[Video] Prof. dr. Petrič: “Vnaprej reči, da je koalicija, ki se snuje v skladu z ustavo, sovražna, pomeni diskvalifikacijo polovice slovenske politične scene!”

svetovalec predsednika Boruta Pahorja in nekdanji predsednik Ustavnega sodišča RS, prof. dr. Ernest Petrič (foto: Nova24TV)

V luči petkovega tako imenovanega shoda “proti koaliciji sovraštva,” je stanje v Sloveniji in nagnjenost radikalne levice v Sloveniji k izključevanju komentiral tudi svetovalec predsednika Boruta Pahorja in nekdanji predsednik Ustavnega sodišča RS, prof. dr. Ernest Petrič.

“Nič ni narobe, če bodo izražali svoje nezadovoljstvo. Ampak vnaprej reči, da je ta koalicija, ki se zdajle snuje v skladu z ustavo, v skladu z zakonom, v skladu če hočete z voljo poslancev in volivcev, ki so jih izvolili “koalicija sovraštva”, ali nekaj podobnega, to pa pomeni – kot diskvalifikacijo pravzaprav polovico slovenske politične scene,” v pogovoru za Nova24TV dan pred začetkom shoda “proti koaliciji sovraštva,” ki so ga organizirali člani slovenske radikalne levice povedal svetovalec predsednika Boruta Pahorja, prof. dr. Ernest Petrič.

” To, seveda, je nesprejemljivo,” je povedal Petrič. “To ne peljete družbo nikamor. To nas pelje samo v nove dodatne razdore, prepire in dodatne stvari. In, ne vem, skorajda ne morem razumeti, da v tej moji lepi domovini, ki jo imam vendarle za eno zrelo – kolikor toliko zrelo demokratično družbo, da se take reči možne.”

Petrič je povedal, da gredo organizatorji “shoda proti sovraštvu” v svoji retoriki absolutno predaleč. Organizatorje shoda, med njimi naj bi bili predstavniki organizacije Danes je nov dan in Zavod za sodobne umetnosti Aksioma, je ob tej priliki pozval naj se “malce umirijo.”

https://twitter.com/cikibucka/status/1233396478086909952?

Kakor je povedal Petrič, “naj sprejmejo to, da lahko kdo misli drugače, da nekdo lahko deluje tudi drugače.” Ob tem je poudaril, da ima vsakdo pravico, da se s tem ne strinja, a je radikalne levičarje pozval naj to izrazijo na demokratičen način. “Ne gre vnaprej diskvalificirati. Mislim, da smo Slovenci te čase že pustili za sabo.”

https://twitter.com/DomovinskaLiga/status/1233336436235100160?

Po Petričevem mnenju organizatorji “shoda proti sovraštvu”, zadeve niso dobro premislili. Po njegovem mišljenju je to morda “odraz jeze, nejevolje.” Zato je vse še enkrat pozval da so oblikujoči novi vladni kompoziciji, ki se oblikuje popolnoma zakonito in legitimno, da možnost, da se izkaže.

Ivan Šokić