[Video] Brezobziren Savič z razgrajanjem ponovno prekinil dogodek; tokrat naredil štalo na Ministrstvu za javno upravo, miril ga je celo minister!

Domen Savič (Foto: posnetek zaslona)

Ministrstvo za javno upravo je ta teden organiziralo javni posvet o tehnologiji 5G, ki pa ni potekal po načrtu. Tam je bil namreč prisoten radikalno levičarski aktivist Domen Savič, ki ponovno ni prinesel drugačnega mnenja od svojega in se mu je dobesedno utrgalo. S kričanjem, žaljenjem in skakanjem v besedo je za nekaj minut prekinil dogodek, vmešati se je moral celo minister Rudi Medved, ki je izrazil zgroženost nad takšnim obnašanjem. “Malo se umirite, če ne vas bom pa prosil da greste! Da bomo samo zaradi enega imeli tako tukaj?!” se je zgrozil minister in Saviča prosil za strpnost. Samooklicanega borca proti sovraštvu je ministru uspelo umiriti šele po več minutah pregovarjanja. Tokrat sicer ni prvič, da je Savič pokvaril kakšen dogodek, novembra je zaradi njegovih izpadov morala na Knjižnem sejmu posredovati celo policija, grdo pa je skakal v besedo tudi sogovornikom na eni od okroglih miz evropske poslanke Tanje Fajon.

Ministrstvo za javno upravo je ta teden organiziralo javni posvet o tehnologiji 5G, kjer je minister Rudi Medved v uvodnih besedah, da naša država ni osamljen otok, saj povsod po svetu potekajo razprave o tehnologiji prihodnosti in s tem o tehnologiji 5G: “Množica informacij, od katerih je včasih resnično težko ločiti tiste res pomembne, nas spodbuja k odpiranju dialoga z namenom, da se slišijo stališča tako strokovne in tudi laične javnosti. Uvajanje nove tehnologije namreč zadeva vsakega državljana.”

Savič na razpravi dobesedno ponorel
Na razpravi so sodelovali dr. Matej Huš s Kemijskega inštituta, ki je pojasnil stališča znanosti in v tem okviru podal teoretične osnove o elektromagnetnem valovanju in sevanju ter spregovoril o razliki med ionizirajočimi ni neionizirajočimi sevanji, mag. Matej Kos iz Gibanja za človeku prijazno tehnologijo, ki je predstavil študije o negativnih učinkih elektromagnetnega sevanja na zdravje ter tudi dokumente, v katerih so izpostavljena tveganja oziroma negativni učinki elektromagnetnih sevanj na človeško telo, z njim pa se je strinjal Igor Šajn, ki se ukvarja s stavbno biologijo in svetovanjem na področju ekologije. Preden bi uspel nastopiti dr. Peter Gajšek z Inštituta za neionizirajoča sevanja, pa se je zapletlo. Na razpravi je bil namreč prisoten tudi radikalno levičarski aktivist Domen Savič, ki je ves čas prekinjal razpravo, na tej točki pa je dobesedno ponorel. Ker se z nekaterimi izmed udeležencev ni strinjal, je pričel vsiljivo skakati v besedo in kričati, med drugim je MJU očital, da z razpravo širijo teorije zarot in fake news, kar je po njegovem mnenju za ministrstvo sramota.

Rudi Medved skuša umiriti Domna Saviča (Foto: posnetek zaslona)

Saviča komaj uspel utišati minister Medved
Ker Gajšek ni mogel do besede, se je vmešal minister Medved, ki je skušal umiriti Saviča: “Ne prenesemo, če nekdo govori nekaj s čimer se ne strinjamo, potem tega pač ne prenesemo. Kako ne prenesemo. Mi smo povedali, da odpiramo javno razpravo tako strokovnjakov, kot tudi ljudi, ki niso strokovnjaki s tega področja, pa imajo svoje mnenje. In, seveda, če se kdo z nekom strinja, mu bomo ploskali, če se z njim ne strinja, ga bomo pa spljuvali?!” Ker Savič kar ni utihnil, je minister skušal še sledeče: “Ni sramota za Ministrstvo za javno upravo, da je to organiziralo, nikakor ne. Sramota pa je, če ne prenesemo drugih mnenj. Če ne prenesemo drugih mnenj!”

Minister in prisotni zgroženi nad Savičevim odnosom
Savičevo kričanje se je še kar nadaljevalo in je šokiralo prisotne, minister pa se je med drugim vprašal, kako bi bilo, če bi sodelovali samo isto misleči: “Moram reči, pravzaprav, da sem zgrožen nad takim odnosom. Če bi tukaj notri pripeljali samo eno stran, da bi si vsi ploskali, krasen dialog, krasna razprava?! Ali pa drugo, ki bi bila proti ena za, pa sami isto misleči?! Ja pač, nismo vsi isto misleči in zato smo to razpravo tudi odprli! A koga kaj boli? Nič ne boli. Poglejte, drugo kar pa je, moram reči, tukaj se pa zahvaljujem, da ste omenili. Jaz sem pa zelo začuden, ker smo povabili več strokovnjakov s področja zdravstva. Več strokovnjakov! In v glavnem nihče ni hotel priti. Ne vem zakaj. So zboleli ali nimajo časa.”

“Malo se umirite, če ne vas bom pa prosil da greste! Da bomo samo zaradi enega imeli tako tukaj?!” se je zgrozil minister in Saviča ponovno prosil za strpnost: “Saj imate že ves čas monolog, ne?! Bodite strpni! Gospod Huš je seveda sam zavestno reskiral, da bo pač polemično. Saj je tudi na začetku povedal, da bo polemična debata in vso možnost bo imel seveda tudi odgovoriti. Jaz prosim za dostojanstveno debato, brez žalitev, prosim, brez žalitev. Če se nekdo z nekom ne strinja, ga je potrebno užalit za to?! Ne, ni potrebno! Je treba vpiti in skakati v besedo?! Ne, ni treba! Zato vas prosim, ne skačite ljudem v besedo. Tudi, če se z njimi ne strinjate. Ja, v redu, saj kaj bi pa bilo, če bi se vsi strinjali? Tudi, če se ne strinjate, ne skačite, poslušajte človeka. Vsak, ki je prišel danes sem, ima pravico povedati. Ne pa vpiti vmes in prekinjati vse skupaj. To pa pač ni zaželeno. Jaz mislim, da smo si tukaj zdaj nekako utirali to debato, nihče ni nobenega udaril, hvala Bogu… Smo lahko veseli, pojdimo naprej s to razpravo, prosim ne žaliti ljudi, ki so tukaj. Če teče polemika, med nekaterimi, vso možnost bo imel tudi gospod Huš odgovoriti, jaz bom zelo vesel, da bo odgovoril. Jaz ne sodim o tem, kdo ima tukaj prav in kdo ne. Mi smo tukaj, da poslušamo. In ne bomo na koncu glasovali, kdo ima prav, ne vemo kdo ima prav zdaj v tem trenutku. A vemo? Ne vemo. Vi ste seveda znanstvenik, jaz domnevam, da ste znanstvenik?!”

Savič je po več minutah še kar nadeljeval z motenjem, minister pa se kljub temu ni odločil, da pozove varnostno službo, da ga fizično odstrani iz prostora: “Jaz predvidevam, da bi bilo najboljše, da bi prišli samo znanstveniki in bi samo sebi govorili?! Kakšna razprava je to?! Nadaljujte prosim…” Nazadnje je minister nekoliko povzdignil glas, s čemer je požel bučen aplavz prisotnih: “Jaz vas res prosim, če utihnete, no! Dobesedno, če utihnete!” Končno je do besede prišel dr. Gajšek, ki je imel dovolj Savičevega razgrajanja: “Zdaj pa, minister, če se gospod še enkrat oglasi, zapustim prostor in res, mislim, da pa na enem ministrstvu nimate moči, da bi lahko speljali eno korektno razpravo, samo kaže o tem, kar so kolegi rekli! Taka štala, kot je v Sloveniji, je čisto enostavno, ker bodo ljudje videli, da je to navaden cirkus!”

Savič z žaljenjem in razgrajanjem že večkrat motil dogodke, novembra poklicali celo policijo
Savič sicer v teh tednih izvaja vseslovensko turnejo proti sovraštvu, kjer napada opozicijske medije. Ironično, Savič je sam eden najbolj sovražnih aktivistov, med drugim je pred leti razburil s sledečim zapisom na Twitterju: “Iti na volišče. Samo to. In fakin zmagat nad klerotalibani.” Še en zapis borca proti sovraštvu se je glasil sledeče: “Dajte na isti ballot kot je istospolna poroka še obdavčitev cerkve. Pa da vas vidimo, pičke klerotalibanske.”

Foto: glasno.si

Tudi sicer Savič rad prekinja in moti dogodke, nazadnje je bilo tako novembra na Knjižnem sejmu v Cankarjevem domu, kjer je motil predstavitev knjige Romana Vodeba in provociral poslušalce, po navedbah novinarja Bojana Požarja pa naj bi mu iz ust smrdelo tudi po siru, tako da je morala posredovati celo policija.

Domen Savič (Foto: posnetek zaslona)

Sicer se Savič ne strinja niti z ideološkimi somišljeniki, ki niso tako radikalni kot on, stranko Socialni demokrati je ob neki priložnosti poslal kar “v kurac”.

Prav tako je grdo motil okroglo mizo njihove evropske poslanke Tanje Fajon. Ena od udeleženk tam je bila tudi Nataša Pirc Musar, ki je na družbenem omrežju Twitter razkrila, kako nevljudno ji je Savič skakal v besedo, ko pa je predlagala, da bi prihodnjič k sodelovanju povabili kakšnega strokovnjaka z drugačnim mnenjem, na primer evropsko poslanko Romano Tomc, ustavnega sodnika ddr. Klemna Jakliča ali pa profesorja in nekdanjega ministra dr. Žigo Turka. Kot se je izkazalo, je Savič pobesnel in jih označil kar za fašiste.

Kljub vsem izpadom, ki smo jih bili priča pri Saviču in sovražnosti, ki je že na meji zakonitega, pa ga režim očitno še vedno jemlje kot legitimnega aktivista. Tako ga je novembra na primer sprejel kar predsednik Državnega zbora Dejan Židan, ki je sprejel peticijo s pičlimi 219 podpisi, uperjeno proti opozicijskim medijem.

Domen Savič in Dejan Židan (Foto: Matija Sušnik / Državni zbor)

Rok Krajnc

 • Hribouc

  Sramota Srbijanskemu življu!

  Za v istambulsko konjušnico, boš ti meni pel talibane, bedak !

 • VERZIFIKATOR

  Savka Domjanič

  SAVA PROTI JUGU

  Sava proti jugu vztrajno teče,
  vedno več odteka tjakaj vode,
  vedno hujše s Savo so zablode,
  brbota le v prazno, ko kaj reče.

  Vztrajno proti jugu teče Sava,
  vedno bolj v preteklost davno škili,
  voda onesnažena se smili
  sama sebi, ker, se ve, ni zdrava.

  Sava vztrajno proti jugu teče,
  zanjo se ne zmeni duša živa,
  v besu Sava se zato preliva,
  grize jo vse bolj in vse bolj peče.

  Sava proti jugu teče vztrajno,
  dom en sam je pač na tisti strani,
  dom en sam, a tudi ta se brani,
  da sprejel ubožico bi trajno.

 • Boy

  Preveriti IQ, morda mu je padel v jajca in je na nivoju IQ nezvaljenega petelina!

  • Steiermark

   Mislim, da ima ta tip, namesto jajc, žlaprtke ki prav močno zaudarjajo!

   • Boy

    Mislim, da se motiš, žlaprtke ima v možganih.

    • Steiermark

     Mislim, da se ne motim, ker ima žlaprtke v možganih, ki jih ima v spodnji “glavi”!

  • Anton

   ta tip ima klopotce

   sarkazem press

   • Boy

    Če pomislim, so še klopotci boljši, le smrdijo prav tako, hihi

 • Ivan Ivanovič

  Krasna reklama za anarhonekulturne marksistobane

 • ojh

  Mene zanima samo kdo take financira.

  • KAPIBARA

   Lastne roke – NE !!!

  • JANEZ GUS

   Šarčeva vlada meče naš davkoplačevalski , denar skozi okno.kao financira civilno družbo. Če bi jim odvzeli sredstva,bi bilo isto kot če pijancu preprečiš dostop do alkohola.in bi bila stvar rešena..

  • macon

   Jaz in ti iz najinih davkov.

 • Rožle

  Taki lewaki kot je on .. iščejo nič drugega kot batine ..

 • xtc

  Tipicen prikerek Kučan komunist Balkanaslije.

 • JANEZ GUS

  Kdo bo temu čefurju povedal,kje mu je mesto.Ko bi ga srečal,bi mislil,da ga je zadel tomahawk.

 • Hill Billy

  Rok Krajnc spet laže. Gamad desničarska !!!

  • šmentanamuha

   Poslušaj najprej video na Reporterjevi strani, potem pa komentiraj, tunka bunka.

  • WISKY 1000

   Kaj ti doziraš vsaki dan mujo?

   • Rožle

    Po moje ti pijandura tvoj 1000 voltni Wisky krade ..

 • JANEZ GUS

  Moderator,fuglu je zopet dolgcajt.

  • WISKY 1000

   Z sd wc si podajata šape

 • Nata

  Nedotakljiv vol. . . . . . ker ga potrebujejo, ga ščitijo !!
  Vrnite milo za drago. . . . .

  • tohuvabohu

   Naj ga dajo za državnega sekretarja, hehe. Štrosmajer je od tistega butastega tvita naprej priden kot pudeljček.

 • Aton

  Največje in najnevarnejše sevanje je, ko je mobi v roki.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Kaj tip ni nikoli sam da mu nekdo prešteje domine in da kakšno leto je samo po slamci.
  Kje so lepi časi ko smo take gnoje pošiljali v klinični center na hranjenje po cevki.

  • Lustrator

   Misliš na čase, ko so njemu podobni vladali in drugače misleče pošiljali na hranjenje po cevki. Savič je rdeči režimec in približno prav tako primitivno radikalen kot njegovi ideološki predhodniki.

 • črnogled

  Pa kaj temu idiotu res nihče tam ne more gobca skup fsipat.Ga bo treba na Štajersko zvlečt po eno pohorsko ikebano.

 • Aresnica

  Mene pa zanima-kaj dela oziroma kakšno službo ima?
  ________________
  Lep pozdrav

 • šmentanamuha

  kučanistični plačanec, samo zato je tako korajžen.

 • tohuvabohu

  Samo eno kanglo vode bi mu zlili na glavo, pa bi bil mir.

 • WISKY 1000

  Temu bi morali dati zadnjo večerjo

  • Rožle

   Ma kaki ! Dati po ta zadnji .. in brez večerje ..

 • Stajerka

  …..Šiško ma še eno postlo fraj v celici……

  • Rožle

   Je ne rabi ..
   ker bi tako ali tako spal pod njegovo postlo ..
   .. Savić seveda .. da ne bo pomote

   • Stajerka

    ….ne verjamem, da bi…..bi odprl gofljo, bi mu Šiško takoj naravnal ugriz……

 • Hill Billy

  Roku Krajncu po potrebno gofljo razbit. Voluhar posrani desničarski !!!

  • mapu

   Res si en embicil…

   • Hill Billy

    Tudi tebi bo potrebno nekaj razbit…kapish?

 • Ivan Ivanovič

  Tako je, če človek pozabi vzeti tabletko. Saj ni sam kriv…

 • Viktorh

  No, tam kjer je vol ali bik, je pač štala…

  • Rožle

   Ali .. Kamor gre bik, naj gre pa še štrik ..

 • Amerikanc

  Bolnik.

 • milanček

  idiot, čefur, poberi se iz naša Slovenije! JASNO!!!!

 • DEATH TO COMMUNISM

  A mi lahko kdo pove kje se ta cefurska gnida nahaja?!? Ce ga dobim v roke, ne bo nikoli vec nikjer delal tezav…

  • Hill Billy

   Ko jaz tebe dobim v roke ne boš nikoli več nikjer delal težav…kapish? Razbil bom ti “pičko” na prafaktorje!!!

   • DEATH TO COMMUNISM

    Dej Tunek, ne kvakej za tipkovnico. Glede na to, da si se podelal v gate, ko bi se moral dobit z mano, so tvoje groznje naravnost pateticne. Poserjem se nate.

  • Rožle

   Ja, na taka predavanja boš mogu začet hodt …

 • Gren

  SAVIĆ ČE SE SREČAVA BOŠ RABIL NOVO SLIKO ZA OSEBNE DOKUMENTE !

 • bubamara

  Mehki ali trdi č ? Če mu iz ust smrdi, potem ne bo dolgo. Divertiki so že na tankem črevesju.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Levičarski psihopat z fašistično miselnostjo. Ogledalo današnje levice.

 • kolikor je znano, je savič del antifa celice v ljubljani…to pomeni, da je povezan z starim jedrom SD do kučana….naprej pa do sorosove open society fundacije…..ker….od kje pa njemu sredstva, da operira po sloveniji? ne deluje mi ravno kot kakšen izurjen asset manager….

 • Jan Kovalski

  Ta tip je levičar.
  Vlada je levičarska.
  Ministrstvo katero je organiziralo debato je levičarsko.
  Če bi na ministrstvu res hoteli imeti debato o tem bi z lahkoto poskrbeli tudi za red in poklicali vsaj dva varnostnika ki jih imajo, da bi naredili red in odstranili tega tipa.
  Vendar jim do tega očitno ni bilo, lahko se vprašamo zakaj?
  Srečanje birokratov, s katerim opravičujejo svoj obstoj za naš denar.
  Šlo jim je samo za cirkus o katerem se bo govorilo nekaj dni in tako vsaj za nekaj časa odvrniti pozornost od njihovih vsakodnevnih kriminalnih rabot.
  Povabili so celo medicince so se pohvalili in obžalovali, da nihče ni prišel.
  Imamo čakalne vrste v zdravstvu in ti tipi pričakujejo, da bodo medicinci zapuščali svoje paciente.
  Tudi niso povedali ali so jih bili pripravljeni plačati vsaj toliko kot so za to srečanje plačani sami.

  Ve se, da elektromagnetna valovanja, že ta sedanja, ki smo jih deležni na vsakem koraku, motijo človeški elektricizem, gre samo zato koliko smo ga v zameno za napredek pripravljeni dopuščati, podobno kot je pri strupenih snoveh v npr. v pitni vodi, živilih, zraku.
  Še tega poglavja nismo obdelali pa bi že radi šli iz osnovne šole in vrtca na fakulteto.

 • Hubert Pomladni

  Testirat na droge, testirat IQ, zapret v Idrijo, umakniti iz javnosti. Ne nujno v tem vrstnem redu.

 • NoName

  V bistvu je to res samo ena sama štala pokrita z dnevnicami iz našega žepa.

 • savić išče novega partnerja :) njegov anus že dolgo časa ni bil razmontiran in je posledično v krizi srednjhih let….a mamo kakšne črnce klele v občinstvu? črnci imajo baje radi takšne profilčke soja-fantkov, kot je Savić….

 • lena

  Bog daj norcem pameti, meni pa peneze!

 • Franci Steiner

  “KOMUNIZEM JE ŽE SAM PO SEBI NEKAJ SLABEGA”
  IN KOMUNISTI? SLOVENCEM ŽE 50 LET NATAKAJO SAMO MED IN MLEKO.
  NO, PAPAR 100.000 DUŠ IMAJO NA VESTI!

 • ivan

  Človeka ne poznam in mogoče je res neolikan. Ampak roko na srce, o čem pa se je na tem posvetu govorilo? Namesto o resnih zadevah se je govorilo o takih in drugačnih teorijah zarote. Malo je manjkalo da ne bi omenili ravne zemlje. Ne trdim da ni bilo resnih pomislekov in vprašanj na mestu ampak preveč je bilo popolnoma izprijenih vprašanj in izjav. Zaradi takih izjav je postal posvet en velik cirkus. In mogoče Savič teh ne prebavlja.