fbpx

[VIDEO] Janez Janša: “Vaš pogum, vaš glas bo odločal o prihodnosti Slovenije. Želim vam ponosno praznovanje dneva državnosti!”

(Foto: SDS)

Vodja največje opozicijske stranke in ena izmed ključnih osebnosti slovenske osamosvojitve Janez Janša je v voščilu ob dnevu državnosti izrazil željo, “da se ob tem ponosnem praznovanju vsi zavemo, da smo danes sami odgovorni zase, in da zaradi tega, ker nismo zadovoljni s tem, kaj je nastalo iz samostojne slovenske države, izkoristimo svoj glas za to, da to stanje na prihodnjih volitvah popravimo“.

“Spoštovani Slovenke in Slovenci, spoštovani državljanke in državljani neodvisne in samostojne države Republike Slovenije!

Bili so časi, ko je bilo vse na kocki, bili so časi, ko smo bili sami, in bili so časi, ko je slovenski narod zbral dovolj poguma za to, da je naredil dva odločilna koraka; prvi je bil plebiscit, na katerega je Demos povabil decembra leta 1990, drugi pa je bil obramba rezultatov tega plebiscita, potem ko smo junija leta 1991 samostojno Slovenijo tudi razglasili. To je bil čas, ki bo za vedno zapisan v zgodovino slovenskega naroda, in to je bil čas, ki ga s ponosom proslavljamo.

Zato vsem želim ponosno praznovanje dneva državnosti, želim pa tudi, da se ob tem ponosnem praznovanju vsi zavemo, da smo danes sami odgovorni zase, in da zaradi tega, ker nismo zadovoljni s tem, kaj je nastalo iz samostojne slovenske države, izkoristimo svoj glas za to, da to stanje na prihodnjih volitvah popravimo. Vse je odvisno od tega, kam bo ta naš glas dan. Če bo te zavesti dovolj, bo Slovenija ponovno stopila na pot, ki smo jo sanjali takrat, ko je Slovenija nastajala. Srečno!”

J. F.