fbpx

[Video] To vam je mainstream zamolčal: Na protestih izbruhnile napetosti, ko so levičarski črnosrajčniki na vsak način želeli na Trg republike!

Foto: Printscreen

Iz tedna v teden so nezakoniti protesti vedno bolj napeti in nepredvidljivi. Tokrat je bilo mogoče v prestolnici videti, kako so paravojaški črnosrajčniki izzvali slovensko policijo. Če je kdo od njih računal, da bo policija odgovorila z nasiljem, se je uštel, namreč na provokacije je ta zopet odgovorila profesionalno in pomirjujoče.

Napetosti so tokrat izbruhnile pred stavbo hrama demokracije potem, ko policija črnosrajčnikov ni želela spustiti po Šubičevi na Trg republike. Nekaj posameznikov iz zamaskirane množice, kjer niso manjkale niti zastave skrajne levičarske organizacije Antifa, je s kolesi pričelo siliti proti policiji, ki je varovala dostop do Trga republike.

Toliko o mirnih protestih
Na prigovarjanje nekaterih so se sicer zamaskirani protestniki odpravili naokoli. Vendarle pa bi se lahko končalo drugače, tako kot na primer v ZDA, če bi policija odreagirala z veliko več sile. Zanimivo je, da tako nacionalna televizija kot tudi mainstream mediji radi zamolčijo, ko pride do nasilja, ti namreč na ves glas iz tedna v teden ponavljajo, kako naj bi bili protesti mirni in kulturni.

Množična zborovanja pred drugim valom epidemije in iskanje “nacistov”
Mainstream mediji rajši predvajajo kadre, kjer so podporniki vlade v rumenih telovnikih. Ker pa jim gredo očitno v nos, skrbijo, da le-te cenzurirajo, kolikor je to mogoče, da jih lahko prikažejo v čim bolj slabi luči. Temu smo bili priča tudi na tokratnem shodu. Eden izmed udeležencev shoda je namreč imel plakat, na katerem je enačil svastiko in rdečo zvezdo, torej nacistični in komunistični simbol. TV Slovenija pa je pokazala le izsek, kjer je bil transparent obrnjen navzdol, videlo se je samo kljukast križ, zvezde pa ne.

Ko so nasilni zamaskirani protivladni protestniki, mainstream mediji to zamolčijo. Ni jim namreč v interesu, da gledalkam in gledalcem pokažejo, kako se ti spravljajo na policijo, ki skrbi za varovanje objektov v mestu. Le upamo lahko, da nasilje ne bo eskaliralo do točke, ki bi lahko povzročila kaos. Prav tako pa lahko samo upamo, da le ti ne bodo sprožili masovnega prenosa okužb, drugi val je namreč tik pred vrati.

Nina Žoher