fbpx

Več kot pol milijona evrov iz državnega Telekoma za Odlazkov “likvidacijski odred”

Foto: Necenzurirano

Po podatkih, ki smo jih pridobili iz državnega Telekoma Slovenije, je družba Providentia, prek katere so bili v času objavljanja za Telekomov portal Siol plačani Vesna Vuković, Primož Cirman in Tomaž Modic, od leta 2016 do 2021 od Telekoma prejela skupaj 581.000 evrov nakazil. Providentia je tudi podjetje, ki je je v razvid medijev vpisano kot izdajatelj portala, kjer so pod objavami podpisani Vukovićeva, Cirman in Modic. Gre za trojico, ki se pred volitvami na veliko ukvarja z medijskimi likvidacijami za svojega gospodarja Martina Odlazka.

Čeprav je iz spletne strani razvidno, da je Primož Cirman danes odgovorni urednik portala, ki ga izdaja družba Media Partner. Gre za podjetje, ki je sodilo včasih v medijski konglomerat razvpitega bivšega lastnika Večera Uroša Hakla.

Providentia, direktor katere je še vedno Tomaž Modic, ki je tudi 20-odstotni lastnik (večinskih 80 odstotkov ima javnosti neznani Nejc Rozman iz Domžal, ima sicer že od 27. januarja (na današnji dan 56 dni) blokirane račune. Ob ustanovitvi podjetja leta 2016 so bili lastniki tudi Vukovićeva, Cirman in njihova takratna sodelavka Suzana Rankov, ki je danes zaposlena v državni družbi Slovenski državni gozdovi.

Kako pomemben delež financiranja necenzuriranih je prihajal iz Telekoma, razkrije bilanca. Od 2016 do 2020 so ustvarili skupaj 732.717 evrov. Torej levji delež iz državnega podjetja.

Peter Truden