[Video] Andrej Umek: Šarčev kolerični stil vodenja predstavlja širši slovenski problem!

Kdo vam laže, Boris Tomašič, Miloš Čirič in Andrej Umek (Foto: posnetek zaslona)

V sredo je v oddaji Kdo vam laže voditelj Boris Tomašič gostil gosta Andreja Umeka in Miloša Čiriča, v oddaji pa so spregovorili o aktualnih političnih temah, ki so v mainstream medijih zapostavljene. Tokrat so govorili o medijskem uničenju stranke SMC, grehih Šarca, ki jih je storil še pred nastopom funkcije premierja, in o stanju javnih financ. Prva naloga za Slovenijo je po mnenju Umeka dvig dodane vrednosti na zaposlenega, če pa hočemo to doseči, je nujen ukrep povečati ekonomsko svobodo posameznika.

V zadnjem času smo priča medijskemu stampedu na Mira Cerarja in njegovo SMC. Veliki mediji so namreč začeli obnavljati zgodbe o maketi drugega tira in nabavi rezilne žice, kar so stare zgodbe, o katerih je Nova24TV poročala takrat, ko so bile aktualne, mainstream mediji pa so o njih molčali, saj je bil takrat Miro Cerar predsednik vlade in so ga hvalili podobno kot danes Marjana Šarca. Ker so novi obrazi zgolj krinka za ohranjanje vpliva stricev in nečakov iz ozadja, imajo kratek rok trajanja. Ko opravijo svoje poslanstvo, jih globoka država uniči, zanesljivi kadri pa se preselijo v novo stranko novih obrazov, po tem vzorcu pa lahko isto napovemo tudi Šarcu. Pri tem se postavlja ključno vprašanje, zakaj je potrebna popolna demontaža SMC, ki je praktično mrtva stranka.

Mogoča sta dva odgovora; ali tisti, ki vladajo, želijo odstraniti Cerarja kot zunanjega ministra, saj je pričel delovati precej bolj prozahodno, ali pa želijo sicer neodločnega Cerarja stisniti v kot do te mere, da bi izstopil iz vlade in povzročil predčasne volitve, saj se je sedanja vlada že po zgolj šestih mesecih znašla v politični krizi – odstopili so štirje ministri, odvisni so od glasov skrajne Levice, ki jih brezsramno uničuje, niso se pa pričeli ukvarjati niti s pomembnimi problemi, kot so zdravstvo ali pokojnine. A najpomembneje, Šarec uživa rekordno visoko podporo javnega mnenja.

Globoka država potrebuje novega Drnovška in Šarec se je izkazal kot boljša alternativa Cerarju
Gost Andrej Umek je ob tem izrazil mnenje, da “globoka država potrebuje novega Janeza Drnovška, in to je lahko ena sama osebnost. Zdaj imamo dve osebnosti, Mira Cerarja kot nosilca vlade v prejšnjem mandatu in imamo Šarca kot predsednika sedanje vlade. Ta dva ne moreta ali nista zaželena, da aktirata v sedanjem trenutku. To se pravi, ker se je očitno za globoko državo in predstavnike globoke države Šarec izkazal kot boljši, se stavi vse nanj in mu je treba umakniti vse ovire, ki bi tukaj sodelovale. Zavedati se moramo, kakšen je volilni sistem, če pride do vlade, če imamo dve stranki, ki nagovarjata približno iste volivce, gre nujno nekaj glasov v nič. Če imamo eno močno stranko, kot je bila včasih LDS, je sposobna izkoristiti vse volivce”. Umek je še povedal, da je večkratnost podobnih strank nezaželena in je posledično potrebno Cerarja popolnoma eliminirati. Miloš Čirič je podobnega mnenja: “En del je točno to, kar je gospod Umek omenil, drugi del je pa seveda to, da je bilo veliko pričakovanj do Mira Cerarja, veliko obljub je bilo danih ljudem, ki se niso uresničile, zdaj pa je prišel tisti trenutek, ki se mu reče pay time, čas plačila, in zdaj vsi ti jezni in razočarani to plačujejo. Ko ljudje enkrat mislijo, da so bili prevarani, čeprav ni bilo nič takega, taki ljudje se pravzaprav maščujejo in slovenska maščevalnost je pregovorno znana. Zato se tudi to dogaja s še večjo strastjo. Odprl se je medijski prostor, ki ga prej ni bilo. Tudi prej so prihajale take stvari, a o tem ni nihče govoril, nihče ni pisal, namesto reševanja pa so se problemi potlačili.”

Miloš Čirič (Foto: posnetek zaslona)

Burger: “Preferiram manjši obseg izdatkov države, in sicer, da bi se ti zmanjšali s sedanjih 43 odstotkov BDP na okrog 35 odstotkov BDP, kot v Švici”
Naslednja tema je bila fiskalna nevzdržnost predlaganega rebalansa proračuna. V predvajanem prispevku je ekonomist dr. Anže Burger ocenil stanje javnih financ v Republiki Sloveniji in povedal, da je sicer res, da javne finance nominalno izkazujejo presežek, a se problem skriva v strukturni naravnanosti proračuna. “Fiskalni svet je namreč za letošnji proračun ocenil, da izdatki presegajo dovoljene izdatke v okviru ustavnega fiskalnega pravila za okrog 270 milijonov evrov.” Po besedah Burgerja je prejšnji teden Evropska komisija podobno ocenila, da Slovenija ne izpolnjuje obvez, kar se tiče pakta za stabilnost in rast, rast izdatkov je namreč previsoka za okrog 340 milijonov evrov, medtem ko bo, kar se tiče strukturnega primanjkljaja, torej tega srednjeročnega cilja, ki ga mora zasledovati država članica, Slovenija za letos presegala izdatke za okrog 390 milijonov evrov. “Torej, naš proračunski presežek je pozitiven, vendar je premajhen. Presežek bi moral biti višji, sedaj bi morali bolj intenzivno zmanjševati javni dolg in se pripravljati na ohladitev gospodarske rasti, ki prihaja v naslednjih letih,” je prepričan Burger. Poudaril je še, da je javna poraba previsoka glede na to, koliko dobimo: “Če bi bile storitve javnega sektorja temu primerno kakovostne in dobre, bi lahko upravičile tako visoke javne izdatke. Preferiram manjši obseg izdatkov države, in sicer, da bi se ti zmanjšali s sedanjih 43 odstotkov BDP na okrog 35 odstotkov BDP, kot v Švici. S tem bi se zmanjšal nadzor države nad privatnim življenjem, je pa ogromno prostora v našem javnem sektorju. Kar se tiče racionalizacije delovanja teh velikih sistemov, poglejmo zdravstvo, kako je neučinkovito in drago, veliko prostora je na pokojninskem področju (ustavimo lahko intenzivno upokojevanje, aktiviranje upokojenih), ogromno je rezerv na področju javne uprave, kjer bi se dalo zmanjšati število zaposlenih, število agencij, uradov. Na ta način bi lahko financirali strukturne reforme, s tem, da bi racionalizirali javni sektor in s tem bi potrebovali manj prihodkov v proračun.”

Foto: YouTube

Dodana vrednost na zaposlenega v zadnjih desetih letih ni narasla, nujno je povečati ekonomsko svobodo posameznika
“Mislim, da bi moral dr. Burger oziroma bi lahko pokazal še na dve stvari; teh 43 odstotkov, ki jih je omenil, je proračun države. Javni izdatki v Sloveniji znašajo prek 50 odstotkov, če sledimo analizam World Economic Foruma, in World Economic Forum je že večkrat povedal, da če gredo javni izdatki prek 50 odstotkov, to pomeni v bodočnosti kolaps gospodarstva. Druga stvar, ki bi jo Burger tudi lahko omenil, je naš, po mojem največji problem, da produktivnost dela, merjena skozi dodano vrednost na zaposlenega, ni narasla. In če spet gremo na analize World Economic Foruma, potem seveda sta nivo plač in produktivnost dela med seboj tesno povezana. Dvigovati plače, ne da bi dvignili produktivnost dela, je zelo riskantno. Sledi to, kar je pri nas, ko so dvignili plače in življenjske stroške in so učinek dviga plač popolnoma izničili,” je povedal Umek. Prva naloga za Slovenijo je po mnenju Umeka tako dvig dodane vrednosti na zaposlenega, če pa hočemo to doseči, je nujen ukrep povečati ekonomsko svobodo posameznika. Tudi Čirič je podobnega mnenja: “To je tisto, kar je naš temeljni problem. Ukvarjamo se s številkami in s tem, številke so sicer zanimiva stvar, a če pogledate proračun, so se v resnici igrali po Excelovi tabeli, malo so tu vzeli in malo so tja dali.” Glavni razlog odhoda mladih pa je po njegovem mnenju to, da se zaradi egalitarnih principov, kot jih zagovarja Levica, pri nas ne splača delati, ker pa smo v Evropi, se lahko kdorkoli mirno odseli in gre delat drugam.

Andrej Umek (Foto: posnetek zaslona)

Šarec je že v preteklosti priznal, da je kolerik, prav tako pa naj bi koristili sredstva za svetniško skupino za financiranje predsedniške kampanje
Na Nova24TV smo se v preteklem tednu dokopali tudi do elektronskega sporočila, ki ga je Nina Irt takrat poslala Šarcu in svetniški ekipi, v njem ga je med drugim obtoževala, da jo obrekuje in da uporablja stil vodenja, v katerem po uporabi sodelavce enostavno zavrže. Preberite podrobnosti Šarčevega koleričnega značaja, kakršnemu smo priča tudi danes, ko je na funkciji predsednika vlade. 30. avgusta, ko je bilo poslano elektronsko sporočilo Irtove, je ta še ocenjevala, da nastale razlike v komunikaciji in razmišljanju med svetniki in županom še niso nepremostljive, navedla pa je tudi bojazen, da bi se svetnikom v primeru izvolitve Šarca na mesto predsednika države mandat skrajšal in bi sledile nove volitve za župana. V nadaljevanju mu očita nekomunikacijo in neobveščanje občinskih svetnikov, on pa naj bi ob tem vsakič cinično odvrnil, da pač niso v otroškem vrtcu in se nima časa ukvarjati z njimi. Tudi generalni sekretar stranke Brane Kralj, ki je bil takrat zaposlen v kabinetu župana na občini, še prej pa kar kot hišnik v Vrtcu Antona Medveda Kamnik, je bil glede na navedbe Irtove aroganten. A zadeve imajo še temnejše ozadje, iz zanesljivih virov smo namreč izvedeli, da so imele stranke za vsakega občinskega svetnika na razpolago 300 evrov mesečno, dodatno pa še 90 evrov za izobraževanja in podobne namene. Kot izhaja iz elektronskega sporočila, je bila za razporejanje tega denarja zadolžena višja svetovalka za projektno delo in finančni nadzor na kamniški občini Mira Resnik, a stvari glede svetniške skupine naj bi ji naročal kar Kralj osebno, vse to pa sta nato podpisala Irtova in Igor Žavbi. Elektronskemu sporočilu Irtove pa je sledil tudi Šarčev odgovor, v katerem je nemalo jamranja, a nato je kar med pisanjem odgovora doživel pravi koleričen izpad, pisal je z velikimi črkami, kar v pisni elektronski komunikaciji predstavlja kričanje, in še več, kar eksplicitno je priznal, da je kolerik in prav to naj bi bil razlog, da se nekaj premakne. Del odgovora, ki se bere prav grozeče, se glasi: “Vsaka svetnica in svetnik ima NEPOSREDEN dostop do VSEH oddelkov in lahko pridobi VSE INFORMACIJE o dogajanju na občini. Tisočkrat sem povedal, da ČE KOGA KAJ MOTI, NAJ ME POKLIČE IN MI TO POVE. Res je, da mi kdaj kaj ni všeč, kar slišim, a po premisleku sprejmem argument. Sem kolerik, to ni nobena skrivnost, a zato, da se kaj naredi, premakne.” Umek je komentiral, da je tak stil vodenja širši slovenski problem, Čirič pa je med drugim izpostavil pogosto menjavanje vlad. Za več vabljeni k ogledu celotne oddaje!

Odgovor Marjana Šarca (Foto: Nova24TV)

J. Ž.

 • Antonius

  Če sem pravilno povzel odgovor Šarca, nas =be mehko, ker ni posebej trd.
  Kamničanom je tudi na mehko speljal tisti milijon in pol.

  • učko

   Soft fucker=Milošević, Hard fucker=jajo ?!?!

   • janezxy

    ne fukar-učko.

 • Franjo Trojner

  Naš podtaknjeni predsednik vlade Šarec, je zbranim novinarjem dominatnih medijev končno razkril termine vseh predlaganih nujno porebnih reform in vrstni red sprejetja predlaganih reform v parlamentu:
  1.reforma 30. 03.2019 Wadde hadde dudde da
  2. reforma 01. 04.2019 Wadde hadde dudde da
  3.reforma 05. 05.2019 Wadde hadde dudde da
  4. reforma 06.06. 2019 Wadde hadde dudde da
  5. reforma 07.07. 2019 Wadde hadde dudde da
  6.reforma 08. 08.2019 Wadde hadde dudde da
  7. reforma 09. 09 2019 Wadde hadde dudde da
  8. reforma 20.10. 2019 Wadde hadde dudde da
  9. teforma 09.09.2019 Wadde hadde dudde da
  10. reforma 10.10. 2019 Wadde hadde dudde da
  11. reforma 11.11. 2019 Wadde hadde dudde da
  12. reforma 12.12 2019 Wadde hadde dudde da
  Zbrani novinarji so naravnost vzhičeni nad vsem predlaganim in koj pričnejo obveščati javnost, podpora reformam, vladi in Šarcu je neverjetna nad 100%, vsi smo ZA!
  Vsi smo veseli, da je Šarec širokogrudno prav vsem v žep dal wadde hadde dudde da, kot je pred volitvami tudi obljubil. Šarec je do sedaj najboljši predsednik vlade, obljublja, da bo delal to kar najbolje zna, tudi v bodoče obljublja, da bo ves čas svojega mandata nastavljal in odstavljal svoje ministre, vsem nam državljanom pa obljublja ogromno wadde hadde dudde da.
  ???????? Hm, kaj te je wadde hadde dudde da????? Te je že nekaj dobrega, če podtaknjeni predsednik vlade Šarec, njegova leva vlada/koalicija, dominatni levici in Šarcu vdani mediji in vsa leva strokovna in civilna javnost toti
  wadde hadde dudde da, tak hvalijo.
  Če je pa toti wadde hadde dudde da v resnici tako dober, kot nas napizdujejo Šarec in njegovi, bomo pa že drugo leto spomladi v živo gledali, ko ga bo z njegovim wadde hadde dudde da, vred razočaran narod z vilami gnal z oblasti, mar ne ?

 • Andrej

  Lukatov Šarec je povečal penzije, plače in kaj jaz vem kaj še. Posledično se je podražil bencin, vrtci, zavarovanja, oskrba v domovih, vse okoli mene. Posledično sem precej na slabšem kot prej.
  Hvala Luka, hvala Šarec, hvala Kučan, nikoli ne bom pozabil. Iz hvaležnosti že komaj čakam, da me pokliče kakšna agencija in bom izrazil silno navdušenje nad to vlado, ki tako lepo skrbi zame.
  To je realnost Slovenije, naroda tumplekov.

 • Janez Kranjski

  Jebo jim pas mater (po S.M.)

 • Common Sense

  Pet misli iz tega pogovora.

  1) Če povečuješ plače brez, da bi povečeval produktivnost dela (dodano vrednost na zaposlenega) boš naje*al. To mi počnemo že 10 let.

  2) Dodatno vrednost na zaposlenega lahko povečaš samo z večjo ekonomsko svobodo. Mi gremo, z Levico v popolnoma obratni smeri.

  3) Šarec ima (je imel) na svoji knjižni polici knjigo “Zakaj narodi propadejo”. Če bi jo prebral, bi vedel, da njegovi “ukrepi” v španoviji z Levico peljejo v propad.

  4) Če bi Šarcu podpora ostajala na podobno visokih ravnem, bi se Šarcu politično plsčalo, da bi sedaj spomladi 2019 sprovociral odhod kakšne od manjših koalicijskih partneric iz koalicije (govori se os SMC), razpad koalicije ter predčasne volitve jeseni 2019. S tem bi se znebil težavnih koalicijskih partneric in ogromno usklajevanja.

  5) Če bo Šarec s točko 4) predolgo mencal, ga bo “kuzla” ugriznila v rit in se mu bo maščevalo.

  • tohuvabohu

   Dvomim, da je Šarec politik (državnik še manj, da se razumemo). On samo igra politika. Noben resen politik ne bi javno izdavil “če bo bo če ne pa gremo domov”. S tem se izda, da svoje politike ne jemlje resno. Ta nastopač igra, kjerkoli se znajde. Igra celo to, da je kolerik! Na predlog ustavne obtožbe ni reagiral nič kolerično, ampak se je zahvalil z nasmehom do ušes. Z drugimi besedami, dol mu visi za politiko, Slovenijo in Evropo, njemu je to zabava. Ve pa tudi, da je veselice lahko hitro konec.

 • Novakec1

  Cela vlada je širši (avtohtoni) slovenski problem, ostali pritepeni multikulti državljani jo podpirajo in imajo že večino v tej vukojebini.

 • Beli Sneg

  Zdaj berem zadnje novice, da je Šarec zavrnil nastop o viziji EU, v Evropskem parlamentu. Kako naj on predstavi vizijo EU, ker pojma nima, še vizija za Slovenijo mu je španska vas. Če upoštevamo, da bi se nekako naučil brati angleško po predlogi.

  • Common Sense

   Beli Sneg. Zadel se bistvo problema v Sloveniji. Bravo.

  • xtc

   Glej tamse ne da glumiti Drnovška,podobno je glumila AB po SLO,potem pa se je hitro v EU pokazalo kaki bedaki smo Slovenci in kake glupe glumce nastavljamo in Šarec ni ali ne bo nastopil ravno zaradi panike in koleričnosti,da se mu nebi zgodil “AB” efekt in njegovo “razodetje” pred EU.
   Zato se je tudi v Davosu družil samo s svojimi “rođaki” z Balkana.

 • xtc

  Do neke mere točno,Cerar je v bistvu navaden bebo,kdor je oopazoval njegove nastope,kjer se je moral ena na ena ali v debatah soočati z nasprotniki je preprosto zmrnil odgocori pa nivo 5 letnega otroka ali ponavljanje istih fraz,skratka nič od nič in politika.
  Ob pomoči kučanove propagand mašinerije pa je tepček začel res verjeti ,da je zelo sposoben in je postal še bolj ohol ,aroganten kot je bil in počel z klapo kar je,nakoncu ga je dohitela lastna realnost in neumnosti ter nesposobnost.
  Ker,je kučan & Co ugotovila,da je cerar huje nesposoben in brez karizme kot so mislili so ga preprosto črtali iz seznama”politično živih” in mora izginit.
  No Šarec je enako brez karizme, balkanski glumac in blefer,ki vsaj malce bolje glumi kot Cerar,v resnici pa ne dela nič oz. vsega česar se dotakne se sfiži in afere dežujejo kot mušnice. zato kot tak dolgoročno ni primeren iz omar pa mu padajo lastni okostnjaki,kot že večini “instant premierjem” doslej,kaj ti z njih okostnjaki pa jih Kučan drži obvladljive,dokler ne izbruhnejo v javnost in se jih znebi z padci vlad.
  Seveda pa se ta politika “novih” obrazov že izpeva ,dokaz za to je Šarec z 13% zato Kučan in Golobič mrzlično iščeta novega Drnovška in novo LDS in postopoma “ugašata” najprej SMC,nato,bo SAB,pa SD in še Desus,vse za novo veliko LDS.
  Seveda pa je večja težava “novi Drnovšek” saj levica preprosto nima bazena zanj,pa še razmere od časa Drnovška v medkijih in formacijah so se danes nasproti takrat spremenile za 500%,če so takrat z raznimi medijskim manipulacijami in kontrolo medijev dalo vzdrževati imidž “svetovljane in velikega državnika s karizmo- Drnovška,,danes pa bi Drnovšek enako hitro odšel po poteh Zokija,AB itd,kajti sleje kot preje bi ga razkrite afere iz neodvisnih medijev enako dotolkle.
  Zato je danes “novega” Drnovška bistveno težje narediti,ker ima večina tistih v levem bazenu, z neko karizmo aferaški rep in bi ga mediji kmalu razkrili,nova mlada generacija pa je preprosto prebutasta in brez karizme-Židan,Mesec,Kordiš ipd,so le podaljšek Kučana za držanje kontrole nad koalicijo ampak,za sestavo lastne vlade neuporabni.
  Zato je “gradnja” novega Drnovška in nove LDS bistveno težja kot takrat.
  Kajti,če želijo “novega” Drnovška z karizmo,mora biti neomadeževan z aferami,starejši in mora znati korotiti frakcije v “novi” LDS,neomadeževanos in pa karizma,pa nista uporabna za Kučana 6 Co.oni rabijo nekoga z aferami ,da ga tako držijo v šahu zato je to vse boj fikcija sploh brez popolne cenzure.
  Še bolj pa utopija ob krizi in recesiji saj bo apetite že v zdajšnjem kurniku nemogoče pogasiti,ker nebo denarja in bo treba neljube ukrepa tu pa se bo zrušila vlada,kajti volilcem se pač ne smemo zameriti ,a kaj ko to nebo šlo.
  Glede dvigov plač in vsega;SLO ima premalo lastnih brandov in končnih renomiranih produktov,vedno smo v drugi ali tretji ligi zato je višja dodana vrednost težava+ prezadolžena podjetja.
  Čeprav je Akrapović brand,pa je ševedno odvisen od končnega producerja,kajti izpuh je le del tega.
  In še nenazadnje dve veliki težavi,ki utegnejo hudo udariti levico prva je,kot se kaže več tisoč glava brezposelna množica v Velenju,kot kaže kitajci pospešeno selijo proizvodnjo iz SLo,kar pomeni brezposelni iz Gorenja+kooperanti,v naslednjem koraku pa Rudnik in druga huda težava,ki bi lahko bila je odločitev Sandoza,da proda Novartis-zelo verjetno Indijcem,kar bi verjetno povzročilo zelo veliko zmanjšanje zaposlenih v Leku ali celo njegovo zaprtje in selitev kam izven Slovenije,saj že v ZDA ni zdržal Novartis konkurence Indijcev in jim je njegovo USA vejo prodal,kar utegne biti tudi v EU,saj se Sandoz zaradi neprofitabilnosti umika iz trga generike.
  Prihod Indijcev pa bi lahko poleg Leka pokopal tudi Krko,saj bi konkurenca postala zelo ostra in še cenejša.

  • Novakec1

   No počas vam kaplja da je drni z lds naredil največ sranja slolandiji in omogočil stanje kot je sedaj. Sloovce pa ko slišijo besedo demokracija povečini v nezavest padejo.

 • šmentanamuha

  Šarčevanje nas bo drago stalo.

  • tohuvabohu

   Kdo je ukrojil Marjančku koalicijo?

 • Šobar Davorin

  generalizirana koprolalija v latrociniju Slovenija.

 • opazovalec

  Dajmo si nalit čistega vina, World EConomic Forum ni enka nadvladna/nadnacionalna organizacija kot je OECD ampak združba interesov

  The foundation is funded by its 1,000 member companies, typically global enterprises with more thekonomskli račzun.an five billion dollars in turnover (varying by industry and region).

  Iz sestave lastništva je jasno, da njih boli kita za stanje družbe, ampak za ekonomski račun.

  Sedaj pa vprašam sobesednike, katera država manjše General Goverbemt Spendings kot % BDP od nesvobodne Rusije. Da vidimo junake… So pa v podatkih večlike razlike, referenča organizacija ORCD smatra namreč da je delež v Švici 34% (l 2015) in v Sloveniji 47.7%. Torej še vedno daleč od famoznih omenejnih preko 50%. Da ne bo pomote, v te stroške so vpeti tudi stroški socialnega varstva

  General government spending generally consists of central, state and local governments, and social security funds

  In RS ni na vrhu porabe v Evropi, po tej lestvici je na 12. mestu. Kako se pa lahko javna poraba zmanjša brez vpliva na standard ljudi pa prosim razpravljaoče da mi razlože. Ena stvar je nedvomno boljša uporaba sredstev, toda se bojim, da če uporabljaš za zdravstvo malo (relativno glede na BDP da ne bo pomote) v primerjavi s primerljivimi evropskimi državami res ne more biti nekega velikega manevrskega prostora….., ki bi omogočil znižanje javne porabe (GGS) iz 47,7% na 34%, še zlasti ne ker Švica po produktivnosti (in seveda notranjih cenah) verjetno še nekaj generacij ne bomo.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA,
  KI NITI
  NI ŠALA

  AH !?
  SAJ JE VES ČAS ISTO.
  PRED CCA 30 LETI JE DR. C. RIBIČIČ – ŠČITIL, DELAL “PRAVNO NEDOTAKLJIVE”
  IMENA, “GREHE”,
  EX KP STALINISTOV
  IN ZK “TITO” KOMUNISTOV
  “NETOŽLJIVOST” ZA MEDVOJNE IN POVOJNE NESODNE ZLOČINE ZOPER ČLOVEČNOST ITD.
  ZDAJ
  PA PRIBLIŽNO ISTO
  SE ZDI – POČNE TA – “LMŠ KOALICIJA”: “vse za nebrskanje
  po nekorektnostih EX KP, ZK komunizma in pokomunizma,
  za ok višje penzije ex KP, ZK “SISTEMČKOV” itd. itd.
  Se zdi – fa – “LE ZA TO GRE”, ČE ME OBČUTEK NE VARA!? . L-R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  ŠALJIVE DOMNEVE.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!