[Video] Dežela “enakosti”, Jugoslavija: Luksuz za visokimi zidovi, kjer je stran od drugorazrednih užival marksist Edvard Kardelj!

Vila Lovorka (foto:Brioni)

Mnogi Slovenci, še posebej tisti, ki v prejšnjem režimu sploh niso živeli, si predstavljajo Jugoslavijo kot pravljično deželo, kjer se je živelo bolje, kjer so vsi imeli vse, vsi so imeli enako in med ljudmi ni bilo razlik. In glede na to, da nam levičarji prodajajo “svete resnice”, ki jih mnogi brezglavo sprejmejo, si poglejte v kakšni vili ob morju je stanoval Titov najtesnejši zaveznik Edvard Kardelj, medtem ko mnogo Slovencev morja ni niti videlo, kaj šele takšnega luksuza. Kar pa je še bolj žalostno pa je, da se mnogim toži po tistih časih.

Dejstvo je, da so bili v Jugoslaviji ljudje revnejši kot zdaj in je bil standard bistveno nižji. Medtem ko so ljudje za osnovne potrebščine trdo garali, so se vodilni partijci kopali v razkošju, ukradenem tekom komunistične revolucije poštenim ljudem. Vse to pa je bilo skrito za visokimi zidovi in stran od oči javnosti, da običajni državljani, ki so verjeli puhlicam o enakosti, ne bi izvedeli resnice. Toda mediji tudi v teh časih ne poročajo objektivno o življenju v nekdanjih časih samoupravnega socializma.

Aristokratsko življenje je užival Edvard Kardelj s partizanskim imenom Krištof, ki je letoval v razkošni vili Lovorki na Brionih. Sicer pa je živel v ukradeni “Kardeljevi vili” v Tacnu, pred nacionalizacijo je ta pripadala industrialcu Ivanu Seunigu. Poleg vile Lovorke je imel številne rezidence jugoslovanski maršal Josip Broz Tito, Brioni pa so bili v časih trdega komunizma zaprti za javnost.

Brioni so bili namreč nekoč politični center sveta, skoraj tako pomembni kot Bela hiša ali Kremelj. Takrat so oblastniki prodajali meglo navadnim ljudem o blagostanju, kljub temu, da so ljudje živeli v revščini, sami pa so si privoščili ugodnosti, ki jih je še danes uživajo le bogati, običajnim smrtnikom pa so nedosegljive. To so želeli pred ljudmi tudi spretno prekriti, temu pričajo tudi visoki zidovi okoli hiše Kardelja. Morda pa so bili celo paranoični in se še na tako strogo zastraženimi Brioni Kardelj ni počutil varnega. A to mu ne moremo niti zameriti, le kdo bi sev njegovi koži počutil varnega, s čisto vestjo.

Vila Lovorka (Foto: Brioni)

Notranjost Kardeljeve hiše danes. (Foto: Brioni)

Kardeljeva hiša danes
Vila Lovorka je še danes obkrožena z visokimi zidovi, da v dvorišče ne morete niti pokukati in velja za prestižni luksuz. Turistom jo oddajajo za 2 do 3 tisoč evrov na noč. Gostje imajo na voljo zasebno plažo, gospodinjo, elektromobil, gliser, bivanje pa plačujejo za pet let vnaprej.

Lana Božič

 • Ros

  Čigava pa je vila danes in čigava je bila pred Kardeljem?

  “Brioni so bili namreč nekoč politični center sveta, skoraj tako pomembni kot Bela hiša ali Kremelj.” – O tem bi pa rad izvedel več.

  • macon

   Tako nekako kot je bila JLA četrta najmočnejša vojska Evrope.

   • KAPIBARA

    Na papirju..

   • Andrej

    Glede te moči JNA mi je v hipu postalo vse jasno, ko sem tam moral služiti. Precej Šiptarjev je bilo v kasarni in smo se s Slovenci kar dobro razumeli. Nekoč je beseda nanesla na oborožitev, obrambo domovine (takrat SFRJ) in podobno. V zaupnih pogovorih so Šiptarji v en glas izjavili, da ko bodo dobili “bojevo” municijo njih prav nič ne zanima domovina in SFRJ, ampak bodo orožje usmerili v Srbe. V hipu nam je vse postalo jasno, a o tem nismo govorili in čakali na pravi trenutek. Ko je ta trenutek prišel se je izkazalo, da so Šiptarji uresničili svoje napovedi. Najmočnejša armada se je sesula kot hiša iz kart.

   • pesjanar

    In ta vojska je dobila po gobcu in po riti od peščice slovenskih junakov,čeprav jim je veleizdajalec kučan pokradel orožje,jebeš tako armado katero spravijo na kolena z fračkami ….še Lenderova ni šla na kolena, jugo armija pa …….

 • Viktorh

  Ne smemo spregledati, da je bila njegova Pepca Matijeva sestra, ki je bila ena redkih, ki je kadarkoli prišla na Dedinje. Na koncu pa ji je vrata zaprla Jovanka.

 • RATATA

  In to otočje pripada Istri,
  ki je v celoti, tudi z otoki bolj južno sestavni del slovenske Dežele Primorske.
  Še vedno, saj tega do danes ni nihče od pooblaščenih formalno, internacionalno pravno, po veljavnih principih in pravilih spremenil!!
  Ignoranti vseh dežel pa družno ignorirajo…

  • Nata

   No, in to mene neskončno zanima !!

   Po veljavnih principih in pravilih to še vedno velja !!
   Nova ?? Dajte kaj napišite. Saj to je vednar osnova neke države.

   • RATATA

    Lepo da še koga zanima … smo že trije..

    Neizpodbitno dejstvo je državnost slovenskih dežel Avstrijskega cesarstva (ustanovljeno 1804-1806 kot nadomestek cesarskega naslova Rimskega cesarja).
    Prav ustanovitev Avstrijskega cesarstva potem, ko je Habsburška dinastija izgubila zveneči cesarski naslov (ni prinašal vladarskih ingerenc!), razkriva državnost habsburških “Dednih dežel”, ki so dejansko vojvodine in krajine, nastale v zgodovinskem procesu na območju slovenske Karantanije in ki so prevzele izvorno karantansko državnost.
    Vladarsko legitimiteto je dinastija Habsburgovcev pridobila prav na državnosti vojvodin in krajin, ko jih je z vojaško akcijo leta 1278 prevzela v dedno posest.
    Izvorni vladarski naslov avstrijskih Habsburžanov je bil tako “le” vojvodstvo teh slovenskih karantanskih dežel.
    Posebej jih to ni motilo, dokler so to “skromno” vladarsko legitimiteto nadgrajevali z naslovom rimskega cesarja in s tega piedestala z dedovanjskimi in ženitbenimi manevri uspešno zaokroževali svoje z vladarskimi – tudi kraljevskimi (Češka, Madžarska, Španija…) – naslovi povezane posesti.
    A izvorna vladarska legitimiteta je bila “samo” slovenska – karantanska.
    In Napoleonova ukinitev Rimskega cesarstva jih je pahnila nazaj na prvo stopnico vladarskih naslovov. Zato so se potrudili in nemudoma ustanovili fiktivno tvorbo Avstrijsko cesarstvo, ki je simbolno združevalo omenjene Dedne države in obe Avstriji, Gornjo in Dolnjo, v ničemer pa ni spreminjalo državnostnih atributov teh dežel.
    Je pa prinašalo cesarski naslov – sedaj Avstrijskega in ne več Rimskega cesarja.

    O državnosti Dednih dežel habsburške dinastije (vojvodin in krajin, ki so kot rečeno nastale na temelju državnosti slovenske Karantanije) je dokumentov na izbiro. Navajam štiri, ki so najbolj pri roki (in hkrati nekoliko elaboriram zadevo):

    1) ARTICLES PRÉLIMINAIRES DE PAIX Château d’Eggen-wald, près de Leoben,
    29 germinal an V (18 avril 1797) – to je pripravljeni mirovni sporazum (podpis je bil predviden v Ogleju) med Napoleonom in cesarjem Francem, ki ga sporazum naslavlja: Sa Majesté l’Empereur, Roi de Hongrie et de Bohême, etc. etc. in našteva njegove Dedne DRŽAVE (ses états héréditaires): S(t)yrie (v originalu manjka črka t), la Carinthie, le Tyrol, la Carniole et le Frioul, ki jih bo vrnil cesarju. Istra je bila tisti čas zasedena od Napoleonovih zaveznikov Benečanov, pa je bila zaradi tega predmet posebnega protokola. Vsekakor dokument najvišjega ranga izpričuje državnost Dednih dežel.

    2) Manifest cesarja Karla z dne 16. oktobra 1918, ki decidirano dovoljuje “deželam Avstrijskega cesarstva”, da se svobodno razdružujejo in združujejo.
    Nedvoumno torej priznava njih državnost in suverenost.
    O političnem analfabetizmu slovenske “stroke” tedaj in še dandanašnji seveda glasno kriči nadaljevanje tega manifesta.
    Cesar namreč v nadaljevanju odločno pove, da pa Kraljevine Ogrske ni dovoljeno razkosati.
    Je torej Kraljevina Ogrska celovita, enotna država.
    Province/pokrajine nimajo lastne državnosti. Torej famozno “hrvatsko državno pravo” s katerim je Zagreb blefiral in zavajal (še danes), je bil navaden privid brez vsake vsebine.
    Pred njim so poklekali le državnostno nepismeni slovenski “narodni voditelji”!
    A resnica je, da so bile subjekt mednarodnega prava samo slovenske dežele, katerih upravljanje je legalno pridobila ljubljanska vlada (31.10.1918) z uradnim obvestilom dunajski centralni vladi, ki je dejstvo, da Narodni svet v Ljubljani prevzema v svojo suvereno upravo slovenske dežele Primorsko (seveda z Istro!), Krajnsko, slovenski (!) del Koroške in slovenski (!) del Štajerske, sprejela brez ugovora na znanje.
    To seveda dokazuje državnost in suverene pravice teh dežel oziroma vlade, ki je prevzela državne posle.

    Da so v Zagrebu vedeli, da nimajo državnostne legitimacije za manipuliranje s svojimi “kraljevinami”, so se spretno “šlepali” na državnosti in suvereniteti slovenskih dežel.
    Na roko jim je šlo tudi Wilsonovo soglasje, da se hrvaški deli Ogrske priključijo novi državi (in seveda Slovaška Čehom, Sedmograško Romunom).
    Vendar državnopravno legitimiteto so lahko izvajali le iz državnosti slovenskih dežel (Dalmacija kot del Kraljestva Ilirija in Bosna in Hercegovina kot anketirana s strani Avstrijskega cesarstva, sta posebno poglavje) in zato tisti hip (še) niso (po)kazali svojih aspiracij do Istre (in Medmurja!).

    3) Da se neka država ne more združiti z “nedržavo” – torej da se npr. Kraljevina Hrvatska in Kraljevina Slavonija ne bi mogle združiti s Kraljevino Srbijo, marveč bi si take pokrajine brez državnopravne subjektivitete Srbija lahko le priključila, se je izkazalo na sam dan “ujedinjenja” 1.12.1918 v Beogradu.
    Vodja delegacije Države SHS, Pribičević, je v svoji adresi izjavil, da se Država SHS združuje s Kraljevino Srbijo. Seveda ga je državnopravno razgledani, v Franciji šolani regent Aleksander v svojem odgovoru – sprejetju združitvenih želja – takoj popravil z izjavo, da se DEŽELE AVSTRIJSKEGA CESARSTVA (ZEMLJE države SHS) združujejo s Kraljevino Srbijo.
    Država SHS torej NIi bila subjekt mednarodnega prava. To so bile le slovenske “dežele” (ki gredo – to menda opazi tudi slep in gluh – še dandanašnji krepko v nos ondotnim!).
    Več ni treba povedati.
    Neizprosno štrli v slovenske ignorantske pravniške in državniške butice resnica, ki jo je znal opaziti in (iz)povedati nek “bizantinec”!!! (Navsezadnje je bil Bizanc imperij/država prvega reda! Neposredno nadaljevanje civilnega dela Rimskega imperija z ambicijo biti tudi cerkveni, za razliko od Rima, cerkvenega nadaljevalca, z ambicijo biti tudi civilni – torej sta Rim in Bizanc zrcalni podobi istega vira.)
    V Jugoslavijo so se s Kraljevino Srbijo združile in jo ustvarile suverene slovenske dežele Avstrijskega cesarstva, ki so imele natančno določene meje in državnostno osebnost.
    Kdo vse – Zagreb itd. – se je na ta proces “prišlepal”, ni pomembno.
    Pomembno je, da je 1991 Jugoslavija lahko razpadla SAMO in izključno na tiste suverene dele, iz katerih 1.12.1918 nastala.
    Kasneje nastale (samo)upravne enote – republike, ki jih v času nastanka države ni bilo oziroma niso bili subjekti mednarodnega prava (RH in Makedonija zagotovo ne) so se lahko le odcepile na podlagi ustave 1974, kar je seveda povezano s številnimi pogoji in seveda brez posebnega dogovora ni mogoče. Razdružitev suverenih (konstitutivnih) delov pa je samoumevna in brezpogojna v polnem obsegu, kar se je manifestiralo že pri avtomatičnem soglasju centralne dunajske vlade ob sporočilu ljubljanske vlade oktobra 1918.
    Torej vprašanja meje med RS in RH sploh ni. Meja – meddržavna – je od nekdaj bila in je še dandanašnji na terenu označena vse od Kantride do Zavrča.

    4) O državnosti slovenskih dežel Avstrijskega cesarstva govori tudi (vojaška) kartografija. V knjigi Miroslav Peterca et al., Kartografija, Vojnogeografski inštitut Beograd, 1974, beremo na strani 41:
    Za nas su interesantne topografske karte sa šrafama koje je izdao bečki VGI u razmeru 1 : 144 000 (Specijalna karta vojvodstva Štajerske,
    Koruške i Kranjske,
    kneževine Gorice i Gradiške,
    grofije Istre,
    grada Trsta
    i Ma­darskog primorja publikovana 1842,
    zatim Specijalna karta Kraljevine Dal­macije izdata 1861-1863. god.
    i Specijalna karta Kraljevine Madarske izdata 1869-1879. god.)
    i 1 : 75 000 (Specijalna karta Austrougarske monarhije izdata 1873-1888).
    Naslovi kart razkrivajo, da so bile slovenske dežele Avstrijskega cesarstva (primerjaj tudi letnice izdaje!) države, dočim na območju Kraljevine Madžarske ni bilo nobenega drugega subjekta mednarodnega prava.
    Zato je karta obale med izlivom Rečine (oz. od 1867 naprej inkluzive mesto Reka) in Karlobagom karta “madžarskega Primorja” in ničesar “hrvaškega”, ker nič takega nikoli ni obstajalo!

    !!!! Internacionalni pravniki to vedo, a kaj ko pri nas nimamo nikogar takšnega (ali pa morajo biti tiho). in ker tako pač je, bi sodniki lahko le tako razsodili.
    Problem pri arbitraži pa je bil memorandum priložen tribunalu, saj ni vseboval niti en relevanten dokument meddržavnega ranga, čeprav so ga določila sporazuma zahtevala(!), zato jih tribunal ni mogel upoštevati.
    Ker pa je bilo tribunalo sporočeno, da sta se obe državi osamosvojili hkrati (to ni res / je laž, saj se je hrvatska 08.10.1991 in je na dan 25.06. še sploh ni bilo, zato hrvatske tribunal ne bi smel upoštevati / sploh ni stranka v postopku….), je odločba nična! Sporazum pa velja, zato bo arbitriranje potrebno ponoviti, seveda pa mu najprej dostaviti relevantne dokumente – kot zgoraj ,,,

    • Resnicaboli90

     Mir med sosednjimi drzavami tebi zgkeda ne pomeni veliko

     • RATATA

      Si ti htvatar?

     • Rožle

      Hrvat je tat …
      Kje je pa kaj naš slovensko štajerski četnik .. Jovice ?

     • RATATA

      Teh informacij pa nimam. Ni ga opazit.

     • Boris NavySeal

      Ti si šele cepec! Kakšen mir? Ti si k ena stara mamca… na na vse mi vzemte, sam ne se kregat…

    • Anton

     Ti si Zmago Jelinčič!

     • RATATA

      Nisem in nočem bit in ne me zmerjat!

  • Resnicaboli90

   In v hrvaski istri predstavljajo slovenci kaksen del populacije…pa pozabi turiste ampak tiste slovence ki zivijo v hrvaski istri…a mislis da si vecina prebivalcov istre zeli biti del slovenije? Se prebivalci slovenske istre se obcasno spogledujejo z udejo istriana

   • RATATA

    Istra je ena in edina.

    • istra je naprodaj najboljšemu ponudniku :) dobrodošli v tržnem kapitalizmu :)

 • Ryuk
 • DOMOVINSKA LIGA

  Danes ni nič drugače, levičarji hočejo obdržat oblast in vse privilegije komunističnih morilcev.

 • Simon Rožič

  Še kralji niso živeli tako razkošno kot en primitiven Tito s svojo sodrgo!
  …samo gledali smo lahko v predfilmih , kako obilni tovariš in obilna tovarišica
  Broz. zagoreli in veseli mahajo Yugo revščini z “Galeba”…..Res je, ko se dno od
  dna dokoplje do kapitala , ni omejitev za razkošno življenje, ponavadi preko
  trupel lastnega naroda!

  • samotoje

   Bolj so diktatorji prvinsko primitivni, z večjim (nakradenim) razkošjem se obdajajo. Bolj so ljudstva prvinsko primitivna, bolj ploskajo nakradenemu razkošju. Primerov je na pretek.

 • xtc

  SFRJ -uradna zgodovina in komunst Kučan resnice-so FAKE razlage. in nategi ovac.

 • Nata

  In Tovariši so se šli velike gospode !!

  Proti takim gospodom, kot so sedaj oni, so pa se šli revolucijo !!

  In njihovi vnuki nam sedaj krojijo usodo ??
  Vnuki onih , ki niso bili njihovi podporniki pa so za vse večne čase
  ničvredni izdajalci ?? Izdajalci česa pa vendar ?? Domovine ??
  Ki jo je okupiral tujec in KP ?

  • Mojca pokraculja

   Nekateri tovariši, so si pa vile dali zgraditi kar v Sloveniji, tam nasproti zdravilišča Svoboda( kako pomenljivo) in v bližnji okolici. Zdaj jih uživajo njihovi vnuki in pravnuki. Gospoda je vedela, da mora poskrbeti za nasledstvo.

 • Mavra

  Pri nas so danes številni ljudje ponosni, da je Tito tako živel ???????

  • samotoje

   Verjetno bi težko rekli, da gre za ponos. Prej za omejenost, fanatizem, slepoto, zaostalost, itd.

  • Slovenec

   Oprani možgani…

 • bubamara

  Carsko; takšne so imeli Butalci najraje. Še danes jokajo za fanatiki ala Kardelj.

 • Reton Durak

  Se dobro da danes ni tajkunov pa lopovske bande in vsi živijo skromno in ni takih razlik. Ajaaa se večje so in še bolj se vidi razlike. Naivneži se pa ukvarjate z levičarji in desničarji, hahahah poglejte malo njihove vile.

  • maček ivan

   Puff ni te veććććć

 • montyamp

  GORJE NARODU IN DRŽAVI , KO PRIDE HLAPČEVSKA GOLAZEN NA OBLAST

 • est

  Edi je rabil tako rezidenco, da je v miru pisal knjige, ki jih ni nihče bral. Pod prisilo so jih morale vzeti vse knjižnice, ker je bil plačan “na normo”. Denar je seveda hranil v kapitalističnih bankah v Švici, narodu pa solil pamet, kako mora biti skromen. Delavec je dobil 10 dni sindikalnega turizma in nekaj gajbic jabolk, krompirja in svinsko polovico.Nekaterim se še danes kolca bo tistih časih “blagostanja”.

  • macon

   Ja, ker si niti tistega niso zaslužili, ker so bili tako pritlehni omejenci.

  • Mademoiselle

   Haha dobra. Pa jaz ne vem kdo je ta folk, ki tako slavi nekdanji čas. Moji stari starši so hišo težko prislužili, celo v tujini služili denar za gradnjo. Nič ni bilo podarjeno.
   Ljudje pa vpijejo kot da so imeli ne vem kaj. No, nekateri gotovo.

 • Garbage man

  prekopat grobove vseh komunističnih svinj

 • Rožle

  Pa dobr ..
  sm se že ustrašu, da je imel Kadelj že takrat tale Đakuzij

 • Antonius

  Danes pa ostanke morilca in njegovih sotrudnikov policija čuva v grobnici zveličanih, poleg državnega parlamenta sredi Ljubljane.
  Resnica o morilskem početju teh barab se bo prebila celo v osnovne šole šele, ko bodo slovenski Butalci prišli do spoznanja, da je treba grobnico morilcev sanitarno pospraviti. Potem bosta zlahka padla tudi Kardeljev spomenik na Trgu republike in Kidričev spomenik v Parku Evrope.
  Šele s podrtjem teh spomenikov bo tudi slovenska politika končno obsodila komunistično krvavo nasilje.

  • Mademoiselle

   Pa še Kardeljeve ploščadi v imenu učenosti! To je pa sploh absurd. Kot da ne bi mogla biti preprosto Študentska ploščad.

  • maček ivan

   Tisto svinjarijo pretopit v kaj bolj koristnega, spoštovani Antonius.

 • Ros

  To je dober primer, kako neuspešno gospodarstvo je bilo v komunistični Jugoslaviji. Še komunistični veljaki so živeli v ukradenih posestih. Namesto, da bi država za njih, vsaj v času službovanja, postavila nove objekte.

 • Ježek Teka Teka

  A Pjepa je pa v bujonu pristala … ???? … Aaaaghaaahahahahahaaa …

 • nočna mora

  Kaj naj rečem…mi levičarji znamo uživat…zakaj pa ne? Desničarji pa ste lahko naši služabniki. Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni !!!

  • Rožle

   OK .. lepo ..
   in sedaj greš lepo nazaj v desničarsko kletko ..

 • tale kardelj je bil res revež….trump ima svoj avion, par stolpnic, par helikopterjev, par golg igrišč, par hotelov… :) itd…

  • JANEZ GUS

   Trump je predsednik ZDA.Vse drugo pa si je moral zgraditi sam.Kardelj je pa nam pokradel.

   • aja nisem vedel, da je Kardelj vse to pokradel…..bil sem sveto prepričan, da so mu njegovi podporniki to zgraili brezplačno v znak priležnosti svojemu voditelju :) kot neke vrste darilo naroda svojemu liderju :)

 • JANEZ GUS

  Kdor hvali bivšo yugo je bil Udbovc,visok rdečuh,priviligiranec ali pa totalni norec,tak psihopat,kot tisti,ki danes hodijo v Lažgoše.

 • milanček

  prvo kar mora slovenski narod narediti, kardelja, kidriča , ribičiča, in ostali komunajzarski gnoj razglasiti za morilce in jim oduzeti državljanstvo!

 • radames

  In njegov vnuk Igor Žoltes, ki je zdaj v Bruslju, je JLA služil – na Brionih. Imel je imeniten vojaški posel: bil je knjižničar.

  Uuuu, kaj takega bi tud men pasal!

 • mapu

  Komunisti so bili in so čisto navadni teroristi…popolnoma isti principi delovanja, važna jim je izključno lastna rit, v istem košu so vsi levičarji!!!!!

 • tohu

  vedno so živeli skriti v luksuzu in pred pogledi raje – razkritje tega je bila državna izdaja – tako kot je todanes in temu se bližamo iz dneva v dan – no sedaj vsaj vemo zakaj si je šarko dozidal ograjo !!!

 • Anton

  Včasih smo jim rekli Rdece kurbe potem pa so postali Rdeče svinje

 • maček ivan

  Ja pa “hiška” na velem polju pod Vodnikovim domom pod Triglavom. Pa redni prevozi z helikopterjem, pa tako naprej. Nismo vsi po komuno župi priplavali.

  • Slovenec

   Kot sem slišal so Pepci Kardelj s Pokljuke dnevno dostavljali sveže
   mleko s helikopterjem.

 • bubamara

  Kapitalizem za rdeče oligarhe, komunizem za rajo.

 • maček ivan

  Sem mislil da se bomo z to gamadjo poračunal l. 91, pa sem se uštel. Mogoče pa kdaj pozneje. Upanje umre zadnje.

  • Slovenec

   Demos zaradi mehkobe politikov in podtaknjenih komunistov ni izpeljal
   lustracije in sedaj smo kaznovani.

 • Black_hawk

  Komunizem je največje zlo ki je kdajkoli prišlo na svet, je povedal Nikita Hruščev v pobruhanem stanju.

 • Slovenec

  Kaj je v glavah ljudi se sprašujem, da ne ločijo zrno od plev?

 • Slovenec

  Upam, da bo ta novica vsaj nekaj volivcev komunistov streznila.

 • zainteresirani predlagam, da skletene krog ljubezni in si z rokco v rokci pogledate/poslušate tale komad :) https://www.youtube.com/watch?v=fX1Sbmsflzs

 • Mislim , da ne obstaja v Sloveniji poleg Nova24 mTV , ki je toliko člankov napisala o Titi. Sprašujem se kako se jim da . Sam domišljija jim pa dela . Se kar pošten nasmejem .

 • Franc Šink

  Dalo se je v Yugi živeti, samo si moral včasih kaj ukrasti

  • Nata

   Moral si bit namazan z vsemi žavbami, da si kaj imel in potem

   si lahko ” delil” plave koverte. . . . . . .
   Predvsem pa je bila najboljša tista . VIP