fbpx

V stranki Glas pričakujejo podporo tistih, ki imajo otroke, vnuke in družine na vrhu svojih vrednot

Metka Zevnik in Aleš Primc iz iniciativnega odbora za stranko Glas za otroke in družine sta objavila poziv k ustanovnemu članstvu v stranki. Kot je ob tem pojasnila Zevnikova, pričakujejo podporo tistih, ki imajo otroke, vnuke in družine na vrhu svojih vrednot. Osnutek programske deklaracije obsega 38 točk, njegovo vodilo pa je ‘Upajmo si’.

Zevnikova in Primc sta poziv k članstvu v stranki z imenom Glas za otroke in družine in s skrajšanim nazivom Glas pred dnevi objavila na spletni strani Gibanja za otroke in družine.si. Vanjo vabita tiste, ki želijo, da bi bila Slovenija “bolj Bogu, življenju, otrokom, mladim, družinam in starim staršem prijazna”.

Gasili so požare nenormalnih levičarskih zakonikov
“Glas za otroke in družine, ki bo v kratkem nova politična stranka, bo povezovalna, saj izhajamo iz široke družbene koalicije dveh družinskih referendumov, ko smo gasili požare nenormalnih levičarskih družinskih zakonikov,” je  poudarila Zevnikova.

Kot je pojasnila, bodo vse to zamenjali s “soustvarjanjem normalnih zakonov za dobro vseh nas”. Zavezniki bodo tam, kjer bodo lahko soustvarjali lepšo prihodnost vseh družin, kjer bodo v zakonodajo lahko vnašali varovanje družine in življenja, spoštovanje družinskih vezi, vzgojo otrok po vrednotah njihovih staršev, možnosti za mlade in podjetnike ter varnost za starejše. Prav tako se bodo zavzemali za to, da bi človek od poštenega dela lahko dostojno živel, je še navedla Zevnikova.

Osnutek programske deklaracije, ki jo bodo člani potrjevali na ustanovnem kongresu, sicer obsega 38 točk, njegovo vodilo pa je ‘Upajmo si’. Poleg opisanih izhodišč v njem med prednostnimi vrednotami navajajo tudi spoštovanje slovenske kulture, dela, nedeljskega počitka in krščanstva, nesprejemljivost “poseganja po življenju nerojenih otrok, bolnih in ostarelih”, spodbujanje večje rodnosti in pravičnega pravosodja.

A. R., STA