fbpx

Visok standard ni pogoj za visoko rodnost – potrebne so tradicionalne družinske vrednote

Foto: STA

Zdi se, da zna ultraradikalna stranka Levica Slovence na svoji spletni strani ali preko družbenih omrežij šokirati tako rekoč vsakodnevno. Mesečevi ekosocialisti namreč na spletu redno objavljajo popolnoma netočne ali zavajajoče nesmisle s pomočjo katerih poskušajo vedno znova manipulirati z dejstvi in promovirati svojo z zdravo pametjo skregano agendo. Tokrat razbijamo njihove izjave glede demografije.

Pred nekaj dnevi je tako najbolj skrajna slovenska politična stranka na svojem uradnem Twitter profilu pompozno zapisala, “da so demografski izziv za Evropo mladi, odrezani od normalnih služb in stanovanj, brez katerih si ne bodo ustvarjali družin.” Pri tem so se prikladno spotaknili še ob nedaven demografski vrh, ki se ga je premier Janez Janša udeležil v Budimpešti in dejali, “da mladi ne potrebujejo Janše, Morawieckega, Babiša, Orbana, Vučića, Dodika in Pencea, da jim modrujejo, kako očetnjava potrebuje več otrok.”

Iz te izjave ni kristalno jasno samo sovraštvo Levice do vseh ne-socialističnih državnih voditeljev ampak tudi več kot očitno nepoznavanje osnovnih značilnosti demografije. Seveda je za mlade absolutno pomembno, da posedujejo ustrezna stanovanja in da imajo dostop do dostojnega dela, vendar je že nič koliko primerov pokazalo, da z višanjem stopnje zaposlenosti, posesti stanovanj in življenjskega standarda rodnost ne raste. Čeprav bi bilo pretirano trditi, da je nizka rodnost posledica visoke stopnje zaposlenosti in lastništva stanovanj, pa je povsem očitno, da je stopnja rodnosti bistveno nižja v razvitem svetu (tj. v Evropi, Oceaniji, Severni Ameriki in delih Azije) kjer ima prebivalstvo višji življenjski standard, kar seveda s sabo neizogibno potegne tudi višjo stopnjo zaposlenosti mladih in več stanovanj na število prebivalcev.

Visok standard ni pogoj za visoko rodnost – potrebne so družinske vrednote
Seveda pa nikakor ni potrebno mladih prikrajšati za stanovanja ali delovna mesta, da bi zvišali stopnjo rodnosti v državi; dobro znano je namreč, da imajo lahko tudi relativno razvite države, kot npr. Izrael, precej visoko stopnjo rodnosti, če državne oblasti poleg modernizacije le ohranjajo skrb še za tradicionalne in družinske vrednote. Tako je ključnega pomena, da država postavlja na prvo mesto ohranitev tradicionalne družine kot temeljne družbene celice, pri tem pa skrbi za ohranjanje religijskih praks (znano je namreč, da bolj kot so ljudje verni, več otrok imajo) in preprečuje vdor raznih odklonskih oz. spolno deviantnih ideologij ter subkultur (npr. agresivna LGBT ideologija, vsiljivi feminizem, teorije spola ipd.). Prav tako na nižanje stopnje rodnosti negativno vplivata odobritev umetne prekinitve nosečnosti (splava) pod vsemi možnimi pogoji in legalizacija evtanazije. Glede na vse povedano ni nič čudnega, da znan rek pravi, da je najboljša metoda kontracepcije komunizem, saj so dejansko ravno bivše komunistične države tiste, ki imajo od vseh držav na svetu najnižji naravni prirast, kar je med drugim tudi posledica grobih omejitev verske svobode, legalizacije splava in evtanazije v širokem naboru pogojev, uničenje pojma tradicionalne družine in propagiranja feminizma, do česar je redno prihajalo v vseh komunističnih režimih po vsem svetu, v peščici komunističnih oz. socialističnih držav pa na žalost do tega prihaja še danes.

LGBT ideologija uničuje tradiocionalne družine. (Foto: iStock)

Žal pa so številne sodobne liberalne države pod vplivom kulturnega marksizma in liberalnih ideologij (npr. prebujenske oz. “woke” kulture) začele uničevati tradicionalne družinske vrednote, prav tako zagrizeno kot so to nekoč počeli zlovešči komunistični režimi. Danes se sodobna levičarska gibanja tako na vse pretege trudijo, da bi razgradila tradicionalno družino z materjo in očetom ter namesto nje uvedla popačeno verzijo družine s “staršem 1” in “staršem 2” na njunem mestu. Prav tako se trudijo šolski sistem okužiti z LGBT ideologijo, za katero se je že večkrat izkazalo, da poleg zaničevanja zdravih naravnih odnosov med moških in žensko, vsebuje celo elemente pedofilije. Sicer je jasno, da skušajo novodobna “woke” gibanja s svojo ideologijo vplivati prav na otroke, saj so ti zaradi svoje nedoraslosti najbolj ranljiva in za pranje možganov dovzetna skupina prebivalstva.

Naj še enkrat poudarimo, da sta stanovanjska in zaposlitvena problematika tudi v Sloveniji resnično pereč problem, ki ju mora politika obvezno nasloviti ne glede na to kdo vodi vlado. Vendar je poleg tega prav tako pomembno nasloviti demografsko problematiko, ki s prejšnjima dvema problematikama ni neposredno povezana, ampak je kvečjemu posledica razgradnje tradicionalne družine in tradicionalnih vrednot, ki mlade spodbujajo, da se odločijo za poroko, za načrtovanje družine v zgodnji odraslosti in za večje število otrok, ki so edino pravo zagotovilo, da bo slovenski (in seveda tudi katerikoli drugi) narod dejansko preživel. Trenutno je v naši državi stopnja rodnosti zgolj pičlega 1,6 otroka na posamezno žensko, kar je še zelo daleč od nadomestne stopnje rodnosti, ki znaša 2,1 otroka na žensko, pri čemer je potrebno poudariti, da se bomo stopnji 2,1 otroka in več približali samo s spodbujanjem tradicionalnih družinskih vrednot, ne pa z zatiskanjem oči ter napačnimi predpostavkami, da si bodo mladi avtomatično želeli otroke, če bodo samo imeli svoje stanovanje oz. bili redno zaposleni.

Matej Markič