[Video] Napad na svobodno novinarstvo: Sin vrhovnega tožilca Jaša Jenull vandaliziral avtomobil Nove24TV!

Foto: Top News

Vodja levičarskih protestov Jaša Jenull je vpričo televizijske kamere TOP TV vandaliziral službeni avtomobil novinarske ekipe Nova24TV in ga polepil z nalepko s protestniško vsebino. Še pred njim so na avtomobil nalepili več drugih nalepk. Jenulla bomo prijavili policiji za povzročitev škode, primer bomo razširili na pristojne institucije zaradi napada na novinarsko svobodo.

Tudi nocoj so se petkovi protestniki kljub katastrofalni epidemiološki sliki zbrali na Trgu republike, kjer so izlivali frustracije na vlado. S Trga republike so se odpravili na sprehod po središču Ljubljane.

Dostop do vladne palače jim je preprečila policijska zapora Gregorčičeve ulice, nato so se odpravili do ministrstva za notranje zadeve, od tam pa nazaj pred državni zbor. Vmes pa so našli tudi reportažni avto Nova24TV, ki ga je Jaša Jenull, ne pozabimo, da je on sin generalnega državnega tožilca, popackal z nalepkami.

Policija ocenjuje, da se je na protestu zbralo okoli 250 ljudi. Policisti so na protestu ugotovili kršitev zakona o javnih zbiranjih, zato vodijo postopek proti organizatorju. Prav tako so zaznali kršitev iz pristojnosti drugega prekrškovnega organa, ki bo o kršitvi obveščen, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Vrhovni tožilec Hinko Jenull je oče Jaše Jenulla. (Foto: STA)

e- maribor