fbpx

[Video] Poglejte, kako je “neodvisna novinarka” javne hiše Mojca Šetinc Pašek, pod vplivom lobista in moža Mileta Šetinca, prikrajala novinarske zgodbe!

Nekdanji predsednik države Milan Kučan, generalni direktor RTVS Marko Filli in novinarka Mojca Šetinc Pašek. Foto: sta

Na spletu smo ponovno opazili videoposnetek, ki razkriva nekaj primerov, v katerih je “novinarka” Mojca Šetinc Pašek zlorabila javno hišo RTV Slovenija in sredstva plačnikov RTV-prispevka z namenom obračunavanja s predsednikom Slovenske demokratske stranke Janeza Janše. 

V dneh, ko v Celju poteka sojenje predsedniku Slovenske demokratske stranke Janezu Janši zaradi domnevne razžalitve samooklicanih neodvisnih novinark javne hiše RTV Slovenija Mojce Šetinc Pašek in Eugenije Carl, smo ponovno naleteli na videoposnetek izpred nekaj let, ki nazorno prikazuje nekaj izmed številnih primerov, ko je “novinarka” Mojca Šetinc Pašek zlorabila javno hišo RTV Slovenija za osebno obračunavanje z voditeljem opozicije in tako zlorabila sredstva plačnikov RTV-prispevka. En primer je poročanje o nakupu stanovanja na Komenskega ulici s strani Janeza Janše, za katerega je plačal 250 tisoč evrov, pri čemer je kader, v katerem Janša podrobno opredeli vire svojega premoženja, kar odrezala, pa čeprav je slednji eksplicitno pozval vse prisotne medije na novinarski konferenci, da to objavijo, in tudi, da imajo do vseh iste kriterije!

Njen partner Mile Šetinc je bil oster nasprotnik osamosvojitve!
Leta 1990 je Mile Šetinc, partner Pašek Šetinčeve, sicer lobist in politik globoke države, nasprotoval osamosvojitvi z besedami: “Suverenost Slovenije nas zanima le toliko, kolikor omogoča udobno, spodobno in mirno življenje vsakdanjih ljudi. Tudi tistih, ki niso ali nočejo biti Slovenci. Zgolj zaradi časti, ponosa in svetosti se nam ne da jesti trave, tudi, če je ta izključno slovenska. K požrtvovalnosti in bog ne daj, herojstvu bomo stremeli le takrat, ko ne bomo imeli svobodne izbire.”

Prav perverzno pa je zagovarjal status quo in nasprotoval prizadevanjem takratne vlade za čimprejšnjo osamosvojitev Slovenije: “Predvsem me pa čudi neverjetno velika količina energije, ki jo ta vlada vlaga v pridobitev suverenosti na mednarodnem in pa obrambnem področju, namesto da bi se to logično izšlo iz procesa gospodarskega osamosvajanja, zlasti pa diplomatske ofenzive znotraj Jugoslavije. Se zdi, da se je vlada zapletla v iluzijo, da bo vlada preko tega po neki bližnjici prišla do samostojnosti. Zato ni čudno, da po vseh silnih naporih in dolgih potovanjih lahko vlada pokaže le Andreottijev obisk in Janšev gnili kompromis v Beogradu glede nabornikov.”

J. Ž.