fbpx

Vodstvo RTV moralo v bran vzeti svojo novinarko pred napadalnimi sodelavci

Foto: RTV

Javni zavod RTV Slovenija ponovno opozarja, da je javno obračunavanje z novinarji nedopustno. “Javnost, tudi novinarske kolege, pozivamo, naj spoštujejo svobodo novinarjev pri opravljanju svojega poklica in pravico posameznika do osebnega dostojanstva,” so zapisali v izjavi za javnost.

Z odločitvijo, da bo dolgoletna novinarka RTV Andreja Gregorič vodila novo informativno oddajo Panorama, se je nanjo vsul plaz žaljivk, pritiskov in verbalnih napadov.

V bran so jo morali vzeti v vodstvu RTV, kjer tovrstne napade na novinarje najostreje obsojajo in javnost pozivajo k umiritvi dialoga. “Še posebej obsojanja vredno je, ko s posameznimi novinarji obračunavajo njihovi kolegi, tudi iz iste medijske hiše. Vse zaposlene na RTV Slovenija zato znova prosimo, naj s spoštljivo komunikacijo morebitna nesoglasja rešujejo znotraj svojih delovnih okolij,” so pozvali.

Eugenija Carl se je pričakovano znašla med tistimi novinarji, ki so se spravili na voditeljico Gregoričevo. (Foto: Facebook)

Ob tem so ponovili, da mora biti zdrava demokratična družba odprta za različnost mnenj in stališč in da ima posameznik pravico brez strahu pred pritiski in javnim obračunavanjem opravljati svoje delo. RTV Slovenija bo še uporabila vsa pravna sredstva, da zaščiti zaposlene.

Sara Kovač