[VIDEO] Dovolj imajo Desusovih laži – poglejte, kako je upokojenka okrcala Erjavca: “Obljubljal nam je 1000 evrov, pa poglejte, kje smo danes! Če nam ne bi prva Janševa vlada dvignila pokojnin, bi bili danes še v slabšem položaju!

Datum:

Pred vsakimi volitvami, bodisi državnozborskimi, lokalnimi ali evropskimi, predsednik DeSUSa Karl Erjavec opravi pravcato turnejo po upokojenskih domovih, kjer najstarejšim državljanom in državljankam obljublja višje pokojnine in dostojnejšo jesen življenja, če bodo volili zanj in njegovo stranko. Gre pravzaprav za paradoks, saj so cene v upokojenskih domovih naravnost vrtoglave, pokojnine pa se na leto kvečjemu dvignejo za pičlih nekaj evrov, medtem ko stroški življenja in davki stalno naraščajo. DeSUS ob tem sodeluje v vsaki slovenski vladi od leta 1997, a se še danes pogovarjamo o neizpeljani pokojninski reformi, ko poskušajo to rešiti v največji opozicijski stranki, denimo nazadnje ob predlogu zakona o ustanovitvi demografskega sklada, na katerega bi se preneslo celotno državno premoženje, pa predloge SDS vztrajno blokira. Kljub dejstvu, da Karlu Erjavcu v resnici ni v interesu, da bi uredil pokojnine, temveč mu najbolj odgovarja status quo, ob katerem lahko upokojencem iz leta v leto laže, da se bori za njihove višje pokojnine, mu ljudje še vedno vztrajno nasedajo. No, gostja v Tarči mu je pred kratkim nalila čistega vina, ko je javno povedala, da je za upokojence nazadnje nekaj dobrega naredila – vlada Janeza Janše leta 2006.

https://www.facebook.com/STOPkriminalnivladi/videos/884680108544112/

Predstavniki Zveze društev upokojencev Slovenije so v zadnjih tednih pred Evropskimi volitvami spet pozivali k ustreznim ukrepom za dostojno staranje, saj z zagotovljeno pokojnino v višini 530 evrov ni mogoče živeti. Kandidati za evropske poslance so medtem govorili o skrbi za upokojence in poudarili pomen povezanosti med generacijami. Neizpodbitno dejstvo je, da se praktično vsak od več kot 100 domačih kandidatov za evropski parlament dobro zaveda, da je najbolj aktivna volilna baza prav tista v pokoju, in da bo tisti, ki mu bo uspelo prepričati upokojence, praktično izvoljen.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec sicer še vedno verjame, da mu bo tudi tokrat uspelo “prelisičiti” upokojence, saj kljub neugodnim napovedim anket izrazil prepričanje, da bo Igor Šoltes izvoljen v evropski parlament. “Ne se vi bat za našega Igorja,” je celo povedal za eno izmed komercialnih televizij.

Igor Šoltes ne verjame več v svojo stranko Verjamem, verjame pa, da lahko ob pomoči Karla Erjavca prelisiči upokojence, da zanj glasujejo na listi Desusa. Foto: Nova24TV.

Upokojenka na Tarči: Janševi vladi so očitali, da izvaja anti-reformo, a je edina zaslužna, da nismo še v slabšem položaju
No, so pa pred tokratnimi volitvami upokojenci očitno vendarle spoznali, da jim Karl Erjavec iz leta v leto laže. Ko so namreč v oddaji Tarča na Televiziji Slovenija, ki jo vodi Erika Žnidaršič, gostili upokojence, je ena izmed sogovornic jasno povedala, da upokojenci še vedno ne morejo pozabiti, kako jim je Karl Erjavec pred skoraj desetimi leti obljubljal 1000 evrov pokojnine.

“Ne samo, da Erjavec hodi po domovih, kjer so cene vrtoglave, če se dobro spomnite, nam je pred skoraj desetimi leti pred velikim zborom upokojencev v Krškem obljubil, govoril je o 1000 evrih. Kje smo danes s tisoč evri, mislim, da si lahko sami izračunate. Če govorim zdaj s tega vidika, ko ste ravno omenjali prvo vlado Janeza Janše, moram povedat pošteno resnico. Takrat, če ne bi leta 2006 dvignil pokojnin, ko so eni govorili, da gre celo za antireformo, če se dobro spominjate, prosim vas, bi bil danes gmotni položaj še slabši. Zato apeliram na vse stranke, ki bodo, na vso politiko, da se zavedajo svoje odgovornosti do populacije, ki je danes pomemben element v sedanji volilni kampanji,” je upokojenka brez dlake na jeziku povedala v oddaji Tarča, da je lahko tudi novinarka Tanja Gobec, ki je bila tudi gostja oddaje, zgolj nemo prikimavala.

Takole so glasovali poslanci o predlogu SDS glede ustanovitve demografskega sklada, ki bi sistemsko rešil težave s pokojninami. Opozicija za, koalicija kompletno proti. Tudi Desus, stranka, ki se bojda bori za upokojence. Foto: Twitter.

Koalicija pod vodstvom Marjana Šarca ta teden brez kančka slabe vesti zavrnila predlog SDS o demografskem skladu
Naj spomnimo. Predsednik največje opozicijske stranke SDS, Janez Janša, je ob predstavitvi ideje zakona o demografskem skladu, na katerega bi se preneslo celotno državno premoženje, poudaril, da vse odkar ima Slovenija svojo državno, ni bila sposobna vzpostaviti kapitalskega stebra za napajanje pokojninskega sistema, temveč gre denar za pokojnine iz živega dela oziroma dela zaposlenih. Slovenija ima po njegovem še vedno obsežno državno premoženje, ki pa je razbito na različne upravljalce in okrog tega, odkar pomni, potekajo politične debate, kako to urediti, kako to upravljati, kako to narediti bolj učinkovito. Bistvena dilema, ki je preprečevala nacionalni pokojninski sklad, so pravzaprav bile razlike v številnih in številčnih vladnih koalicijah v zadnjih mandatih.

Ko so zakon o slovenskem demografskem skladu pri SDS vložili v postopek, so bili veseli odzivov drugih strank, saj razen pikrih izjav predsednika DeSUS Karla Erjavca niso doživeli običajnega nasprotovanja, kot ga doživijo, ko opozicija predlaga nek zakon. A nato so hitro prišli pozivi vlade Marjana Šarca, naj koalicija predloga ne podpre, saj da bodo to že uredili sami, nekje do konca leta, pa še to na način, da bi na sklad prenesli bistveno premalo, zgolj eno sedmino državnega proračuna. Proti SDSovem predlogu zakona so tako ta teden glasovale vse vladne stranke, vključno z Desusom, ki bi ji morale biti pravice upokojencev glavna skrb.

T. F.

Sorodno

Zadnji prispevki

30 let pozneje: Zarota Depala vas

Nedavno se je predsednik SDS Janez Janša odzval na...

Grozljive posledice legalizacije evtanazije v Kanadi, ki prihajajo tudi k nam

Evtanazija in samomor s pomočjo sta sprva v Kanadi...

Milei Ukrajini predal helikopterja, ki ju je Argentina prejela od Rusije

Argentina je Ukrajini predala dva večnamenska helikopterja Mi-171E, ki...

Spelji se, Ursula!

Globalistične elite so prepričane, da najbolje vedo, kaj je...