fbpx

[Video] Podpornik Hamasa Erik Valenčič zasačen, kako se hvalisa, da je imel priliko izstreliti raketo na tri muslimane!

"Svobodni" novinar novinarjem Erik Valenčič (Foto: Twitter)

Tako imenovanega “neodvisnega” novinarja Erika Valenčiča, ki je znan kot odkriti podpornik palestinskega terorizma, je bilo mogoče slišati, kako se je hvalisal, da se je spravil nad člane Islamske države. Neznanemu sogovorniku je namreč dejal: “Imel sem priliko izstreliti raketo na položaj, kjer so bili trije ISIS-ovci okupirani.”

V nadaljevanju je novinar Erik Valenčič pojasnil, da za svoje dejanje ni bil nagrajen. Noben mi ni dal nič za nagrado, stari. Stari, ko si tam na prvih bojnih …,” je namreč še zatrdil sodeč po izseku posnetka, ki je zaokrožil naokrog.

Urednik NTA Urban Purgar je pred slabim mesecem dni, ko je na družabnih omrežjih zaokrožila skupna fotografija Valenčiča in poslanke stranke Levica Violete Tomić, zapisal, da naj bi imel Valenčič kot veteran Bližnjega vzhoda prepoved vstopa v Izrael. Znano je sicer, da je bil Valenčič od leta 2003 poročevalec RTV Slovenija z Bližnjega vzhoda. Zaradi dokumentarca Koalicija sovraštva, predvajanega januarja 2014 na RTV Slovenija, je bil zoper njega sprožen sodni postopek zaradi suma izdaje tajnih podatkov, RTV pa ga je nato leta 2015 odslovila.

Informacija, da se je celo globoka država na RTV Slovenija odločila, da Valenčiču pokaže vrata, potem ko je s svojim delovanjem presegel meje dobrega okusa, je zgovorna sama po sebi. To pa očitno ne gane najbolj gorečih podpornikov rdeče zvezde, saj se je Valenčič na okrogli mizi o “razrastu fašizma in nacizma” v Izoli pojavil kot voditelj in povezovalec pogovora, kjer je vulgarizme servirala nekdaj priljubljena otroška pisateljica knjig Svetlana Makarovič. Glede na to, da je več kot znana narava režimskega Društva novinarjev Slovenije, ne čudi, da mu je to v preteklosti celo podelilo nagrado čuvaj/watchdog.

Če bi marsikdo z velikim veseljem prikril podatek, da je na Bližnjem vzhodu streljal na tri muslimane, se očitno Valenčiču to ne zdi nič spornega. Drugače se najverjetneje s tem ne bi hvalisal pred svojim sogovornikom. Je pa naravnost bizarno, da sam gibanja, ki temeljijo na domoljubju, povezuje z Breivikom in ostalimi drugimi teroristi. Očitno pri nekaterih preprosto ne gre brez selektivnega gledanja na stvari. Naj razume, kdor more.

Sara Kovač