[Video] Pozivanje: “Ubi!” in označevanje z nacisti. To je pravi obraz protivladnih protestnikov

Foto: STA/Twitter

Vsak petek se na ulicah Ljubljane zbirajo protivladni protestniki, ki vlado obtožujejo, da je totalitaristična. Kljub temu, da je protestnikov, ki se zbirajo okrog Jaše Jenulla iz tedna v teden manj, pa to še ne pomeni, da je temu primerno manj primitivizma. To dokazuje fotografija transparenta enega izmed protestnikov, ki je zaokrožila po družabnem omrežju Twitter, iz katere je jasno razvidno, da se vlado označuje z nacisti.

Problematični napis, ki se je pojavil okrog vratu enega izmed protestnikov, navaja: “Nacijji ne sserte nam”. Glede na to, da sta črki j in s podvojeni je več kot očitno, da je s tem protestnik nakazal, kako naj bi bil premier Janez Janša pripadnik posebne enote SS-a, katere glavna naloga je bila varovati vodstvo Hitlerjeve nacionalsocialistične stranke.

Omenjeni transparent predstavlja nazorni primer, kakšne komunikacije se poslužujejo protivladni protestniki. Kljub temu, da na ves glas kričijo, kako naj bi se iz dneva v dan kršili zakoni in Ustava RS, je mogoče iz vrst somišljenikov slišati poziv: “Ubi!”

Sicer pa vse skupaj ne preseneča, saj smo lahko že od začetka protivladnih protestov, ki so se pričeli lani, uvideli, kako nekateri brez slabe vesti s smrtjo grozijo premierju Janezu Janši in njegovim somišljenikom. Ker pa so grožnje prešle celo na člane njegove družine postaja jasno, da je temu tako, ker pristojne institucije ne ukrepajo.

Sara Kovač