fbpx

[VIDEO] Vročinski val zahteval svoj davek: Poglejte, kako je izbruhnil požar na Krasu

Foto: Nova24TV

Na dan, ko četrti vročinski val dosega svoj vrhunec, je Uprava RS za zaščito in reševanje za območje Krasa razglasila veliko požarno ogroženost, in sicer na območju občin: Ankaran, Ajdovščina, Brda, Divača, Hrpelje – Kozina, Ilirska Bistrica, Izola, Kanal, Komen, Koper, Miren – Kostanjevica, Nova Gorica, Piran, Pivka, Renče – Vogrsko, Sežana, Šempeter – Vrtojba in Vipava. V uredništvu Nove24TV pa smo pred nekaj trenutki prejeli spodnja video posnetka, ki kažeta žalostno podobo narave, ki je nastala kot posledica ekstremne suše, ki smo ji priča v zadnjem tednu dni.

Na območjih, kjer je bila razglašena požarna ogroženost, je poleg odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, požiganj in kurjenja prepovedano izvajati tudi ognjemete, kuriti kresove, uporabljati naprave ali izvajati aktivnosti, ki bi lahko prispevale k zanetenju požara.

Izvajali bodo poostren nadzor
V času razglašene velike požarne ogroženosti bo inšpektorat po navedbah STA izvajal poostren nadzor, pri tem pa je nujno potrebno dodati, da možnost požarov zaradi hude suše in povišanih temperatur ni izključena tudi v drugih predelih Slovenije.

Včeraj popoldne je ob železniški progi Divača – Rodik izbruhnil požar po tem, ko je zagorelo grmovje in gozd. Na območju 40 hektarjev je po izbruhu požara tega gasilo okrog 90 gasilcev.

N. Ž.