fbpx

Voditeljica RTV Grimsu skakala v besedo: Te volitve bodo krojile “ilegalne migracije, proces radikalne islamizacije Evrope, vprašanje identitete, vprašanje ohranitve evropske kulture”

Voditeljica predvolilnega soočenja na RTV Mojca Širok (vir: printscreen)

Na četrtkovem prvem predvolilnem soočenju na RTV Slovenija so se predstavile stranke, ki so trenutno v slovenskem ali evropskem parlamentu. Lotili so se vprašanj nizkih pokojnin, položaja Slovenije v EU ter implementacije arbitraže. Najbolj pa je izstopalo skakanje voditeljice Mojce Širok v besedo poslancu SDS mag. Branku Grimsu, ki je opozoril na vprašanje migrantske krize.

Širokova je postavila vprašanje Grimsu, a ko ji odgovor ni bil po volji, mu je začela skakati v besedo in mu skušala na vsak način preprečiti, da bi odgovor dokončal. Kaj takega od domnevno profesionalnih novinarjev, ki naj bi se zavedali svoje odgovornosti do volivcev in bi morali stremeti k nepristranskosti, je sramotno.

“Ne, teh volitev ne EU ne bo krojil evropski proračun. Krojile jih bodo ilegalne migracije, proces radikalne islamizacije Evrope, vprašanje identitete, vprašanje ohranitve evropske kulture, civilizacija spoštovanja človekovih pravic,” je povedal Grims in dodal: “Zato je naša prva naloga, da zaščitimo slovenske meje, da poiščemo zaveznike tam, kjer jih lahko dobimo, se pravi najprej v Višegrajski skupini in skupini zdaj že 10 držav, ki nasprotujejo kvotam, od katerih bomo takoj odstopili in zagovarjam politiko ‘Noben migrant pomeni varno Slovenijo’. To je politika, ki pomeni prihranek.”

Na tej točki je začela Širokova skakati v besedo in prekinjati Grimsa, ki pa se ni dal. “To je politika, ki pomeni tudi prihranek. Na ta način potem ni problem vse tisto, kar se Evropski uniji dogaja. EU bo s to norostjo, ki jo počenja z uvažanjem migrantov s področja radikalnega islama, morala končati. Potem bo prihranila denar, potem bo Evropa spet varna in potem noben problem, o katerem danes govorimo, ne bo problem,” je povedal.

Poslanec SDS Branko Grims (vir: printscreen)

Širokova je na tej točki skočila v zrak, namreč zdi se, kot da bi Grims povedal vse, kar je v nasprotju z uredniško politiko režimskih medijev. “Tu vas moram prekiniti,” je bilo slišati z njene strani. “Kje bo prihranek?” In pa: “Tudi varnostna politika zahteva več denarja.”

Grims je vprašal, ali mu dovoli, da dokonča začeto, Širokova pa se nikakor ni želela ustaviti, kakor da je pozabila, da je tam zato, da moderira in ne, da sodeluje v diskusiji. “Od kod bi vzeli denar za krepitev varnostne politike, ki bi jo izvajali?” je na koncu le postavila vprašanje in pustila poslancu SDS do besede.

Temeljna naloga države je zagotoviti varnost

“Vsaka država mora najprej zagotoviti varnost, to je temeljna naloga vsake države,” je začel Grims, preden ga je spet začela prekinjati. “Dve enostavni številki,” jo je izzval Grims in pripravil Širokovo, da vsaj za trenutek preneha z agitiranjem. “123 milijonov je Cerarjeva vlada zagonila za ilegalne migrante samo v enem letu, 2016. To je 123 milijonov prihranka. 300 milijonov se meče skozi okno za nevladne organizacije, od katerih, kot je recimo Mirovni inštitut in podobno, Slovenija dejansko nima nobene koristi.”

“To prihranimo in imamo skoraj pol milijarde prihranka. Iz tega lahko financiramo vso slovensko varnost, pa še za socialo ostane, da se ne bo dogajalo, da imajo ljudje tako sramotno nizke penzije, kot je bil primer, ki je bil predstavljen v prejšnjem sklopu,” je zaključil Grims.

 

Ivan Šokić