fbpx

[VIDEO] Kako so pokvarjeni levičarski politiki in mediji v resnici zakuhali “vojno” s Hrvaško

Foto: STA

Hrvaška televizija RTL očitno premore več kredibilnosti kot vsi slovenski mediji, ki so poslanca Žana Mahniča zaradi sklica seje odbora za obrambo s točko dnevnega reda “pripravljenost Slovenske vojske na možne konflikte ob implementaciji arbitražnega sporazuma” obtožili, da hujska k vojni. Hrvaški medij je stvari preveril pri poslancu Mahniču in prišel do popolnoma drugačnih ugotovitev kot slovenski levičarski mediji, ki so zaradi propadle uveljavitve arbitražnega sporazuma grešnega kozla znova našli v stranki SDS in ustvarili novi konflikt s sosednjo Hrvaško. Celo Hrvati so ugotovili, da gre v resnici za poceni nabiranje političnih točk vladne koalicije pred bližajočimi se volitvami. 

Kako lažnivi in pokvarjeni so slovenski levičarski mediji, ki so zaradi nesposobnosti implementacije arbitražnega sporazuma začeli z medijsko ofenzivo na stranko SDS in njenega poslanca ter predsednika parlamentarnega odbora za obrambo Žana Mahniča, lahko vidimo šele s prispevkom hrvaške televizije RTL, ki je vroče dogajanje okoli izmišljenih izjav o pozivanju k vojni s sosednjo Hrvaško preverila sama. Prišli so do popolnoma drugačnih ugotovitev, kot jih objavljajo slovenska fakenews trobila.

“Njegovo sporočilo je zgolj seznanitev, kako bo odločitev arbitražnega sodišča vplivala na stanje na terenu, glede na to, da Hrvaška odločitve ne sprejema,” je javnosti sporočila novinarka in dodala, da si Mahnič želi le to, da se policiji, ki bi morala varovati mejo, priključi tudi vojska. Mahnič je jasno povedal, da ne poziva k vojni, temveč bi vojski dal policijske pristojnosti, kar pa je premier Cerar pobalinsko in brez poznavanja pristojnosti obsodil.

Cerar vso krivdo prevalil na opozicijo in SDS
Mahnič je pojasnil, da želi kot predsednik odbora za obrambo zgolj izvedeti, kakšen je načrt implementacije arbitraže in kakšen načrt ima vlada, če bi prišlo do konflikta na morju. Nato je poudaril, da je celo predsednik države Borut Pahor opozoril premierja Cerarja, naj se ne vmešava, saj sta zakonodajna in izvršilna veja oblasti ločeni. “Predsednik vlade je tukaj zelo nespretno odreagiral in zdaj se vleče iz zagate s tem, da skuša vso krivdo prevaliti na opozicijo in SDS.” Ko ga je novinarka vprašala, če ga moti, ker je Hrvaška že v stanju vojne pripravljenosti, ji je odgovoril, da je vesel, da ima Hrvaška tako dobrega ministra za obrambo, kot je Damir Krstičević, Slovenija pa je v vojaškem smislu bistveno bolj nazadnjaška država.

Hrvaška je kot napredna evropska država umaknila ime Titov trg iz Zagreba
Pogovor s poslancem Mahničem pa se je nadaljeval tudi o drugi pomembni temi, ki ločuje napredne države od zaostalih. Na vprašanje o odstranitvi imena Titovega trga iz središča Zagreba je poslanec SDS dejal, da je Hrvaška že z vstopom v Evropsko unijo dokazala, da v zvezo ni vstopila zgolj formalno, temveč dejansko spoštujejo evropske vrednote. “Na tem mestu naj vam iskreno čestitam, da ste odstranili Titov trg iz Zagreba, to je evropsko in to je napredno. Žal pa v Ljubljani še vedno stojijo komunistični spomeniki množičnih komunističnih morilcev: Kidriča, Kardelja in drugih.” 

Ob koncu je Mahnič še dodal, da sta obe državi, tako Slovenija kot Hrvaška, del Evropske unije in zveze Nato, “zato res ne vidim, zakaj je bilo potrebno, da je koalicija, verjetno zaradi potreb volitev, takoj začela govoriti in hujskati z orožjem.”

C. Š.