fbpx

[Video] Neokusno “strašenje” Finančne uprave za “praznik noč čarovnic”

“FURS-ovčki vam želimo lepe praznike. Bodite pridni in izpolnjujte svoje davčne obveznosti, ali pa…. … pridemo na dom”, v videoposnetku na Twitterju za “marketinški praznik noč čarovnic” sporočajo zaposleni na Finančni upravi Republike Slovenije. Neokusna šala, predvsem zaradi dveh razlogov: Ker noč čarovnic ni praznik, niti ni slovenski običaj. V Sloveniji in drugod po krščanski Evropi 1. novembra obhajamo praznik Vsi sveti v spomin na naše bližnje pokojnike.

Zaposleni na Finančni upravi Republike Slovenije so poskusili s predpraznično šalo “prestrašiti” davčne neplačnike z objavo Twitter posnetka, v slogu ameriškega “Halloweena”. “FURS-ovčki vam želimo lepe praznike. Bodite pridni in izpolnjujte svoje davčne obveznosti, ali pa … pridemo na dom”, sporočajo.

Neokusna šala, ker noč čarovnic ni praznik, niti ni slovenski običaj. V Sloveniji in drugod po krščanski Evropi 1. novembra obhajamo praznik Vsi sveti v spomin na zveličane člane Cerkve v nebesih. 31. oktobra pa je dan reformacije.

https://twitter.com/FinancnaUPR/status/1189436315777064960?ref_src=twsrc%5Etfw

Marsikdo bi si ob teh neokusnih šalah raje želel, naj se raje lotijo resnih težav in naj ne lovijo drugorazrednih državljanov zaradi pomoči sosedom ter jim izstavljajo škandalozne kazni v vrednosti tisoč evrov. Raje davčno oskubijo pravične delavce migrante, ki so se zaradi slabih plač in nezmožnosti pravih služb v Sloveniji, odpravili s trebuhom za kruhom čez mejo.

Na drugi strani se je v Sloveniji izoblikovala elita nedotakljivih. “Davčni elitneži” kot so Zoran Jankovič in drugi prvorazredni lahko počnejo, kar je njihova volja. Težav v izvedbi davčnih zakonov in pobiranja davkov je torej več kot dovolj.

Fursovci, veselo na delo
Finančna uprava Republike Slovenije se vsako leto pohvali, da poberejo vedno več davčnih dajatev in prispevajo vedno več prihodkov v proračun. Posledica tega je tudi vedno boljše povezave med posameznimi državami in izboljšanje informacijskih sistemov.

Luka Perš