fbpx

[Video] Večji igralec od Šarca? Jelinčič igra nacionalista, klanja pa se pokojnemu jugokomunističnemu diktatorju in finančno podpira migrante!

Zmago Jelinčič se klanja Titu (vir: twitter)

Predsednik Slovenske nacionalne stranke se je v soboto s svojo delegacijo poklonil jugoslovanskemu diktatorju ob 39. obletnici Titove smrti. Pri tem je požel številne kritike, podobno kot meseca marca, ko je glasoval za rebalans proračuna, ki migrantom namenja še več denarja kot lanski proračun.

“Danes sem skupaj z delegacijo ob obletnici smrti maršala Josipa Broza Tita ob 12. uri položil venec k spomeniku na dvorišču sedeža Slovenske nacionalne stranke,” je na Twitterju zapisal predsednik Slovenske nacionalne stranke, Zmago Jelinčič.

“Tito je bil velik mož. Marsikaj je naredil dobrega, nekaj tudi slabega,” je v videu povedal Jelinčič, ki je izpostavil, da “ne smemo pozabit kaj je bilo, kaj je in vedet je treba, da danes nas Bruselj tolče bistveno bolj po glavi kot nas je Beograd tolkel kadarkoli.”

Jelinčičevo početje pa ni naletelo na odobravanje med uporabniki socialnih omrežij. “Če se boste priklanjali morilcu, lahko pokasirate ves gnev pobitih,” in “ti si nacionalna stranka? Zmago zakaj častiš morilca?” so bili samo nekateri izmed odzivov na Twitterju.

https://twitter.com/cikibucka/status/1124719534177488897

Kolikorkoli napak ima EU, pa naj bo njena politika na trenutke še tako zgrešena, je vseeno velika razlika med Brusljem in Beogradom. V Bruslja vlada demokracija z vsemi svojimi prednostmi in slabostmi, iz Beograda je Sloveniji vladal komunizem, ki je brutalno zatiral drugače misleče.

“‘Desničarski’ Zmagec kaže svojo pravo pripadnost,” je zapisal še eden od uporabnikov Twitterja. Jelinčič se rad ima za nacionalista, ko mu to odgovarja. Ko je enkrat v parlamentu pa kaj hitro pozabi vse kar je prej tako močno zagovarjal.

To se je že izkazalo v zvezi z ilegalnimi migranti. Jelinčič je dolgo časa veljal za najglasnejšega kritika vlade v zvezi z migracijsko krizo. Robantil je nad vlado Marjana Šarca, ki je namenila več milijonov evrov za oskrbo in nastanitev migrantov. Vseeno je v imenu “konstruktivne drže” podprl vladni rebalans državnega proračuna v katerem je bilo vključenih tudi 2,8 milijona evrov za oskrbo in nastanitev migrantov.

Ivan Šokić