fbpx

To je levi fašizem: Tako so protestniki z različnimi oblikami psihičnega nasilja ustrahovali celjskega gostinca, ker je protestnici, ki je odganjala njegove goste, vzel piščalko!

Lastnik restavracije Oštirka Miran Ojsteršek. (Foto: Fb)

Vodja gostinstva Oštirka Miran Ojsteršek je na petkovih protestih v Celju doživel neljubi dogodek. Protestniki so pred gostilno žvižgali in motili goste, zato je Ojsteršek eni izmed protestnic vzel piščalko, nezadovoljneži pa so dogodek spremenili v fizični izpad Ojsterška nad protestnico in delili negativne ocene njegovi restavraciji Oštirka na družabnih omrežjih. Poleg tega so mu pred gostilno pustili sovražen grafit. “To je bila moja edina napaka, za katero se iskreno in javno opravičujem. Opravičujem se tako gospe kot organizatorjem dogodka. Ne morem pa se opravičiti za nekaj, česar nisem storil. Nikogar nisem udaril, nikogar se nisem dotaknil, z nikomer nisem fizično obračunal,” je povedal Miran Ojsteršek, žrtev pogroma nesramnih radikalnih levičarskih protestnikov. V znak podpore gostincu, ki se trudi za preživetje in preživetje svojih zaposlenih, na portalu Nova24TV pozivamo bralce, da ga z obiskom njegove restavracije podprejo in mu tako omogočijo izpad škode, povzročene s strani anarhistov.

Celjska gostilna z dolgoletno tradicijo Oštirka je postala žrtev različnih oblik psihičnega nasilja s strani skrajno levih protestnikov. O dogodku je med prvimi lažno poročal radikalni ljubljanski mestni svetnik Janez Stariha. V sporočilu je zapisal, da je celjski gostinec Miran Ojsteršek na protestih udaril protestnico Majo. Maščevanje celjskih “antifašistov” je bilo kruto, saj so mu pred vrata gostilne napisali grafit Ne tepem žensk. Ne grem v Oštirko. Dodatno pa so poslu škodovali še z negativnimi ocenami Oštirke na svetovnih omrežjih.

Sami smo govorili tako z zaposlenimi kot žrtvijo Miranom Ojsterškom takoj po dogodku. Zagotovili so nam, da nikakor ni prišlo do fizičnega nasilja nad žensko protestnico. Dodali so, da je bil večer miren z izjemo omenjenega sprovociranega incidenta. Vodjo gostinstva Oštirke zelo žalosti, da se trudi in dela celo življenje pošteno, sedaj pa mu hoče skupina nezadovoljnežev s slovensko vlado uničiti njegov posel. “Tudi mi se borimo za preživetje, zato vljudno prosimo, da razumete tudi nas in ne blatite dobrega imena gostilne, s tem pa tudi vseh zaposlenih, ki s trdim delom skrbimo za varnost svojih družin,” se odziva Ojsteršek.

Protestnica Miranu Ojsteršku zatrobila v obraz, ta ji je odvzel piščalko in se je pri tem ni dotaknil
Neljubi petkov incident se je po besedah Ojsterška zgodil na prvi dan Tedna restavracij, ko so po treh mesecih končno imeli imeli zopet polno restavracijo. Ob tem ga ne moti posameznikovo strinjanje oziroma nestrinjanje s trenutno vlado, a je bilo žvižganje protestnikov v bližini Oštirke za goste moteče. “Tudi sam sem izrazil nezadovoljstvo s tem, ko sem prijel za piščalko gospe, ki mi je zatrobila v obraz, brez da bi se je pri tem dotaknil, “ zatrjuje vodja Oštirke.

Protestniki na družabnih omrežjih pozivali, da z negativnimi ocenami škodujejo Oštirki
Nič krivi Miran Ojsteršek je doživel javni pogrom radikalcev za katere je vsak, ki je drugače misleč, janšist in fašist. Kot veliko slovenskih podjetnikov ga ne zanima, kdo je predsednik vlade in katero stranko je kdo volil. Pomembno se mu zdi, da država poskrbi za čim boljše pogoje za delovanje slovenskega podjetništva. Pomembno mu je tudi, da lahko kot vodja gostilne omogoča, da je podjetje stabilno in s trdim delom skrbi za varnost zaposlenih. A to ne velja za uničevalce lastnine, ki si svoj anarhistični boj predstavljajo zelo po svoje.

Slovenski protestniki, okuženi z virusom antife, niso čakali dolgo, da afero o nedolžnem podjetniku spravijo v javnost. Nizkotnemu grafitu pred vhodom gostilne je sledila še množična širitev negativne kampanje na družabnih omrežjih. Objavo so delili tudi v skupini skesanega žvižgača Ivana Galeta. “Dajte mu oceno, ki si zasluži. Pa naj prosti trg odloči, ali bo še obiskoval njegovo gostilno,” je delil uporabnik Karlo Korce, ob tem pa dodal še naslov  gostilne. Med pogovorom nam je Miran Ojšteršek zaupal, da so prejeli več kot sto negativnih ocen, in so zato morali posredovati pri tehnološkem gigantu Google. Z njihovim posredovanjem se je negativna kampanja estremističnih nezadovoljnežev prenehala.

Lastnik posestva Na Škaluc, Peter Hrastelj doživel isto usodo kot Ojsteršek
Na portalu Nova24TV smo nedavno poročali, kako je podobno usodo pred mesecem dni, doživel lastnik podjetja Na Škaluc Peter Hrastelj. V eni izmed objav na družabnih omrežjih je sarkastično zapisal, da bi bilo potrebno na petkovih nezakonitih protestih kolesarjem nastaviti žlebičke. Te besede so hitro pograbili prenapeteži, ki so v naslednjih dneh podelili na stotine negativnih ocen njegovi dejavnosti. Hrastelj pa je sam podprl stanovskega kolega v tej izjemno neljubi situaciji. “Miran, chef v Gostilni Oštirka je vrhunski kuhar, bil in vedno bo moj odličen prijatelj, ki je naivno nasedel provokaciji,” je zapisal Hrastelj.

https://twitter.com/hrastelj/status/1272448997949673472

Miran Ojsteršek se sprašuje, s čim si je zaslužil obsežno negativno kampanjo. Njegova edina želja je, da si kot vodja Oštirke, želi zaščititi dobro ime podjetja in zaposlene. Sam pa ne more verjeti, da so ljudje zaradi enega majhnega nesporazuma, sposobni uničiti podjetje, za katerega je garal vse življenje. Čuti se dolžan zaščititi, “ime blagovne znamke Gostilna Oštirka, ki v teh dneh prejema številne negativne ocene in kritike o kvaliteti hrane, in sicer iz strani ljudi, ki našega praga niso nikoli prestopili. Je to pošteno?”

Luka Perš