[Video] Na mesto poveljnika poveljstva sil Slovenske vojske imenovan brigadir Miha Škerbinc

Novi načelnik generalštaba Slovenske vojske, brigardir Miha Škerbinc (foto: Nova24TV)

Stanje koronavirusa SARS-CoV-2 (COVID-19) po zadnjih uradnih podatkih: 6712 testiranj, 253 potrjenih primerov, 34 novih primerov danes, 1 smrtni primer. Vlada Republike Slovenije je na mesto poveljnika poveljstva sil Slovenske vojske postavila operativno izkušenega brigadirja Miho Škerbinca. Med drugim je vlada prepovedala letalski promet, registracijo tehničnih vozil. Mateja Logar iz Infekcijske klinike opozarja, da je stanje skrajno resno. Enako v svojem sporočilu na socialnih omrežjih sporoča italijanski zdravnik Daniel Costa. Slovenska vlada po besedah uradnega govorca Kriznega štaba RS Jelka Kacina se bo sestal svet za nacionalno varnost v najširši sestavi, kjer bodo tudi vabljeni vsi predstavniki opozicije. Po besedah Kacina predvsem zato, da bomo tudi pred Evropo govorili en jezik.

Brigadir Miha Škerbinc je izkušen posameznik v vojaških strujah. S svojimi izkušnjami je pomagal velikokrat pri preteklih naravnih katastrofah v Sloveniji. Škerbinc se je zahvalil za zaupanje ob imenovanju za poveljnika poveljstva sil SV, ki mu jo je izkazal obrambni minister Matej Tonin.

“Danes so taki časi, zato ne bom govoril o vizijah slovenske vojske v prihodnosti. Slovenska vojska in njene sile bodo naredile vse zato, da bomo priskočili na pomoč državljanom in državljankam v tej situaciji,” je povedal Škerbinc.

Škerbinc ob tem opozarja na tri ključne informacije ob spopadanju z epidemijo koronavirusa na slovenskih tleh. ” Bodite pozorni in prioritetno jemljete naslednje tri stvari: poskrbite za svoje zdravje in zdravje svojih družin. To je zelo pomembno, saj se bo kriza še nadaljevala. Drugič, ohranite zmogljivosti SV.  Tretjič storite vse, da boste v vsakem trenutku pripravljeni zato, da z maksimalnimi in skupnimi silami podpremo sile v celovitem boju s pandemijo.  Pripadnice in pripadniki SV, ostanite zdravi, ostanite pripravljeni,  in ostanite pogumni.”

Med drugim je vlada prepovedala letalski promet, registracijo tehničnih vozil. Mateja Logar iz Infekcijske klinike opozarja, da je stanje skrajno resno. Enako v svojem sporočilu na socialnih omrežjih sporoča italijanski zdravnik Daniel Costa.

Slovenska vlada po besedah uradnega govorca Kriznega štaba RS Jelka Kacina se bo sestal svet za nacionalno varnost v najširši sestavi, kjer bodo tudi vabljeni vsi predstavniki opozicije. Po besedah Kacina predvsem zato, da bomo tudi pred Evropo govorili en jezik. Vabljeni k ogledu.

Luka Perš