fbpx

V UKC Ljubljana možno cepljenje brez naročanja vse do 20. avgusta

Na cepljenje brez naročanja se lahko odpravite tudi na urgenco UKC Ljubljana (Foto: STA)

Zaradi povečanega zanimanja za cepljenje so se v UKC Ljubljana odločili za premestitev cepilnega mesta iz glavne avle na urgenco. Na cepljenje brez naročanja se lahko odpravite vsak delovnik med 8. in 20. uro, na voljo pa bodo cepiva Pfizer, Janssen in Moderna. Koordinatorica cepljenja v UKC Ljubljana Tatjana Trotovšek je pojasnila, da želijo na cepljenje privabiti vse, zato so tudi odprli 12-urno dostopno točko. “Pridite vsi, da se osvobodimo mask in vrnemo v življenje, kakršnega smo bili navajeni pred epidemijo,” je pozvala. V tem tednu so sicer za cepljenje otrok od 12. leta starosti registrirali tudi cepivo Moderna, ki je enakovredno cepivu podjetja PfizerBioNTech. “Tako lahko z Moderno cepijo tudi otroke, nosečnice, doječe matere,” je pojasnila Trotovškova.

Iz UKC Ljubljana so sporočili, da bo cepljenje proti covidu-19 brez naročanja potekalo do 20. avgusta, vsak delovnik od 8. do 20. ure, in sicer za vso populacijo, tudi otroke od 12. leta starosti. Iz UKC so še sporočili, da so morali cepilno mesto zaradi velikega odziva preseliti iz glavne avle na urgenco, cepljenje na tej lokaciji so začeli s ponedeljkom, 2. avgusta ob 8. uri.

Kot je v izjavi za medije dejala vodja službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb v UKC Ljubljana Tatjana Mrvič, so približno deset dni cepili v glavni avli UKC Ljubljana, ker pa je tam vroče in so še druge aktivnosti, so se odločili, da cepilno mesto preselijo na vrh dovoza na urgenco UKC, kamor je neposreden dostop iz Njegoševe ulice. Mrvičeva je še poudarila, da cepijo vse, ki to želijo, celotno populacijo.

Zaradi povečanega zanimanja za cepljenje je urgenca novo cepilno mesto v UKC Ljubljana. (Foto: STA)

Posameznik lahko pride na to cepilno mesto po prvi ali pa tudi po drugi odmerek, če je bil s prvim cepljen že drugje. Takoj po cepljenju so podatki vneseni v bazo. “Na tem cepilnem mestu vsak lahko dobi tudi digitalno potrdilo z opozorilom, kdaj je veljavno,” je pojasnila Mrvičeva.

Cepivo Moderne je na voljo za otroke od 12. leta starosti
Kot je za STA še povedala koordinatorica cepljenja v UKC Ljubljana Tatjana Trotovšek, želijo na cepljenje privabiti vse, zato so tudi odprli 12-urno dostopno točko. “Pridite vsi, da se osvobodimo mask in vrnemo v življenje, kakršnega smo bili navajeni pred epidemijo,” je pozvala. V tem tednu so sicer za cepljenje otrok od 12. leta starosti registrirali tudi cepivo Moderna, ki je enakovredno cepivu podjetja Pfizer(BioNTech. “Tako lahko z Moderno cepijo tudi otroke, nosečnice, doječe matere,” je pojasnila Trotovškova.

Urnik cepljenja v UKC Ljubljana (Vir: UKC Ljubljana)

V tem tednu vsak delovni dan med 8. in 10. uro poteka cepljenje s cepivom Moderna, med 10. in 17. uro s cepivom PfizerBiontech (cepivo Janssen je na voljo samo v ponedeljek ob tej uri), med 17. in 20. uro pa bo za cepljenje ponovno namenjeno cepivo Moderne.

Sara Rančigaj