fbpx

[Video] Rogovci ovirali gradbena dela: Policija jih je morala odstraniti!

Foto: Twitter

V Rogu se je pričelo rušenje socialnega centra, pri čemer so morali varnostniki zavarovati gradbišče. Na kraju se je zbralo nekaj oseb, ki nasprotujejo podrtju, zato je morala posredovati policija. Ker osebe niso upoštevale navodil, je morala policija na kraju vzpostaviti javni red in mir, ker pa se na kraju še vedno zbirajo osebe, bodo policisti ostali na kraju zaradi preprečevanja nadaljnjih kršitev javnega reda in miru. 

Prostori tovarne Rog so bili že dolgo zaznamovani s številnimi spori med uporabniki in občino, ki je leta 2002 postala lastnica objektov. Občina je tako načrtovala tudi gradnjo centra, medtem ko so se na tem mestu zbirale številne skupine in je objekt ostajal zapuščen.

Po navedbah javnosti naj bi občina pričela z rušenjem socialnega centra. Zjutraj so po spletu zaokrožili posnetki, ko je policija bila primorana aretirati nekaj nasilnih posameznikov, ki so ovirali dela. Na policijo smo se obrnili za več informacij, kjer so nam pojasnili, da je danes občina kot lastnik pričela z gradbenimi deli, na objektu na Trubarjevi cesti – prostori nekdanje tovarne Rog. Poudarjajo, da se je na kraju zbralo nekaj oseb, ki niso upoštevale varnostnikov, ki so območje gradbišča zavarovali.

Policisti so na kraju intervenirali in po do sedaj znanih podatkih ugotovili, da nekaj oseb na kraju ni upoštevalo varnostnikov, zato so policisti vzpostavili javni red in mir. “Ker se na kraju še vedno zbirajo osebe bodo policisti na kraju ostali zaradi preprečevanja nadaljnjih kršitev javnega reda in miru. Interveniranje na kraju še vedno poteka,” so še dejali na PU Ljubljana.

Sara Rančigaj