fbpx

[Video] Sekretar štaba za spopadanje s Covid-19: Situacija je resna, temu primerni bodo ukrepi

Sekretar kriznega štaba Andrej Rupnik.

V večerni urah v petek, 13. marca 2020 je bila potrjena 14. Vlada Republike Slovenije. Takoj po izvolitvi v Državnem zboru je imela novoizvoljena vlada Janeza Janše svojo prvo sejo.

Vlado Janeza Janše je na glasovanju v DZ podprlo 52 poslancev, proti jih je bilo 31. Seje se v veliki meri niso udeležili poslanci LMŠ.

Iz Levice so deževale obtožbe o avtoritarnosti Vlade Janeza Janše, ki se je komaj oblikovala, medtem ko so v preostalih opozicijskih strankah ubrali bolj spravljiv ton. Ne SD ne SAB nista zavrnila možnosti sodelovanja z novooblikovano desnosredinsko vlado, poudarjajo da bodo konstruktivna opozicija, in da je potrebno delovati državotvorno.

Na 1. seji vlade so po napovedih premierja Janše ustanovili krizni štab tako v širši kot ožji sestavi, katerega glavna naloga je v čim krajšem času skoordinirati vse potrebno za uspešen boj proti epidemiji Covid-19.

Situacija je resna
Janša je poudaril, da bo potrebna boljša koordinacija večih ministrstev in več poudarka na medresorskem sodelovanju, kot tudi več sodelovanja na meddržavni ravni in sodelovanja z EU. S soboto, 14. marca so se začele primopredaje poslov na ministrstvih.

Krizni štab za spopadanje s Covid-19 bo vodil premier Janša, za sekretarja je bil imenovan nekdanji direktor Sove Andrej Rupnik, ki bo koordiniral delo kriznega štaba. “Glede na to, da je situacija v Sloveniji precej resna, bodo temu primerno resni tudi ukrepi,” je napovedal Rupnik.

Več si lahko pogledate v Kratkih novicah ob 9h na Nova24TV.

Ivan Šokić