[Video] Sindikat vojakov Slovenije zaradi sramotenja države in Slovenske vojske podal kazensko ovadbo zoper neznanega storilca!

Častna četa SV (foto: Twitter)

Tik pred državno proslavo na Kongresnem trgu smo bili lahko priča primitivizmu levičarskih protivladnih protestnikov, ko so pripadnike Garde Slovenske vojske zmerjali z izdajalci. Ker je s tem prišlo do očitnega sramotenja Slovenske vojske, ki je v službi domovine, so se v Sindikatu vojakov Slovenije odločili, da zoper neznanega storilca podaja kazensko ovadbo zaradi sramotenja države. “V Sindikatu vojakov Slovenije dopuščamo demokratično izražanje mnenj na javnih shodih, a le do meje, ko to preide v kazniva dejanja,” so jasni. 

“Vzklikanja “izdajalci” si pripadniki Slovenske vojske v službi domovini ne zaslužijo,” so prepričani v sindikatu. Na svoji spletni strani so izpostavili, da ostro obsojajo ravnanja posameznikov prejšnjo sredo pred proslavo ob dnevu državnosti na Slovenski cesti v Ljubljani.

Pozdravljajo obsodbo s strani ministra Tonina
Iz sindikata so sporočili, da pozdravljajo obsodbo ravnanj določenih posameznikov, ki jo je podal minister za obrambo Matej Tonin. Tonin je namreč v petek javno izpostavil, da so ob robu državne proslave storilci popisali  kombi garde z neprimerni izrazi, gardisti pa so bili deležni žaljivih besed. Incident je označil za nesprejemljiv in ga ostro obsodil.

Foto: Printscreen

Ker pa po navedbah sindikata minister zaradi sramotenja Slovenske vojske ni ukrepal, so se odločili, da za zaščito njenih pripadnikov ukrepajo in na okrožno državno tožilstvo podajo kazensko ovadbo zaradi sramotenja Republike Slovenije zoper neznanega storilca, poroča STA. Ob tem so dodali, da ne razumejo, kako to, da se vrhovni poveljnik Slovenske vojske, predsednik republike Borut Pahor, na sramotna in nedopustna ravnanja ni odzval in takšnega početja ostro obsodil.

“V Sindikatu vojakov Slovenije se ne moremo znebiti občutka, da se žaljivi nastopi zoper Slovensko vojsko iz parlamenta selijo na ulico med državljanke in državljane Slovenije. Naj spomnimo samo na izjavo poslanca o pošiljanju pripadnikov Slovenske vojske na roparske misije na bližnji Vzhod. V Sloveniji ne moremo in ne smemo dopustiti ter nemo spremljati, da bo žaljenje in sramotenje Slovenske vojske in njenih pripadnikov postalo družbeno sprejemljivo, še posebej ne s kaznivimi dejanji,” so prepričani v sindikatu. Pri tem so še dodali, da takšen odnos do pripadnikov Slovenske vojske ni niti malo vzpodbuden za pridobivanje novih vojakov in je iz tega razloga potrebno storilce kaznovati.

Hana Murn