fbpx

[Video] Tudi Vodno mesto Atlantis v Ljubljani zajel val burkinimanije!

Foto: YouTube

Slovenijo so očitno povsem preplavili burkiniji. To je potrdil tudi obiskovalec priljubljenega bazenskega kompleksa Vodno mesto Atlantis v Ljubljani, ki je med petkovim sproščanjem in ohlajanjem v bazenu ugledal dve “rjuharici”, ki sta se namakali v džakuziju. Očitno je pri nas kopanje v kopalkah odrejeno le za nemuslimane, za katere velja strogo upoštevanje pravil kopanja v kopalkah.

Marsikateri kopalec se ob tej neenakovredni obravnavi upravičeno ujezi, saj konec koncev 14. člen slovenske ustave navaja, da so v Sloveniji vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino. 

Muslimanska oblačila naj bi bila bolj higienična
Kot smo že prej omenili, burkiniji na slovenskih kopališčih niso redkost. Največ prahu je nedvomno dvignil primer iz Term Vivat, kjer je ena izmed obiskovalk opozorila, da se “rjuharica” kopa v bazenu. Namesto da bi vodstvo kopališča primerno odreagiralo, se je spravilo nad obiskovalko, ki je na nepravilnost opozorila, in ji celo zagrozilo s sankcijami. Na koncu pa se je morala ta opravičiti tako v angleščini kot tudi arabščini, stranke, ki se v bazenu ne želijo kopati v družbi “rjuharic”, pa so v kopališču označili kot nestrpne do drugačnosti. Šokantne izjave direktorja toplic Metoda Graha, ki je zatrdil, da je kopanje v muslimanskih oblačilih s higienskega vidika bolj čisto kot pa v kopalkah, ko v vodo denimo odpadajo koža in lasje, marsikdo še dolgo ne bo pozabil.

Foto: Škandal24

Podobo ženske v burkiniju je bilo mogoče zaslediti tudi na bazenu v Domžalah, kjer je bila po besedah naše bralke vidna negativna reakcija drugih kopalcev, ki jih je zmotilo, da se nekdo v bazenu kopa kar oblečen, medtem ko so oni v kopalkah. Pred burkinijem pa ni ostal imun niti Bled, ki predstavlja eno izmed največjih turističnih atrakcij.

Več kot očitno niti vročinski val ne odvrne muslimank od kopanja v burkiniju, še več, po objavah kopalcev sodeč, ta postaja vedno bolj popularen. Več kot očitno je, da je burkinimanija posledica pospešene islamizacije slovenske družbe, ki sicer temelji na krščanskih temeljih. Čeprav nevladne organizacije in posamezni sanjači ob pojavljanju tovrstnih fotografij kričijo o upoštevanju drugačnosti, pa se človek vpraša, kako je mogoče, da se pri tem ne ozrejo na poniževalen odnos do žensk, ki ga burke, nikabi in burkiniji predstavljajo. Moški predstavniki muslimanske vere se namreč le ne kopajo in sprehajajo zakriti. Mar v 21. stoletju nismo vsi upravičeni do enakosti?

H. M.