fbpx

Velika blamaža za Slovenijo: Šarec zavrnil pomemben govor v Evropskem parlamentu! Se boji, da bi postal nova “Bratuškova”?

Foto: STA

Predsednik slovenske vlade je zavrnil govor v Evropskem parlamentu prihodnji teden in tako zamudil priložnost za pomemben nagovor poslancem Evropskega parlamenta ter druge javnosti. “To je velika blamaža za Slovenijo. Nagovora o prihodnosti EU v Evropskem parlamentu se ne zavrne,” je Šarčevo potezo komentirala evropska poslanka Romana Tomc. Šarec je odločitev komentiral z besedami, da se je tako odločil, ker bi bil njegov nastop lahko razumljen kot predvolilni govor. 

Slovenski premier je znova dokazal, da nima občutka za politiko in strateške slovenske interese. Kot poroča današnje Delo, je Marjan Šarec “zavrnil ponudbo Evropskega parlamenta, da bi nastopil na njegovem plenarnem zasedanju prihodnji teden v Strasbourgu in predstavil svojo vizijo prihodnosti EU”.

Plenković Hrvaški priboril prednost v arbitražnem sporu
Z nastopi predsednikov vlad in držav članic EU želi Evropski parlament na najvišji ravni prispevati svoj delež k razpravam o smereh razvoja Evrope. Nastopi voditeljev so se začeli januarja lani na pobudo predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija in bodo trajali do konca mandata. Doslej je parlament nagovorilo in nato razpravljalo s poslanci poldrugi ducat evropskih voditeljev. Prvi je bil predsednik irske vlade Leo Varadkar. Sledili so med drugimi nemška kanclerka Angela Merkel, francoski predsednik Emmanuel Macron, hrvaški premier Andrej Plenković.

Na zadnjih dveh zasedanjih sta nastopila predsednika italijanske in slovaške vlade Giuseppe Conte in Peter Pellegrini. Po neuradnih informacijah je Šarec zavrnil nastop z utemeljitvijo, češ da je datum prepozen in ob koncu parlamentarnega mandata. “Pred nekaj časa je slovenska vlada potrdila interes za sodelovanje, a ko je Evropski parlament predlagal drugo zasedanje marca, je bil ta datum žal neustrezen,” je pojasnila namestnica glavnega glasnika Evropskega parlamenta Marjory van den Broeke.

https://twitter.com/pandicamuss/status/1107917394645843968

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1107919191791845381

Odziv stranke Dobra država.

H. M.