[Video] Tako bogato posluje nekdanji komunist in Kučanov človek Janez Kocijančič

Janez Kocijančič (Foto: STA)

Janez Kocijančič ima pestro poslovno preteklost tudi v ZDA. Marca 1996 je bila v Atlanti ustanovljena firma N. O. C. Slovenia, Inc., smo poročali v oddaji Hobotnica.

Zgornje podatke je leta 2013 razkril raziskovalni novinar Večera Vasja Jager. Po teh podatkih so bili med zastopniki ameriške firme trije takrat vodilni delavci OKS – polega Kocijančiča še Tone Jagodic, nekdanji generalni sekretar OKS in Miro Cerar starejši, oče zdajšnjega predsednika vlade Mira Cerarja. Hkrati z ustanovitvijo družbe N. O. C. Slovenia, Inc. v Atlanti je bila v New Yorku ustanovljena še ena družba – Fin/Cor Inc., ki je delovala vse do leta 2004, ko je na volitvah v državni zbor zmagala Slovenska demokratska stranka. Poleg Kocijančiča je bil zastopnik družbe slovenski državljan Slavko Lorbek.

Tretja ameriška družba, kjer je Janez Kocijančič aktivno deloval, je bila družba JAN Consulting, ki je bila odprta leta 2000 in naj bi po takratnem poročanju Večera še vedno delovala. Iz imena JAN je logično sklepati, da gre za osebno družbo JANeza Kocijančiča, ki jo uporablja za svoje “strokovno svetovanje”. Na vprašanje Večera je odgovoril, da “gre za podjetji, ki sta se ukvarjali s svetovanjem in povezovanjem partnerjev iz Evrope in ZDA.”

Povezan tudi z družino Bebler
Zadnje podjetje, kjer je kot solastnik še vedno aktiven Janez Kocijančič, je podjetje, ki se ponaša s pisano lastniško strukturo. Gre za podjetje Energetske prenove d. o. o., ki naj bi se ukvarjala z dejavnostjo inženiringa in energetskih sanacij. Lastniki družbe so Gregor Banič, ki ima 36 odstotkov družbe, brata Žiga in Andrej Bebler, ki skupaj obvladujeta 54 odstotkov družbe, ter Janez Kocijančič, ki ima v družbi 10-odstotni lastniški delež. Brata Bebler sta sinova nekdanje poslanke LDS in Socialnih demokratov Darje Lavtižar Bebler ter Antona Beblerja, profesorja na FDV in nekdanjega neuspešnega predsedniškega kandidata na volitvah leta 2002.

Vpliv ima na milijone loterije Slovenije
Poznavalci pravijo, da naj bi imel Kocijančič velik vpliv na Športno loterijo. Družba, ki letno obrne skoraj 70 milijonov evrov, je že mnoga leta v 20-odstotni solasti Olimpijskega komiteja Slovenije in njemu prijaznih partnerjev. V upravi, ki jo sestavljajo Janez Bukovnik, Tone Černe in Tomo Šeme, naj bi veljalo nepisano pravilo, da se “Kocki nikoli ne reče ne”. Sogovorniki so nas pri raziskovanju Kocijančičevega vpliva na delo Športne loterije opozorili na skrivnostno podjetje Mont d. o. o. s sedežem na Dunajski cesti 5 v Ljubljani, ki ga vodi javnosti povsem neznani Anton Mahkota. Družba, ki naj bi se ukvarjala z založništvom, svetovanjem, marketingom in tujimi jeziki, je namreč že mnoga leta lastnik 2,66 odstotkov lastnik Športne loterije.

Trdno povezan s politiko in komunističnimi “old boysi”
Kulisa prizadevnega športnega delavca je torej le fasada. V ozadju te kulise je evidentno, da je Kocijančič eden ključnih akterjev v slovenskem gospodarstvu. Obvladuje praktično večino tujih investitorjev, ki imajo ambicijo po delovanju v slovenskem okolju. Distanca od politike je samo fiktivna. To kaže tudi dejstvo, da ga je predsednik SD Dejan Židan pred predčasnimi volitvami leta 2014 imenoval v svet modrecev stranke SD. Poleg Kocijančiča v njem sedijo še Miran Potrč, Borut Pahor, Milan Kučan in Ciril Ribičič.

Na FURS smo glede razkritih poslov in lastniških deležih v podjetjih Janeza Kocjančiča v ZDA in v Sloveniji poslali več vprašanj. Po naših podatkih naj bi za posredovanje pri prodaji Droge Kolinske prejel več kot milijon evrov. Poleg tega naj bi prejemal mesečna plačila od podjetja Riko. Prav tako naj bi Kocjančič vozil avto visokega cenovnega razreda znamke Audi. Ta avto je po naših podatkih sponzorski oziroma ga vozi kot funkcionar Smučarske zveze, vendar ni znano, ali zanj plačuje boniteto. Sprašujemo tudi, ali je Kocjančič prijavil vsa podjetja v tujini in ali so na FURS že pregledali njegovo poslovanje in poslovanje njegovih podjetij ter ali se njegovi prijavljeni prihodki skladajo z njegovim življenjskim slogom.

M. P.

 • dr Janez Sveti

  Človek se trudi nekaj zaslužit za penzjon, vi ga pa ogovarjate. Ajajaj.
  Dr Janez Sveti svetovalec

  • Peter

   Ti bil pa lahko malo bolj internešnl, no, npr
   Dr Janez Sveti Konzalting, al pa kej…
   Al pa še bolje Dr John Iljuminejts Konzalting…če že svetiš, no.

   • dr Janez Sveti

    Misliš, da bi dobil pogodbo na NLB za kakšnih 30.000€ mesečno? Neto.
    Dr Janez Sveti Iluminati konzultanti inc.

    • indijanka

     Kje pa? Vsaj 10krat višjega izstavi, da se bo podpisoval direktno na ta višjih mizah. Tega bi utegnili zavrniti.

 • rdeča pesa

  Poleg vsega dobiva še zaslužni penzion, tako kot murgelčan.

  • Breiva

   Gliha vkup štriha. A si že kdaj slišal, da bi ti izdajalci Slovenije kdaj od teh svojih nezasluženih penzij, kaj podarili za revne otroke?

   Ko je bil Janša na vladi so prodajalci vijolic (nova definicija prostitutk in prostitutov) vsak dan pisali o lačnih otrocih, odkar pa so boljševiki na vladi, pa so lačni otroci kar na lepem izginili.

   • Tomba la bomba

    Zdaj se ne zadolžujejo samo za lačne otroke, ampak tudi za lačne migrante. Denar si sposojajo od, po njihovem gnilih kapitalistov in mislijo, da ga nikoli ne bo treba vrniti…

   • Igy

    Niso izginili. Še so tu. Ampak sedaj so vsi debeli.

 • Peter

  Čudno, da o tem medijski prostituteki ne poročajo. So ocenili, da gledalcev ne zanima?

  • samsara

   Bi rekel, da prej upoštevajo njegovo željo po diskretnosti, da lahko v miru biznisira na njemu lasten način.

 • Breiva

  Ta izdajalec Slovenije dela sedaj velike kšefte za svoj račun. Junaka slovenske osamosvojitve Krkoviča pa vlačijo po sodiščih, kre se je boril za samostojno Slovenijo.

  Tone mi te podpiramo z vsem srcem v tvojem boju proti komunističnim črnim silam!

  • Tomba la bomba

   Ima pa polne uste gnilega kapitalizma.
   Kaj lahk pol nardiš s takim hinavcem..
   Ni vreden pokopališča, ker je žalitev za ostale…

 • rubec

  Plešasti bandit. Zanj je francoska giljotina predobra razen če je brez košare in že skrhana.

 • rubec

  Darja Lavtižar Bebler
  A ni to una osamosvojiteljica ki se je pri Brniku vlegla čez cesto tako da je celi tankovski koloni zjebala gosenice?

  • Peter

   Požrtvovalna tovarišica. Jim je še en teden pol ornk drsel, ja, tistim 84-kam. Niso bli prpravleni.
   Malo ji pa zamerim, ker ima samo dva, to ima danes že vsaka osnovnošolska tršica, no.

  • Jefferson Vendski

   Ja, ampak tista akcija je bila zelo na tesno. Malo je manjkalo, pa bi vseskup počilo in bi dotična narodna junakinja gosenice zgolj naoljila.
   Velika zgodovinska sreča je bila, da so bili tisti tanki narejeni iz zelo švoh železa, ravno tista serija je bila izdelana tik po pravoslavnem novem letu.

 • Botoks

  Ha-ha-ha ne moreš verjet.Kitajski general Sun Cu avtor Umetnosti vojskovanja,bi se samo nasmejal.Ko smo ob osamosvojitvi imeli priliko popolnoma potolči to bedno komunajzarsko zalego,tega nismo naredili.Zakaj je popolnoma vseeno.In ker jih takrat dokončno nismo uničili bodo zdaj to oni naredili z nami.Ali vsaj poizkusili.V tem trenutku se čutijo očitno zelo močne in zato nasvet,da se čimbolje oborožite kajti samo to vam bo na koncu še ostalo…

 • Poštenje velja

  BBBBUUUUMM

 • resnicaboli

  Nič novega saj je bilo veliko cvenka od olimpijad jim je že dobro svetoval. Samo zakaj mu na davkariji ne zaračunajo davek saj živi v Sloveniji??

  • Peter

   Niso oni tam zato, da bodo zaračunavali davek zaslužnim tovarišem. Oni so tam, da gulijo nas.

 • tomven

  Dragi sopisatelji. Rdečuharski “športni” večni funkcionar ne bo ničesar nesel s seboj. Zastonj (đabe,-da bo razumljivo tudi tujegovorečim) mu je sto firm po tujini…
  Proti prihodu Matilde tudi ves keš na svetu ne pomaga. Kdo ve, za katerim vogalom je že teta…

  • Tanja Bor

   Ne razumem, kaj hočeš povedati. Da bo nekoč njegovo pridobljeno premoženje podedovala slovenska država in slovenski državljani? Mislim, da ima dovolj svojih dedičev, ki bodo nadaljevali z njegovim delom.

 • antimur

  Za te rdeče kradljive barabe je samo ena kazen, katera jih bo, vsaj globoko upam, doletela prej, kot bo to rešil naravni zakon.

 • Peter

  Glede na pink pravokotnik zgoraj pa na koncu manjka:

  Odgovorov še nismo dobili.

 • andrej

  pravilno je, da pišete take stvari…vendar ima vse skupaj grenek okus, ker je tudi ta portal pod vodstvom ljudeh, ki imajo zelo zelo umazane prste od meda..na splošno se bi pa izogibal besedam komunist itd…ker to nima veze z krajo….lahko si levi ali desni meni je vseeno…če si kradljivec si kradljivec in to je edino merilo!!! ta portal pa take objektivnosti ne more, ker se ve kateri barvi služi…

  • tramal

   Prosim če te je kaj v hlačah mi imenuj desne in opiši kaj so ukradli.

   • andrej

    ne, desni so najboljši in najbolj pošteni ljudje in to ne sam v sloveniji ampak na celem svetu…

    mislim šus v glavo

    • tramal

     Ali nisi razumel vprašanja??Seveda ne ker si komunajzer in nimaš kaj odgovoriti,temveč samo nakladaš kot cmerar.

  • antimur

   Si pa resnično kot fijakerski konj. Če pri množici roparskih dejanj levakov, tega nisi sposoben dojeti, pač ne komentiraj in ne soli pameti drugim s takšnim kučanističnim čvekanjem.

   • andrej

    haha hm…vsega so levi krivi hahahaha

  • milanček

   ¨Revček!

   • andrej

    kalamarček :D

    joj kaki komentarji…se moram spustit prav na vaš nivo :D

  • Peter

   Priporocam sladkor. Popravi grenak okus in da kalorije, potrebne za rast.

  • Peter

   Veste, andrejcek je tisti, ki v levih trobilih vedno komentira, ko imajo na tapeti Janso. Sicer jim pove, da je prav, da se o tem pise, doda pa, da ima vse skupaj grenak okus, ker so tudi tisti portalipod vodstvom ljudeh, ki imajo zelo umazane prste od meda itd. A ne, andrejcek?

   • andrej

    ja drži….želim povedat da ni pomembno katera stran si ..ampak da kradljivec je kradljivec in je veliko tako na levi kot na desni…tisti, ki se tolaži, da so barabe sam na levi je zame patetičen..

    tako slepo sledenje neki vodji je sam pokazatelj kako se da človeka v izi manipulirat in se bojim, da je razlog tudi nizkega IQ-ja…žaal

    • Peter

     Glede na tvoj izjemno visok IQ, ki ga občasno razkazuješ na tem portalu, bi mogoče lahko opazil, da tukaj nihče ne ustereza tvoji definiciji “sledenja neki vodji”.
     Se bi pa na tvojem mestu vprašal, kdo ti je vcepil v glavo idejo, da so na eni strani “ljudje, ki razmišljajo s svojo glavo” (hehe, pa čeprav je to razmišljanje točno tako, kot ga lahko prebereš v vsaki številki Nedelskega), na drugi strani pa “ljudje, ki slepo sledijo neki vodji”.
     Ko boš nekega lepega dne prišel sam pri sebi do pravega odgovora na to vprašanje, boš pa mogoče nehal druge učiti, kaj je prav in kaj ne. Do takrat pa, ostani raje tiho, vsaj neumen in naiven ne izpadeš, no.

     • andrej

      nezgražanje nad določenimi izjavami vaših rumenih vodij jasno, da vedet, da se z njim strinjate…iskanje razlogov in označevanje tega modela kot žrtev sistema, da jasno tudi vedet, da ste zmanipulirani in podrejeni le eni ta isti rumeni vodji…ni potrebno biti napisano, da nekaj drži..pri vas je to očitno…izgubili ste tudi kompas samokritičnosti…razlika med desnimi in levimi ni samo v tem, kako gledaš na situacijo ampak predvsem kot že rečeno na samokritičnosti..zakaj desna stran v sloveniji stoji tako slabo…zarai tega ker temelji na lažeh in kraji…dokler ne boste bili samokritični do svoje stranke boste bili tam kjer ste…v politiki ni dobro brezglavo podpirat človeka sam zaradi navade in zaradi politične usmerjenosti…to pa vi počnete skozi…izgovorov 1000…

      delajte na zdravi desnici..ne pa na rumeni desnici…to zame ni desnica ampak golazen :D

     • Peter

      Mislim, da sem ti ze enkrat rekel, ce govoris z mano, uporabljaj ednino, tako kot jo jaz, ko govorim s tabo. Bo slo tezje, ker ne bos mogel navajati floskul, ki so ti jih vbili v glavo?
      Da bi pa ti govoril, da tudi levica voli vedno istega, samo z drugim obrazom, pa nima smisla. Nisi dovolj zrel, da bi to spoznal. Kar pa je tvoj problem, ne moj.
      Pa srecno hodi.

    • Peter

     Ja, še tole. Mi lahko zaupaš, v katerih medijih in pod katerimi nicki lahko najdem tvoje kritike levih?

    • Peter

     No, pa še nekaj. Pod nekim drugim tvojim komentarjem, ki je, kot vedno pokazal tvoj izjemno visok IQ, ti je odgovoril Dob.
     Dokaži višino svojega IQja in mu odgovori. Saj ne bo problem, ne?

 • sprehajalec

  Kaj nima Kocka vsak mesec 5000 Eur na SD Telekomu, iz naslova svetovanj? Saj je bilo lani nekaj razkrito, pa je zopet potihnilo.

 • centurion

  Tat fotr, tat sin , tatovi vse leglo.

 • www

  …no vsi slovenci so mu ploskali v planici

  • Kučko pod pručko

   Še zdaleč ne vsi. Bil sem tam in ti lahko zagotovim, da jih je njemu ploskalo bolj malo. Malo, skoraj NIČ!!!

   • samsara

    Si malo po Planici napisal nekaj v tem smislu, da kučan ni prišev v Planico, maniferstacijo slovenstva, ker si ni upal…
    Sem že prej tudi sam razmišljal, ob gledanju zaključne prireditve, da če bi se tu pojavil in izpostavil kučan, bi utegnil doživeti spontan upor kot ga je Ceausescu, med enim njegovih zadnjih ali morda zadnjem javnem govoru pred veliko množico Romunov. Kako je Ceausescu končal vemo.

 • tramal

  Ta lopov kocjančič je od samega začetka zraven ko se je začelo krast in lastninit.Že v komunizmu je bil eden glavnih,zato pa so mu pustili da je pokradel adrijo ,da smo jo morali desetkrat sanirati z davkoplačevalskim denarjem.

 • dare326

  O poslih OK pa nič?

 • Iza Demos

  Jasno, da se še čaka na odgovor Fursa, saj še ugotavljajo kaj je s tistimi mesečnimi gotovinskimi pologi na banko za plačevanje rednih mesečnih stroškov v višini cca 15.000 Eur na prijateljčin TR itd. ……. Malo potrpljenja, vse bo še prišlo na vrsto. Jaz verjamem v pravico in demokracijo (pa ne ono USA, ko je tisto kar naredi S Koreja provokacija, kar naredi USA pa vzpostavljanje demokracije).

  • centurion

   teb pa nobeno zdravilo ne prime več…

  • rrrrr

   Pustva te butle, greva midva rajš risanke gledat, zobke umit pa spančkat

 • milanček

  Sedaj lahko vidite, zakaj je Jasnša največji trn v peti tej forum21 mafiji! Ta kučanova g.o.l.a.z.e.n. nas bi utopila v kozarcu vode in pokradla kar še ni!

 • Bogdan Binter

  Še sreča da imajo nekateri “kvati komunisti ” račune in podjetja v Ameriki, saj bi v nasprotnem vse pobrala davkarija…!.Se morda motim tovarišija…. Kocijančič , tovariš Kučan in tovariš Cerar…. . Še dobro, da dobiva ubogi bivši predsednik Kučan vsak mesec še 1600 EUR dodatka k maksimalni pokojnini ! Pokvarjenosti nekaterih levičarjev je res neverjetna !

 • Kučko pod pručko

  A je spet ta odurni zoprnež glavna zvezda portala?!?

  • indijanka

   Oo Kučko :). A imajo res svet modrecev? Ha..ha..ha za hece pa so. Priznam.

   • Kučko pod pručko

    To je svet največjih barab v slovenski politiki. In svet največjih škodljivcev Slovenije!!!

    • indijanka

     Tvoja slika je lepša. Kakšen fotošop je pa to zgoraj.

    • samsara

     Zna bit, da takoj za kučanom ali pa vsaj blizu.

   • Peter

    Svet modercev? Ne maram, je lepse brez.

    • indijanka

     Kaj pa vem? Pri Indijancih so modreci tisti, ki so modri za celo pleme. Tile naši so pa samo zase.

     • Peter

      Vcasih je dobro pozorno prebrati. ☺

     • indijanka

      Saj sm te mislila prašat če si dislektik..pa si nism upala.

     • Peter

      Ne, estet.

     • indijanka

      Ja..Prvi si.

     • Rožle

      Zanalašč te ni hotla pravilno prebrat…

 • centurion

  “Tako bogato posluje nekdanji komunist in Kučanov človek Janez Kocijančič”

  On je še vedno KOMUNIST.
  Zato lahko TAKO posluje…

 • janez zorman

  Zaradi takih osebkov bomo delali do 67. leta.

 • pokvarjeniSvet

  parazit in kriminalec.

 • garfi

  Še huje – mafijec

 • Oregon

  presice kradljive