fbpx

[VIDEO] Aktivistični novinar Igor E. Bergant označil bodočo italijansko predsednico za “postfašistko”

Igor E. Bergant si je privoščil nov spodrsljaj. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Profesionalnost, nepristransko podajanje informacij, celovitost pri predstavljanju dogajanja, objektivnost, vse to so vrline, ki naj bi krasile novinarje nacionalne Radiotelevizije. Žal ne krasijo Igorja E. Berganta, ki se je ponovno “izkazal” s poročanjem, ki ne pritiče statusu, ki ga uživa. Politični aktivist pred kamerami je včeraj pred vesoljno Slovenijo oznanil, da je Giorgia Meloni, najverjetneje bodoča predsednica italijanske vlade, nič manj kot postfašistka. 

Kaj, če sploh, lahko še prepreči zmago postfašistične voditeljice Giorgi Meloni,” se je “vrli” novinar aktivist vprašal pred kamerami, zavedajoč se, da je italijanska političarka velika nasprotnica nezakonitega priseljevanja, ne pristaja na zahteve lobija LGBTQ in podpira tradicionalno družino in družbo. Zoper takšne politike pa je potrebno po RTV kredu boriti prosvetljeni “kampf”, saj bi lahko v nasprotnem primeru tudi slovenski volivci ugotovili, da jih je levica zadnjih 70 in nekaj let pošteno naplahtala.

Da gre za poročanje, ki znižuje standarde poročanja RTV in hkrati ustvarja podlago za zunanjepolitični konflikt ali vsaj napete odnose z zahodno sosedo, je ugotovil tudi politični analitik Edvard Kadič: Draga Vlada Republike Slovenije in Tanja Fajon, želim vam veliko uspeha pri pogovorih z bodočo italijansko premierko Giorgio Meloni, ki jo je novinar RTV Slovenija ravnokar označil za postfašistično voditeljico.”

Le še ena v seriji blamaž
Zadnji namerni spodrsljaj je sicer le še en v seriji popolnih blamaž, s katerimi si želijo novinarji RTV pridobiti simpatije pri gledalcih. Najprej so prišli protesti, nato grožnje sodelavcem, ki niso na radikalno levi liniji, nato programska uzurpacija programa, sledil je padec novinarskih standardov, sedaj pa so liki, ki so jih gledalci že dodobra spoznali kot povsem nekredibilne (razne Evgenije Carl, Vasevi in podobni), so že dvakrat vdrli v studio. Kasneje so pojasnili, da gre za obliko protesta zoper nespecifične grožnje, ki jih je izrekla neimenovana oseba. Še dobro, da so pojasnili, sicer bi mislili, da kak od voditeljev praznuje visoki jubilej in so prišli le upihnit svečko.

Andrej Žitnik