fbpx

[Video] Glas ljudstva: Ljudje komaj plačujejo položnice, Golob pa si izplačuje milijone, absolutno bi moral denar vrniti!

(Foto: Nova24TV)

“Ljudje ne morejo plačati položnice, on pa si izplačuje 25 tisoč preveč, sramota!”, je Golobova previsoka izplačila plače komentiral eden mimoidočih. Robert Golob je nase preusmeril pozornost bolj kot zaradi svoje politične reaktivacije zaradi nezakonito izplačane previsoke plače in nagrad, ki jih je služil kod nekdanji predsednik uprave GEN-I, ki je v 100-odstotni  državni lasti, zaradi česar so se pojavila vprašanja, ali so tovrstne nagrade in tudi tovrstni zneski v državnih podjetjih sploh možni, saj bi naj bi bili izven okvirjev Lahovnikovega zakona. Zadeva je trenutno v prekrškovnem postopku zoper nadzornike GEN-I zaradi (ne)skladnosti prejemkov uprave podjetja z zakonodajo. V primeru, da se izkažejo nepravilnosti, bo ministrstvo zahtevalo vračilo preveč izplačanih prejemkov. Kaj o tem meni javnost, pa v tokratni oddaji Glas ljudstva.

Če je nekdo v nasprotju z izpolnjevanjem zakonskih določb prejemal določen denar in če se to dokaže, ga mora ta oseba v vsaki normalni državi vrniti – saj gre za neupravičeno obogatitev. Našo novinarko Aleksandro Jug pa je kljub logični domnevi zanimalo tudi, kaj o tem meni javnost in ali se ljudje strinjajo s tem, da bi Robert Golob moral vrniti 1,2 milijona nezakonito izplačane plače, preden se poda v politiko.

Mnenje si je delila večina: “Ja, ker je tako pošteno, če greš v politiko, najprej pometi pred svojim pragom, potem pa naprej”, “ja, sigurno, ker mislim, da je imel daleč previsoko plačo, pa če je še takšen strokovnjak, to ni na mestu”, “mislim, da bi moral, ker to ni zaslužil, ne vem pa, če bo”, “če jo je pošteno zaslužil, naj jo kar ima”, “to pa ne vem, to so predpolitične volitvene zadeve, mislim, da je za to služba, ki bo verjetno po volitvah to pregledovala in ugotovila, kaj bo, če je vse pošteno, bodo naredili tako, da bo vse pošteno, če bo ta vlada prišla, bo pošteno, če pa ne bo, bo šlo pa tako kot do zdaj, vsa ta leta”, “za Goloba je bolje, da se umakne iz gospodarstva in iz politike, brez veze, sej je vse pokazal, ne zna se obnašati kot normalni gospodarstvenik,” je dejal gospod, ki je še dodal, da bi moral nekdo prvo delati, šele potem pa deliti. Z njim se je strinjala tudi gospa poleg, ki je kot primer postavila slovenska podjetja, ki so se ustvarila sama iz niča in služijo milijonske posle, “tak si lahko tala denar, ne pa on, ki ga je dobil kokr če”.

Bi ljudje volili človeka, ki si je tako z lahkoto izplačeval na tisoče evrov preveč, medtem ko nekateri komaj plačajo položnice?
Glede na to, da smo v času pred volitvami in glede na angažiranost človeka, ki je po mnenju javnosti zaslužil absolutno preveč, je umestno tudi naslednje vprašanje, ki smo ga zastavili mimoidočim, in sicer nas je zanimalo, ali bi oni osebno volili človeka, ki si je domnevno nezakonito mesečno izplačeval 27 tisoč evrov plače preveč.

Foto: Nova24TV

“Ne bom, kako lahko toliko zasluži, mi reveži pa živimo s tisoč evri?”, “preveč je to, tudi jaz sem delal, pa nisem toliko zaslužil, oni obljubljajo, da bodo dali, potem pa ne dajo, ljudje ne morejo plačati položnice, on pa si izplačuje 25 tisoč preveč, to ni normalo, sramota”, “ne, mislim, da ne, ker se mi zdi, da to ni pošteno in če je takšen, potem ne vem, če bo naprej kaj boljši”, “zelo težko, imam pomisleke glede na situacijo, kakršno imamo, ne vem, če je to čisto pošteno”, “če je to koristno za nas in za Slovenijo, potem bi, če so to velika podjetja, ki sklepajo velike posle,” je še dodala gospa ob koncu.

DeSUS si ne zasluži preživeti, zahvala za vse, kar je bilo storjeno, gre obstoječi vladi
DeSUS očitno pada priljubljenost, o tem, ali se utegne obdržati, če se na volitvah pridruži Robertu Golobu, pa so bili komentarji sledeči: “Menim, da ne bo, niso si zaslužili, da preživijo”, “ne vem, ker je vse skupaj ena velika zmešnjava in težko ocenim”, “ne spremljam politike, ne vem, kdo je Robert Golob”, “bo, če bo on držal komando nad njimi, tam so lopovi začenši s Karlom Erjavcem”, “upam, da ne bo, ker je ne maram, saj je njihova komunikacija po družbenih omrežjih nemogoča, me je groza, ko to berem, zdaj ne berem več, ker ne morem tega prenašat, v penziji sem od 95. leta in te kapljice v zadnjem času nič ne pomenijo glede na podražitve”, “če se z njim združi, mislim, da bo, sama pa ne bo, ker je toliko enih nepravilnosti, toliko slišimo enih stvari, tolk je napisan, vsakemu čisto malo verjameš.”

(Foto: Nova24TV)

“Ne bo preživel, ker se mi to zdi ena neučinkovita zadeva, ljudje jih ne bodo več sprejeli, ker rabijo akcijo, da se nekaj naredi, tam pa ne verjamem, da se da kaj narediti”.

“DeSUS bo razpadel, saj vsi odhajajo, ne more nam pomagat, tudi do sedaj nam ni,” je dejal eden od mimoidočih, kar pa je komentirala tudi gospa poleg njega: “Saj že razpada, saj se selijo drugam, ker nimajo niti načrta niti plana, nič, ukvarjajo se sami s sabo,” glede tega sta se strinjala tako gospod in gospa, kot sta se strinjala tudi glede tega, da za upokojence DeSUS ni storil nič, ampak je bila vlada tista, ki je nekaj dobrega naredila za upokojence, “še tisto, kar so predlagali, je bilo 6 evrov, kaj pa je 6 evrov?” je dodal gospod.

Tanja Brkić