fbpx

[Video] Bošnjak Mehmedalija Alić: Srebrenica je kolektivno diplomsko delo sinov ideoloških učiteljev iz prvega dogodka (povojnih pobojev)

Mehmedalija Alić (Vir: komunistickizlocini.net)

Avtor knjige “Nihče” Mehmedalija Alić je v svojem delu opisal odkritja in dejstva o najhujših zločinih druge polovice 20. stoletja. V Srebrenici so mu v genocidu nad Bošnjaki pobili brate, sam pa je leta kasneje bil zadolžen za zapiranje rudnika blizu Laškega znanega kot Huda jama. Na Alića so se vršili pritiski, naj zamolči grozovito odkritje. Sam je svoje doživljanje grozodejstev v Hudi jami in Srebrenici opisal v knjigi. Po njegovem mnenju, dva zločina nista zgolj primerljiva, temveč imata tudi iste idejne vodje.

“Po nekaj mesecih dela v Hudi jami in vsakodnevnem razmišljanju ter analiziranju dogajanj v Barbarinem rovu junija 1945 in v Srebrenici julija 1995 sem spoznal, da med njima ni bistvene razlike,” je v knjigi “Nihče” zapisal Mehmedalija Alić, ki je bil sprva zadolžen za zapiranje rudnika znanega kod Huda jama v katerem so odkrili največje morišče na slovenskih tleh.

Predsednik republike Borut Pahor v spremstvu Mehmedalije Alića in predsednice združenja Majke Srebrenice Munire Subašić na obisku v Srebrenici. (Foto: STA)

“Vse, kar se je zgodilo, se je dogajalo po istem kopitu; le odvijalo se je v drugem času. Dogajanje petdeset let pozneje je bilo videti kot nekakšno kolektivno diplomsko delo sinov ideoloških učiteljev iz prvega dogodka,” je Alić primerjal morijo v Srebrenici z morijo, ki so jo zagrešili komunisti.

“Prej in potem so glavni svetovni krivci “kulturnega” Zahoda v lastni režiji nagradili bolne zločince Vzhoda. Manj znano je, kdo so žrtve v Hudi jami, vendar je še kako znan krut in gnusen način, kako so jih pobili,” še doda Alić.

Podobno je pred leti zapisal tudi predsednik vlade Janez Janša. Trditve, ki jih ponavlja ob vsaki obletnici na strahote v Srebrenici vse od leta 2009, pa se šele 11 let kasneje zmotile naslednike komunistične partije v Sloveniji.

“Pokola v Srebrenici ne bi bilo, če bi na ozemlju bivše Jugoslavije po njenem razpadu počistili s komunistično ideologijo in obsodili povojne poboje v Sloveniji in drugod,” je na Twitterju zapisal Janša, s čimer je tako stare kot mlade sledilce komunizma vrglo na rit. Od Janše so v DZ celo zahtevali opravičilo, ker si je drznil povedati resnico.

 

“Moram reči, da doslej argumenti in te študije niso nikogar zmotile, nihče ni nanjo odgovarjal v Sloveniji, dočim v Sloveniji se je to ignoriralo, dočim v mednarodni javnosti je bilo o tem precej razprave, pa seveda tej ugotovitvi nobenega ugovora, ker je zadeva logična. Genocid v Srebrenici je zasnovalo isto zlo, ki se je kotilo na Akademiji jugoslovanske armade v Beogradu,” je povedal Janša v odgovor na zahtevo naslednikov komunistične partije po opravičilu.

Stvari, ki jih Janša 11 let ponavlja, ne da bi to kogarkoli zmotilo, je zdaj prišlo pripadnikom SD in ostalim častilcem komunistične partije do živega.

Ivan Šokić