fbpx

[Video] V petek prispela še ena milijonska pošiljka zaščitnih mask! Minister Počivalšek vztraja: Cilj je zagotoviti dovolj mask za vse slovenske državljane

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek (foto: EPA)

V skladišče civilne zaščite v Rojah je v petek, 3. aprila 2020 prispelo še milijon troslojnih zaščitnih mask. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek ob tem podarja, da imajo težave z dobavo zaščitne opreme zaradi nenadnega skoka v povpraševanju po celem svetu.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je za uspeh označil, da uspejo vsak dan v državo pripeljati novo pošiljko zaščitne opreme za boj proti COVID-19, pa naj gre za zaščitne maske tipa FFP2 in FFP3 ali pa ventilatorje.

Počivalšek je še razkril, da je Slovenija prejela 19 tisoč mask tipa FFP2, vendar je potrebno priti do točke, kjer bodo zaščitne maske na razpolago vsakemu slovenskemu državljanu.

V petek so z razdeljevanjem zaščitne opreme ravno tako začeli v občinskih štabih civilne zaščite. Razdelili so pol milijon kirurških mask, 200 tisoč rokavic in 276 kilogramov razkužila.

https://twitter.com/PocivalsekZ/status/1245934381413347328

Slovenji sta v težkih časih na pomoč priskočili Češka in Madžarska. Iz Češke je pred tem v Slovenijo prispela pošiljka v kateri je 1 milijon kirurških mask ter 200 tisoč zaščitnih mask tipa FFP2, k nam jo je pripeljalo letalo madžarske vlade. Vlada Viktorja Orbana pa bo nekaterim Slovencem pomagala tudi z letalskim prevozom iz Združenih držav Amerike.

Ivan Šokić