[Video] Je predsednica DZ med sejo dobivala žgečkljiva sporočila?

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič med branjem SMS sporočil

Pozoren gledalec četrtkove seje državnega zbora je lahko prek prenosa videl predsednico Urško Klakočar Zupančič, ki se smehlja ob branju sporočil. Ta so bila glede na njene reakcije žgečkljive narave.

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič iz dneva v dan preseneča z vodenjem plenarnih sej. V enem letu smo videli številna samovoljna tolmačenja Poslovnika DZ in s tem tudi ravnanja, ki so jih obsojali v opoziciji in jim po njihovem nismo bili priča v zgodovini našega zakonodajnega organa. Je pa tudi pila kavo in boksala.

V zadnjem obdobju je vidno manj “nataknjena”, saj je na pričetku prejšnjega tedna vse poslance “z leve in desne” pozdravila na nenavaden način. V četrtek pa se je pred pričetkom seje navihano smehljala. Številni so posumili, da je prejemala žgečkljiva sporočila in da je Urška Klakočar Zupančič ponovno zaljubljena.

Spomnimo, da je ob vstopu v politiko celo namigovala, da sta s predsednikom vlade par, nato pa si je Robert Golob našel mlajšo starleto Tino Gaber. Z njenim vstopom v Golobovo življenje so se tudi odnosi med premierjem in predsednico DZ precej ohladili. Tudi znotraj stranke Gibanje Svoboda, kjer Urška Klakočar Zupančič predstavlja nekakšno opozicijo Golobu.

Andrej Žitnik