem takšnega napisal, da bi lahko komentar bi izbrisan! V štartu sem dal NEKAJ donacij, da je ta portal zaživel. Zdajle mi moderator briše komentarje. Tole pa ne bo dobro !!!!

  • Dragan Krstič

   Tudi meni so ga. Verjetno si preveč podpiral SDS hahaha in hvalil DOM ter Lucijo in Bernarda.

   • Dragan Krstič

    Pravilno: kritiziral SDS.

    • Matija Mataja

     Verjetno je kar Ivan admin

 • Ježek Teka Teka

  Ponijev Trojanski konj, pa to …

 • Janez Kepic-Kern

  POZDRAVLJAM KREPITEV T.I. POMLADNE SMERI,
  priporočam pa smer krepitve v smeri

  oživitve
  “ORLOV” DR. J.E. KREKA, 1908-194O
  O
  NE- “NADEBUDNIH”
  “PONOSNIH NASLEDNIKIH EX KP, ZK” – PA – TELE DOMNEVE !
  KAJ – DOMNEVNO – DELAJO V
  NEPOMLADNIH STRANKAH
  PONAVLJAM MOJ
  MISLIM DA KAR POSREČEN ZAPIS
  KAKO SE POGOVARJAJO V T.I. POMLADNIH STRANKAH – NE VEM
  V NEKI NAŠI HA, HA
  NEOMARXISTIČNI “STRANKI” SE PA BAJE – POGOVARJAJO – PRIBLIŽNO TAKOLE:
  KOT MI JE
  ZELO UMETNIŠKO ZAPELA PTIČICA – IZ MOJE FANTAZIJE.

  ŠALA
  UMETNIŠKA
  ŠALA

  Vsaka podobnost z realno z ljudmi iz “LEVICE” in s stranko “LEVICA” je naključna : ta šala je umetniška, imena so prispodobe=metafore, ne realne osebe ali stranke.

  URA RESNICE – “LEVICE”

  Prvi
  – FDV dr. iz “LEVICE” – T A R N A : “Zdaj me v MB več ne “tepe” SDS – zdaj v MB kar neke šipe razbijajo podjetniku županu – upam, da ne bomo krivi mi iz “LEVICE”, ki smo znani, da smo – “proti prenizkemu obdavčevanju kapitalistov”,
  Drugi
  – FDV DR. vnemarno reče:” ah kaj, v MB je dosti ljubiteljev alkohola, ki za eno flašo ali kak EVRO – razbijejo šipo – po naročilu. Na OBALI razbijanja šip ni. Vsi se bojijo samih “kapitalistov” ali pa “naših” institucij prava”. Meni ni uspelo postati “samostojen programski kapitalist”- raje bom sprivatiziral en delček države ali pa – kar – tole “mojo, našo, vašo” stranko LEVICA. A imate kaj proti. Upam, da ne boste “državljanske vojne proti meni” organizirali – kot jo skušajo organizirati – proti meni ljubemu MANDURU”?”
  – “pravoverni” AHIM iz LEVICE reče:”dohtar, le glej, da ne boš ti moj Trocki, “car” “LEVICE” sem jaz.
  Se razume.NE SEKTAŠI:Trenutno filmsko uprizarjam CHE GUEVARO. ne vem še, kako bo ratalo”,

  – miroljubni, bonvivanski AKUL reče: ” oh AHIM – pazi, da tebe CHE GUEVARO – ne bojo tudi kakšni
  RANGERJI fental, kot so tistega ta pravega CHE GUEVARO. Ah, tovariši, ne prepirajmo se – bodimo
  prijatelji in tpvariši. Gremo raje – na kakšno – SLASTNO TEKOČINO”.
  – AKUL še reče: ” bomo ob npr. PIVU pogruntali, kakšne šanse ima kaj naša
  – tovarišica VIOLETA – za biti
  izvoljena v – EU PARLAMENT.!
  – AHIM reče: meni se zdi – da ima bolj slabe ŠANSE ZA BITI IZVOLJENA V EU PARLAMENT.
  Na FACEBOOKU ji že očitajo, da je pozabljiva – da je pozabila, da je govorila “POSLANCE NA
  MINIMALCE”. Jaz se ne spomnim kaj je kdaj ona govorila. Spomnim se samo, da je govorila
  – “DA SE JE BORILA PROTI OKUPATORJU”
  Danes jo ni. Verjetno v Beli krajini – štiha gredice na vrtu”

  – AKUL reče: ” dobro, bomo to dorekli ob požirku kake slastne pijače” “Vamonos=gremo”!

  – DR. LGBT zakon reče:” paziti moramo , da LMŠ ne bo sforsirall, kak zakon, da moram biti
  stranke finančno odgovorne ZA NAŠE PREDLOGE. Jaz nimam toliko denarja, da bi plačal
  3,4 MILIONE EVROV, KOLIKOR JE BIL STROŠEK LGBT REFERENDUMA, KI SMO GA ZGUBILI.
  ITD.
  ITD. Ostanka debate v LEVICI, mi moja domišljija ni posredovala. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  UMETNIŠKE ŠALE
  P.S.
  KAJ SO PILI V ZGORNJI – ŠALI – NE VEM.
  KER PA JE EX ZL=LEVICA – LUKA MESEC – POSLANEC IN JAVNA OSEBA
  PONAVLJAM SPODNJE REALNO,
  NIČ ŠALJVO MOJE OSEBNO VIDENJE L. MESCA OB NJEGOVEM PITJU PIVA.
  NI ŠALA
  Dajte
  tisti,
  ki bolje poznate tega “FAKE LEVICA” Luko MESCA
  raje nam verodostojno napišite
  KOLIKO
  – P I V A – RES SPIJE V SVOJEM ŽIVLJENJU – TA ” LEVICA” Luka MESEC?!
  Jaz
  sem na moje lastne oči videl tega Luko MESCA v lokalu PELIKAN pod METALKO v centru LJ,
  KO
  JE BREZ VSAKE TEŽAVE – SPIL KAR T R I V E L I K E – VRČKE P I V A !
  Enega za drugim.
  Koliko piva v njega življenju – RES SPIJE – ta Luka MESEC ?
  Ali on toliko piva spije vsak dan?
  TRI VELIKA PIVA ENO ZA DRUGIM
  to se meni,
  ki nič ne pijem – zdi – precej. Kaj pa vi mislite? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

  • tomnidari

   No in zdaj ko sem prebral vse vaše umotvore, povejte mi sam razlog, zakaj nebi ugasnil računalnika! Ali zamenjate stil agitiranja ali vas dam na blokirane!

 • Beličič

  Brščič je general.Najjači!

 • Janez Kepic-Kern

  POLITIKA, !
  VSAKA – OZ. NOBENA POLITIKA
  NIMA DOLGOROČNE PERSPEKTIVE !
  BREZ
  PRAVE KULTURE, ŽETIKE, POŠTENJA, MORALE
  IN HKRATI TUDI BREZ OBČUTKA – ZA UPRAVIČENE INTERESE POSAMEZNIKA
  BREZ
  SKLADNOSTI Z NARAVO, S KVALITETNIMI STARIMI IN SODOBNIMI ZNANJI ITD.

  VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
  VERJETNO ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA
  EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.- KI JE VZPODBUJAL IDEOLOŠKI NAČIN GLEDANJA !

  Življenje pa ni – ideologija

  pač pa
  realna stvar – način kako ljudje živimo.
  živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

  “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
  praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
  VREDNI SO
  VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
  “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

  Jaz sem odločen zagovornik podpore dosedanji SDS,
  ki ima celo vrsto dobrih poslancev,
  ki se je že doslej nad 20 let vztrajno borila
  proti raznoraznim vsiljevanjem ex KP; ZJ.jev
  in ima za vodjo
  res pravega osamosvojitelja, cenjenega gosppoda Janeza JANŠO.
  Je pa res, da je treba stranke, ki jim gre v prvi vrsti
  za nas SLOVENCE – ŠE OKREPITI.
  Saj žal ravno NSI nam z vprašlivima Lj. NOVAK in “čudnim” M. TONINOM
  NAM SLOVENCEM – NI NITI NAJMANJ – V OPORO.
  Jaz
  Janez Kepic-Kern – zlasti SDS-ju predlagam,
  da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

  – vzgleduje – po uspešnih

  množičnih
  in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
  ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
  MOJ
  PREDLOG JE RESEN !
  Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

  DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
  D R U Š T V O
  “ORLI” DR. J. E. KREKA

  – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
  ORGANIZIRANI

  KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK – SDS, NSI, SLS.
  Imeli so tudi
  realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
  KI JE VKLJUČEVAL:
  – versko etično, družinsko – vzgojo,
  – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
  izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
  kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
  – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
  Osnovne info o vrlih in krepostnih
  ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
  dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
  O začetni
  organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
  pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
  Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
  P.S.
  ZLATA KNJIGA “ORLOV”
  FRANC TERSEGLAV, 1910.

  https://www.slovenska-biogr
  SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

  IZ MOJE “SLOVENIANE”

  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”
  BRATOM ORLOM !
  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner
  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

 • Beličič

  Opasan!Kot Jelinčič v zlatih letih!

  • Janez Kepic-Kern

   še 1x
   ŠALA
   Si imel pa srečo, da so te našli v tistem grabnu in te odpeljali v
   VETERINARSKO BOLNICO v Mestnem logu pri MURGLAH.
   Saj
   si bil – TI? – tisti človek – pacient na VETERINI ? A ne? L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA
   P.S.
   SE TI OPRAVIČUJEM, ČE SE MOTIM.
   KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  Malo oddiha s ponovitvijo poučne – šale
  O TEM
  KAJ SE LAHKO ZGODI ČLOVEKU.
  KI POGOSTO IN NEPREVIDNO
  HODI
  PO LJ BARJU, PRI – MURGLAH
  IN MESTNEM LOGU.
  Nevarnih grabnov z blatno vodo in ostalih pasti za neprevidne je na LJ BARJU, MESTNILOG-MURGLE
  res veliko.
  Verjetno “naš” provokator, mnogoimenski IZTOK PUŠNIK
  je hodil okrogMestnega loga – MURGEL
  in
  ZGODILO SE MU JE TOLE:
  TA REVEŽ
  NA TERAPEVTSKI MIZI “VETERINE” V MESTNEM LOGU-MURGLE, LJ?
  A SI BIL TI ? A ne – IZTOK PUŠNIK=BELIČIČ? ITD.
  ŠALA

  NA TERAPEVTSKI MIZI
  V VETERINARSKI BOLNIŠNICI V MESTNEM LOGU – PRI MURGLAH, barjanski rob Ljubljane
  leži en še kar šport
  a čisto zmahan, moker in od barjanskega blata umazan – tip, moški cca 60 let.
  URGENTNO
  SO MU V VETERINARSKI BOLNICI – PRAZNILI ŽELODEC IN PLJUČA,
  KER JE PREJŠNJI VEČER
  MALONE UTONIL
  IN SE SKORAJ ZADUŠIL
  V ENEM VODE IN BLATA POLNEM BARJANSKEM JARKU-GRABNU – PRI MURGLAH,
  KI NISO DALEČ
  OD VETERINARSKE BOLNICE – Mestni log, v LJ.
  MOŽAKAR
  NA MIZI – ODPRE OČI,
  ZBEGANO POGLEDA OKROG SEBE,
  ZAGLEDA V KOTU ORDINACIJE – NEKAJ PRIVEZANIH PSOV
  IN
  VPRAŠA MOŠKEGA V BELEM OB SEBI:
  “Kje
  za vraga – pa sem? Kaj pa so tisti psi tukaj?”
  Moški v belem reče”
  “JA V VETERINARSKI BOLNIŠNICI – MESTNI LOG – STE”
  PACIENT,
  BLATNI ŠPORT MOŠKI SE POKRIŽA – IN
  ZATULI”
  “JA – ZAKAJ SEM PA V VETERINARSKI BOLNIŠNICI? Jaz sem- ja – človek”
  in doda:
  “NO, VSAJ ZDI SE MI, DA SEM – ČLOVEK” L.R. jANEZ K. kERN KOMENDP.S.
  P.S.
  KONEC ŠALE.
  1.DEL
  se bo nadaljevalo

  • Janez Kepic-Kern

   TRETJI DEL ŠALE
   O VSEH,
   KI IMAJO ČUDNA POTA
   PO LJ BARJU, V MURGLE ITD
   TER O “VETERINI” V MESTNEM LOGU.
   ŠALA
   3. DEL

   NE VEČ BLATNI,
   ŽE OČIŠČENI ČLOVEŠKI PACIENT – V VETERINARSKI BOLNICI
   reče
   VETERINARJU V BELEM – – PO ŽE PREJETI
   “KONJSKI INJEKCIJI:
   ” zdaj se pa že spomnim, kaj je bilo včeraj – V MURGLAH.
   šEL SEM K MOJIM “ŠEFOM”
   PO NAVODILA IN PO KAK DENAR. pa ni bilo – NIČ.
   SAMO JAMRALI SO, KAKO SLABO JIM GRE, PA DA JAZ PREMALO NAREDIM ZANJE I.TD.”
   Sem slabe volje – kar odšel.
   Ampak sem – SE ZGUBU. Tam v MURGLAH – so vse tiste nizke hiše enake.
   HOTEL SEM SI SKRAJŠATI POT DO MOJEGA AVTA .

   – SEM SKOČIL ČEZ EN GRABEN.
   Ampak je bilo mračno, rob grabna pa blaten – PA SEM ZDRSNIL V TISTO BLATNO BROZGO”
   VETERINAR reče:
   ” ja verjetno je bilo res tako. Poln želodec in pljuča – blatne vode – ste imel”
   NIČ VEČ
   BLATNI PACENT
   SE VESELO – POKRIŽA IN REČE: ” Hvala Bogu na višavah,
   da me je rešil.
   NIKOLI VEČ NE GREM V MURGLE
   IN V TISTO – BLATO”
   NIKOLI VEČ – NOČEM BITI – KONJ” In odide iz “VETERINE” L.R. Janez K. Kern KOMENDA
   P. S.
   KONEC ŠALE
   o človeškem pacientu
   na VETERINI, Mestni log, MURGLE
   PODOBA “VETERINE” MESTNI LOG, MURGLE
   https://www.google.com/sear

  • Janez Kepic-Kern

   ŠE
   DRUGI DEL ŠALE
   O GRABNIH NA LJ BARJU, PRI MURGLAH,
   O VETERINI V MESTNEM LOGU ITD.
   ZANIMIVO.
   ŠALA
   2.DEL
   O ČLOVEKU
   PACIENTU V VETERINARSKI BOLNIŠNICI – MESTNI LOG
   MURGLE PRI LJ.

   VETERINAR – V BELEM, reče blatnemu pacientu, ki je čisto histerčen:
   “ZDAJ SE PA UMIRITE, VSE JE OK.
   LEŽAL STE ŽE SKORAJ MRTEV V ENEM BARJANSKEM GRABNU – PRI MURGLAH
   PAR STO METROV PROČ OD TU – PRI MURGLAH
   pa so vas neki mimoidoči izvlekli in vas pripeljali
   k nam na VETERINO, ker smo čisto blizu MURGEL.
   BLATNI PACIENT
   reče:
   “JA SE SPOMNIM,DA SEM ŠEL VČERAJ – PO EN DENAR – V MURGLE”.
   VETERINAR
   V BELEM ŠE REČE:
   “ZDAJ PA MIRUJTE. Iz vas smo izpupmpali VELIKO BLATA IN BLATNE VODE.
   Zdaj vam moram dati
   ŠE INJEKCIJO, DA NE STAKNETE KAKE OKUŽBE; SEPSE”
   BLATNI
   pacient gleda OGROMNO INJEKCIJO V VETERINARJEVIH ROKAH
   in skoraj
   JOKAJOČ; PRESTRAŠEN VPRAŠA:
   “A,
   a je tole KONJSKA injekcija, ko je tako velika?”
   VETERINAR
   flegmatično reče: : “INJEKCIJA JE RES – TAKA – ZA KONJE.
   A dozo sem za 4x zmanjšal”
   BLATNI PACIENT
   – SE POKRIŽA – in reče: “GOSPOD ZDRAVNIK – VETERINAR, SAJ VAM ZAUPAM.
   Ampak – a bo delovalo? Tako se bojim umreti. SEPSA JE GROZNA STVAR”
   VETERINAR
   SE GROMKO ZASMEJE:” N*Č BAT – MED KONJI IN LJUDMI NI VELIKIH RAZLIK”
   BLATNI
   pacient se še enkrat pokriža
   in reče:” JA, KAR NAJ BO KAR BO, SAJ SEM RES -EN KONJ”. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
   P.S.
   KONEC 2. DELA ŠALE
   O ČLOVEŠKEM PACIENTU
   V VETERINARSKI BOLNICI

   Veterina Mestni log, LJ
   https://www.google.com/sear

 • Janez Kepic-Kern

  POLITIKA, !
  VSAKA – OZ. NOBENA POLITIKA
  NIMA DOLGOROČNE PERSPEKTIVE !
  BREZ
  PRAVE KULTURE, ŽETIKE, POŠTENJA, MORALE
  IN HKRATI TUDI BREZ OBČUTKA – ZA UPRAVIČENE INTERESE POSAMEZNIKA
  BREZ
  SKLADNOSTI Z NARAVO, S KVALITETNIMI STARIMI IN SODOBNIMI ZNANJI ITD.

  VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
  VERJETNO ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA
  EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.- KI JE VZPODBUJAL IDEOLOŠKI NAČIN GLEDANJA !

  Življenje pa ni – ideologija

  pač pa
  realna stvar – način kako ljudje živimo.
  živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

  “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
  praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
  VREDNI SO
  VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
  “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

  Jaz sem odločen zagovornik podpore dosedanji SDS,
  ki ima celo vrsto dobrih poslancev,
  ki se je že doslej nad 20 let vztrajno borila
  proti raznoraznim vsiljevanjem ex KP; ZJ.jev
  in ima za vodjo
  res pravega osamosvojitelja, cenjenega gosppoda Janeza JANŠO.
  Je pa res, da je treba stranke, ki jim gre v prvi vrsti
  za nas SLOVENCE – ŠE OKREPITI.
  Saj žal ravno NSI nam z vprašlivima Lj. NOVAK in “čudnim” M. TONINOM
  NAM SLOVENCEM – NI NITI NAJMANJ – V OPORO.
  Jaz
  Janez Kepic-Kern – zlasti SDS-ju predlagam,
  da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

  – vzgleduje – po uspešnih

  množičnih
  in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
  ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
  MOJ
  PREDLOG JE RESEN !
  Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

  DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
  D R U Š T V O
  “ORLI” DR. J. E. KREKA

  – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
  ORGANIZIRANI

  KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK – SDS, NSI, SLS.
  Imeli so tudi
  realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
  KI JE VKLJUČEVAL:
  – versko etično, družinsko – vzgojo,
  – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
  izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
  kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
  – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
  Osnovne info o vrlih in krepostnih
  ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
  dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
  O začetni
  organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
  pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
  Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
  P.S.
  ZLATA KNJIGA “ORLOV”
  FRANC TERSEGLAV, 1910.

  https://www.slovenska-biogr
  SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

  IZ MOJE “SLOVENIANE”

  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”
  BRATOM ORLOM !
  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner
  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

 • Beličič

  Malega rabiš če hočeš bitko! Brez bitke je dolgčas!

  • Janez Kepic-Kern

   ŠALA
   Si imel pa srečo, da so te našli v tistem grabnu in te odpeljali v
   VETERINARSKO BOLNICO v Mestnem logu pri MURGLAH.
   Saj
   si bil – TI? – tisti človek – pacient na VETERINI ? A ne? L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA
   P.S.
   SE TI OPRAVIČUJEM, ČE SE MOTIM.
   KONEC ŠALE

   • Beličič

    Jaz ja mali!Si že mislil da si ti!Janez jaz tebe vsaki večer sanjam,ko ga žlajfram!

 • xtc

  Nisem proti,je prav,da se stehtajo realno vendar pa mislim ,da b s morali na DZ volitvah.

 • Kapodistrias

  S programsko osnovo je vse čisto v redu. Večino tega imajo v programu tudi ostale tkim. desne stranke. Nekoliko bolj je poudarjeno zavzemanje za identiteto Slovenije in Evrope s svojimi izvirnimi načeli, kar je tudi dobro. Skratka, v načelu vse dobro. Res pa je tudi, da gre za drobljenje sil na demokratičnem polu.

  • tomnidari

   Ne! Gre za načela, ki jih SDS že leta tepta! Tepta jih pa samo zato, da vrhovni ostane vrhovni!

   • Kapodistrias

    Malo čudna logika: SDS že leta tepta neka načela (katera?), še vedno pa je daleč najmočnejša stranka, in teptala naj bi jih, da bi vrhovni ostal vrhovni; ta pa na volitvah prejema od vseh največ glasov. Če ste njihov član, reagirajte, če pa niste, izbiro prepustite njenim članom. Tako preprosto je to!

 • Viktorh

  Antonius
  “Spoštovani Viktorh, na povezavi pošiljam sliko početja Ušajeve, kaj je za hrbtom SDS ves čas pripravljala, če ji SDS ne bo dodelil prvega mesta med svojimi kandidati za v evropski parlament.”

  Daj, pojasni tu javno, kdo si lažnivec, potuhnjeni, ki se ne upa podpisati

  • tomnidari

   Saj sploh ni važno! Janša bi lahko že zdavnaj častno priznal udbomafiji svoj poraz in bi s tem dejanjem udbomafijo porazil! Namenoma ali ne, tega ni storil, račun pa plačujemo neto davkoplačevalci!

 • Viktorh

  Antonius, lažnivi komentator na Nova24tv oglasi se in pojasni svoje trditve o
  @LucijiUsaj

 • Get Smart

  DRŽAVNI ZBOR Republike Slovenije je »zakonodajno telo« = ZAKONODAJALEC. Je tisti del državne celote, ki sprejme ZAKON, po katerem bomo državljani živeli. Zakone sprejme VEČINA poslancev v DRŽAVNEM ZBORU. Če in ko je država OKUPIRANA, kot je Slovenija, in si OKUPATOR v DRŽAVNI ZBOR namesti svoje lutke, »vojake revolucije«, kot jim pravi tov. Milan KUćAN, oz. »nove obraze«, kot jim pravi propagandni stroj MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, potem vam ta ZLOČINSKA banda kroji življenje. Ravnokar o vašem življenju uradno odločajo DOKAZANO lopovske lažnive lutke, ki slišijo na ime:
  lmŠARAC, Socialni demokrati=SD, DeSUS, Levica, SABratušak.
  Ta sekta zločincev še ni delala za človeka, ne dela in ne bo delala, ker je sekta samoimenovanih in z deli DOKAZANIH »smrtnih sovražnikov ljudi« in njen smisel obstoja je PARAZITIRANJE NA ČLOVEKU, izkoriščanje človeka.
  Človek se MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE lahko osvobodi na dva načina:
  1. – MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske kreature zbrcaš ven iz državnih uradov in jih namestiš na DOB, na IG in na ostale primerne kraje za njihovo bivanje,
  2. – greš na VOLITVE, oddaš svoj glas za LJUDI (in seveda obvezno nadzoruješ ŠTETJE, ker zaenkrat še vedno štejejo MURGL JUGOKOMI kreature, ki totalno okupirajo državo), nakar pa z VEČINO GLASOV LJUDI v DRŽAVNEM ZBORU sprejmeš ZAKONE, po katerih MURGL JUGOKOMI zločince namestiš na DOB, IG itd., ter sprejmeš še ostale zakone, ki so v DOBROBIT LJUDI, kot ste lahko že videli v obdobju 2004–2008, ko smo se ljudje delno in začasno OSVOBODILI okupacije zločinske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.
  Naloga osveščenih ljudi je, če si želite SVOBODE in ČLOVEKU DOSTOJNEGA ŽIVLJENJA, da budite in osveščate še neosveščene, saj za izvedbo osvoboditve nujno rabite osveščene ljudi, seznanjene z RESNICO o MURGL JUGOKOMUNISTIČNINIH uničevalcih Slovenije, za katere SVOBODNA Slovenija ni opcija, kot dokazujejo in celo priznavajo.

  • Get Smart

   DOLG DRŽAVE SLOVENIJE
   .
   2004–2008 = Janez Janša = EDINIČ ZNIŽAN dolg je 8 milijard €
   ————————————————————-
   2008–2011 = BORAT POHAR SD+Zares…= MURGL KOMI JUGA =dolg= 17 milijard €
   2011–2014 = BRATUŠAK = POZITIVNA MURGL JUGOSLAVIJA =dolg= 30 milijard €
   2014–2017 = Scmera MURGLjugokomunističnega CENTRA =dolg= + 31 milijard €
   2018–2019 = ŠARAC + SD + Levica + DeSUS + SMC + SAB =dolg= + 32 milijard €
   —-
   In zdaj se vprašajte, kaj ste kupili, kaj ste dobili, kaj ste »VZELI NA KREDIT«, da zdaj odplačujete DOLG, ki vam ga je nabila MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA?
   Nič.
   Ker MURGL KOMI JUGA ves denar porabi za »očuvanje tekovina revolucije« =
   = »… pola sebi, pola ŠARCU daje nje …« =
   – pol si MURGL KOMI JUGA naloži na svoje (FORUM 21) in na gazdine=kaviaržidoKOMINTERN OAZNE račune Amsterdama, Luxemburga, Kanalov … skratka od Beograda, preko Cipra i tako dalje do tokija nje, in s tem NAROPANIM denarjem zdaj »kao kupujejo« nekoč naša podjetja (mercator, merkur, gorenje, iskra, vso mlečno industrijo, vso mesno industrijo, PIVO, vodo, mineralno vodo … VSE časopise (delo, dnevnik, večer, NEDELJSKI DNEVNIK …) vse REVIJE (vse lejdi, obraze, jane, one … MLADINE …), 99,99 % radijskih postaj, TV-postaje= POP-kanalizacije, planete … vse nje, TOTALITARIZEM pač:
   »… sve je ovo naše i nečemo nikome dozvoliti da nam dira to…«),
   – pol pa porabi za tekoče poslovanje OKUPACIJSKEGA aparata = za LAŽNIVE in LOPOVSKE ŠARCE, BORATE, SMCmere, DeSUS-LDS-karele-viktore, Levice, SABRATUŠKE, đupljane JANKOVIćE, ARSENOVIćE, KONTIćE i tako dalje do tokija nje in na tisoče in tisoče FEJK URADOV, ki imajo svoje kao direktorje, podirektorje, sekretarje sekretov … pa vse do pete lige WATCHDOGOV oz. po KUćANOVO »vojakov revolucije«, ki »za piškotek« iz MURGL JUGOKOMI garaž usmrajujejo splet z MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI iztrebki, torej blatenjem ljudi, blatenjem Slovenije, blatenjem Slovenstva in vseh sort ostalih LAŽI, s katerimi gradijo svojo sužnjelastniško MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   • Get Smart

    Leta 2004 smo se državljani Slovenije vsaj delno osvobodili MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE:
    – po 4 letih poštenega dela Janeza Janše (SDS, 2004–2008) ZA SLOVENIJO,
    je dolg znašal le še 21 % BDP-ja oz. 8 MILIJARD €.
    Pa nižji davki,
    pa manj davkov,
    pa REALNA rast plač in pokojnin,
    pa nižji stroški,
    pa brez nepotrebnih stroškov tipa LDS nalepk za avte,
    pa za 100 % nižje cene vinjet,
    pa za 100 % nižji stroški za vrtec,
    pa za 100 % nižje notarske tarife,
    pa za 100 % nižja brezposelnost itd. itd. itd. itd.

    Torej je za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO nastopil čas za odločno REVOLUCIONARNO AKCIJO: »veliki pok« = »patrija« = »sfukovanje« = »teþihovanje« … (tazadna pojma sta iz bogatega besednega zaklada nepismenega tovariša sinćeta nepismenega psevdooficirja JUGOKOMUNISTIČKE ARMIJE, ki je MURGL JUGOKOMI CENTRALNI KOMITE nastopil na mesto vrhovnog tepihovaoca i sfukovaća (kao predsednika Vrhovnega sodišča) nje:
    »Sloveniju tepihovati« in »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!«).
    In »on dela nje«, MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA to dela, »TEPIHUJE« Slovenijo in »sfukava» ljudi v Sloveniji.

    SD DeSUS ŠARAC bratušak LEVICA sholtes LDS zares SMC … = vse to so le PREIMENOVANJA in “novi obrazi” ene in edine MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

    Pamet v glavo.

 • freedomfighter

  Komentator ali.provokator garfi spet brise svoje neumne komentarje…v zadnjem je reagana in thacerjevo oznacil za komunista

 • Get Smart

  Ja, provokator, tovariš REGAN in tovarišica TAČER sta oba kaviržidoKOMINTERNISTIČNI lutki, torej sta poenostavljeno KOMUNISTA.
  Torej je tisti komentator napisal RESNICO, ne pa neumnost, kot mu neumnež podtikaš lastno neumnost.
  .
  Oba so nastavili rdeči šildi, roke felerji itd., ki furajo kaviaržidoKOMINTERNO, seveda pa za ritarde dajo svojim »novim obrazom« kao nova imena:
  socialci liberalci libertarci laburisti, konzervisti … drkalisti isti isti isti, ker vsi ti so DEJANSKO kaviaržidoKOMUNISTI.

  • Get Smart

   SOCIALIZEM = MURGL JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
   = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
   = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
   so vse po vrsti onanije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
   ki so vse po vrsti IZUMI = TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
   =SUŽNJELASTNIŠTVO =
   =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

   Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
   = FORUM 21 =
   = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
   predsednik pa je MILAN KUćAN,
   ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
   in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
   = uradno preimenovan v LDS =
   DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
   i tako dalje do tokija,
   pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
   = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • MižekFiga

  Pozdravljam novo DOMobransko ligo in stranko !!!