fbpx

[Video] Smo za nenehno in nepotrebno blatenje aktualne vlade res pripravljeni plačevati po 120 milijonov letno?

Mojca Mavec (Foto: posnetek zaslona)

Voditeljica oddaje Mojca Mavec je le še potrdila, da RTV Slovenija ne more iz svoje kože. Meni nič tebi nič je na gregorjevo skočila iz scenarija in se odločila za politiziranje. Žal se je izkazalo, da javna televizija, ki jo plačujemo vsi,  ni sposobna imeti niti ene oddaje na prvem programu, kjer ne bi pritlehno udrihali čez vlado. Kar je, kot smo že neštetokrat ponovili, povsem neprimerno v času epidemije. Vrabci bi namreč morali čivkati o spoštovanju ukrepov, ne pa o frustracijah leve opozicije in njenih režimskih medijev.

Nedoumljivo je, da na RTVS praktično ne mine niti ena oddaja, brez da bi mimogrede navrgli še kakšno opazko oziroma kritiko aktualne vlade, še raje pa predsednika vlade Janeza Janše. Lahko bi rekli, da so že rahlo dolgočasni, a žal to ni edini ali pa največji problem. Dejstvo je namreč, da gre za javno televizijo, ki jo plačujemo vsi in bi si tudi zato zaslužili kakšen bolj dostojen program. Ali pa vsaj relevanten. Na tujih televizijskih kanalih na primer lahko na ekranih opazimo pozive k odgovornemu ravnanju med epidemijo, kar jim pri nas očitno ne pade na pamet, ker bi s tem, po njihovi nerazumski logiki, podpirali aktualno vlado, ki je pač ne podpirajo – če se še milo izrazimo. Ja, res je, da naj bi novinarji opozarjali na nepravilnosti dela vlade in nekako nadzorovali vse veje oblasti. A jutranje nepotrebno čivkanje voditeljice Mojce Mavec prav gotovo ne sodi v to kategorijo.

“In bolje, da čivkajo ptički, kot pa naša vlada po Twitterju. Ste opazili, čivk čivk, pa so spet kakšni novi ukrepi, trideset dni epidemije, je dejala v jutranji oddaji, medtem ko je govorila o gregorjevem, dnevu ko se ženijo ptički. Pojasnila je, da je ta dan opisal tudi pesnik Oton Župančič v svoji pesmi Duma. Ki pa se v resnici ni osredotočal ravno na gregorjevo, pač pa bolj na izseljevanje Slovencev oziroma Belokranjcev, ker domovina ni ponujala dovolj dobrih možnosti za človekov razvoj. Lahko bi torej rekli, da je namigovala na tragičen položaj slovenstva, a po vsej verjetnost njena domišljija ne seže tako daleč. Na družabnem omrežju so namreč hitro spomnili na plagiatorstvo Mavčeve, zaradi česar je marsikje ostala tudi brez dela na RTV Slovenija, pa to očitno ne moti. Za plagiatorstvo se je takrat sicer opravičila – človek težko verjame – menda s sestavkom, ki je prav tako vseboval “izposojene” citate.

Enake sorte ptiči skup letijo
No, ampak bistvo je v tem, da bi se v epidemiji spodobilo, če že kaj, ponavljati, kaj vse ljudje lahko storimo, da bi pripomogli k omejevanju širjenja okužbe. To bi vsekakor prineslo boljše rezultate, kot pa norčevanje, češ da aktualna vlada čivka ter s tem prinese še dodatne ukrepe in podaljšanje epidemije. Če je voditeljica že iskala referenco na ptice, bi lahko omenila, da že vrabci čivkajo, da je treba spoštovati protikoronske ukrepe – pa se žal nekaterih vseeno to ne prime. Res nam je žal, da se moramo nenehoma ponavljati s tovrstnim pisanjem, vendar nam leva opozicija v tandemu z večinskimi mediji, s svojo pokvarjeno lajno, žal ne pušča druge možnosti.

Sara Kovač