fbpx

[Video] Potrjenih 13 novih okužb! Kacin: “Kot da živimo na luni. Kot da ne bi imeli tri mesece tukaj epidemije, kot da na svetu ni pandemije in kot da ne bi imeli 111 mrtvih!”

Vladni govorec Jelko Kacin (foto: Nova24TV)

Državi organi v Sloveniji delujejo po polžje, je na tiskovni konferenci vlade 30. junija 2020 povedal uradni govorec Jelko Kacin. Zdravstveni inšpektorat sploh ne preverja, kako se ljudje, ki jim je bila odrejena karantena, obnašajo. Delujejo samo na podlagi prijav. Teh pa naj bi bilo v zadnjem tednu le dober ducat. Po zadnjih informacijah imamo v Sloveniji 13 novih okužb s COVID-19.

“Nedostojno in nesprejemljivo se mi zdi. Prvič, da je opravljenih samo 14 nadzorov s strani inšpekcijskih organov zdravstvene inšpekcije potem, ko imamo na tisoče karantenskih odločb. To je enostavno nesprejemljivo. Kdorkoli je za to odgovoren, pač mora prevzeti svojo odgovornost. Jaz bi jo že na njihovem mestu,” je bil oster vladni govorec Jelko Kacin.

Drugič, zdi se mi še nespodobno, da odgovorijo to, kar so govorili včeraj. Dobili so samo 14 prijav kršitev, potem so šli gledat prijavo kršitev. Torej, kot da živimo na luni. Kot da ne bi imeli tri mesece tukaj epidemije, kot da na svetu ni pandemije in kot da ne bi imeli 111 mrtvih. To se mi zdi pa recimo resnično arogantno, nespodobno, nestrokovno, da ne rečem še kaj. In nihče ni hotel včeraj pred kamero,” je bil kritičen Kacin, ki je bil jasen, da je bila izjava v njegovem imenu, in ne s položaja vladnega govorca.

V torek, 30. junija 2020 je bilo v Sloveniji opravljenih 1399 testiranj na COVID-19. Potrjenih je bilo 13 novih okužb, štiri v Ljubljani, dve v Moravčah in po ena v Kopru, Ravnah na Koroškem, Radovljici, Sevnici, Miklavžu na Dravskem polju, Ajdovščini in Ptuju. STA poroča, da se osem pacientov zdravi v bolnišnici. Doslej je bilo potrjenih 1613 okužb. Umrlo je 111 ljudi.

Luka Perš