fbpx

[Video] Kdo vam laže? Pa koga briga, če se voditeljica Odmevov strinja s čim ali ne?

Foto: posnetek zaslona

V sredini oddaji Kdo vam laže je voditelj Boris Tomašič razkrinkaval družbeno politično delo voditeljice Odmevov na TV Slovenija Tanje Starič. V Odmevih je proteste, ki jih je organizirala Nika Kovač v vlogi direktorice Inštituta 8. marec, komentiral kar njen oče Miha Kovač, ki je bil za svoje nasprotovanje slovenski osamosvojitvi nagrajen z uredniškim mestom na Mladinski knjigi in z vlogo dežurnega komentatorja na TV Slovenija. V studiu je bil gost tudi Bernard Nežmah, a Staričeva z njegovim komentiranjem ni bila preveč zadovoljna in je glasno izražala svoje nestrinjanje z njjegovimi besedami. Kot je poudaril Tomašič, smo voditelje TV Slovenija prisiljeni plačevati, da vodijo oddajo, ne pa, da izražajo svoja mnenja. Tomašič je komentiral še pismo Anžeta Logarja evropskemu komisarju za pravosodje, ki je s svojo resnicoljubnostjo razburilo levičarje!

V sredini oddaji Kdo vam laže je voditelj Boris Tomašič razkrinkaval družbeno politično delo voditeljice Odmevov na TV Slovenija Tanje Starič, ki je v oddajo med drugim povabila Miho Kovača, ki je bil za svoje nasprotovanje slovenski osamosvojitvi nagrajen z uredniškim mestom na Mladinski knjigi in z vlogo dežurnega komentatorja na TV Slovenija. Tam je tokrat “objektivno” komentiral proteste, ki jih je soorganizirala njegova privilegirana hčerka Nika Kovač v vlogi direktorice Inštituta 8. marec.

V Odmevih proteste, ki jih je organizirala Nika Kovač, komentiral kar njen oče Miha Kovač
Kaj smo lahko pričakovali od Odmevov, pa je Staričeva dala jasno vedeti že uvodoma: “Množični protesti, ampak vendarle, vemo, da koalicija razpade, ko katera izmed strank odide iz vlade, vlada ne pade kar tako.” Staričeva je nato analitika Bernarda Nežmaha, ki je bil prav tako gost Odmevov vprašala kako blizu ali daleč smo od padca vlade, ta pa ji je pojasnil da smo še daleč: “Konec koncev, v demokraciji so volitve način menjavanja vlade, ne revolucija in ne demonstracije, te lahko samo kakšne spore katalizirajo.”

“Bravo meni, Tanjo Starič sem naučil, kdo postavlja vlade, zdaj že ve, da ne ulica, ampak v parlamentu večina,” se je uvodoma odzval Tomašič in komentiral, da protesti pravzaprav s 5.500 kolesarji niti niso bili tako množični, več kolesarjev je na primer na maratonu Franja: “To niso množični protesti, to je pač neka skupina nezadovoljnežev, ki niti ne ve, zakaj je nezadovoljna. Eni pravijo, da protestirajo proti 5G, drugi proti podnebnim spremembam, tretji proti čipom, ki jih vstavlja Janez Janša… Baje hodi ponoči po hišah in čipe montira ljudem.” Za primerjavo, kaj so resnično množični protesti, je Tomašič kot primer ponudil proteste v Franciji proti Emmanuelu Macronu. O njih nacionalna televizija seveda ne poroča, saj je Macron, ki se ne da, bližje levi, kot pa desni.

Kovač pa v nadaljevanju Odmevov ponudi svojo “boso” analizo: “Epidemija COVID-19 je prizadela vse nas, kot nas že zelo dolgo časa ni prizadela nobena stvar in to, da bi se kdo okoriščal na račun take stiske celotnega prebivalstva je seveda zavržno dejanje. In kar nekaj indicev kaže na to, da se je to morda dogajalo in s tega zornega kota razumem, da so ljudje jezni in protestirajo…” To je tipično za levičarje, Kovač pri svojem govoru namreč uporablja številne pogojnike, indici pa so še manj oprijemljivi od suma.

Voditelje TVS smo prisiljeni plačevati, da vodijo oddajo, ne pa, da izražajo svoja mnenja
Gost Nežmah je nato opozoril na tendenciozno poročanje medijev: “To temperaturo kurijo tudi mediji. Recimo, prej smo v napovedi oddaje slišali ‘Razkol v DeSUS’, v enem izmed prispevkov, drugi je bil veliko mehkejši, ‘trenja’. Kaj pomeni razkol? Razkol pomeni, da sta dve strani tako rekoč v vojni, da nekaj razpada, nismo imeli tudi nobenega protagonista razkola. Skratka, s stališča medijev je jasno, da hočejo stvari tudi multiplicirati.” Nato je opozoril še, da mediji ne odpirajo tem glede prihodnosti, pač pa več pozornosti posvečajo razčiščevanju preteklosti.

S svojim komentarjem je vidno razburil voditeljico Staričevo: “No, morda, tukaj ima vsak svoj pogled, jaz se s tem globoko ne bi strinjala, odpiramo zelo veliko vprašanj. Ampak, seveda, vsak ima svoje mnenje.”

“Pa koga briga, če se strinja voditeljica Odmevov s čim ali ne?! Voditeljica vodi Odmeve. In mnenje voditelja je popolnoma nepomembno in nas Slovencev, ki smo prisiljeni dajati plačo tem voditeljem, to ne zanima. V ta namen pridejo gostje, en ima eno stališče, drugi ima drugo, soočijo stališča in voditelji vodijo pogovor, ne pa govorijo o svojih stališčih,” je bil jasen Tomašič.

Bernard Nežmah in Tanja Starič (Foto: posnetek zaslona)

Vse, kar je Logar zapisal v pismu evropskemu komisarju, je res
V nadaljevanju oddaje je Tomašič komentiral še razburjenje levičarjev, ki ga je sprožilo pismo ministra za zunanje zadeve dr. Anžeta Logarja evropskemu komisarju za pravosodje Didierju Reyndersu: “A kaj od tega ni res? Da smo zelo pogosto obsojeni na ESČP? Da sodniki ne dajejo vtisa nepristranskosti? Itak, da ga ne! Da nosijo simbole totalitarnih režimov? Ja seveda, če hodijo na piknike Socialnih demokratov z zvezdo na prsih, žurke delajo sodnice s petokrako, s titovko na glavi … Da nismo razčistili bančnega kriminala?! A smo ga, Tanja Fajon in Luka Mesec?!”

Foto: posnetek zaslona

V oddaji je Tomašič komentiral še Janšev zapis o vojni z mediji, pri čemer je Staričeva v Odmeve povabila kar tujega gosta, ki je prek video povezave branil aktivistično novinarstvo.

Rok Krajnc