fbpx

[Video] RTV le priznala zmoto: Galeta ni napadel podpornik vlade Janeza Janše, ti so podporo izražali mirno in niso ogrozili novinarskih ekip!

Provokator ni imel ničesar skupnega s podporniki vlade in stranko SDS.

Pretekli petek smo s protestov v Izoli poročali, da je na dogodku prišlo do izgreda. tarče napada so bili Ivan Gale in televizijska ter radijska ekipa naše hiše. Novinarki regionalnega RTV centra RTV Koper sta izgrednika prijavili policiji, preiskava še poteka. Po razjasnitvi okoliščin pa je jasno, da je v napadu sodeloval en sam udeleženec in ne skupina protestnikov, oblečenih v majice z napisom “podpiramo vlado Janeza Janše”. Protestniki, med njimi tudi Leopold Žlogar, podpredsednik izolskega območnega odbora SDS, so podporo vladi izražali mirno in niso ogrozili dela novinarskih ekip,” je zmoto priznala voditeljica Odmevov Tanja Starič.

Protestni shod v Izoli se sedmega avgusta ni razvil po pričakovanju organizatorjev, zato je za njegovo odmevnost poskrbela tamkajšnja poročevalka RTV Slovenija, ki je poročala, da je na protestnem shodu prišlo do prerivanja in nasilnega izgreda. Po njihovih besedah je podpornik vlade Janeza Janše napadel medijsko izpostavljenega uslužbenca Zavoda za blagovne rezerve Ivana Galeta. Izkazalo se je, da je Galeta napadel mimoidoči, ki ni imel nobene povezave s podporniki vlade Janeza Janše, s tem pa smo na laž postavili dopisnico in novinarko Eugenijo Carl, ki je zavajala s Facebook objavo in še dodatno podpihovala incident v škodo SDS.

Carlova je na svojem Facebooku zapisala: “Na današnjem protestnem shodu v Izoli, ki se ga je udeležil tudi Ivan Gale, je prišlo do nasilja, ki so ga povzročili podporniki vlade in Janeza Janše.” Po besedah Carlove je novinarka Sandra Boršič z njihovega koprskega dopisništva snemala pogovor z Galetom, ko je pristopila skupina osmih moških z majicami v znak podpore vladi, kjer naj bi eden izmed njih napadel Galeta in napadel ekipo RTV, radijski kolegici naj bi iztrgali mikrofon, svetnika Levice pa naj bi celo stisnili za vrat.

Na današnjem protivladnem protestu v Izoli, ki se ga je udeležil tudi Ivan Gale, je prišlo do nasilja, ki so ga…

Gepostet von Eugenija Carl am Freitag, 7. August 2020

Carlova je v eni izmed svojih naslednjih objav tudi napadla našega novinarja Luko Perša, saj je zapisal, da je napadla predsednika lokalnega odbora SDS Leopolda Žolgarja, ki z nasilnim izpadom ni imel nič. Carlova je zapisala, da je skupino vodil Žolgar, s čimer je krivdo zvalila nanj kot osebo, ki naj bi bila odgovorna za nastali dogodek, saj je zapisala: “Vodil jih je izolski občinski svetnik SDS in predsednik lokalnega odbora SDS Leopold Žolgar. Eden od njih je nato fizično napadel Galeta, ga med zmerjanjem in žaljenjem odrinil , nato odrinil še našo ekipo, skupina pa je nadaljevala z zmerljivkami, žaljivkami, kazanjem sredinca.”

E, Lukec, Lukec, dragi moj, spet si ga biksnil. Eugenija ni poročala z izolskega protesta. Eugenija je na dopustu….

Gepostet von Eugenija Carl am Mittwoch, 12. August 2020

Po razjasnitvi okoliščin pa je jasno, da je v napadu sodeloval en sam udeleženec in ne skupina udeležencev oblečenih v majice, podpiram vlado Janeza Janše. Novinarki Regionalnega TV centra v Kopru sta napadalca prijavili policiji, preiskava pa še poteka. Na RTV Slovenija, so tako dejansko lahko spoznali, da njihove novinarke ne govorijo vedno resnice, Carlova in Sandra Boršič pa bi se morali za izrečene laži, prizadetim za medijski linč tudi javno opravičiti.

Med dogajanjem v Izoli so podporniki vlade Janeza Janše do Galeta pristopili prijateljsko, med drugim so se z njim tudi slikali, več pa si lahko pogledate TUKAJ.

Sara Kovač