[Iz minute v minuto] Na evropskih volitvah je prepričljivo zmagala skupna lista SDS+SLS!

Janez Janša z ženo Urško na volišču.

Zmagovalka volitev je skupna lista SDS+SLS: lista je osvojila 26,4 odstotka glasov ali 3 mandate v Evropskem parlamentu. Druga je Židanova SD (dva mandata oziroma 18,57 odstotka glasov), tretja pa LMŠ (15,61 odstotka glasov). En mandat so osvojili v NSi (11,1).

23.00 Zmagovalka volitev je skupna lista SDS+SLS: lista je osvojila 26,4 odstotka glasov ali 3 mandate v Evropskem parlamentu, je sporočila Državna volilna komisija. Zmagovalka volitev je skupna lista SDS+SLS: lista je osvojila 26,4 odstotka glasov ali 3 mandate v Evropskem parlamentu. Druga je Židanova SD (dva mandata oziroma 18,57 odstotka glasov), tretja pa LMŠ (15,61 odstotka glasov). En mandat so osvojili v NSi (11,1), je sporočil predsednik Državne volilne komisije Anton Gašpar Frantar. Izidi so še delni in neuradni. Ostale stranke in liste, ki so nastopile na volitvah, niso osvojile sedežev v Evropskem parlamentu. Levica je prejela 6,34 odstotka glasov, DeSUS 5,65 odstotka, SNS 4,02 odstotka, SAB 4,02 odstotka, Zeleni Slovenije 2,08 odstotka, DOM 1,71 odstotka, Povežimo se 1,64 odstotka, SMC 1,58 odstotka, ZSi 0,68 odstotka in DD 0,52 odstotka.

Volilna udeležba je bila po zadnjih podatkih 28,29-odstotna.

21.49 Udeležba na današnjih volitvah v Evropski parlament v Sloveniji bo nekoliko višja kot pred petimi leti. Po zadnjih podatkih, ki pa še niso dokončni, je namreč na volišča prišlo 25,45 odstotka volivcev, največ v volilni enoti Ljubljana Center, najmanj pa volilni enoti Maribor.

21.14 “Trije poslanci so več kot dobro za slovenski politični prostor glede na to, da imamo samo osem poslancev v evropskem parlamentu,” je dejal nosilec skupne liste Milan Zver. Sam verjame v dober rezultat, kot so skupni listi SDS in SLS napovedovale tudi javnomnenjske ankete pred volitvami. “V zmago sem prepričan,” je dejal. Po njegovem mnenju bi lahko njihova lista dobila celo štiri poslance. Zavezništvo s SLS se zdi Zveru tudi dobra naložba za prihodnost, kajti “ne gre le za evropske volitve”. Ga je pa razočarala volilna udeležba, saj je bilo v volilno kampanjo vloženega kar nekaj denarja, tudi na nacionalni ravni. Zlasti mladi menijo, da njihov glas ne šteje veliko na evropskih volitvah, je dejal in menil, da v Sloveniji očitno potrebujemo neko nacionalno strategijo, kako povečati udeležbo na volitvah.

21.10 Desnosredinska EPP naj bi po prvih ocenah dobila 173 od 751 sedežev v Evropskem parlamentu in tako ostala najmočnejša politična skupina, a dobila naj bi 44 sedežev manj, kot jih ima sedaj. Na drugo mesto naj bi se znova uvrstili socialdemokrati (S&D) s 147 sedeži, kar je prav tako padec v primerjavi s sedanjim stanjem, ko jih imajo 40 več. Na tretje mesto naj bi se prebili liberalci (Alde) s 102 sedežema, kar je 34 več, kot jih imajo sedaj. Liberalci so sedaj na četrtem mestu, nov izid pa že vključuje tudi rezultat stranke francoskega predsednika Emmanuela Macrona.

Zelenim prve ocene napovedujejo 71 sedežev, kar je za 19 sedežev več, kot jih imajo sedaj. S tem bi se uvrstili na četrto mesto. Prav tako pa se znatno boljši rezultat napoveduje skrajno desni koaliciji, Evropi narodov in svobode (ENF), ki naj bi dobila 57 sedežev, kar je 20 več, kot jih ima sedaj. Tudi evroskeptična skupina Evropa svobode in neposredne demokracije (EFDD) naj bi dobila 17 sedežev več, kot jih ima sedaj, in sicer 58. Prav tako 58 sedežev naj bi dobili zmerno evroskeptični Evropski konservativci in reformisti (ECR), kar pa je zanje precejšen padec, saj jih imajo zdaj 76.

20.00 Po vzporednih merjenjih agencije Parsifal je največ glasov prejela lista strank SDS+SLS (24-25%), drugo mesto bi osvojila LMŠ (19-21%), na 3. mestu je SD (17-19%), 4. mesto bi osvojili v N.Si (7-9%), sledi Levica, ki bi prejela med 6 in 8 odstotki, v igri je tudi DeSUS (6-8%).

19.20 Javnomnenjske raziskave so skupni listi SDS in SLS napovedovale dober rezultat, ampak počakati je treba do 23. ure, ko bodo znani izidi edine prave ankete – volitev, je v prvem odzivu po zaprtju volišč na evropskih volitvah za TV Slovenija dejala sekretarka volilnega štaba SDS in SLS Maja Tominc Žerak. Kot je dejala, pričakujejo dober volilni izid, tudi odzivi s terena so dobri, predvsem so pozitivni odzivi na to, da sta stranki na evropskih volitvah nastopili s skupno listo, je poudarila. Želijo si vsaj ponovitev rezultata izpred petih let, ko je SDS dobila tri evropske poslance.

Glede volilne udeležbe je poudarila, da so si skozi celotno kampanjo prizadevali, da bi bila ta čim višja. Trenutne napovedi do 16. ure so pokazale dve odstotni točki višjo udeležbo, česar so veseli, to kaže proevropsko držo volivcev, ki so po njihovi oceni prepoznali, da je pomembna tudi EU.

19.11 Prvi delni izidi volitev poslancev Republike Slovenije v Evropski parlament bodo javno razglašeni z izjavo za javnost v medijskem središču v Cankarjevem domu v Ljubljani in objavljeni ob 23.00 uri, so sporočili z Državne volilne komisije.

18.59 Romunski volivci danes v več evropskih mestih, med drugim v Bruslju in Münchnu, v dolgih vrstah čakajo pred volišči, kjer lahko volijo na evropskih volitvah, obenem pa oddajo glas tudi na dveh referendumih o korupciji. Referendum je sklical romunski predsednik Klaus Iohannis zaradi vladnih pravosodnih reform, ki naj bi po njegovih besedah onemogočile preganjanje nekaterih politikov zaradi korupcije. Podobno zaskrbljena zaradi tega je tudi Evropska komisija.

18.59 V Bolgariji je na današnjih evropskih volitvah, sodeč po projekcijah volilnih izidov, prepričljivo slavila vladajoča konservativna stranka Gerb premierja Bojka Borisova. Prejela naj bi okoli 33 odstotkov glasov, pred opozicijskimi socialisti, ki se jim obeta okoli 23 odstotkov glasov, je poročala bolgarska televizijska mreža bTV.

18.59 V Grčiji je na današnjih evropskih volitvah največ glasov zbrala konservativna Nova demokracija, kažejo prve projekcije. Po poročanju grškega radia ERT je Nova demokracija dobila okoli 32 odstotkov glasov, vladajoča leva stranka Siriza pa je prvič po letu 2014 zabeležila poraz na kakih volitvah ter s 27 odstotki glasov pristala na drugem mestu.

18.55 V Nemčiji so na evropskih volitvah koalicijske stranke, konservativna unija CDU/CSU in socialdemokrati (SPD), utrpele hude izgube. CDU/CSU ostaja na prvem mestu s 27,5 odstotka podpore, kar je osem odstotnih točk manj kot pred petimi leti, sledijo pa Zeleni z 20,5 odstotka podpore, je razvidno iz projekcij televizij ZDF in ARD.

18.29 Največ vprašanj o tem, kako voliti na evropskih volitvah, je na posebno spletno stran Evropskega parlamenta, poimenovano Howtovote, prišlo iz Italije. Od skupaj okoli štiri milijone vprašanj jih je kar milijon namreč prišlo iz te države, danes poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

18.21 Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka do danes do 17. ure prejela 29 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka. Za 18 obvestil so takoj ugotovili, da ne gre za kršitev volilnega molka, Inšpektorat RS za notranje zadeve pa obravnava 11 zadev, za katere obstaja sum, da gre za kršitev volilnega molka.

17.38 Po podatkih OVK je na volitvah poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament na voliščih v Sloveniji do 16. ure glasovalo 312.159 volivcev oziroma 18,31 % vseh volilnih upravičencev. Na volitvah v Evropski parlament leta 2014 pa je do 16. ure glasovalo 16,14 odstotka. Najvišja volilna udeležba do 16. ure je bila v 3. volilni enoti Ljubljana Center in sicer 20,61 odstotkov vseh volivcev. Najnižja volilna udeležba je bila v 7. volilni enoti Maribor, 15,56 odstotkov vseh volivcev.

17.35 V Avstriji, ki se sooča z notranjepolitičnimi pretresi, pričakujejo prvič po letu 1996 več kot 50-odstotno udeležbo.

17.14 Predsednik NSi Matej Tonin je na današnjih evropskih volitvah glasoval na volišču v Lazah v Tuhinjski dolini, kamor je prišel skupaj s svojo družino. Kot je ob dejal v izjavi za medije, so zanje današnje volitve praznik. Ob tem je ocenil, da je volilna kampanja tekla zelo dobro.

16.00 V Cankarjevem domu v Ljubljani se je za predstavnike medijev ob 16. uri odprlo medijsko središče, v katerem bodo lahko vse do ene ure zjutraj spremljali volitve slovenskih predstavnikov v Evropski parlament. Akreditiranih novinarjev je približno 240, med njimi je deset predstavnikov tujih medijev.

15.30 Evropska poslanka Patricija Šulin se je danes udeležila glasovanja za evropske volitve na volišču v Novi Gorici.

14.47 Kandidatka in aktualna evropska poslanka Romana Tomc je danes glasovala na svojem volišču v Ljubljani, v Osnovni šoli Oskarja Kovačiča. “Zadnjih 5 let sem se z državljani srečevala na različnih lokacijah po Sloveniji. Prisluhnila sem njihovim željam, prošnjam in morebitnim težavam. V parlamentu sem skušala predstaviti njihove poglede in si prizadevala poiskati ustrezne, evropske rešitve. Za naš narod, za Slovenijo. V kampanji sem od ljudi dobila neprecenljivo energijo in zagon, za kar se jim iskreno zahvaljujem. Danes volim za našo prihodnost, za naše vrednote, za močno Slovenijo v Evropi,” je izpostavila.

Image may contain: 1 person, sitting

14.45 Predsednik SLS Marjan Podobnik je po današnjem glasovanju na volišču v Velikih Laščah v izjavi za STA poudaril, da je bila kampanja na tokratnih evropskih volitvah “precej klasična”. Dodal je, da bi si želel več odprtih razprav o neizkoriščenih priložnostih Slovenije v povezavi z EU, kot na primer pri črpanju evropskih sredstev.

14.40 V Franciji je do opoldneva prišlo na volišča nekaj več kot 19 odstotkov volilnih upravičencev, kar je dobre tri odstotne točke več kot leta 2014, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na Madžarskem so do 11. ure zabeležili nekaj več kot 17-odstotno volilno udeležbo, medtem ko je pred petimi leti do te ure prišlo na volišča 11,5 odstotka volilnih upravičencev. Po ocenah analitikov je bila vladna stranka Fidesz premiera Viktorja Orbana najverjetneje uspešnejša pri mobilizaciji volivcev na podeželju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Image may contain: 2 people, crowd and outdoor

V Romuniji so v šestih urah po odprtju volišč zabeležili skoraj 20-odstotno volilno udeležbo. Pred petimi leti je bila ta v tem obdobju le 12,5-odstotna.

Tudi na Cipru in na Hrvaškem se kaže nekoliko višja volilna udeležba kot na zadnjih volitvah. Na Cipru je do poldneva glasovalo 19 odstotkov volilnih upravičencev, na Hrvaškem pa slabih deset odstotkov. V Sloveniji je bila volilna udeležba do 11. ure približno enaka kot na prejšnjih evropskih volitvah.

13.50 V krogu najdražjih je svoj glas oddaja tudi kandidatka na listi SDS+SLS Alja Domjan. “Zelo čustveno in v dobri družbi. Doma, tam kjer se je vse začelo. Hvala vsem,” je zapisala na svojem Facebook profilu.

Image may contain: 2 people, people smiling, indoor

12.59 Na današnjih volitvah slovenskih poslancev za Evropski parlament je do 11. ure po podatkih okrajnih volilnih komisij glasovalo 150.807 volivcev, vpisanih v volilni imenik, kar predstavlja 8,85 odstotka vseh volilnih upravičencev, so sporočili iz Državne volilne komisije. Volilna udeležba je tako približno enaka kot na prejšnjih evropskih volitvah. Leta 2014 je do 11. ure glasovalo 8,29 odstotka vseh volivcev, leta 2009 9,25 odstotka in leta 2004 8,30 odstotka.

12.55 Nosilec skupne liste SDS in SLS na evropskih volitvah Milan Zver je dopoldne svoj glas oddal v rodnem Destrniku. Kot je ob tem povedal, glede na lepo vreme danes pričakuje dobro udeležbo volivcev, precej višjo kot pred petimi in desetimi leti. Celotna volilna kampanja je bila po njegovem bolj intenzivna, stranke pa so vanjo vložile več energije. Zver po uspehih na prejšnjih dveh evropskih volitvah pričakuje novo zmago njegove liste. Današnje volitve bi lahko po njegovem vplivale tudi na slovenske politične razmere.

12.22  Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka do danes do 12. ure prejela 20 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka. Za 13 obvestil so že ugotovili, da ne gre za kršitev. Ostalih sedem prijav obravnava Inšpektorat RS za notranje zadeve.

11.45 Stranka SDS je na spletnih omrežjih objavila posnetek prepevanja slovenske in evropske himne (TUKAJ).

(Slika: PrintScreen/Twitter)

11.00 Ob 20. uri bo portal revije Demokracija v sodelovanju s televizijo Nova24TV ekskluzivno objavil rezultate vzporednih volitev, ki jih ta hip na terenu izvaja agencija Parsifal.

9.57 Predsednik SDS Janez Janša, ki je danes na volišču v Šentilju pri Velenju skupaj z ženo Urško Bačovnik Janša glasoval na evropskih volitvah, je ocenil, da je za te volitve ključna volilna udeležba. Odločajo tisti, ki pridejo na te volitve, slabe vlade in slabe poslance običajno izvolijo dobri ljudje, ki na volitve ne pridejo, je dejal. Janša je v izjavi za medije po oddaji glasu povedal, da je zanj dober rezultat morebitna tretja zmaga SDS v zadnjem letu in deveta zmaga v zgodovini samostojne države.

Dejal je, da tako Slovenija kot EU potrebujeta stabilizacijo premislekov o svojih prioritetah, Slovenija pa predvsem odločno zagovarja izrabo svojih možnosti v EU, ker v Bruslju leži nepočrpanih več kot dve milijardi evrov, doma pa zato nimamo tretje razvoje osi, obvoznic, domov za ostarele, šol, vrtcev in podobnega. Te volitve so pomembne tudi zaradi tega signala, je še dejal Janša, in dodal, da če bo višja volilna udeležba, bo večja legitimnost teh volitev. Na skupni listi SDS in SLS kandidirajo štirje aktualni evropski poslanci, in sicer Milan Zver, Romana Tomc, Patricija Šulin in Franc Bogovič, kandidati pa so še nekdanji mariborski župan Franc Kangler, Alenka Forte, Davorin Kopše in Alja Domjan.

 

09.20 Dan po volitvah bodo izidom glasovanja prišteli tudi glasove, ki bodo prispeli po pošti iz Slovenije, na glasove iz tujine pa bo treba počakati do 3. junija. Postopek ugotavljanja končnega uradnega izida volitev pa mora biti končan do 14. junija.

08.45 Na letošnjih evropskih volitvah v Sloveniji je predčasno glasovalo 12.874 oziroma 69,65 % več volivcev, kot na volitvah v EP leta 2014.

08.11 Dežurna služba MNZ je včeraj do 19. ure prejela 17 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka. Za 11 obvestil so takoj ugotovili, da ne gre za kršitev, šest pa jih obravnavajo – največ se jih nanaša na objave na družbenih omrežjih.

08.05 V Sloveniji volivci za osem poslanskih sedežev v Evropskem parlamentu lahko izbirajo med 103 kandidati s 14 kandidatnih list. Glasuje se tako, da volivec obkroži zaporedno številko liste kandidatov, za katero glasuje. Če želi dati posameznemu kandidatu z liste preferenčni glas, pa obkroži zaporedno številko pred imenom in priimkom kandidata.

Glasovnica. (Slika: DVK)

07.59 Do 19. ure velja volilni molk. Slovenija je sicer med letoma 1988 in 2016 poznala eno najstrožjih ureditev volilnega molka, kjer je bilo na dan pred glasovanjem in na dan glasovanja prepovedano vsako omenjanje kandidata, pri katerem bi o kandidatu govorili z naklonjenostjo ali kritično. Od leta 2016 velja prepoved propagande le še za stranke, kandidate in s kampanjami povezane osebe, medtem ko za ostale prepoved in s tem molk ne velja več.

07.45 Najkrajšo glasovnico na evropskih volitvah imajo v Avstriji, kjer se za glasove volivcev poteguje 7 kandidatnih list. Največ list na volitvah nastopa v Nemčiji (41), Grčiji (40) in na Češkem (38).

07.30 Skupno po vsej EU na volitvah nastopa 567 kandidatnih list, v Sloveniji 14. Sedežev v Evropskem parlamentu je 751.

07.00 Odprla so se volišča.

H. M.

 • učko

  Jaz nimam koga jit volt !!! Pejte se srat ! Ta rdečih fašistov ne bom volu, farških ex-komunističnih debeluhov+lenuhov ala Zverko pa tud ne ! Koga pol ?! NOBENGA, PIZDA VAM MATERINA !!!!

  • ZatonMesecnikov

   Ne tupi, pa pojdi dat glas Ivanu Janezu.

   Tvoj glas njemu, bo glas proti Fajonki in fajonistom.

   • Novakec1

    Na nizozemskem je zmagu njen prijatel timermans, tuki bo pa fajonka, vse zmenjeno.

    • WISKY 1000

     kaj si pa doziral?

  • totex39

   Učko pejt volit, a veš da vsak glas šteje.

  • PLavi-mil

   Voli tiste, kateri želijo ustaviti nezakonito priseljevanje in so pripravljeni bolj zapreti mejo.

  • MižekFiga

   “Učko pod pručko” !!! FUJ.

   • WISKY 1000

    ti si fuj in fujonka

  • WISKY 1000

   učko,če ne greš boš dal glas komunajzarjem,pojdi in voli št.9.

 • Franc Šink

  Letos bo volilna udeležba občutno višja, kajti mnogim skače kuzla v rit.

  • Slovenka

   Upam, da res.

  • Novakec1

   Avtobusi jih že vozjo iz srbije in bosne, majo še zmeri prijavljeno bivališče tuki, je zoki zrihtu.

 • Slovenka

  Samo eno vprašanje. Je mogoče, da bodo preštevali glasove od 19.00 do 23.00, kar štiri ure?

  Še ne vedo, na kakšen način bodo kradli glasove? Mar škriplje v komunistični centrali? Pomanjkanje idej med rdečimi?

  • Prle

   Tvojega glasu ne bodo ukradli,ker ga niti nočejo.

   • WISKY 1000

    tudi ti boš popušil

    • McBobo

     On bo pušil nigru, pa če bo hotu ali ne.

 • Slovenka

  Seveda bom volila SDS. DOM naj najprej naredi kaj konkretnega, da ga vidimo. Trenutno se gredo samo zdraharstvo in pljuvanje po SDS. O kriptokristjanh v NSl raje ne bi. Da lahko zdržiš v taki stranki, potrebuješ nadpovprečno dozo neumnosti in slinavosti. Zmago – če se ti kolca po Titu in socialističnem raju, potem je SNS odgovor.

  Reči karkoli o levih strankah nima smisla. Zakaj bi pljuvali proti vetru?

  Zato še enkrat. SDS prepričljivo prednjači po kvaliteti argumentov. Glas za SDS je glas za razvito, napredno in slovensko Slovenijo.

  • xtc

   Danes je trenutek resnice za Ušajevo in LMŠ.SMC ne pomeni nič več SD pa je prenapihnjena kot LMŠ,

   • Slovenka

    Le kakšni bodo rezultati?

 • Prle

  Res me zanima,kako boste po današnji zmagi očistili Evropo. Če prav zastopim kmalu ne bo več migrantov v EU. To bo zasluga eu desnice. Živi bili pa videli,ha,ha,ha.

  • Nšo-či

   se oglašaš med kuhanjem?

   • Prle

    Ojla, hujšam zato ne kuham.

    • Nšo-či

     :) a povabil si se na kosilo?

     • Prle

      Ha,ha,ha,postim se,da mi zvečer ne bo šlo na bruhanje,ha,ha,ha.

     • Nšo-či

      Nujno morš narest nekaj zase. Očitno to ni post. Mir je zgodba ljubezni.

     • Prle

      Mhm,isto velja zate?

     • Nšo-či

      Seveda. V dejanjih in razmišljanjih se skušam dotakniti miru v srcu.

     • Prle

      Potem je tvoje srce široko?

     • Nšo-či

      :) čuječno

     • WISKY 1000

      bolje,da nič ne naredi,bo vsaj eden komunajzar manj.

     • WISKY 1000

      boš žolč bruhav od lakote

    • Rožle

     Aja, pol maš že pajčevino na riti .. ?

     • Prle

      Bi jo rad obrisal? Kot svojemu partnerju?

  • Rožle

   Tebe kot migranta bomo obdržal .. ne se sekirat

  • WISKY 1000

   št.9 bo še tebe rešila komunajzarjev,ŠKODA.

 • Anton

  jaz sem že izpolnil svojo državljansko dolžnost in šel volit. Obkrožil sem kajpak zaporedno številko 9 SDS+SLS, in referenčni glas za spoštovano, eminento Gospo Romano TOMC, ki e je na soočenjih s svojimi zbranimi, preudarnimi nastopi daleč najbolj prepričala

  sarkazem press

  • WISKY 1000

   tako je, vsi za št.9.

  • McBobo

   Povsem enako tudi iz moje strani.

 • realnost

  Danes vsi za 9!!

  • Novakec1

   A kar celo listo voliš? Dajte razložit nam telebanom kako se voli da ne bo preveč glasovnic neveljavnih.

   • Johan Jurgen

    Voli se za listo. Če pa želite oddati preferenčni glas, pa obkrožite kandidata/kandidatko na listi, katero ste obkrožili. Če obkrožite eno listo/stranko in ime kandidata/kandidatke na drugi listi/stranki, se šteje, da niste oddali preferenčnega glasu liste, katero ste obkrožili (ali pa le označili).

  • Johan Jurgen

   Pazite. Danes je volilni molk.

   • McBobo

    Volilnega molka ni več ane.

    • Johan Jurgen

     Sedaj ga ni. Takrat pa je bil. Če bi želel, bi ga prijavil za kršitev volilnega molka. Sicer ga lahko še zdaj, pa ga ne bom. (sam sem volil za številko 8). Informacijski strokovnjaki v parih minutah ugotovijo, kdaj natančno (do sekunde) je bil oddan komentar z agitacijo za številko 9.

 • Slovenka

  Glede Podobnika in Bogoviča bomo še videli, kako jima bo danes uspelo, te volitve so lepa priložnost, da se vidi kaj in kako naprej. Meni se ne zdi slabo, da se je SDS povezala s SLS, naj SLS dobi priložnost za popravni izpit. Če ga bo opravila, bo dobila še druge priložnosti, če ne, bo pač odšla s političnega prizorišča .Mene zanima SDS. Tudi se mi zdi prav, da se je povezala, saj vedno poslušamo, kako ne zna sodelovati, da je NSl rezala kot salamo … Počakajmo na 23.00, ko se bo voda razbistrila.

 • Felikss_AH

  Pravkar se vrnil iz moje volilne bazne enote… in takole na hitrico… malce me je presenetilo da je na glasovnici SDS-SLS postavljen na 9-to mesto… sicer ni toliko pomembno a vendar poraja neke pomisleke… ker je na prvem mestu Stranka Maloumnih Cicibanov a po vsaki logiki bi morala biti SDS-SLS… tudi več logike bi bilo da je prva LMŠ… ker je pač nosilec kakalicije.

  Omenjam to ker mi nekaj v zraku zveni da tisti ki je to sestavljal je verjetno sledil nekim lastnim prioritetam… kar takoj sproža alarm – KDO, KAKO in KJE se bodo preštevali glasovi… Namreč LevoNoričarji so na oblasti in njihova “poštenost” je že “legendarna”…

  Seveda… “razume se samo po sebi” da sem obkrožil “11- SD”… trenutno mi “najbolj priljubljeno” Stranko Debilov. “Škoda” da se ih ne da izbrati več… ker takoj zatem so mi “najbližji” Maloumni Cigani… uh pardon… Cicibani… in šele na tretjem mestu se uvrstijo Lopovi Mudonje Šarenog

  PS
  Pričakoval gužvo, a je vse bilo tiho, mirno in prazno… mislim da folk še vedno ne kapira…

  • xtc

   Počakaj da vidiš “priljubljenost” ,ko brihaja na dan 50 miljonski škandal Rigelnika v povezavi z Senico,Katičevo in Mirotom -poštenim,tole še bo hec.

  • Nšo-či

   :) Stranka Debilov….

  • WISKY 1000

   Št.9 bi morala biti na prvem mestu

  • rubec

   Nič čudnega, da ni gužve. Poglej na rtv s kakšnimi oddajami pitajo ljudi. Ravnokar poteka Slovenski pozdrav. Hočem reči, ne poglej.

 • Slovenka

  SLS ga je konkretno biksala. Čaka jo še veliko dela, saj pravim. Čakam na 23.00.

 • Novakec1

  Večina te je volila in si v opoziciji, vse ostalo je bla, bla…..

 • Janez Kepic-Kern

  JAZ,
  JANEZ KEPIC-KERN,
  67 LET, EX OK KNJIŽNIČAR IZ LJ
  VAM PONUJAM V BRANJE IZ MOJE LEPE
  IN ZANIMIVE DOMOZNANSKE MESEČNE REVIJE – “SLOVENIANA”
  O
  PREMALO POZNANIH
  IN DOCELA POZITIVNIH – KOT ZVEZA
  DRUŠTEV
  DELUJOČIH OD 1908-1940. LETA
  T.I.
  “ORLIH” DR. J.E. KREKA. V počastitev – vrlih, krepostnih, gospodarsko sposobnih”ORLOV” !
  Potrebna je obnova politike.
  NA RESNIH; MORALNIH NAČELIH:
  Predlagamm tole.
  AMPAK !
  Slovenci se moramo najprej notranje
  prenoviti in povezati na
  osnovi naše kvalitetne tradicije,
  PONUJAM VAM NAPOL POZABLJENE
  A
  VZGLEDA – POSNEMANJA – VREDNE

  “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
  VERJETNO
  ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.
  Življenje pa ni – ideologija
  pač pa
  realna stvar – način kako ljudje živimo.
  živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

  “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
  praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
  VREDNI SO
  VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
  “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

  da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

  – vzgleduje – po uspešnih

  množičnih
  in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
  ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
  MOJ
  PREDLOG JE RESEN !
  Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

  DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
  D R U Š T V O
  “ORLI” DR. J. E. KREKA

  – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
  ORGANIZIRANI

  KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK –
  Imeli so tudi
  realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
  KI JE VKLJUČEVAL:
  – versko etično, družinsko – vzgojo,
  – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
  izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
  kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
  – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
  Osnovne info o vrlih in krepostnih
  ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
  dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
  O začetni
  organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
  pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
  Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
  P.S.
  ZLATA KNJIGA “ORLOV”
  FRANC TERSEGLAV, 1910.

  https://www.slovenska-biogr
  SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

  IZ MOJE “SLOVENIANE”

  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”
  BRATOM ORLOM !
  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner
  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

 • xtc

  V Avstriji leze vse bolj na dan neprijetna resnica,o zrežirani aferi Strache,za tem naj bi stal iranski odvetnik,ki je že kazensko ovaden,iskalo pa naj bi se plačnike,zateva zagotovo utegne naplaviti ljudi povezane z BND in Merckelco ter Macronom vpletena pa naj bi bila tudi avstrijska obveščevalna z vedenjem Kurza,če se tole skotali je Merckelca,kot Macron in Kurz mrliči verjetno pa utegne zadeva odnesti še koga iz obveščevalnih služb socialistov,Neosa in Aldeja,ki naj bi sodelovali v zadevi-tole utegne pokopati režiserje.

  • bubamara

   Zadevo so izvedli plačanci; takšni slej ko prej zapojejo. Strache ima jajca. Niso se spravili na pravega.

   • učko

    Strache je bebec. Jajca pa bo kazal tolk časa, dokler jih ne bo dobil orenk po pički !

    • WISKY 1000

     danes jih boš ti dobil po ….i

 • Janez Pavel Kanc

  Volil je Ivan Janša (z ženo Urško), Nova24 v službi “resnice”!

  • Rožle

   Kaj bi pa ti Kekec rad povedal ..?

   • Janez Pavel Kanc

    No, nisi sam kriv, če ne razumeš, Rožle.

    • Rožle

     Ja, sej ti si še kriv ..

  • WISKY 1000

   tebi je bolj ciganka pri srcu komunajzar

   • Janez Pavel Kanc

    Oh, komunajzar nisem bil nikoli (eks komunist Ivan Janša je bil goreč privrženec tovariša Tita).
    Ciganke, umite, pa so mi všeč, ja!

 • Janez Pavel Kanc

  Urška se je postarala. . .
  No, še vedno je lepša od Eve s podkvastim obrazom.

  • Rožle

   Svojo kozo v štali si raj poglej …

 • soc

  “Odločajo tisti, ki pridejo na te volitve”

  V Sloveniji žal odločajo tisti, ki ne pridejo na volitve.

  • realnost

   Tisti ki ne pridejo o ničemer ne odločajo, sprejmejo karkoli jim servirajo drugi.

   • Felikss_AH

    Vseeno pa je njhova izbira da “ne odločajo” na koncu lahko le odločilna… preddvsem pa odvisno katerih je bilo več ki niso odločali

   • soc

    Glede na osnove matematike podprejo tistega, ki ga izvoli večina manjšine. Se ti ne zdi klavrno od teh ljudi, ki jim je odveč pol ure, da bi jasno izrazili svoje mnenje?

    Definitivno – hlevarji.

 • slosin

  Prle tukaj vedno kozla, ups, serje….s polnim ali praznim želodcem, ups, s polno ali prazno ritjo…….

 • slosin

  plagiator…

 • Matija Mataja

  Domovinska liga…gremo

  • bubamara

   Prava izbira.

  • Janez Pavel Kanc

   U kura*. . .

 • Rožle

  ..in zakaj potem ti mene ..?

 • bubamara

  Danes pa po pameti. Voliti tiste, ki se borijo za evropske vrednote, ne tiste, ki so del problema-islamizacije. Evropska Ljudska stranka je del problema.

  • WISKY 1000

   samo št.9,to je edina rešitev zs Slovenijo

   • bubamara

    Št 9 je del problema islamizacije. Št.9 = evropska ljudska stranka.

 • Janez Kepic-Kern

  PUSTIMO – SPODNJE – PROVOKATORSKE – “”STALIN-TITO” – “KOZJEREJCE”

  POSODOBLJENO
  OBNOVIMO POZITIVNA SLOVENSKA DRUŠTVA,
  NAŠE DOBRE STARE – SLOVENSKE – ŠEGE IN NAVADE !
  LJUDSKA MODROST
  -JE TRDEN – MOST – TUDI PO LETU – 2000 !

  OBNOVIMO, POSODOBLJENO
  NAŠO TRADICIONALNO – SLOVENSKO
  POŠTENOST IN GOSPODARNOST !

  TOPLO VABLJENI !
  PRIDRUŽITE SE NAM.
  TUDI DRUŠTVENA OPORA
  POZITIVNIM AKTERJEM – JE DOBRODOŠLA !

  KOREKTNO ZDRUŽEVANJE
  JE
  HVALABOGU – USTAVNA PRAVICA !
  NA
  POZITIVEN NAČIN JO – UPORABIMO !

  ORGANIZIRAJMO SE TUDI – DRUŠTVENO !

  JAZ
  JANEZ KEPIC-KERN
  Z MOJIMI PRIJATELJI IN ZNANCI
  PRIPRAVLJAM
  – USTANOVITEV – ZELO POZITIVNEGA DOMOZNANSKEGA DRUŠTVA “SLOVENIANA”
  BREZ
  ZADREGE
  SE MI OGLASITE
  IN
  SE NAM PRIDRUŽITE ! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  Vseslovensko domoznansko in domačnostno kulturno/izobraževalno društvo “SLOVENIANA”
  V postopku registreacije je tudi Vseslovensko domoznansko in domačnostno kulturno/izobraževalno društvo “SLOVENIANA”

  VSI ZAINTERESIRANI, KI IMATE RES RADI NAŠO SLOVENIJO, KI IMATE RADI SLOVENSKE PREDNIKE, NAŠ JEZIK in KULTURO, itd, vabimo kot AKTIVNE ČLANE ali PODPORNIKE k SODELOVANJU z nami pri “SLOVENIANI”, ki te tedne uradno registriramo, ustanavljamo dve SLOVENSKI, POZITIVNI, KOREKTNI DOMAČNOSTNI DRUŠTVI:

  VSESLOVENSKO DOMOZNANSKO IN DOMAČNOSTNO KULTURNO-IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO “SLOVENIANA”
  DRUŠTVO »DVOJINA-SLOVENIANA« ZA KOREKTNO DRUŽABNOST POLNOLETNIH DRŽAVLJANOV R. SLOVENIJE
  Računalništvo društvo in klub “SLOVENIANA” smo uradno ustanovili in registrirali konec leta 2018.

  Ustanovni člani vseh “SLOVENIANA” društev smo zelo pozitivno aktivni. Udeležili smo se protestnega shoda, 11. 5. 19 v Črnomlju, za zaščito južne meje R. Slovenije, pred ilegalnimi prehajanji, ilegalnih Afro-Islam migrantov ter tabora SLS, 12. 5. 19, v Krškem.

  Dne 23. 5. 19 pa smo ustanovni člani društva “SLOVENIANA”, obiskali okoliš PIVKE, si ogledali graščino Kalec – domovanje slovenskega graščaka in domoljuba Miroslava Vilharja, obiskali pa smo tudi gozdarski “punkt” MAŠUN pod Snežnikom.

  V državnem svetu pa smo podprli ustanovitev t.i. demografskega pokojninskega sklada, ki ga predlaga pozitivna stranka SDS.

  Vabimo, da se nam pridružite oz. nas kontaktirate na: [email protected]

  Več info na naših straneh.

  L. R. Janez Kepic-Kern, odg. ur. in lastnik edicij SLOVENIANA

  1
  •Edit•Reply•Share ›

  Avatar
  Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • a few seconds ago
  POMEMBNO !

  SLOVENCI
  SE
  VRNIMO K POŠTENOSTI IN GOSPODARNOSTI NAŠIH POZITIVNH PREDNIKOV.

  ZA
  ODDIH
  OD VOLILNEGA DNEVA
  ENA
  POMEMBNA NAŠA – ZGODOVINSKA
  A
  POSODOBLJENE OBNOVITVE POTREBNA – ZVEZA DRUŠTEV “ORLI” !

  JAZ,
  JANEZ KEPIC-KERN,
  67 LET, EX OK KNJIŽNIČAR IZ LJ
  VAM PONUJAM V BRANJE IZ MOJE LEPE
  IN ZANIMIVE DOMOZNANSKE MESEČNE REVIJE – “SLOVENIANA”
  O
  PREMALO POZNANIH
  IN DOCELA POZITIVNIH – KOT ZVEZA
  DRUŠTEV
  DELUJOČIH OD 1908-1940. LETA
  T.I.
  “ORLIH” DR. J.E. KREKA. V počastitev – vrlih, krepostnih, gospodarsko sposobnih”ORLOV” !
  Potrebna je obnova politike.
  NA RESNIH; MORALNIH NAČELIH:
  Predlagamm tole.
  AMPAK !
  Slovenci se moramo najprej notranje
  prenoviti in povezati na
  osnovi naše kvalitetne tradicije,
  PONUJAM VAM NAPOL POZABLJENE
  A
  VZGLEDA – POSNEMANJA – VREDNE

  “ORLE” DR. J. E. KREKA, 1908-1940
  VEČINA VAS SPODAJ PIŠE, NEKAKO – IDEOLOŠKO,
  VERJETNO
  ZARADI NEGATIVNEGA VPLIVA EX KP, ZK STALIN, TITO KOMSOCIALIZMA.
  Življenje pa ni – ideologija
  pač pa
  realna stvar – način kako ljudje živimo.
  živijo. V praksi njih, naših osebnih -življenj !

  “ORLI” DR. J.E. KRKA – so na področju izboljševanja
  praktičnega žvljenja, življenj naših prednikov – naredli veliko.
  VREDNI SO
  VZGLEDOVANJA – PO NJIH – VRLI, GOSPODARNI, KREPOSTNI
  “QRLI” dr. J. E. KREKA, 1908-1940-

  da se pri KREPITVI SVOJE VOLILNE BAZE

  – vzgleduje – po uspešnih

  množičnih
  in kvalitetnih “ORLIH” dr. J:E; KREKA, 1908-1940,
  ki so pred 2. vojno KADROVSKO IN VOLILNO OPIRALI – predvojno LJUDSKOSTRANKO..
  MOJ
  PREDLOG JE RESEN !
  Sedanje t.i. POMLADNE STRANKE – morajo namreč VEDETI,

  DA SO BILI – ČEPRAV – FORMALNO – DRUŠTVO – OZ. ZVEZA DRUŠTEV
  D R U Š T V O
  “ORLI” DR. J. E. KREKA

  – VELIKO BOLJE IN BOLJ MNOŽIČNO
  ORGANIZIRANI

  KOT JE TO KATERAKOLI – OD SEDANJIH STRANK –
  Imeli so tudi
  realen, kvaliteten PROGRAM DELOVANJA,
  KI JE VKLJUČEVAL:
  – versko etično, družinsko – vzgojo,
  – telovadbo in rekreacijo, skrb za zdravje,
  izobraževalne praktične tečaje o kmetovanju, obrteh itd.,
  kulturne dejavnosti, zbore, ples, pevsko plesne prireditve, pustovanja,
  – zavode in zadruge za posojilništvo in gradnje domov itd.
  Osnovne info o vrlih in krepostnih
  ter gospodarsko sposobnih “ORLIH” DR. J.. E. KREKA, 1908-1940
  dobite na v mojem prispevku OŽIVIMO “ORLE” DR J,E. KREKA, NA;sloveniana.si.
  O začetni
  organizaciji “ORLOV” za časa življenja dr. J.E. KREKA
  pa najdete podatke v knjigi jeseniškega izobraženca
  Franca TERSEGLAVA: ZLATA KNJIGA “ORLOV” 1910.. L.R Janez K. KERN KOMENDA
  P.S.
  ZLATA KNJIGA “ORLOV”
  FRANC TERSEGLAV, 1910.

  https://www.slovenska-biogr
  SLOVENCI IMAMO BOGATO IN KVALITETNO LASTNO TRADICIJO, NI NAM TREBA POSNEMATI – SLABŠIH TUJIH VZGLEDOV..

  IZ MOJE “SLOVENIANE”

  BESEDILO IN NOTE
  HIMNE “ORLOV” dr. J.E. Kreka !
  Slovenski glasbeniki – toplo vabljeni
  k oživitvi in k javni dostopnosti javne izvedbe
  te povsem profesionalne in zgodovinsko pomembne,
  a nad 80 let neizvajane
  originalno slovenske – skladbe !
  “BRATOM ORLOM”
  BRATOM ORLOM !
  DVIGNITE ORLI, V JASNE VIŠINE
  KRILA PONOSNA, MLADE MOČI !
  SOVE SE SKRIVAJO V NIZKE TEMINE,
  K SONCU, K SVETLOBI OREL HITI !
  GOZDI ŠUMEČI KLANJAJO GLAVE,
  BURNI VIHARJI DIVJE BESNE !
  ZORA MLADOSTI, SILA KREPOSTI,
  V ŽILAH NAM POLJE NARODA RAST.
  V TRUDU IN ZNOJU POLNEM RADOSTI
  DOMU GRADIMO SLAVO IN ČAST !
  MATI SLOVENIJA TVOJI LJUBEZNI
  OREL JUNAŠKO KLANJA SRCE,
  NAROD SLOVENSKI, K NESMRTNI SLAVI – TVOJI !
  – SE NAŠE SILE BORE !
  OREL ZRE MIRNO V SINJE VIŠAVE,
  STRELE IN GROMI GA NE PLAŠE
  K BOŽJEMU SONCU DVIGNIMO KRILA,
  VEČNE LJUBEZNI VABI NAS ŽAR
  Z NEBA VIŠINE ORLA BO SILA !
  KRIVDO IN SUŽNOST – RAZBILA – VSEKDAR !
  Avtor: besedila Dr. Evgen Lampe,
  uglasbil Hugolin Sattner
  Tisti, ki vas tematika zanima: notno gradivo te in ostalih pesmi Orlov – dobite v
  Glasbenem oddelku NUK-a v Ljubljani. V tej reviji pa najdete poseben prispevek
  posvečen pozitivnim “Orlom” dr. J. E. Kreka.
  Kot mnoge pozitivne slovenske stvari je tudi “Orle” dr. J.E. Kreka “zatrlo”
  iracionalno politično nasilje nemškega nacizma in slovenskega stalinističnega
  KP; ZK “komunizma-socializma”, ki je bil politično sovražen do gospodarsko in
  kulturno samostojnih “Orlov”.
  S KP; ZK politično-državnim razlaščanjem je “baje – ljudska” ex KP, ZK
  totalitarna, nedemokratična “KP; ZK oblast” fizično uničila gospodarske
  temelje delovanja “Orlov” dr. J.E. Kreka !
  Ter jih s prepovedmi delovanja – “odrinilo” iz javnega političnega življenja !
  A v srcih nas
  – miru, dobremu delu in poštenemu življenju – privrženih,
  nas ljudi – s slovenskega podeželja izhajajočih Slovencev je in bo
  – duh
  krepostnih in gospodarsko sposobnih Orlov – živel – vedno !
  “Bog daj” !
  In z našo pomočjo – bodo od ran okrepljeni “Orli” – spet vzleteli !
  In nihče več – krepostnih “Orlov” – ne bo več pregnal s slovenskega neba !
  Zapisal Janez Kepic-Kern, odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA”

 • Mitja Mazini

  Ma pa mlado ženo. Ja starejšo je pa pustil. Muslimani jih vsaj cel življenje ob seb gledajo.

  • učko

   Jebo te musloti !

  • WISKY 1000

   lepša kot tvoja

 • Felikss_AH

  Tudi zaradi tega kar se pravkar iz minute v minuto dogaja v Turčiji je NUJNO iti na te volitve… namreč tamkajšnji domačini in kmetje imajo daleč večje probleme od naših tu… zaradi Kriminalnih Tihotapskih združb in seveda “naših dobrih starih” znancev in bodočih volivcev ter “podjetnikov” ki nujno morajo na Zahod. Nekdo im poleg vsega ostalega sranja pumpa v glave tudi zgodbice kako potrebne so Evropejke “pravih moških”… kar je potrdil tudi Hrvaški novinar Valdec v enem od intervjujev, da so Evropske ženske ena od gonilnih sil v glavah kozjejebne golazni.

  Tale video od Lauren Southern pa je obvezno za pogledati in prenesti kamor koli se da – Borderless 2019 – Lauren Southern’s deleted video – https://www.youtube.com/watch?v=Vxc9A27ImVE

  • xtc

   Kake prave moške,če smem vprašat?
   Ja tič nekaj časa deluje,ko pa ni denarja je pa tema,pa še to ne več,hočejo vedno več denarja,vilo,BMW ali Mercedes SUV itd.
   Hjja kot hodijo sem bodo odhajali hitreje nazaj.

  • Felikss_AH

   Še Turki ki so večinoma Muslimani ne najdejo nič skupnega s temi podivjanimi Afro-Arabskimi in Jugo-Vzhodnimi Azijskimi hordami povsem brezkoristnih stvorov.

   Erdogan je pripravljen zaustaviti tale naval kot je to počel Gadafi… vendar za primerno plačilo… Brussels in Merklova pa očitno tega nočejo ker bi drugače plačali vsak znesek ki bi ga Erdogan zahteval. EU stroški za “imigrante-begunce” gredo v desetine milijard… samo Nemčija je omenjala nekih 40 milijard za začetek. Že samo deset milijard letno Erdoganu na primer bi bilo nič v primerjavi s kompletno katastrofo ki jo prinaša Marakeshko preseljevanje desetin milijonov ne bodi ih treba

   • Felikss_AH

    TOLE PREBERITE!!!

    Pravkar v dokumentarcu naletel na vprašanje ki ga je Lauren postavila uradniku v Btrussels-u… “Kakšen je strošek v EU za imigrante letno… ODGOVOR – 150 do 200 MILIJARD € na LETO!

    OČITNO “Imigranti” niso business samo za tihotapce… s tem MASTNO SLUŽIJO vsi odgovorni na vse mogočih nivojih… vsakdo nekaj “malega” odščipne za sebe… zato brez skrbi… “migranti” bodo še naprej preplavljali Evropo vse dokler se ne bo pojavil nekdo kot Hitler ali celo še bolj “natančen” in obrnil vse na glavo

 • WISKY 1000

  pušnik bo popušil

  • Steiermark

   je že!

 • Black_hawk

  Janša je vodja, politik, državnik, škoda da nimamo več takih.

  • herman

   Janša je res black hawk.

 • WISKY 1000

  si v temo brcnil in popušil.

 • All Bot

  Sem obkrožil 10.

  • Black_hawk

   Jz pa 9.

   • Big Bird-Veliki Tič

    Ti pa dva šusa v glavo!!!

    • xtc

     Jaz tud 9 in vsa žlahta-obesi se revček.

  • Big Bird-Veliki Tič

   Spusti si šus v glavo!!!

  • herman

   Marš v kočo, bernardinec!

 • WISKY 1000

  kaj je to NEA?

  • Rožle

   To da je fuknjen ..

 • Big Bird-Veliki Tič

  Ti se pa fpiši v dupleško mornarico!!!

 • Big Bird-Veliki Tič

  Vsi na volitve in volit LEVICO!!!

  • Black_hawk

   Ko že misliš da slabše ne gre, pa še ta komentar.

  • xtc

   Vsi volimo DESNICO in SDS baje so 4 mandatti+ v igri.

 • WISKY 1000

  SEVEDA KOMUNAJZAR

 • Big Bird-Veliki Tič

  Torej si volo LEVICO !!!

 • montyamp

  Vsi na volitve .
  Volite tiste ki niso pod vplivom židovske bande .
  Se pravi Sorosevi plačanci niso užitni , ker uvažajo migrante za razbitje EU .
  LEVICA je prostitucija , zvodnika zvodnik žvepleni pritlikavec je izdajalec vseh izdajalcev .

  • Janez Kepic-Kern

   NIČ VOLILNA,
   A ZANIMIVA ZADEVA !

   NEVOLILNA TEMA !
   A
   POMEMBNA IN ZANIMIVA !

   ZA ODDIH OD – VOLILNIH TEM – NEKAJ – ZGODOVINE !

   CITATNO
   VAM
   PODAJAM – NEKAJ LINKOV
   O
   VPRAŠLJIVI IDENTITETI
   IN
   O
   ZELO SPORNIH DEJANJIH – TEGA EX KP, ZK – MARŠALA TITA.

   POŠTENJAK,HUD NASPROTNIK J.B. TITA,
   KOSOVSKI SRB
   MOMČILO JOKIĆ
   Tajni dosije J.B. TITO

   https://www.telegraf.rs/ves

   MOMČILO JOKIĆ TV INTERVJUJI
   Jedino ja znam, ko je bio Tito, itd.

   https://www.google.com/sear

   akademik, srb,
   dr. Jovan i. DERETIĆ Istina o Titu
   https://www.dailymotion.com

   HR PEVEC ARSEN DEDIĆ Priča o Titu
   TITO NAM JE IGRAL F. CHOPINA
   NA LADJI – GALEB
   https://www.youtube.com/wat

   PRAVO RESNICO
   O
   IDENTITETI – JAVNE OSEBE – VSILJEVANE NAM KOT T.I. MARŠAL J.B. TITO
   NA
   UGOTOVIJO ZA
   UGOGOTAVLJANJE REALNIH IDENTITET USPOSOBLJENI – DRŽAVNI ORGANI
   IN
   NAJ NAS PREBIVALSTVO – REALNO
   IN
   JAVNO – PREKO OSREDNJIH TV MEDIJEV – OBVESTIJO
   O
   TEM, KAJ SO V ZVEZI Z IDENTITETO T.I. MARŠALA J.B. TITA – UGOTOVILI !
   MI,
   OBIČAJNI DRŽAVČLJANO – SI PRI PREGLEDOVANJU INTERNETNIH VIROV
   O
   SPORNI IDENTITETI – JAVNE OSEBE T.I. MARŠAL J.B. TITO
   MISLLIMO
   PRIBLIŽNO -TAKOLE – KOT PIŠEM SPODAJ !

   Če kdo od nas
   – kot ideološko neobremenjen posameznik
   pregleda
   spodnje – INTERNETNE VIRE – O VPRAŠLJIVI IDENTITETI OSEBE T.I. “MARŠAL TITO”
   SE
   MU
   IZOBLIKUJE
   ZELO VERJETNA ZGODBA
   O
   NEKEM NEZAKONSKO ROJENEM OTROKU – NEKIH BOGATIH STARŠEV V 1890. LETIH,
   KI
   SO
   SVOJEGA NEZAKKONSKEGA OTROKA – V NJEGA PREDŠOLSKI DOBI
   “SKRIVALI”
   NEKJE NA NEKEM GROFOVSKEM POSESTVU PRI – SZEGEDU, ALI NA DUNAJU.
   CCA
   OD 6. LETA DALJE
   OA JE TA NEZAKONSKI OTROK – PREMOŽNIH STARŠEV
   PAČ – KAR PRECEJ VERJETNO
   ŽIVEL,
   BIVAL IN SE ŠOLAL
   V ENEM OD T.I. K O N V I K T O V – V AVSTRIJI PRED 1.SV. VOJNO.
   TISTI
   T.I. KONVIKTI – SO BILI TAKOINTAKO NAMENJENI UREJENEMU PREŽIVETJU
   IN
   ŠOLANJU OTROK, TUDI NEZAKONSKIH OTROK – PREMOŽNEJŠIH STARŠEV.
   KAR
   VERODOSTOJNA
   ZGODBA, PRIČEVANJE BRATOV – VINKMILER – SE ZDI UPRAVIČENA
   DO
   URADNE, DRŽAVNE PREISKAVE – REALNOSTI PRIČEVANJA BRATOV – VINKMILER.
   LE
   V TAKE “KONVIKTU”
   ZAPRTEM VZGAJALIŠČU ZA OTROKE BOGATIH STARŠEV,
   SE
   JE NAM “ZNANI” T.I. MARŠAL TITO
   LAHKO NAUČIL – ZELO SOLIDNO
   NA KLAVIR
   IGRATI LEPE,
   A ZA IGRANJE TEŽKE ETUDE SLAVNEGA F. CHOPINA !
   Kot KOVINARSKI VAJENEC
   SE
   V SISKU – KLAVIRJA, CHOPINA – ZAGOTOVO – NI UČIL. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
   O
   T.I.
   KONVIKTIH
   ZAPRTIH VZGAJALIŠČIH, TUDI ZAPRTIH KONVIKT-GIMNAZIJAH – JE
   PRECEJ
   VIROV – NA INTERNETU

   O ZAPRTIH ŠOLAH
   T.I. KONVIKTIH V A STRIJI

   .https://sl.wikipedia.org/wiki/Slika

   HR PEVEC ARSEN DEDIĆ
   TITO NAM JE IGRAL – CHOPINA
   NA LADJI – GALEB

   https://www.facebook.com/wa

 • montyamp

  Socializma bo konec , ko bo zmanjkalo tujega denarja , domačega butasti komunisti so nikoli znali narediti .
  Vsi na volitve .
  Volimo vse ki so proti udbovski omladini .

  • herman

   tudi fašizma bo v Sloveniji konec, ko bo zmanjkalo tujega (madžarskega) denarja.

   • xtc

    In kje ga vidiš bebo-sej sta bila tudi Adolf in Benito “vaša” socialista namerč.

  • xtc

   Sej bo tud ilegalno drhalnega turizma kmalu počakaj da pritisne kriza in ,da se malce Evropejcem stanjšajo denarnice in socialni transferji inda nastopi hiperinflacija,kamor pospešeno porivata Evrop Merckelca in Macron z tiskanjem evra.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Vsi ki boste volili janšizem ste totalni bedaki. Fuknite se sami v brezna…ni vam več pomoči!!!

  • xtc

   OBKROŽITE ) SDS +SLS v čim večjem številu ,da levi izvisijo.

   • Big Bird-Veliki Tič

    Kako naj rečem,no… SMRT JANŠIZMU, SVOBODA SLOVENIJI !!!

 • xtc

  Dajmo JJ 5madatov. VOLIMO PRAVILNO DESNO.

  • Slovenka

   Iz tvojih ust v božja ušesa.

 • xtc

  Smrt komunizmom,socializmom in anarholiberalizmom SVOBODA NARODOM.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Ma kdo bo volo neokvizlinge in klerofašiste. Zabiti slovenceljni!!!

 • xtc

  FAKE Tunek allias “Big Bird-Veliki Tič” je napovedal ,da danes ob 19 30 ,ko bo JJ že slavil zmago naredi samomor z obešanjem-torej podpirate njegovo “plemenito” žrtvovanje za svobodo naroda?

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čuj voluharji desnosučni, za časa Tita je mladina imela svojo bodočnost in je bila srečna . So delali in se izobraževali doma in v tujini, hodili na delovne akcije in se družili…v športu bili najboljši na svetu in prepoznavni. Vojska čuvala meje pred begunci in sovražniki raznih barv, delali po celem svetu, od Afrike, Amerike, Libije, Nemčije, Iraka, Rusije in bili dobro plačni . Doma so jim pa nacionalisti uničili državo in tako bodo tudi uničili Evropo… Isti scenarij, začelo se je na Madžarskem, Polskem, malo v Franciji in v Italiji…tudi slovenija ima simpatizerje in peto- kolonaše v SDS-u…ki bi za en evro prodali svojo lastno mater iz pohlepa in se tolkli po prsih… jaz sem pofukan domoljub. Da bruhneš!!!

 • xtc

  Slovenci bomo večinsko podprli ŠTEVILKO 9

  • Stric iz ozadja

   Korist od tega bo pa imel samo Zver.

   • xtc

    Lahko podpreš drugega.

    • Stric iz ozadja

     Saj je isto :). Pristojnosti EU parlamenta pac. Kar potrdis mora potrditi svet EU (predsedniki vlad/drzav).

     • xtc

      Vsegliharji ste navadno komunistični drekomešalci,ki ko vidite ,da izgubljate tulite.

   • macon

    Ne bi bil komunist, če ne bi bil tudi slovenceljsko zavisten.

   • učko

    Oh, tud Jajo, tud !

  • Slovenka

   Sem jo že.

 • xtc

  Zmavovalci podpirajo št.9!

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte desnosučni…nikoli ne padeš v isto brezno. Zato pa vsakič padeš na enak način, napol smešen, napol zgrožen. V Kočevskem rogu so odkrili nova brezna !!!

  • Steiermark

   Ti in tebi podobni pankrti levaških morilcev in pedofilov (miselno), ste si najbrž že zazihrali svoj kotiček, da ko bo narod zbujen in šokiran, kam ste nas pripeljali, da se boste lahko poskrili pred roko pravice!

   • Prle

    Hočeš reči.da spite kot kočevski medvedi. A ni le malo predolg spanec?

    • Steiermark

     Kdo pa je tebe kaj vprašal oz. sem te morda jaz prosila, da trosiš pod moj komentar, svoje levaško jugoviške neumnosti?

     • Prle

      Ženska kot ženska, obljublja potem pa nič…

 • xtc

  BIG BIRD-FAKE Tunek bo nocoj v živo prenašal svoj samomor,ko bo razglašena zmaga SDS.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte, na žalost je pravilo levi/desni odpadlo in od leta 2004, zadnjih 15 let torej, Evropsko komisijo vodijo konservativci iz vrst Evropske ljudske stranke (EPP). Barroso in Juncker sta projekt EU brezkompromisno spremenila v projekt evropske desnice. Prekprokleta banda pijana…smrdljiva !!!

 • xtc

  Baje je danes ,ko so napovedali zmago SDS*SLS Fake Tuneku Velikemu Tiču baje povsem usahnil tič,sicer mu ne rabi nič več od kar so mu kamerati za prvega maja spekli in požrli kozo Juliko,o seansah z bulmastifih pa še razmišlj,ker tisto pa lahko z umetnim.

 • Big Bird-Veliki Tič

  A zdi se, da so v EPP s hojo proti desni prišli do skrajnega roba, ko so se celo v njihovih lastnih vrstah začeli množiti skrajni desničarji tipa Victor Orban…pri na Janez Janša… z radikalizacijo pa so tudi zmanjšali lastno koalicijsko sposobnost…Naj se podgane med sabo pogrizejo…kurbe stulane!!!

  • xtc

   Tunek ne EPP Orban & Co utegnejo biti največji.

 • xtc

  Dajmo .dajmo OBKROŽIT 9,da levi LOOSERJI PUHNEJO kot VEDNO.

  • Prle

   Kako pa naj nepismeni sds privrženci obkrožijo št.9? Dajte jim kakšen namig.

   • von Rhein

    Ti jim lahko daš namig.Izkušnje s katerim pisalom in kam vpišeš št.,ki ti jo je zapovedal šef. Pri vas dobro deluje.

    • Prle

     Kaj je fonči, pa ne da tudi ti spadaš med nepismene. Si se zato oglasil?

    • xtc

     Pri njih bo udeležba nizka večina dementnih še vedno išče pot iz kumrovca domov.

   • xtc

    Večinoma so bili nepismeni,dementni in na plenicah,ter mentalno prizadeti na zboru v Kumrovcu,baje je zelo dišalo po cipresah in krancljih,Kitajci baje mislijo iz Komunistične valilnice narediti dom za ostarele dementne levake tam ,da bodobližje vzorniku,ki je zakopan neznano kje v SLO.

    • Prle

     Jebi ga, bilo jih je pa ogromnooooo.

   • macon

    Prle, obkroži tisto, kar so ti v štabu ZZB NOB napisali na roko. Saj je v cirilici, boš že razumel, če boš na glas ponavljal vso pot do volišča.

    • Prle

     Kaj pa je tebi sds napisal na čelo?

 • xtc

  Čas je ,da tiste stranke,ki bodo hude poraženke teh volitev iztopijo iz vladne koalicije,kajti ljudje jih nočejo več v vladi.

  • Slovenka

   Čas je, da se poberejo, ampak se ne bodo. Zakaj ne, se vidi s Triglava. Dobro se ve, da jih ne bo nikoli več v DZ, zato bodo naredili vse, da bo DZ v tej sestavi oddelal vsa štiri leta, medtem pa bodo pokradli, kar se bo pokrasti dalo.

   Gledal jih boš in občudoval vse do 2022.

 • All Bot

  MAKE SLOVENIA GREAT AGAIN!

 • Big Bird-Veliki Tič

  Moja napoved: Do premika bo prišlo tudi v Sloveniji. EPP, ki ima zdaj iz Slovenije pet poslancev, utegne pri nas izgubiti vsaj enega, če ne dva, predvsem na račun Zmaga Jelinčiča, ki bo pritegnil bolj radikalne volivce, prej zavezane SDS. Socialisti s Tanjo Fajon utegnejo v Sloveniji dobiti še enega novega poslanca, vsaj enega pa bo Slovenija… iz kvote LMŠ… dala tudi evropskim liberalcem. Zelo verjetno bo v parlament prišla tudi Ljudmila Novak, še vedno pa je vprašljivo, ali se bo vanj prebila moja LEVICA z Violeto Tomić. Pič***materino naj gre vse fkup !!!

 • Prle

  Šok na volišču v Šentilju, Urška, Janezova zakonita žena,vsaj še zaenkrat, ni glasovala za listo sds, ampak je dala svoj glas Matjažu Nemcu SD. Bilo kuda Udba svuda.

  • Big Bird-Veliki Tič

   Nemec bo jo “tresno”…nikoli več ne bo pogledala Janeza!!!

   • Prle

    Kaj pa vem, boljše bo živela z Ivanovo penzijo.

    • Big Bird-Veliki Tič

     Sam bo slabo pofu****

     • Prle

      Seveda, Ivan mora paziti,da ga ne bo fršlok,ha,ha,ha.

     • xtc

      To je bolj nevarno za dosmrtnega predsednika CKZKS”.

     • Prle

      Si pa res čuden,kdo pa ima ženo,ki je pol mlajša kot on,ha,ha,ha.

     • xtc

      Foušija je huda reč,hja predcednika CK ZKS pač mlade ne marajo samo stare in dementne te ga še obožujejo.

   • xtc

    Še Irinke ni mogel zato se je pa znašal nad ostarelim očimom baraba leva impotentna.

 • Janez Kepic-Kern

  NEVOLILNA TEMA ! L.R. EX OK KNJIŽNIČAR L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  KOT
  ZANIMIVOST,
  Z INTERNETA !
  CITATNO
  Z
  E-VIRA
  HR avtor, veterinar ANTE KUNEK: FRANC AMBROZ – domnevno pravo ime t.i. “MARŠALA TITA”

  FRANC AMBROZ

  O porijeklu takozvanoga Tite,već odavno postoji sumnja da se pod imenom Josipa Broza, sakriva i prikriva,jedna druga osoba.Srpski pisac,Miroslav Todorović,prešle godine, napiso je knjigu sa naslovom HOHŠTAPLER u kojoj dokazuje sa činjenicama, da se je taj takozvani Tito, sakrivao, pod imenom Josipa Broza. Knjiga sa naslovom HOŠTAPLER, tiskana je i objavljena je prošle godine u Beogradu i tiskana je prošle godine u nakladi DUNJA,d.o.o. poduzeća u Bjelovaru, Hrvatska.

  U toj knjizi, pisac je opisao, Titov teror u Srbiji, koji je zatvarao i ubijao i srpske članove komunističke partije i Srbe, za koje je posumnjao i znao, da nisu poslušni i odani njemu Titi. Isti pisac u toj knjizi, nije opisao, POKOLJ, nad hrvatskim narodom, gdje su Koča Popović i Kosta Nadj, sa njihovim ”partizanima” iz Srbije, zajedno sa Simom Dubajićem i njegovim ”partizanima”, preobučenim četnicima, poslje rata 1945.godine, sa naredjenjem takozvanoga Tite, pobili preko 300.000 Hrvata, pobivši i 601,hrvatskog katoličkog svećenika, sa zatvaranjem i mučenjem,hrvatskog Blaženika, Kardinala, Alojzija Stepinca.Srpski četnici, ubili su 43, hrvatska katolička svećenika.

  Pisac ne opisuje, ubijanje,hrvatskih intelektualaca, ljevičara, DOMOLJUBA, sa podvaljenim bijegom iz Kerestinca, sa znanjem i naredjenjem takozvanoga Tite, da bi poslje njihove pogibije, taj Tito, iz Srbije u Hrvatsku poslao, Milentiju Popovića, da zajedno sa E.Kardeljom, vode komuniste u Hrvatskoj. Iz istih razloga, taj Tito, naredio je i ubijanje, Hrvata, Andrije Hebranga.

  Živeći u Titovoj blizini i sa Titom u Beogradu, Srbi su znali i imalu su priliku pobliže upoznati, život Tite u srpskoj palači na Dedinju.

  Pisac opisuje, da je takozvani Tito, uživao u glazbi,poznatih vrhunskih skladatelja, uživajući u društvu kraljevskih dvoraca, Engleske, Nizozemske,Danske, Belgije i carske Etiopije, koje je obasipao i darivao sa zlatnim nakitima, ukrašenim sa dijamantima i biserima, sa kojima je bio iskićen, na večeri, koju je engleska kraljica priredila, osobno za Titu, ”proletera” u njezinoj kraljevskoj palači u Londonu. Uživao je svirati glasovir, sa ženom engleskog poslanika u Beogradu,kad su zajedno, sa ”četri ruke”, svirali, po tipkama glasovira.Uživao je u počasnim doktoratima znanosti, što je dobio od više desetaka stranih sveučilišta i pisac knjige HOŠTAPLER, naglašava, da sve to nije moglo stati u dušu i tijelo, jednog siromašnog kumrovečkog seljačića, koji po službenim podatcima, nije uspio završiti, obrtničku školu.

  Iživljavao se je, na prisvojenim otocima Brijunima, samo za njega, za razonodu i zabave, gdje je ugostio razne državnike i poznate glumice, obavezno darivajući svoje goste sa skupim darovima i nakitima. Nedaleko od Brijunskog otočja u hrvatskom moru, sa naredjenjem, takozvanoga Tite, na jednom drgom otoku, na GOLOM OTOKU, kažnjenici logoraši, mnogi od njih, umirali su u mukama, gladni i žedni, radeći po suncu, koje su Titovi čuvari prisiljavali piti i svoju mokraču i jesti, svoj izmet. Dva otoka u hrvatskom moru, dva otoka, obadva u vlasništvu, takozvanoga Tite. Na jednom otoku, Tito, pred svojim poklonicima i ulizicama,koji su puzali pred Titinim ”božanstvom”, vjerujući da taj Tito uzdiže i mrtve i malo dalje,drugi otok, sa izmučenim logorašima, koji nisu prihvatili i priznali Titovo ”božanstvo” i koji su na tome otoku, umirali od muka, sa umirućim jecajima, koji su dopirali do Brijuna, gdje je taj Tito uz glazbu, elegantno obučen, namirisan i dotjeran, sa uredjenim psima, napudranim pudlicama u njegovom krilu, uživao u kažnjeničkim mukama, kažnjenika, osudjenima i mučenima, jer se nisu pokorili, Titinom, ”božanstvu”. To je osobina zločinaca, monstera, krvnika i sadiste, uživati u mukama svoje žrtve.

  Hrvatski narod, ima pravo i mora saznati i otkriti istinu o takozvanome Titi, koji je sa nacikomunističkim terorom, samoga sebe, uzdizao pred pokorenima u nedodirljivo ”božantvo”, uništavajući hrvatski narod u trajanju od 45 godina.

  Pisac, knjige, HOHŠTAPLER, navodi, izkaze bečkog dnevnika ”Kurir”, što su te novine objavile 1980.godine, sa osobnim napisanim svjedočanstvom, katoličkog svećenika u Štajrskoj, Valtera Vinkmilera, predstojnika, samostana u Šlofergase 4, preminulog 1961.godine. U tome svjedočanstvu, svećenik V.Vinkmiler, napisao je sljedeće : “Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv. Pavao” u Kernetenu. Njegovo ime medju nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rodjen je u Beču. On je bio šarmantan mladić….nije imao prijatelja osim mene i moga brata Alfonza.Uživao je u lijepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje.” Svećenik V.Vinkmiler, dokazao je svoje svjedočenje sa slikama učenika gimnazije, ”Sv.Pavao”, na kojima je uslikan i Franc Ambroz, godina poslje, prozvani Tito. Radi sredjivanja nasljedstva od oca, braće, Vinkmilera, na sudu u Ptuju, braća Vinkmiler, sačuvali su dokumenat, zahvale braće Vinkmilera, što su uputili svome školskom prijatelju, FRANCU AMBROZU, zvanome Titi, radi njegove pomoći, za sredjivanje nasljedstva, na sudu u Ptuju. Pred smrt u ljubljanskoj bolnici, Franc Ambroz, zvani Tito, prema iskazima lječnika, govorio je u bunili isključivo, njemačkim govorom. Austrijski diplomata u službenoj posjeti u Beogradu, izjavio je, da Tito govori njemački, sa starim bečkim naglaskom.

  Za hrvatski narod, značajno je svjedočanstvo, katoličkog svećenika Valtera Vinkmilera, sa kojim dokazuje, da je Franc Ambroz, prozvani Tito, rodjen u Beču.Na temelju istraživanja, dokazano je, da je majka, Franca Ambroza, rodjena Javršek, od oca Slovenca i majke Slovenke, iz sela Posedarje, žena Franje Broza iz Kumrovca, povremeno služila, kod bogatog bečkog trgovca, Samuela Majera, biološkog oca, Franca Ambroza, rodjenog u Beču, koji je svome sinu, Francu Ambrozu, omogućio školovanje u gimnaziji, sa imenom,”Sv.Pavao”. U bečkom arhivu, pronadjena je bolnička potvrda, gdje je zavedeno, da je 16.lipnja, 1892.godine u Beču, Marija Broz, rodjena u selu Posedarje, rodila, zdravo muško dijete. Postoje, različiti datumi, dana i mjeseca i mjesta, rodjenja, takozvanoga Tite, jer je njegova majka, nastojala sakriti, da je rodila sina u Beču.

  Na temelju istraživanja, pisac knjige, HOHŠTAPLER, dokazuje, da je, Josip Broz, rodjen u Kumrovcu, po majci polubrat, Franca Ambroza, nestao u Rusiji i da je poslje smrti, Josipa Broza, njegov polubrat Franc Ambroz, rodjen u Beču, preuzeo i ukarao, prezime i ime, od svoga, po majci polubrata, Josipa Broza. Pisac u toj knjigi napominje sljedeće : “ Danas i ptice znaju da u vezi sa Brozom, kojega su Srbi dočekali sagnuti do zemlje i ispratili u suzama i u čije su se ime odrekli Boga, postoji mnoštvo nepoznanica.’’

  U Srbiji, Srbi su 1990.godine u Užicu, srušili veliki spomenik, takozvanome Titi, sa kojim su u centru moći u Beogradu, vladali sa ”jugoslavijom”, za svoje srpske interese. Taj Tito i njegovi spomenici, po Srbiji, to Srbima, više nije potrebno. Poslje balkanskog ”samita” u Zagrebu, Mesić je uzjavio da ”tu neće biti granica i tu će biti slobodan promet roba i ljudi” i zaboravio je naglasiti i slobodan promet i korupcionaša, švercera, drogaša, prostitucije i ilegalnog prolaza, preko Hrvatske, ilegalaca iz Azije i Afrike u Evropu.

  Mesić, se nastoji, igrati maloga ”tite” ali bez uspjeha, jer je ta nakaza od države, nazvana ”jugoslavija”, za uvijek uništena. U Srbiji, zakonski, izjednačeni su četnici, sa srpskim partizanima, ljevičarima, sa rušenjem Titinih spomenika, dok u DRŽAVI HRVATSKOJ, društvo okupljeno oko Mesića i Račana, slavi takozvanoga Titu, FRANCA AMBROZA, sa čijim je naredjenjem, komunistička partija jugoslavije, izvršila, POKOLJ, nad HRVATSKIM NARODOM, pobivši preko 300.000 Hrvata i 601, hrvatskog katoličkog svećenika, sa mučenjem hrvatskog Blaženika, Kardinala Alojzija Stepinca.

  Bez obzira, tko je srušio onaj spomenik u Kumrovcu, tu je srušen spomenik FRANCU AMBROZU, zvanome Titi, koji je ukrao i prisvojio ime i prezime, od svoga ubijenog polubrata, Josipa Broza. U Mariji Bistrici, prilikom proglašenja Blaženikom, mučenika Alojzija Stepinca, Sveti otac PAPA je poslao poruku hrvatskom narodu, da pevladamo tri zla prošlosti, nacizam, fašizam i komunizam.

  Nacizam i fašizam su pobjedjeni ali komunizam u Hrvatskoj, koji se sakriva, pod komunističkim lažnim ”antifašizmom” i koji se klanja, lažnom Josipu Brozu, monsteru ubojici Francu Amrozu, zvanome Tito i njegovom, za ministra Božu Biskupića, radi umjetnosti, spomeniku u Kumrovcu, taj komunizam u Hrvatskoj, još nije pobjedjen i osudjen, čije zločine, nad hrvatskim narodom, odobravaju, poklonici FRANCA AMBROZA, takozvanoga Tite.Oslobadjanje od monster ubojice, Franca Ambroza, zvanoga Tito, to je hrvatsko oslobadjanje od komunizma. To je oslobadjanje od Račanovog, centralnog komunističog komiteta, oslobadjanje od nasljedjene komunističke korupcije, oslobadjanje od nepostojećih Mesićevih, ”pokretanja resursa”, oslobadjanje od monster ubojice, Franca Ambroza, zvanog Tito, sa čijim monster imenom, Mesić i oni iza Mesića, nastoje i dalje, obmanjivati i zaustavljati DRŽAVU HRVATSKU.

  Ante Kunek

 • Lea Pralines

  mlade kadre je treba dati za poslance v evropski parlament,ne pa stare mumije ki se grebejo samo za denar ne naredijo pa NIČ to je ZVER PA TOMČEVA…..NOVE LJUDI KI SO NEOBREMENJENI S POLITIKO IN SO PRODORNI IN IZOBRAŽENI….NE PA OLOŠ….

  • rubec

   A misliš na tomičeva? Vse pohvale opica za tvoje misli.

   • Rožle

    Nisem bil čisto prepričan, da ima sebe kot opico v Avatarju ..
    .. no, pol drži

    • rubec

     No vidiš, nekaj pa le imaš od mene.

 • von Rhein

  Tole me pa res zanima.Koga izmed vseh,ki kandidirajo,razen Tomčeve,lahko voliš?

 • Janez Kepic-Kern

  PRESTARIH
  ZA POLITIKO JE – SE VE KJE – NA BARJU
  – ZELO VELIKO.
  LEA PRALINES MISLI – VERJETNO – NA BARJANCE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • črnaovca

  uršake se je malo usula sicer pri treh otrocih še kar dobro zgleda

 • Janez Kepic-Kern

  še 1x
  NIČ VOLILNA,
  A ZANIMIVA ZADEVA !

  NEVOLILNA TEMA !
  A
  POMEMBNA IN ZANIMIVA !

  ZA ODDIH OD – VOLILNIH TEM – NEKAJ – ZGODOVINE !

  CITATNO
  VAM
  PODAJAM – NEKAJ LINKOV
  O
  VPRAŠLJIVI IDENTITETI
  IN
  O
  ZELO SPORNIH DEJANJIH – TEGA EX KP, ZK – MARŠALA TITA.

  POŠTENJAK,HUD NASPROTNIK J.B. TITA,
  KOSOVSKI SRB
  MOMČILO JOKIĆ
  Tajni dosije J.B. TITO

  https://www.telegraf.rs/ves

  MOMČILO JOKIĆ TV INTERVJUJI
  Jedino ja znam, ko je bio Tito, itd.

  https://www.google.com/sear

  akademik, srb,
  dr. Jovan i. DERETIĆ Istina o Titu
  https://www.dailymotion.com

  HR PEVEC ARSEN DEDIĆ Priča o Titu
  TITO NAM JE IGRAL F. CHOPINA
  NA LADJI – GALEB
  https://www.youtube.com/wat

  PRAVO RESNICO
  O
  IDENTITETI – JAVNE OSEBE – VSILJEVANE NAM KOT T.I. MARŠAL J.B. TITO
  NA
  UGOTOVIJO ZA
  UGOGOTAVLJANJE REALNIH IDENTITET USPOSOBLJENI – DRŽAVNI ORGANI
  IN
  NAJ NAS PREBIVALSTVO – REALNO
  IN
  JAVNO – PREKO OSREDNJIH TV MEDIJEV – OBVESTIJO
  O
  TEM, KAJ SO V ZVEZI Z IDENTITETO T.I. MARŠALA J.B. TITA – UGOTOVILI !
  MI,
  OBIČAJNI DRŽAVČLJANO – SI PRI PREGLEDOVANJU INTERNETNIH VIROV
  O
  SPORNI IDENTITETI – JAVNE OSEBE T.I. MARŠAL J.B. TITO
  MISLLIMO
  PRIBLIŽNO -TAKOLE – KOT PIŠEM SPODAJ !

  Če kdo od nas
  – kot ideološko neobremenjen posameznik
  pregleda
  spodnje – INTERNETNE VIRE – O VPRAŠLJIVI IDENTITETI OSEBE T.I. “MARŠAL TITO”
  SE
  MU
  IZOBLIKUJE
  ZELO VERJETNA ZGODBA
  O
  NEKEM NEZAKONSKO ROJENEM OTROKU – NEKIH BOGATIH STARŠEV V 1890. LETIH,
  KI
  SO
  SVOJEGA NEZAKONSKEGA OTROKA – V NJEGA PREDŠOLSKI DOBI

  “SKRIVALI”

  NEKJE NA NEKEM GROFOVSKEM POSESTVU PRI – SZEGEDU, ALI NA DUNAJU.
  CCA
  OD 6. LETA DALJE
  OA JE TA NEZAKONSKI OTROK – PREMOŽNIH STARŠEV
  PAČ – KAR PRECEJ VERJETNO
  ŽIVEL,
  BIVAL IN SE ŠOLAL
  V ENEM OD

  T.I. K O N V I K T O V

  – V AVSTRIJI PRED 1.SV. VOJNO.
  TISTI
  T.I. KONVIKTI – SO BILI TAKOINTAKO NAMENJENI UREJENEMU PREŽIVETJU
  IN
  ŠOLANJU OTROK, TUDI NEZAKONSKIH OTROK – PREMOŽNEJŠIH STARŠEV.
  KAR
  VERODOSTOJNA
  ZGODBA, PRIČEVANJE AVSTRIJSKIH BRATOV – VINKMILER

  – SE ZDI – V E R O D O S T O J N A , UPRAVIČENA
  DO
  URADNE, DRŽAVNE PREISKAVE – REALNOSTI PRIČEVANJA BRATOV – VINKMILER.
  LE
  V TAKEM “KONVIKTU”
  ZAPRTEM VZGAJALIŠČU ZA OTROKE BOGATIH STARŠEV,
  SE
  JE NAM “ZNANI” T.I. MARŠAL TITO
  LAHKO NAUČIL – ZELO SOLIDNO
  NA KLAVIR
  IGRATI LEPE,
  A ZA IGRANJE TEŽKE ETUDE SLAVNEGA F. CHOPINA !
  Kot KOVINARSKI VAJENEC
  SE
  V SISKU – KLAVIRJA, CHOPINA – ZAGOTOVO – NI UČIL. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  O
  T.I.
  KONVIKTIH
  ZAPRTIH VZGAJALIŠČIH, TUDI ZAPRTIH KONVIKT-GIMNAZIJAH – JE
  PRECEJ
  VIROV – NA INTERNETU

  O ZAPRTIH ŠOLAH
  T.I. KONVIKTIH V A STRIJI

  .https://sl.wikipedia.org/wiki/Slika

  HR PEVEC ARSEN DEDIĆ
  TITO NAM JE IGRAL – CHOPINA
  NA LADJI – GALEB

  https://www.facebook.com/wa

 • Artur

  Danes sem dal glas za domoljube, nikdar nebi dal glasu za politikantske hinavce, oportuniste (bivše komuniste).

 • RATATA

  Naravnost NEDOPUSTNO IN ŠKANDALOZNO!!!
  Na RaPrviSlo že tričetrt ure govorijo samo o Janši!! Janša to, Janša ono, čebele pa Janša in panji in spet Janša! Pa so s čebeljim voskom 6e Karantanci trgovali.
  Sam Janša pa Janša, o Slaku pa nič,
  pa si je Lojze Čebelice zmislu!!
  https://youtu.be/OlZEtORgR-g

  • Rožle

   A res .., da ga majo na rtv tolk radi ..???

 • RATATA

  Še enmal kampanje…;
  Trio RATATA in Varda Štajerska
  https://youtu.be/q1wIimCGNZ4

  • Rožle

   :) … a si ti ta na telefonu ..?

   • RATATA

    NEEEE!! JAZ SEM SPODOBEN GOSPOD MATQURBA!!!

 • xtc

  Kaj čmo 9 ka zmaguje. in levi ne morejo povsem nič.

 • Artur

  ‘Mađari, napustite sami Europsku uniju, ionako ste već izašli!’
  https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/madari-napustite-sami-europsku-uniju-ionako-ste-vec-izasli-20170406

 • Rožle

  Za spremembo nisem v našem štabu na volišču …
  srečal nobenega starega znanega komunista ..
  … za ta nove pa nisem čisto ziher …

  • Prle

   Komunisti ne hodijo na tako nepomembne volitve. Vaša zmaga bo pirova.

   • Rožle

    Govorim v štabu v komisiji … cin cin ..!!!

    • Prle

     Jasno,saj bo Ivan Janez prišel kasneje,.he,he,he.

  • rubec

   Pri nas je pa bil. Pa tudi takoj odšel, ko je mene zagledal. Potem sem vzel en njegov suh piškot od mize, polizal, in dal nazaj.

   • Prle

    Si doma pozabil protezo?

 • Janez Kepic-Kern

  ZAGOTOVO BO TAKO !
  VELIKO GLASOVNIC BO NEVELJAVNIH, Se zdi.

  ŠALA

  KOZJEREJEC IZ OKOLIŠA HALOZE, PTUJ
  JE
  NAPISAL NA GLASOVNICO?
  “EU
  POSLANKA IZ SLOVENIJE
  NAJ BO
  MOJA – KOZA – JULIKA !
  VSI RAZEN NJE – SO BREZ VEZE” L.R. JAMRZ. K. KERN KOMENDA
  P.S.

  MIHA K. iz LEVICE
  PA BO MORDA NAPISAL: “SM PROTI VAJOLETI, NI ZA V EU”
  KONEC ŠALE

 • Prle

  Ampak je pa sramota za Ivana Janeza, da ga mora Urška za rokico pripeljati na volišče. Pa ne,da ga jebe demenca?

  • Rožle

   A bi že nehal z ljubosumjem .. pri tebi se to z aviona opazi

   • Prle

    Nisem ljubosumen na dementne ljudi. Samo poglej ga,kako se bebavo reži. nekaj ni v redu z njim.

    • xtc

     Taki ste se včeraj zbirali v Kumrovcu in dišali po cipresah in kranclih.

     • Prle

      Svečkarji ste pa sploh znani po tem,ha,ha,ha.

     • xtc

      Dementna druščina na plenicah dišeča po kranclih in cipresah ste vćeraj imeli mašo v Kumrovcu.

     • Prle

      Temu se reče množica ljudi, ne pa vi revčki svečkarji,ki vas sds pritegne s sendviči in sokom. Pa še avtobuse vam plačajo.

     • xtc

      Temu se reče zbor dementnih starčkov in žena na hojcah,plenicah in dišečih po kranclih in svečah ter cipresah,kot je poročala HTV mladih ni bilo NI ZANIMANJA za britof.

  • Amerikanc

   Ali ti tudi rokco uporabljaš, ob pogledu na “našo” zalo Urško ?! Kar daj, saj to ni prepovedano, samo da te Štefka ne vidi !

   • Prle

    Hudo mi je, ker tako nepotešena hodi po svetu, da se je začela že izzivalno oblačiti. mar Ivan Janez res ne zmore več?

    • xtc

     Ivan lahko vaš Nemec ne more več je Irinka pobegnila.

 • Prle

  Saj ne rečem, Urška je res seksi bejba, ampak na volitve priti tako oblečena,da se ji vidi modrc,če ne celo bradavičke pa ne gre,

  • Amerikanc

   Saj ni šla v cerkev ampak na evropski cirkus.

   • Prle

    Prej sta bila v cerkvi,da jima je župnik pokazal pot na volišče.

  • Rožle

   Najd si že svojo bobo .. pa bo brez ljubosumja

   • Prle

    Kdo bi se pa branil Urške, Ivan tako ali tako ne more…

  • Miro Jereb

   Kam pa si ti volitve gledal…v joške ?

 • Janez Kepic-Kern

  HA, HA – TAKO BO !
  VELIKO GLASOVNIC BO NEVELJAVNIH, Se zdi.

  ŠALA

  KOZJEREJEC IZ OKOLIŠA HALOZE, PTUJ
  JE
  NAPISAL NA GLASOVNICO?
  “EU
  POSLANKA IZ SLOVENIJE
  NAJ BO
  MOJA – KOZA – JULIKA !

  VSI RAZEN NJE – SO BREZ VEZE” L.R. JAMRZ. K. KERN KOMENDA
  P.S.

  MIHA K. iz LEVICE
  PA BO MORDA NAPISAL: “SM PROTI VAJOLETI, NI ZA V EU”
  KONEC ŠALE

 • Novakec1

  Na vzporednih bo zmagala SDS, po štetju pa SD z Fajonko na čelu, pa bomo spet popušili. Zoki se pa reži okol glave in bo spet zmaga primitivcev nad inteligenco.

  • Stric iz ozadja

   Vzporednih se itak nobenmu ne da delat.

 • Vojteh Dovč

  ja kdo bo zmagal ,,,kdo le SDS a ne
  kot na slo volitvah,,.. sam še jajca je treba met pa bo

 • dob

  Fajonka je zlo inteletna.
  Ugotovila je, da je manj ljudi na volitvah zato, ker so nekatere teme preveč populistične (?!?!?)
  Fak
  Prvič slišim, da je populizem nekaj, kar populus odločno zavrača! Najbrž da je pojem populizma nastal tako, da populus populističnih idej ni sprejel, pa da ga jebeš.
  Bohve, če nimajo komunisti dreka v glavi. Al’ pa majo glavo v dreku, s te razdalje težko razločim.

 • macon

  Bilo je 5 desnih proti 3 levim, zdaj mi izgleda bolj 4 :4.

  • Endri Susilo

   Jp, dejansko to ni zmaga. Le dva od SDS. Bo kdo v stranki odgovarjal?

   • macon

    Glede na prejšnji rezultat, je korak nazaj. Relativno je seveda še zmerom zmaga, ker so bili prvi.

 • Janez Kepic-Kern

  BAJE JE BILO KAR 10.000 GLASOVNIC – NEVELJAVNIH !
  Saj sem
  že prej pisal, da bo tako !

  HA, HA – TAKO BO !
  VELIKO GLASOVNIC BO NEVELJAVNIH, Se zdi.

  ŠALA

  KOZJEREJEC IZ OKOLIŠA HALOZE, PTUJ
  JE
  NAPISAL NA GLASOVNICO?
  “EU
  POSLANKA IZ SLOVENIJE
  NAJ BO
  MOJA – KOZA – JULIKA !

  VSI RAZEN NJE – SO BREZ VEZE” L.R. JANEZ. K. KERN KOMENDA
  P.S.

  MIHA K. iz LEVICE
  PA BO MORDA NAPISAL: “SM PROTI VAJOLETI, NI ZA V EU”
  KONEC ŠALE

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!