fbpx

Velenjski New Yorker razhudil Jelinčiča: Navodila za nakup kar v srbohrvaščini

Vrečka iz trgovine New Yorker v velenjskem trgovskem centru Velenjka. (Foto: Twitter)

“Trgovina Newyorker v Velenju – prvi pogovorni jezik srbohrvaščina, potem albanščina. A so nas velenjski komunisti, stranka Socialnih demokratov, že prodali?,” je zapisal predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti ob sliki iz trgovine New Yorker. Na sliki vidite, da je v srbskem jeziku zapisano: “Omejen dostop 16. Molimo Vas, da zadržite ovaj broj za vrijeme trajanja kupovine i vratite ga na kraju na izlazu. Hvala na razumijevanju.” Poklicali smo tudi v trgovino New Yorker v Velenju, kjer so nam zanikali, da bi kjerkoli imeli napise v tujem jeziku ter zatrdili, da so redno podvrženi inšpekcijskim nadzorom in še povedali, da gre za pomoto. A naši viri njihove trditve postavljajo na laž.

Fotografija je bila posneta v ponedeljek, 27. julija 2020, v trgovini New Yorker v trgovskem centru Velenjka v Velenju. Kot nam je zagotovil naš vir, gre za nakupovalno vrečko omenjene trgovske verige. Pridobili smo tudi originalno fotografijo vira, ki dokazuje navedbe poslanca Državnega zbora Zmaga Jelinčiča Plemenitega in našega medija.

Ali so takšne vrečke stalnica v tej trgovini v Velenju, ali so imeli dan srbohrvaškega jezika, ali pa gre za kakšno drugačno pomoto, ostaja odprto vprašanje. Upamo le, da trgovska veriga z oblačili New Yorker tega ne izvaja po vsej Sloveniji. Poslanec SNS Jelinčič je ob tem za Nova24TV povedal, da je skrajni čas, “da v Sloveniji začnemo razmišljati o tem, da v Sloveniji živimo mi.”

Jelinčič: “V Slovenijo naj se neha uvažati ljudi iz nekdanjih držav Jugoslavije, ki živijo na račun slovenskih državljanov”
Poslanec opozicijske SNS poudarja, da smo v Sloveniji Slovenci gospodarji svoje dežele, želi, da ne podležemo vsem mogočim pritiskom iz držav nekdanje Jugoslavije. Po njegovem mnenju se Slovenija balkanizira, “posebej s tem, da uvažamo iz teh tretjih držav delavce, jim dajemo hrano, stanovanje in službo, na koncu pa še volilno pravico.” 

Zmago Jelinčič Plemeniti. (Foto: STA.)

Levi politični spekter prepleten s jugonostalgičnimi politiki in profesorji
Balkanizacija Slovenija se po mnenju kontroverznega predsednik SNS premalo problematizira. Jelinčič denimo meni, da se tudi v slovenskem političnem prostoru na levem spektru “prerivajo ljudje, ki sploh niso Slovenci.” Za primer navede Večerovo kolumnistko Svetlano Slapšak,še eno mediatorko pri Socialnih demokratih, ki tudi niso Slovenci. Pa cela kopica profesorjev, profesoric na FDV.”

Jelinčič si neizmerno želi, da bi Slovenci zaživeli tisto življenje, na osnovi katerega temeljijo naša kultura, narod in prihodnost.

Luka Perš