fbpx

[Video] Bernard Brščič: “Palestina je fiktivna država, ki ne nadzoruje svojega ozemlja, ki ne izvršuje oblasti, kjer praktično oblast de facto izvaja Izrael, kjer Izrael nadzira zračni prostor in meje. Skratka, to je nedržava.”

Bernard Brščič (Foto: STA)

Bernard Brščič je v oddaji Hobotnica na Nova24 TV spregovoril o slabostih potencialnega slovenskega priznanja Palestine in zgodovini spora med Izraelom ter Palestinci. Dotaknil se je tudi Frankfurtske šole, ki je razvila misel kulturnega marksizma, in stanju judovske diaspore po svetu. Za konec pa je spregovoril še o vplivu Georgea Sorosa, migrantski krizi in načrtnem uničevanju nemške identitete.

“Palestina ne izpolnjuje osnovnih pogojev za priznanje … in drugič, tudi če bi jih izpolnjevala, to priznanje nikakor ni v slovenskem nacionalnem interesu,” je bil jasen Brščič. Po njegovem mnenju je celotna slovenska zunanja politika v zadnjih letih kaotična.

Slovenija se po eni strani sooča z odsotnostjo kakršne koli zunanjepolitične strategije in z nesposobnostjo artikuliranja slovenskih nacionalnih interesov po drugi strani. “Tu si gospod minister Erjavec domišlja, da bi, ko ni sposoben rešiti razmeroma obskurnega mejnega spora z Republiko Hrvaško, reševal stoletje dolg trajajoči spor med Izraelom in Arabci.” Slovenija zaradi napihnjenosti svojega zunanjega ministra, ki si domišlja, da je Napoleon, Kolumb ali mogoče novodobni Henry Kissinger, izgublja “še tisto malo zunanjepolitičnega ugleda, kot ga je imela.”

Pogoji za priznanje Palestine
Po Brščičevem mnenju so pogoji za izpolnjevanje za priznanje Palestine jasni. To je kot prvo izvrševanje efektivne suverenosti, česar v Palestini ni. “Je fiktivna država, ki ne nadzoruje svojega ozemlja, ki ne izvršuje oblasti, kjer praktično oblast de facto izvaja Izrael, kjer Izrael nadzira zračni prostor in meje. Skratka, to je nedržava.”

Kot drugo je vprašanje, kdo vlada Palestini. Odgovor na to meji na absurd, saj sta na čelu tako imenovane fiktivne države dve teroristični organizaciji. “V Gazi je to Hamas, v Judeji in Samariji oz. na Zahodnem bregu je to Fatah – politično krilo nekdanje teroristične organizacije PLO Jasserja Arafata.”

Ti dve teroristični organizaciji Izraelu ne priznavata pravice do obstoja. Edini razlog, zakaj lahko Izraelci živijo razmeroma varno življenje navkljub dnevnim terorističnim napadom, je visoka pripravljenost in 765 kilometrov ter 8 metrov visok betonski zid. Fatah in Hamas sta v zadnjih petih letih z območja Gaze, Judeje in Samarije na območje Izraela izstrelili pet tisoč raket iranske izdelave sovjetskega tipa BM-21 Grad, samo izraelskemu raketnemu ščitu Jeklena kupola pa gredo zahvale za relativno varno življenje izraelskega civilnega prebivalstva.

Bernard Brščič

Palestinci umetno ustvarjen narod
“Če pogledamo v zgodovino, ugotovimo, da je etnogeneza Palestincev izjemno problematična. Gre za fiktiven narod. Da je praktično do leta 1988 Hašemitska kraljevina Jordanija zahtevalo Judejo in Samarijo zase.” Šele z ugotovitvijo, da je sklicevanje na samoodločbo lahko koristno, so muslimani začeli umetno graditi identiteto Palestincev, ki so bili do takrat vrsta plemena, podobna ostalim v Jordaniji in Siriji.

Pojavlja se namreč vprašanje, kdo je tu žrtev. “Ali so to arabski muslimani, tako imenovani “Palestinci” ali so žrtev pravzaprav Izraelci, ki morajo dnevno prenašati te teroristične napade?”

Pri primerjavah s slovensko neodvisnostjo je potrebna previdnost. Slovenska levica rada vleče vzporednice, katerih implikacij ne razume. Namreč, tudi Slovenija nikoli ne bi dosegla mednarodnega priznanja, če bi v ustavo zapisala, da si lasti avstrijsko Koroško ali pa Furlanijo v Italiji. Kaj takega je v nasprotju z mednarodnim pravom. Iz tega razloga so enako zgrešene palestinske zahteve po ozemlju pred letom 1947. “Zgodovinski uvid vam takoj pove, da je celotna suverenost, ki naj bi jo izkazovali Palestinci …, izjemno problematična.”

Kulturni marksizem
Po drugi strani je zanimiva miselnost judovske diaspore zunaj Izraela, ki je v mnogih temeljnih nazorih radikalno obratna od domoljubnih Izraelcev. “Judovska diaspora zelo pogosto zagovarja multikulti kult in tako skrajno levičarsko agendo, ki jo je intelektualno formulirala Frankfurtska šola kulturnega marksizma.” To so avtorji, kot so Theodor Adorno, Herbert Marcuse in Max Horkheimer. Vsi po vrsti so bili sicer uveljavljeni judovski filozofi, ki pa jih je dogajanje v Nemčiji pred in med 2. svetovno vojno tako zelo pretreslo, da so si za cilj zadali predrugačenje človeka. Njihovo delovanje je prišlo še posebej do izraza, ko je postalo jasno, da je marksizem zgubil ekonomski argument. Zapriseženim marksistom to ni odprlo oči, temveč jih je pripravilo do tega, da gredo v svojih prizadevanjih še korak dlje. Bili so prepričani, da v kolikor jim uspe predrugačiti človeka, bo delovalo tudi komunistično gospodarstvo.

Ta “kulturni marksizem temelji na uničenju vsega tistega, kar je sveto zahodni civilizaciji. To pa so družina, domovina in lasten jezik,” je povedal Brščič. “Judje v diasporah bi želeli živeti v multikuti distopijah. V fragmentiranih družbah, kot smo jih navajeni na Bližnjem vzhodu.” Gre za ustvarjanje popolnoma nehomogene demografske slike v Evropi.

George Soros in lovke komunizma
Kar 70 odstotkov prvotnega Leninovega politbiroja so sestavljali Judje. “Zato se govori o judeo-boljševizmu.” Danes pa izrojena Levica nasprotuje obstoju Izraela, medtem ko propagira ideje kulturnega marksizma judeo-boljševističnega toka, ki zagovarja multikulturnost.

Tu pride v ospredje milijarder George Soros, ki je eden od vodilnih financerjev najrazličnejših levičarskih organizacij v Evropi in svetu. “Izrojena levica je na plačilni listi tega odurnega judovskega milijarderja, ki so se ga med drugim odrekli tudi likudniki v Izraelu.” Izraelski premier Netanyahu naj bi Sorosa razglasil za nezaželeno osebo.

Islamska invazija
“Dovolj je politične korektnosti. Ne gre za nikakršno begunsko krizo, gre za islamsko invazijo.” Po Brščičevem mnenju gre za načrtno islamizacijo Evrope in vzpostavitev tako imenovane Evrabije. “Skratka, uničiti nacionalne države in vzpostaviti neko distopijo Panevrope – Združenih držav Evrope.” Zato pa je potreben novi, neevropski človek. Po drugi strani Brščič dopušča možnost, da bi lahko šlo zgolj za socialni turizem.

Konec koncev je rezultat isti, saj je migracija, če parafraziramo von Clausewiza, samo način vojevanja z drugačnimi sredstvi. Od raznoraznih obljub o inženirjih, zdravnikih in nasploh cvetu intelektualne elite iz Bližnjega vzhoda ni ostalo nič. Izkazalo se je, da je to množica neizobraženih in neprilagojenih ljudi, ki ne govori jezika, ne dela, ampak samo visi na državnem sesku, tako kot večina slovenske kulturne scene.

“Islam in Evropa nista združljiva.” Raznorazne prepovedi o nošnji naglavnih pokrival ne zadostujejo. Islam ni združljiv z ustavami držav EU. “To sploh ni religija,” je dejal Brščič. Islam “je totalitarna ideologija. To je četrti totalitarizem. V 20. stoletju nam je uspelo premagati nacizem, fašizem in komunizem, ampak očitno podlegamo temu četrtemu totalitarizmu.”

Glavni problem, je za konec izpostavil Brščič, ni islamska inavzija, temveč “skurjenost evropskih možganov”. “Ta patološki altruizem.”

Celotno oddajo lahko pogledate tukaj:

Ivan Šokić