fbpx

[Video] Poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik ponoči razmišlja o Nova24TV

Poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik (vir: RTV Slovenija)

Odbor za kulturo, ki ga vodi Violeta Tomić je razpravljal o “nepošteni” razdelitvi sredstev za medije. Odseki, ki jih boste videli in ki jih je v oddaji Kdo vam laže komentiral voditelj Boris Tomašič, prikazujejo, kako “demokratični”, “odprti” in “sprejemajoči” so levičarji. Že v uvodu je Tomićeva gostu Petru Jančiču pokazala “kam spada.” Tomašič pa je komentiral tudi modre besede Divjak Mirnikove.

Peter Jančič, ki je gostoval na razpravi odbora za kulturo je uvodoma dejal, da tvegajo, če bodo sprejeli sklep o razveljavitvi razpisa v DZ. “Skoraj prepričan sem, da boste sodne spore izgubili, ker s takšno uveljavitvijo pa na sodišču res ni možno uspeti,” je dejal.

Violeta Tomić je bila očitno zgrožena, kako si Jančič drzne kritizirati njo, kot predsednico. “Opozarjam vas, da ste vi tukaj vabljeni na sejo in res ne morete kritizirat delo odbora oziroma predsednice še manj,” se je odzvala. Je to duh demokratičnosti? se sprašuje voditelj oddaje Boris Tomašič. “Gost je povedal svoje mnenje, Tomićeva ga je “opozorila”  v stilu leta 1945, da se tovarišev ne kritizira. Očitno se ne zaveda, da demokracija dopušča kritiko, tudi “šefice” odbora za kulturo.”

“Spoštljiva” debata Divjak Mirnikove, ki pričakuje članek na eni izmed “trobil”
Na odboru je svoje mnenje povedala tudi poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik, ki je v svojem stilu dejala naslednje. “Sprašujem se kako tisti, ki to podpirate spite. Ampak to so moja nočna razmišljanja, s tem se vi ne boste obremenjevali. Jutri bom doživela članek na enem izmed trobil, teh trobil, ki so dobili denar iz tega razpisa. Samo jaz mirno spim.” Poslanka je dejala, da so to njena nočna razmišljanja, torej Divjak Mirnikova ne more spati ponoči? Ampak na koncu je dejala, da mirno spi. “Tisti, ki ponoči mirno spi, nič ne razmišlja ponoči, nima nočnih razmišljanj, je dejal Tomašič.

Upa, da se bo nekomu posušila roka
Dalje je dejala, da je največji posmeh v zapisu, da je strokovna komisija pri vprašanju politične uravnoteženosti, dodelila največ točk, Novi24tv.“To je bizarno, a vi kdaj odprete Novo24TV, tam se norčujejo iz drugače mislečih ljudi,” je povedala hkrati pa poudarila, da te televizije ne gleda. “Upam, da se bo roka posušila tistemu, ki je zapisal, da Nova24tv sodi v polje objektivnega in uravnoteženega predstavljanja političnega delovanja in stališč,” je privoščljivo dodala. Tudi to je demokratično, če se s kom ne strinjaš, kritiziraš tiste, ki tebe kritizirajo in praviš, kdo je to napisal, naj se mu posuši roka, je kritičen Tomašič. “Zelo na nivoju, strpno,” je dodal in dejal, da se sam ne norčuje iz drugače iz mislečih, ampak iz neumnosti, ki jih govorijo.

Divjak Mirnikova je še govorila o gradnji “kulta osebnosti”, o Janezu Janši. Ironično pa je, da sama prihaja iz stranke, ki se imenuje po Marjanu Šarcu. Imamo še stranko Alenke Bratušek, v preteklosti pa še stranko Mira Cerjarja in Listo Zorana Jankovića. “Ampak ne,  kult osebnosti pa je stranka SDS. Bravo!” je komentiral Tomašič. Dalje se je na odboru javila tudi Maša Kociper in izjavila, da so iz financiranja izpadli Delo, Dnevnik in Večer. “Večer je dobil denar! Dajte se pripravit in govorit resnico,” je kritičen Tomašič.

Sprevrženost Violete Tomić
Na koncu pa je Tomašič komentiral še dejanje Tomićeve, ki je želela z goljufijo razpravljati o sklepu, katerega vsebino je zapisala kar sama. “Sklep je seznanitveni in o njem ne bomo glasovali,” je dejala med vodenjem seje odbora. “O sklepih se glasuje,” je dejal Tomašič. Na srečo se je oglasila Alenka Jeraj, in jo podučila o njenem delu,  da se o sklepu mora glasovati. Sklep na koncu seveda ni bil sprejet, saj ni bilo večine. “Tomičeva ga je očitno želela, kar čez mala vrata spravit v DZ. Ta primer jasno nakazuje, kako pokvarjeno razmišljanje imajo. Za dosego cilja je očitno dovoljeno vse,” je zaključil Tomašič.

Anita Gužvič