[Video] SDM vabi k obisku stojnice na festivalu Stična mladih

V Stični ne manjka mladih, ki se želijo včlaniti v Slovensko demokratsko mladino. (Vir: X)

Slovenska demokratska mladina se tudi letos udeležuje festivala Stična mladih, ki poteka že 42. leto. Mladim obiskovalcem stojnice postrežejo s sladkimi vaflji in nalepkami, po katerih vlada veliko povpraševanje. Letošnji dogodek sicer poteka pod geslo “Kdo praviš, da sem?”.  

“Odziv mladih je vrhunski. Mladi se točno zavedamo, katera stranka zastopa zdrave vrednote, ki so ključne za ohranitev slovenskega naroda. To nam daje še dodaten zagon za nadaljnje delo,” je na socialnem omrežju X napisal podpredsednik SDM Tim Rauter.

Kot pišejo organizatorji dogodka, je festival Stična mladih enodnevni dogodek, ki slovenskim mladim skozi različne aktivnosti ponuja izkušnjo Boga. Poslanstvo dogodka je “prebujati mlade, da vstanejo in hodijo za Kristusom”. Hkrati želijo spodbuditi mlade, da tudi med letom živijo in širijo Kristusovo sporočilo v svojem lokalnem okolju. “Stična mladih je izkušnja skupnosti, v kateri je prav vsak udeleženec nepogrešljiv,” so zapisali na svoji spletni strani.

Tudi letos je dogodek posebej tematsko obarvan. Letošnje geslo se glasi “Kdo praviš, da sem?”. Tema festivala je načrtno izbrana, kot je na tiskovni konferenci povedal direktor Katoliške mladine Matevž Mahle, mlade namreč danes obkrožajo najrazličnejši glasovi, ki jim aktivno razlagajo, kakšno identiteto bi morali sprejeti. Stična mladih želi doseči ravno nasprotno – mladim pomagati pri iskanju in odkrivanju samega sebe.

Tako je Luka Modic, duhovni spremljevalec dogodka, zapisal: “Samo On, ki te je čudovito izdelal, ti lahko pove, kdo si, od kod si, zakaj si oziroma bolje, za koga si tukaj”. K temu je dodal: “Skozi različne aktivnosti in predvsem pristne odnose, ki jih te omogočajo, bomo tako na letošnji Stični prek Njega odkrivali sebe v globljem bistvu in krepili krščansko identiteto.”

Vir: X

Dogodka se s svojo stojnico že vrsto let udeležuje Slovenska demokratska mladina. Kot so zapisali v preteklih letih, je namen predstaviti vrednote in delo podmladka mladih, ki sicer ne bi imeli priložnosti spoznati svojih demokratično mislečih vrstnikov. Tako je tudi letos, in kot vsako leto je za stojnico zanimanje veliko.

Obiskovali stojnice bodo imeli po besedah podmladka priložnost izpolniti člansko izkaznico.

V Stični hoja za Bogom, v Velenju pa za Titom
V Velenju pa je do včeraj potekal večdnevni Pikin festival, ki je med obsežnim dogajanjem mladim ponudil skok v polpreteklo zgodovino, natančneje v komunistično Slovenijo. Nostalgično obujanje življenja v totalitarizmu je naletelo na oster odziv na demokratičnem delu slovenske politike. Janez Janša je denimo napisal: “Sramota, zrelo za kazensko ovadbo. Častijo pred otroki množičnega morilca, nato pa se hinavsko sprašujejo, od kod toliko nasilja v šolah.” Več – TUKAJ.

Ž. K.