Vili Kovačič zahteva odstop treh ustavnih sodnikov – Accetta, Kneza in Mežnarjeve: “To je edini edini način, da se reši ugled ustavnega sodišča!”

Ustavni sodniki Špelca Mežnar, Matej Accetto in Rajko Knez. (Foto: STA)

Tako kot mnogi je tudi Vili Kovačič mnenja, da sta ustavni sodnik Matej Accetto in predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez grobo kršila videz nepristranskosti v samem ustavnem sodišču, zato zahteva njun odstop, kot tudi odstop Špelce Mežnar. Kot pravi, bi bil to edini način, da se reši ugled ustavnega sodišča. Kovačič tudi napoveduje, da bo kot neposredni oškodovanec zaradi pristranskosti sodnika Mateja Accetta v zadevi 2. tir vložil tudi odškodninsko tožbo zoper ustavno sodišče in Accetta.

Kot smo že poročali o povezavi stranke SMC in Kneza, je tudi Kovačič dejal, da je bil predsednik ustavnega sodišča Knez “v poslovnih povezavah z Mirom Cerarjem. Obenem pa je v tem času, ko je ustavni sodnik, fušal in je pisal ustavno dopolnilo za čisto pitno vodo”.

Zaradi že znanih očitkov o neizločitvi Accetta pri odločanju o referendumu o drugem tiru, čeprav je delal za stranko SMC, Kovačič pravi, da bi moral odstopiti. Accetto je sicer zatrdil, da je kolegom ustavnim sodnikom pojasnil svoje poznanstvo s Cerarjem in preteklo sodelovanje z njim, ko stranka še ni bila ustanovljena. A očitki, da je kolegom lagal, za zdaj ostajajo. Tudi nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic je poudaril, da “če je takrat kolege res zavedel z neresničnimi zatrjevanji, potem je to samo po sebi tako huda kršitev, da za seboj nujno potegne zahtevo po odstopu”.

Tudi Mežnarjeve niso izločili
Pri zahtevi za odstop Špelce Mežnar se Kovačič sklicuje na 16. člen zakona o ustavnem sodišču, ki določa, da funkcija ustavnega sodnika ni združljiva z delom v državnih organih, organih lokalnih skupnosti in nosilcih javnih pooblastil. Mežnarjeva pa je po tistem, ko je bila imenovana za ustavno sodnico, še naprej sodelovala v organih Odvetniške zbornice Slovenije, ki je organ z javnimi pooblastili. “To je protizakonito. Niti en dan ne bi smela biti ustavna sodnica,” je dejal Kovačič.

Vili Kovačič (Foto: STA)

Odločanje na ustavnem sodišču je politično in koruptivno – v zadevi 2. tir
Kovačič ustavnim sodnikom očita, da odločajo politično in koruptivno. “To je bila direktna navezava na ustavno odločitev o referendumu,” je še dodal Kovačič. V odškodninski tožbi namerava Kovačič zahtevati “dvakrat po tri milijone evrov, ki so jih vzeli iz rok davkoplačevalcev pri butalski odločitvi, da referendum in volitve ne morejo potekati na isti dan. To je bilo zelo nerazumno dejanje, od ustavnih sodnikov bi pričakoval nekaj čisto drugega”, poroča STA.

Lana Božič

 • Srbe na vrbe

  Jaz pa zahtevam odstop vlade. To je edini način, da se reši ugled Slovenije!

 • rubec

  S Špelco sva skupaj študirala, je rekel naš mežnar. Glede na to, kakšne vse probleme so imeli z njo na šoli, si nisem mislil, da jo bo nekoč tudi končala.

  • Janez Mayer

   Vse je odvisno od tega, kaj sta študirala.
   Jaz sem dolga leta študiral, kako bi prišel do denarja, no.

  • Janez Mayer

   Sem pa opazil, da me zadne čase čedalje bolj v levo vleče. Dolgo sem študiral, kaj bi znal biti vzrok za to. In sem naštudiral, da mi je žena podtaknila same leve štumfe v pare. Zdaj študiram, kam je dala desne, da bo moj korak spet samo pod vplivom encijana, no.

   • rubec

    Pa bi imal partnerja tako kot jaz, ne pa žene. Pri olagumah ni teh štosov levo desno.

 • Boco

  Sem včeraj pogledal Studio City, pardon Šity. Ja vem, ampak za razumevanje situacije je dobro vedet tudi kaj počne leva stran, Torej, govora je bilo o ustavnem sodišču in aferi Accetto.
  Voditelje Marcel je hotel problem predstavit kot politizacijo ustavnega sodišča. V tem je še posebej izpostavljal Jakliča in namišljeno povezavo s SDS. Mu je eden od gostov odvrnil, da je glavni problem laganje Accetta, ampak je Marcel to vehamentno ignoriral.
  Twisted reality po merilu slovenske levice. Laž na laž in imamo levo vlado.

  • zokispoki

   Servilni hipac, pa tako ni normalen !

  • antimur

   Tudi za tega zanemarjenca Štefančiča se bo našel kakšen zarustan kandelaber.

   • Slovenka

    To se da lepše povedati: za vsako rit je palica vrezana.

    • antimur

     Nismo na šolskem izletu, ampak na fronti, dobesedno na branikih domovine, kjer je rdečezvezdaška golazen povsem razcefrala Ustavo RS in vse demokratično pridobljene institucije. Ni več časa za božanje!

     • Slovenka

      Če bi mogla, bi ti dala dva plusa. Odziv na mestu.

  • JANEZ GUS

   To svinjarijo od Citiya ne moram gledat,ker mi potem smrdi dnevna še dva dni, ko ta klošar zanemarjeni odpre svoj rdeči gobec.

 • xtc

  Če zadeve držijo morajo odstopiti vsi trije.

 • VERRZIFIKATOR

  Rada, veste, bi ugled rešila,
  sebi in kolegicam, kolegom,
  a preveč ima stvari za bregom,
  jih preveč je ta zadovoljila.

 • Boy

  Edini v Sloveniji, ki si upa, je Vili. Vsi ostali ste riti!

  • if

   Boy, imate rit.

   • Boy

    Imeti rit, ne pomeni biti rit, in ti to dobro ves.
    Sprenevedajo se le toplt riti.

    • if

     Zato nisem rit.
     Ker nisem rit vem in si upam, tako tudi Jaklič, Kangler, Janša in mnogi drugi, ki plačujemo posledice dovolj velikega števila volilnih riti.

 • if

  Bravo, Vili Kovačič.

 • JANEZ GUS

  Na potezi je opozicija in ulica……..

 • antimur

  Sramota, da mora domoljubni državljan Vili Kovačič sam tožiti te preklete sodniške rušitelje demokracije in Ustave RS, namesto, da bi se za to odločile instutucije, ki jih za to plačujemo. Samo fizični upor proti tem izdajalcem domovine Slovenije, nas še lahko reši.

 • xtc

  Tedendsko glasilo “Društva invalidnih novinarjev SLO” alias krajše Reportez z prvolajajočim lažnivcem Kršinarjem je iznašlo ,da je Jaklič počel za SDS isto kot Acceto za SMC-ja ne vedo pa če so dokazi pristni.
  He,he,he obupančki iz “Invalid cajtnga” ,ki baje vegetira le še od državnih oglasov na novo,ker bralcev in naročnikov praktično ni več in kjer je glavna tema laganje o JJ in pedofilihv Cerkvi,kako patetično-Slivnik bi se ob tej novinarski-pardon invalidskem novinarstvu ugreznil od sramu vsredino zemlje ne samo par metrov.

  • JANEZ GUS

   Za vsako bilko se prime Kršinar samo vedno je globje v blatu.Varianta Markeš.Nepomembna pomiznica.

   • xtc

    Seveda se,če doma komandira baba sodnica pod komando Pionirke in Pogačnika,če ne uboga pa v kot in klečat.
    Sicer pa bo lažnivca težko preganjat,saj se bo skliceval na “invalidnost-mentalno” zaposlen je v invalidskem podjetju.

 • Olga101

  Globok poklon Viliju Kovačiču! Če tovarišija ne bo odstopila, jih bomo morali očitno kar odnesti z njihovih stolov! Namesto, da bi branili ustavo, jo sami teptajo! Sramota!

 • xtc

  He,he,he novo dno “Invalidskega glasila” na “JJ Nova TV” baje nadlegujejo ženske in nim gedajo pod krila in vrtajo luknje v zid za voyearizem-skratka res pravi “Invalidski rumeni tabloid”. samo čakam še kako bodo kako ubogo invalidko in kake psihiatrične bolnice zlorabili za “Playmate” of the week of Rporter.
  Dno od rumenega.

  • Vera

   Kršinar blati ,ker je NOVI24TV nevoščljiv,da gledanost raste pri njem pa stagnira

   • xtc

    Japoglej ga,je tak kot bi ga spustl s “fešte” v Begnah,piše pa tud take.

 • Slovenka

  Neverjetno, da sev naši ljubi Sloveniji še vedno najde kdo, ki se je pripravljen boriti z mlini na veter.

 • sodnikisozločinci

  Mežnarjeva naj kar ostane, ima lepše ustnice kot La Toya.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!