fbpx

[Video] “Kulturna” in “strpna” Svetlana Makarovič znova šokirala in psovala: “Jebo te pas mater!”

Foto: Youtube

“Slovenskih kletvic pač ni bilo, potem pa smo dobili kletvice, ki so imele poetično vrednost. Kaj je zame zdej užitek, da rečem nekemu fašistu, nekemu nacistu, jebo te pas mater,” je promotorka rdeče zvezde Svetlana Makarovič izjavila na okrogli mizi o razrastu nacizma in fašizma v Kulturnem domu Izola. 

Svetlana Makarovič ne preseneča. V svoji vulgarnosti namreč, kar se za prejemnico visoke kulturniške pokojnine zagotovo ne spodobi. Tokrat je v javnost prišel videoposnetek z okrogle mize o “razrastu fašizma in nacizma” v Izoli, kjer je skupaj z voditeljem, s še enim znanim levim ekstremistom Erikom Valenčičem, izjavila več protislovij o domnevni nestrpnosti Slovencev do “čefurjev” in na koncu še balkansko psovko.

Makarovičeva je duhovščini tudi očitala, da je v preteklosti “kastrirala slovenski jezik” in ga oklestila slovenskih kletvic. Nato je izjavila: “Potem pa smo dobili kletvice, ki so imele poetično vrednost. Kaj je zame zdej užitek, da rečem nekemu fašistu, nekemu nacistu, jebo te pas mater!”

Žalijo in cenzurirajo internet
Na omenjeno okroglo mizo se je na socialnem omrežju Facebook odzval poslanec Branko Grims: “Obvezno poglejte do konca, kjer oboževalka rdeče zvezde Svetlana Makarović za skrajno umazano psovko na račun Slovencev dobi – aplavz!! Grobo žalijo, ker jih je na smrt strah resnice. Resnica je zanje sovražni govor! Točno ti levičarji vam cenzurirajo internet, grozijo s tožbami, vas umazano žalijo, posegajo v vaše človekove pravice in vam jih grobo kršijo, ter uničujejo mlado generacijo eno za drugim s posiljevanjem s LGBTQ izrojenostmi, socializmom, multikulti ideologijo …! Edina obramba je boj za resnico in ta video je vsa resnica o bedi levičarjev!”

Turneja sovraštva
Spomnimo, da smo že prejšnji teden pisali, kako sta Makarovičeva in Valenčič v ponedeljek, 29. novembra, v središču kulturnega udejstvovanja – Slovenskem mladinskem gledališču v Ljubljani – na stroške davkoplačevalcev organizirala podobno debato z naslovom “Dežela pridnih: Naj sije rdeča zvezda!”. V vabilu so zapisali: “Ni več časa za sprenevedanje. Vzpon slovenske skrajne desnice in njeno odkrito koketiranje s klerofašizmom zahtevata pogum in odločen odpor s strani svobodomiselnih ljudi ter civilne družbe v celoti. Svetlana Makarovič zadnja leta neumorno poziva k duhovni prenovi Osvobodilne fronte in povrnitvi sijaja rdeči zvezdi kot simbolu boja za svobodo vseh ljudi. Mi, nasledniki bork in borcev proti fašizmu in nacizmu, moramo nadaljevati njihov boj, kadarkoli družbene okoliščine to zahtevajo …” Dogodek je bil brezplačen, ker je bila sponzorka Jankovićeva Mestna občina Ljubljana.

C. Š.