fbpx

[Video] Domovina je naša in edina! Rešimo Slovenijo!

Imamo najlepšo domovino na svetu. Naj bo res domovina za vse. Brez delitve na prvo- in drugorazredne. Vsi se moramo prepoznati v barvah naše zastave. Zato bomo 10. 10. 2019 ob 17. uri na Prešernovem trgu v Ljubljani organizirali protest Rešimo Slovenijo.” Čas je, da se Slovenci dvignemo in pošljemo resno sporočilo aktualni oblasti, ki nas pelje po poti najslabših balkanskih vrednot in nas oddaljuje od vrednot evropske civilizacije.

“Kot raj si, domovina, si kot vrt sveta, v glas zvonov rojena, nam ustvarjena,” je le eden od verzov domovinske pesmi avtorja Janeza Janše in opisuje slovensko lepoto ter čudesa, ki nas obdajajo v Sloveniji.

Vendar korupcija, klientelizem, podkupovanje, ustrahovanje alternativnih medijev kazijo podobo naše lepe države. Zato organizatorji apelirajo na vse zavedne Slovence, ki jim je mar za domovino, da se jutri, v četrtek, 10. oktobra 2019, ob 17. uri zberejo na Prešernovem trgu na protestu Rešimo Slovenijo in pošljejo jasno sporočilo vladi Marjana Šarca. Pred shodom bo sveta maša v frančiškanski cerkvi ob 16. uri.

Slovenske državljane je minilo potrpljenje. Slovenska oblast je vzpostavila sistem prvorazrednih, ki jim je dovoljeno popolnoma vse, ter na drugi strani drugorazredne, ki so zaradi privilegijev prvorazrednih povsem nemočni in zapostavljeni.

Če to ni razlog, da jim pokažete, da imate dovolj?
Odpis 45 milijonov dolgov družini ljubljanskega župana Zorana Jankovića je le kapljica v morje vsem goljufijam, ki jih državljani saniramo že celotno tranzicijo. 74,5-milijonski načrtovani razpis ministrstva za socialne zadeve in ministrstva za zdravje le za študije za dolgotrajno oskrbo je zopet projekt polnjenja žepov tovarišiji. Sekretar v kabinetu predsednika vlade Damir Črnčec zaposluje svoje bližnje zaupnike po Telekomu in si obeta provizije pri gradnji NEK 2, najdražje investicije v zgodovini Slovenije. Ob tem pa še izvaja vojno proti alternativnim medijem, ki oblasti slikajo njeno pravo, resnično podobo. Prvorazredni gradbena in zdravstvena mafija vsako leto oropata več kot 700 milijonov evrov. To je le nekaj resnic, medtem ko drugorazredni državljani zaradi dolgov 100 evrov izgubijo hišo. Ker pomagajo svojemu prijatelju, jim Furs izda račun za 1.000 evrov globe. Drugorazredni državljani so v tednu dni zbrali za majhnega bolnega Krisa več kot tri milijone evrov, medtem ko prvorazredne državne institucije niso prispevali niti centa.

Slovenska domovina je bogata z naravnimi čudesi. Ne dovolimo, da nam jih vzamejo!
Slovenska domovina je bogata s kraškim, primorskim, gorskim in panonskim svetom. “Vedno bila si slovenska, klena, trdna, ti Gorenjska. Topla reka, breza najina, kot kruh si Bela Krajina. Koroška naša očetnjava, dedov mojih čast in slava. V Ljubljani katedrala, Orlov vrh, mladostna Zala. Dolenjski griči, rujno vino, tu smo branili domovino. Kjer je svet s soncem obsijan, tam prekmurska je ravan. Proti morju Snežnik, gora večna in branik. Prek Krasa, prek Istre, oljka rase, trs rodi. Vse od Trsta do Tržiča rod slovenski še stoji.” Ne pozabite, čemu pripada slovenska duša, zato si je ne pustite vzeti in dokažite, da slovenskim državljanom ni vseeno za svojo državo. Zato jutri, 10. oktobra 2019, ob 17. uri vsi na protest Rešimo Slovenijo!

Samo Samec