[VIDEO] Dr. Ernest Petrič jezno nad protestnike: “Vi demonstrirate za ne vem kaj. A vas ni sram?”

Dr. Ernest Petrič je stopil na ulico. Protestniki so ga posneli, ko se je spraševal nad smislom njihovega početja. Foto: Demokracija.si

Včerajšnji protest t. i. politkomisarjev je na lastni koži doživel tudi nekdanji ustavni sodnik dr. Ernest Petrič, ki je ob varovanju policije ravno stopil na ulico, kjer so potekali glasni protesti. Očitno nejevoljen je med drugim dejal “Da vas ni sram.”, kar je eden od protestnikov očitno posnel.

Na Twitterju so mu mnogi zaradi njegove pokončne drže čestitali, medtem ko so se ga levičarski skrajneži lotili z zmerljivkami. Prizanesel mu ni niti razvpiti levičarski filozof dr. Boris Vezjak, ki je na svoji spletni strani dr. Ernestu Petriču očital, da kljub temu, da je bil ustavni sodnik, očitno ne priznava ustavne pravice do javnega zbiranja, po njegovo pa je Petrič protestnike celo verbalno napadel.

Ob tem je Vezjak Petriču celo brez sramu navrgel, češ da ni zgolj ljubljenec desnice in politično angažiranih novinarjev, tudi na TV Slovenija, ampak je tudi sam velik ljubitelj trenutne vlade skupaj s predsednikom republike, uvršča pa se, ne glede na preteklost, v krog desno usmerjenih akterjev v bližini Petra Jambreka in Dimitrija Rupla, ki so se ji že štirinajst dni po začetku mandata ponosno postavili v bran v javnem apelu”.

Kot je znano, je dr. Ernest Petrič, sicer dolgoletni diplomat in profesor, sam v nedavnem intervjuju na TV Slovenija celo sam povedal, da je po osnovnem prepričanju levičar, do protestov pa je seveda zadržan.

Demokracija.si